Anmeldelse: Windows 8.1 får svært ved at overvinde skeptikerne

Illustration:
Opdateringen af Windows 8 er lige om hjørnet, men selvom det rent teknisk er endnu bedre end forgængerne, så er den genopstandne startknap næppe nok til at få kritikken til at forstumme.

Microsoft begynder i de næste uger at frigive opdateringen, som opgraderer Windows 8 til Windows 8.1. Microsoft har fra start haft travlt med at sige, at det er en helt ny Windows, som selskabet har fået klar på rekordtid. Det er dog ikke noget, man bemærker som bruger.

De største ændringer er sket i de dele, som brugeren ikke ser, og så alligevel. For hvis man har købt hele Microsofts vision for den moderne pc, så er det blevet lettere i Windows 8.1.

Eksempelvis er Microsofts lagringstjeneste Skydrive (som måske skal have nyt navn på grund af rettigheder til navnet) blevet integreret i desktopdelen af Windows 8.1, så man kan tilgå sine Skydrive-filer på samme måde som eksempelvis et netværksdrev.

Søgefunktionen er også forbedret, så man kan lave en søgning på hvad som helst via den søge-charm, man kan få frem i højre side af skærmen, og få resultater både lokalt og fra Bing.

Problemet er imidlertid, at selvom det er gode funktioner, som virker fint, så er Microsoft oppe mod mindst 10 års vaner. Microsoft håber at kunne få brugerne til at skifte rutiner, men medmindre man har en touchskærm, så er det særlige ved Windows 8.1 nøjagtigt lige så fremmedartet som i Windows 8, sammenlignet med Windows 7.

Startknappen er tilbage

Det absolut mest omdiskuterede ved Windows 8 var Microsofts beslutning om at fjerne den startknap, som oprindeligt blev introduceret i Windows 95. I virkeligheden var den ikke helt væk, den var blot skjult. Og der i ligger en del af problemet for Windows 8.1.

Nu er der igen en synlig startknap, men det vil nok vise sig, at det slet ikke var startknappen, brugerne savnede, men derimod den gamle startmenu med hierarkiske menuer, som foldede sig ud. Det er en menu, som vil være næsten umulig at navigere i med en touchskærm i betragtning af, at en fyldt startmenu kan være svær at anvende med mus.

I Windows Vista og Windows 7 introducerede Microsoft en kraftigt forbedret søgefunktion, som superbrugere hurtigt lærte at bruge til at finde frem til applikationer i startmenuen. Man trykker blot på startknappen og begynder at indtaste i søgefeltet.

Sådan er det sådan set også i Windows 8 og Windows 8.1, men den grafiske respons til brugeren er væsentligt anderledes. Et klik på startknappen sender brugeren til den nye startmenu, hvor man også kan begynde at skrive for at søge, men det er der intet grafisk element, som antyder over for brugeren. Man skal vide, at man blot kan begynde at skrive for at søge.

Rutinerne er med andre ord de samme, men de ser forskelligt ud i forhold til tidligere, så selvom startknappen er tilbage, får det næppe overvundet skeptikerne.

Gå direkte til skrivebordet

Startmenuen er forbedret med flere muligheder for at vælge ikonstørrelser. Man kan også vælge at gå direkte til skrivebordet ved login, og man kan bruge skrivebordets tapet som baggrund.

Man kan også se samtlige installerede applikationer ved at 'swipe' ind fra bunden af skærmen. Og det er et problem, for i preview-udgaven af Windows 8.1 var der ingen intuitiv måde med touchpad og tastatur at komme til den samlede applikationsoversigt. Først når man bevæger musemarkøren får man en lille pil, man kan klikke på.

Windows 8.1 er med andre ord en god forbedring af Microsofts bud på en brugerflade til en moderne pc, men man skal stadig være med på idéen om touchskærme og være villig til at lære, hvor nogle af de før så velkendte funktioner nu gemmer sig.

Microsoft har i den endelige udgave en række nye grafiske vejledninger med, som skal hjælpe brugerne i gang, men det er næsten nødvendigt at prøve Windows 8.1 på en tablet, hvis man skal lære at udnytte forbedringerne i stedet for at se dem som forhindringer i forhold til det traditionelle desktopmiljø i Windows 7.

Stadig mangel på applikationer

En del af Windows 8 var introduktionen af en ny type applikationer, som Microsoft har haft sit hyr med at få navngivet. Officielt kaldes de vist Windows 8 Modern UI applikationer, men der er tale om de applikationer, som kun kan hentes via Windows Store og ikke kører på den velkendte desktop.

I Windows 8 kunne disse applikationer kun køre i fuld skærm eller i en snæver bjælke i siden af skærmen, og man kunne kun have to af dem på én skærm af gangen.

I Windows 8.1 kan man have mange flere ved siden af hinanden, og de kan også dele skærmen i to, ligesom det nu er muligt at køre denne type applikationer på flere skærme. Man kan således med en opsætning med tre skærme lade to applikationer dele én skærm, køre desktoppen på en anden og køre en fuldskærmsapplikation på en tredje.

Det er for så vidt en stor forbedring. Problemet er blot, at der stadig mangler gode Modern-applikationer. Der er nogle gode applikationer såsom Skype og Internet Explorer, men ellers er det til arbejdsbrug svært at forsvare ikke blot at køre applikationer på skrivebordet.

En af de store forbedringer i forhold til Windows 8 er, at Modern-applikationerne nu kan opdateres automatisk. Tidligere skulle brugeren selv gøre det i Windows Store, som nu har fået en ny grænseflade, hvor kategorierne er skjult til fordel for mere overskuelige anbefalinger.

Fraværet af touchskærmsapplikationer bliver fremhævet som noget, der nærmest skulle gøre Windows 8 til en fiasko, men fordi man kan køre en rigtig browser, så kan man tilgå ethvert websted som på en desktop-pc. Derfor savner man ikke applikationerne.

Det kan man dog, når man sidder på en tablet med Windows 8, men det skyldes kun de websteder, som ikke understøtter touch, hvor navigationselementerne enten er små eller er afhængige af, at en musemarkør kan svæve over et element.

Forbedringer for it-chefen

For it-afdelingen er det blevet muligt at administrere en Windows 8.1-enhed som en mobilenhed, hvis man altså bruger Microsofts Windows Intune. Der er i det hele taget kommet bedre understøttelse for mange firmanetværksfunktioner, som dog alle forudsætter, at man benytter Microsofts værktøjer.

Man kan også sætte en applikation til automatisk at kræve VPN, ligesom man har mulighed for at låse en enhed til kun at afvikle én bestemt applikation.

Hvis man i forvejen har et opdateret Microsoft-miljø med Microsofts nyeste administrationsværktøjer, så giver tablets med Windows 8.1 flere muligheder 'ud-af-æsken' end Android og iOS, set med it-afdelingens øjne, men for slutbrugerne vil det mere begrænsede app-udvalg gøre det svært at skifte fra at være inkarneret iPad-bruger til at være Windows-bruger.

Som slutbruger er Windows 8.1 først og fremmest forbedret med de små justeringer af brugerfladen, hvor de større tilpasningsmuligheder af startskærmen og flere touchvenlige indstillinger af systemet gør det lettere at bruge en tablet med Windows 8.1.

Men derudover er det vanskeligt at skelne Windows 8.1 fra Windows 8. Der er formentligt sket ændringer under motorhjelmen, men Windows 8.1 er ikke en rigtig håndsrækning til dem, der ikke bryder sig om den nye del af brugerfladen.

Hvis Windows 8.1 ikke var en gratis opdatering af Windows 8, så ville det være svært at forsvare at bruge ressourcer på at opdatere medmindre der var en specifik funktion, man har brug for.

For slutbrugeren får man samme gode ydelsesforbedring i forhold til Windows 7 som med Windows 8. Der er blot ryddet lidt op og justeret på den nye brugerflade.

Ingen stor forskel

Tilbringer man det meste af sin tid i Chrome-browseren med webapplikationer eller med klassiske desktop-applikationer, så er der ikke den store forskel fra Windows 8 til Windows 8.1.

På en tablet eller hvis man er storforbruger af de Modern-applikationer, som trods alt findes, så er der gode forbedringer i Windows 8.1. Mange af dem er dog forbedringer, som man med rette kan sige, at Microsoft burde have haft med i Windows 8, som eksempelvis muligheden for at køre Modern-applikationer på flere skærme.

Microsoft forsøger også at være fremsynede ved at indbygge 3D-print i Windows 8.1, men det er næppe en funktion, som slutbrugerne ligefrem har skreget på.

Alt i alt er Windows 8.1 gode nyheder for de mest inkarnerede Windows 8-brugere, mens det næppe er tilstrækkeligt kompromis til at få de mest skeptiske brugere til at vælge at opgradere fra Windows 7 til Windows 8.1.

Det er med til at fortsætte problemet for Microsoft med at få flere til at udvikle gode Modern-applikationer, som skal give Microsoft bedre argumenter for at sælge Windows-baserede tablets i forhold til Android og iOS.

Spørgsmålet er dog, om nye startvejledninger og en mindre skjult startknap kan gøre nye pc'er med Windows 8.1 mindre skræmmende for de brugere, som måske allerede synes, at en pc i forvejen er en svær mundfuld at lære at bruge, og nu har hørt at Windows 8 er endnu sværere.

Windows 8.1 er næppe en mirakelkur for Microsoft i forhold til at få stimuleret et skift fra de mest aldrende Windows 7-installationer til Windows 8.1. Og det er heller ikke nok i forhold til at få de sidste Windows XP-brugere og Windows Vista-brugere til at vælge Windows 8.1 frem for Windows 7.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (80)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas Ehler

Når man som jeg er en skovl til navne, på personer og alt andet, er Windows 8 på en std PC helt enkelt en PESTILENS.

Det hjælper ikke at man "bare kan søge" når man ikke kan huske hvad det program man brugte for 5 måneder siden hedder.

I en grafisk menu, som den gamle startmenu, kunne man lige skimme ned og finde ADSI Edit, LDAP Admin eller whatever. Word og Outlook skal nok gå men hvis man som jeg bruger 40-50 programmer med stor variation i hyppighed er det unødvendigt omstændigt.

Det ændrer 8.1 ikke på.

 • 13
 • 8
#4 Mathias Holm

Windows 8 er og bliver et problembarn for microsoft hvis ikke snart de får fingeren ud, de hører jo først på kunderne når de har skabt så mange problemer for dem at de vælger at gå over til OSX.

Det kan godt være at de har mange års erfaring ved at være verdens dyreste selskab, men så snart de mister føringen, hiver de efter vejret og kan ikke følge med udviklingen, de går i panik og kommer med den ene gang skrammel efter den anden. Her kan nævnes windows 8, windows 8 phone, windows 8 RT. ydermere er de begyndt at lave hardware som deres surface, som heller ikke har noget fremtidsperspektiver, og den laver de kun fordi de kan se at apple har succes med udviklingen af deres ipad, og iphone, og tjener kassen på netop den manøvre.

Endnu værre er det at de opkøber virksomheder til overpris, og giver det gratis ud, "skype" der mangler simpelthen ny tænkning i microsoft det er vigtigere end at udgive deres skrammelsoftware.

tror i at windows 8.1 gør en forskel?? jeg gør ikke!!

 • 14
 • 4
#5 Thomas Johansen

Hvorfor pokker kunne de ikke bare have lavet en "mode" funktion som var let tilgængelig. 3 funktioner: Brug som desktop ala win7 / Brug som touch ala win8 / brug som blandet.

Så kan man selv skifte efter behov.

Selv ubuntu da de introducerede deres kontroversielle unity-interface, gav brugeren mulighed for at starte op som classic.

Til dem som vil have et quick fix:

Et simpelt program som classic-shell kan løse "startknap" opgaven, bare syndt Microsoft ikke ønsker at løfte opgaven.

 • 3
 • 0
#6 Nikolaj Brinch Jørgensen

Er at de vil tvinge folk over på deres nye version, uden at tage højde for at den måde folk allerede arbejder på, ønsker folk muligvis at blive ved med. Ikke aller er produktive i det samme mlijø.

De andre operativ systemer (sågar OS/X) får også tilført ny funktionalitet og features, uden at brugergrænsefladen skal laves helt om. Men 2000, XP, 7 og nu 8 (og tilmed 8.1) der laver Microsoft hele grænsefladen om.

Det virker som om der er noget galt med designet på deres OS, når de ikke kan opgradere det uden at komme med en helt ny installation hver gang. Er der overhovedet et behov for Windows 8. Kunne man ikke udgive support for USB 3.0 eller hvad der nu er nyt til Windows 7?

Jeg forstår godt at Microsoft gerne vil lave nye versioner, men de er for dyre både i pris, og i tid hvor man skal kæmpe med deres UI. I Windows 7 fjernede man f.eks. muligheden for at redigere actions på folders direkte i UI. Nu kan man så købe tools til det. Hvorfor???

Efter ca. 15 år med MS Windows som arbejdshest, valgte jeg personligt for 4 år siden at gå OS/X, og det har bare været helt fantastisk sammenlignet med (jeg har ellers svoret tidligere at jeg aldrig skulle have sådan en grafiker computer). Jeg vender ikke tilbage til Windows, der er ingen retning og jeg har ikke tid til BSOD mm.

 • 15
 • 5
#7 Jan Rasmussen

Ja, jeg har set jeg ved ikke hvor mange mennesker stå og hyle og ville have Windows 7 tilbage på deres computer igen... Men - det tager kun 5 minutter lige at vise hvad der er nyt og hvordan man bruger det, og så fortryder de og vil beholde Windows 8... Det store problem er at ingen har vist dem hvordan man bevæger sig rundt i Windows 8...

Jeg har været ude for det minimum 20 gange...

 • 8
 • 7
#8 Jimmy Frydkær Dürr

Et operativ-system, det er et programafviklingsmiljø, som endog meget længe har haft DOS til at kommunikere med hardwaren, i/o mm.. Lige siden de første MS Windows, som i betænkelig grad ligner Norton Commander, har MS været ude og enten låne, eller stjæle ideer fra andre software-huse. Er de blevet taget med fingrene i kagedåsen betaler de sig fra misseren.

Når du engang i mellem får lidt tid "til overs" skulle du prøve at kigge på siden, linket under dette fører til. Noget af det er almen viden. Men en rigtig stor del af de oplysninger, der ligger på siderne, udstiller MS som det de er: Grådige, profit-hungrende under middel "købmænd", som har lært kunsten at bedrage kunderne ved blot at bruge et andet gavepapir kaldet Windows UI. God fornøjelse med læsningen.

http://www.vanwensveen.nl/rants/microsoft/IhateMS_1.html

 • 8
 • 8
#10 Peter Mortensen

Tillykke til Microsoft for at præsentere en opdatering af deres touch-screen-OS.

Nu glæder jeg mig til, at Microsoft så kommer med en opdatering til deres seneste desktop-system, som jo er Windows 7. For så har økonomi-chefen sagt, at vi selvfølgelig skal opdatere. Han gider nemlig IKKE betale for alt det der touch-screen-shit som overhovedet ikke er relevant når man skal inddatere oplysninger i administrative systemer (ERP o.lign), samt lidt tekstbehandling og regneark.

 • 9
 • 3
#11 Jesper Ravn

En anden mulighed er, at fortælle økonomichefen, at han ikke skal udtale sig om noget han ikke har forstand på. Han skulle i stedet overdrage ansvaret for IT strategien til IT afdelingen, som må formodes at have testet de nye teknologier og på baggrund af dette, vil kunne tage de rigtige beslutninger fremadrettet. IT afdelingen vil også kunne fortælle ham, at Microsoft p.t. ikke har planer om at udvikle mere på Windows 7 platformen.

 • 7
 • 1
#12 Niels-Søren Bøgh

Mit største problem med Windows 8, efter at jeg har gjort alt for at få den til at ligne Win7 med 3th parts software, er dens autonome Apps. PS deres egn hotline anbefalede 3th parts software!

Apps kommer snigende og overtager applikationer, som e.g. Adobe Reader - men, App'en kan ikke scrolle side, da skærmen ikke touch. Og ja, den kan heller ikke udskrive.... Kort sagt L... De Kommer af sig selv, over tager magten, man kan ikke komme af med dem og de kan ikke bruges til noget! E.g. over tager en App pludselig billedvisningen i Stifinder, men App'en kender stort set ingen formater!

Ja, så vil man åbne en simpel tekst fil *.txt - men, den App findes ikke, og Notepad er åbenbart ikke fin nok til den opgave. Så skifter vi da over til Metro brugerfladen, som igen gå på nettet - og man ender i en App Store. Arrggghhhh!

Så får man tilbud om Mediacenter Center - Gratis! Ok, ind med den - derefter har man ikke længere en gyldig Windows 8 licens.... Og systemet vil ikke start igen. Og kan L...'et fjernes 100% igen, nej.

Timerne går og går og går - og man får ikke lavet noget.... Ud med det!

 • 4
 • 3
#14 Jimmy Frydkær Dürr

@Thomas Bundgaard

Hvis du havde gidet læse bare den første halvdel af det dokument, jeg linker til, så vil du også vide, at jeg ikke er ude for at Bashe MS eller Windows.

Fakta er, at Windows 8.1 er en kosmetisk opgradering, UI, og ikke så meget en system-opgradering. Nye farver og tilpassede navne. Det MS gør er at hente en gammel VW bobl fra omkring 1944 frem og tvinge et nyt ydre ned over den. Enhver kan give så gammel en bil en ny overfrakke på oven over den gamle. Det ser godt ud, men under det elegante ydre regerer en "motor" som burde have været taget ud og bygget om fra scratch.

Så nej, jeg er ikke på den forkerte side. Jeg forholder mig til det faktum, at Windows 8 nu vil blive kendt som Windows 8.x product line. Og hvornår var det lige vi sidst så en MS Windows X.x? Korrekt - Det var da MS Windows udkom som Windows 3.1 (3.x) tilbage i 1992, hvor Windows kørte oven på MS DOS - Og det ér da tankevækkende at man helt op til og med Windows Vista kan finde native 16 bit kode i Windows.

 • 3
 • 4
#15 Heine Sørensen

Selvfølgelig vil 8.1 ikke overbevise nogen om at det er til det bedre. Microsoft har jo ikke adresseret den primære årsag, som er at få Start Screen / Modern UI lagt i baggrunden, i et OS der for hovedparten af arbejdende folk der bruger IT stadig kræver desktop applikationer samt brugen af mus og tastatur.

Det er jo ikke svært at ligge 2 og 2 sammen og regne ud, at vi ikke slipper da de jo nok så flot igen prøver at bruge deres monopol (måske ikke på desktop men stadig applikationer) til at få udviklingen i gang med Modern UI apps så de kan få gang i salget af telefoner og tablets.

Og ja det er da lækkert man kan få alle mulige 3. parts programmer der kan nogenlunde tilpasse ens OS til det arbejdsmønster der nu engang er brugt i en hulens masse år. men hvorfor skal det dog overhovedet være nødvendigt? Et nyt OS burde fremme produktiviteten og ikke begrænse den. Der er nogle der glemmer at en hel del mennesker bare ønsker OS'et holder sig pænt i baggrunden og forstyrrer en mindst muligt mens man sidder og arbejder i de programmer som nu engang er den primære årsag til man overhovedet har et OS.

 • 5
 • 0
#16 Heine Sørensen

Den nye startmenu er jo endnu mere grafisk end den gamle.

Hvis du magter en genvejstast:

http://www.eightforums.com/attachments/tutorials/4368d1331624587-zoom-vi...

Hvis du ikke magter en genvejstast:

http://digiex.net/attachments/general-discussions/computer-technology-di...

Af alle de mange kritikpunkter der er omkring Windows 8, så var det godt nok et dårligt valg, du fik foretaget der.

I det link der virker har du "kun" halvdelen af dine applikationer udenfor skærmen. Når man nu bruger applikationer der gerne smider en 20 genveje derind rammer man let 3/4 af alle applikationer der ligger udenfor skærmen. Mener du selv man bare lige skimmer dem? Og nej zoom funktionen er ikke videre brugbar. ;)

 • 2
 • 0
#18 Jakob Gram

Har læst artiklen, som er nem og læsevenlig. Og er da ganske enig med forfatteren. Jeg har selv gang på gang, med et nyt OS fra Microsoft, tænkt hvor pokker er det lige, jeg har set det før. Funktioner, programmer, lay-outs. De er ikke udviklet hos MS...(Har i øvrigt spurgt ham hvor Access stammer fra, jeg synes nemlig jeg i firserne faldt over et Access-program, som ikke var MS).

 • 5
 • 1
#23 Brian Hansen

Jeg undrer mig bare over at der tilsyneladende sidder så mange gamle forstokkede mennesker herinde der død og kritte nægter at bruge 5-10min på finde ud af at navigere Win8. Ud over start skærmen er der virkelig ikke meget forskel, kun til det gode skulle jeg mene. Win8 er det hurtigste og mest stabile Windows de har lavet. Kom med noget brugbart kritik i stedet for det evindelige start skærm ævl!

 • 4
 • 14
#25 Jimmy Frydkær Dürr

@Brian Hansen

Jeg undrer mig så over, at du ikke kan se, at der er en grund til at så mange mennesker verden over kritiserer Windows 8 for at være en stor gang bloatware.

Personligt er jeg i lejren af *nix-folk og er rigtig glad for at mit foretrukne OS (Debian GNU/Linux med GNOME 3 DE) ikke konstant er i vejen for mit arbejde. Ingen BSOD og ingen genstarter blot man lader et tungt blik falde på tastaturet.

 • 6
 • 3
#26 Peter Eriksen

Jeg undrer mig så over, at du ikke kan se, at der er en grund til at så mange mennesker verden over kritiserer Windows 8 for at være en stor gang bloatware.

Jeg er nysgerrig efter hvorfor du mener, at Windows 8 er mere bloatware end Windows 7/Vista?

Nuvel, det er mere bloatware end en stripped *nix installation, men hvor mange dødelige brugere har lige evner til at håndtere sådan en?

 • 2
 • 3
#27 Heine Sørensen

Jeg undrer mig bare over at der tilsyneladende sidder så mange gamle forstokkede mennesker herinde der død og kritte nægter at bruge 5-10min på finde ud af at navigere Win8.

Jeg tror nu de fleste sagtens kunne sætte 5-10 minutter af hvis det nu var for noget der gav dem noget brugbart. Et styresystem skal ikke være i vejen og da slet ikke fjerne fokus fra det stykke arbejde man sidder med. Prøv at arbejde med grafik hvor man sidder og finjustere en farve detalje og så rammer man lige Windows tasten. Boom, så var der lige farvelade for alle pengene. ;D

Windows 8 er benchmarked stort set ens med Windows 7 og lider af de samme børnesygdomme. Boottiden er dog hurtigere, hvis man ikke har brugt shutdown.exe, men hvem interessere sig dog også for den? Det er tiden fra login til desktop der tæller og det kan stadig tage alt for lang tid i et større domæne.

Så er det også det sjove når man får den kørende i en virtuel maskine hvor den ikke er fullscreen. Der er charms baren bare en lækkerbisken at fumle rundt med hvis man nu ikke lige kan huske et hav af genvejstaster.

Paradox har jeg brugt en del i forbindelse med Pascal. Næh, det hed noget med Access...?

Hmm, der må jeg melde pas så. :)

 • 4
 • 0
#28 Frithiof Andreas Jensen

[qutote]Nuvel, det er mere bloatware end en stripped *nix installation, men hvor mange dødelige brugere har lige evner til at håndtere sådan en?[/quote] De fleste af de dødelige brugere som har en Tom-Tom GPS i deres bil!

Problemet for Win8 er at målgruppen allerede har købt en iPad og resten af Windows brugerne er mere interesseret i at passe deres egen forretning end Microsoft's!

 • 6
 • 0
#29 Nikolaj Brinch Jørgensen
 • 4
 • 0
#31 Brian Hansen

Hvis dit Windows OS smider BSOD'er fra sig, så er der typisk en driver eller anden 3. parts software der har blandet sig og gjort systemet ustabilt. Selv min hårdt overclockede gamer PC har en oppetid på omkring 4mdr lige pt. Min egen personlige rekord er 178 dage før den gik kold, og det var endda på Win98 (memory leak i screensaveren, fyldte mine 64MB RAM op :) )!

 • 4
 • 2
#32 Pelle Söderling

Enig i at BSOD er ekstremt sjældne i moderne Windows udgaver og når det endelig sker så skyldes det i 9/10 tilfælde fejl i 3. parts drivere.

Jeg har haft Windows servere kørende i over 2 år uden genstart og jeg genstarter også ekstremt sjældent mine egne workstations og laptops - jeg hibernater altid og resumer derfra, det sker måske en gang om måneden eller hver anden at jeg udfører en genstart og lige får smidt diverse opdateringer ind og lign.

Det er ærlig talt lidt trættende at skulle høre på BSOD temaet fra gamle *nix folk der ikke har opdaget at Windows verdenen altså er kommet videre siden Windows 98.

Jeg er enig i at Windows 8 ikke er uden problematiske temaer, men BSOD er altså ikke et af dem.

 • 6
 • 0
#33 Svend Eriksen

Kritikken af Windows 8 synes jeg altså er noget overdrevet. Men jeg synes også at MS burde have givet folk mulighed for at boote op i enten desktop eller metro mode. Det ville have skånet dem for megen kritik. Det er i øvrigt lidt samme fornemmelse jeg sidder med når jeg bruger Gmail: Hvorfor gav Google mig ikke muligheden for at slå de nye faneblade fra eller til? Hvorfor er det jeg skal have deres nye fikse opfindelse presset ned i halsen? Man bør give brugerne muligheden for selv at vælge.

Jeg har brugt Win 8 både på arbejde og privat siden november sidste år, og jeg er overordnet meget tilfreds. Jeg kom fra Windows 7, så forskellen var ikke enorm, men jeg kan se at der er en tydelig hastighedsforskel og at Win 8 kører bedre end Win 7.

Som Brian Hansen skrev, så undrer jeg mig også over, at der er så mange som ikke bruger bare 5 minutter på at sætte sig ind i den nye brugerflade. Det handler om at lære cirka 5 hotkeys og forstå logikken i brugerfladen, og pludselig bliver Win 8 meget mere effektiv at bruge end tidligere Windows versioner.

 • 6
 • 4
#34 Jesper Ravn

@Nikolaj Brinch Jørgensen

Nu kommenterede jeg på den tilsyneladende håbløse IT situation, som er dagligdagen for Peter Mortensen. Her afventer IT afdelingen, at far (økonomichefen) skal godkende en opgradering fra et 12 år gammelt OS (Windows XP). Det må være et sandt marridt for de stakkels brugere og IT medarbejderne. IT chefen skal være med i ledelses-gruppen på lige fod med de andre. Samtidig skal IT afdelingen være innoverende og visionær og spille en aktiv rolle omkring alle nye projekter, samt sikre en moderne og fleksibel infrastruktur.

 • 3
 • 0
#35 Pelle Söderling

BO: Præcis, jeg har også kørt med Windows 8 siden August sidste år - så altså lidt over 1 år nu og det er bestemt det bedste OS Microsoft har udgivet til dato.

Ja der er massere UI ting der ikke ligefrem er forbedringer fra et Desktop synspunkt, men det er til at løse hvis man ikke er IT analfabet også uden at installere 117. 3 parts extensions der forsøger at forvandle det til en buggy udgave af Windows 7 - det er imo ikke løsningen.

De vigtigste råd jeg kan give til en god brugeroplevelse i Windows 8 er:

1) Hvis du kører en høj nok opløsning, så lav din taskbar i bunden dobbel højde, vælg "Never Combine" for "Taskbar Buttons" under "Taskbar Properties" og vælg også "Use small taskbar buttons". 2) Pin dine ~20 mest anvendte applicationer til taskbaren (så du så vidt muligt kan undgå at holde dig ude af Metro start skærmen) - med ovenstående settings fra 1) er der plads nok til dette. 3) Lær at brug Win+R til at starte ting som Notepad, Calc, Cmd, Services.msc, tilgå netværk shares etc. 4) Brug Win+E til at tilgå "My Computer" nemt og smertefrit 5) Brug CTRL+SHIFT+ESCAPE til at bringe Task Manageren frem 6) Brug Win+X til at tilgå administrative funktioner 7) Hvis du endelig har brug for at starte en app du ikke har pinned, så tryk Win og begynd at taste noget af navnet på appen hvis du har en ide om hvad den hedder, på den måde går det stærkt med at søge dem frem.

Håber det hjælper nogle frustrerede Windows 8 brugere en smule :-)

 • 7
 • 3
#36 Brian Hansen

Jeg har de sidste mange år kørt med min taskbar i venstre side af skærmen og ca. en tomme ind. Derved har du plads til hvad der ligner 50-60 vinduer på en typisk 24" skærm i dag. Kræver også lige lidt tilvænning, men kan absolut anbefales :) Her er Win8 også bedre hvis man har flere skærme: Programmerne følger taskbaren på de enkelte skærme! Det er meget mere logisk end det tåbelige system fra tidligere hvor du skulle tilbage til den primære skærm hver gang taskbaren skulle bruges.

 • 2
 • 1
#37 Heine Andersen
 • 1
 • 0
#39 Peter Mortensen

IT afdelingen vil også kunne fortælle ham, at Microsoft p.t. ikke har planer om at udvikle mere på Windows 7 platformen.

Nøøj er det rigtigt ;-) Har du et generelt problem med at forstå sarkastiske indlæg??

Men for at skære budskabet ud i pap: Microsofts videreudvikling af Windows fra version 7 til version 8, har betydet at operativsystemets brugergrænseflade er gået fra at være en ren DESKTOP-brugerflade, til at være pærevælling mellem TABLET/TOUCH-brugerflade og DESKTOP-brugerflade.

At lave en brugerflade hvor to grundliggende forskellige interaktionssystemer (MUS/TASTATUR og TOUCH) bliver blandet sammen på denne måde er IKKE optimalt. Man kan sagtens lave et OS der kan håndtere begge interaktionssystemer, men interaktionssystemerne skal i OS'et være adskilt, da de to systemer ellers kommer til at modarbejde hinanden og optimeringen af brugen af det enkelte interaktionssystem vil for brugeren blive unødvendigt besværligt.

(økonomichefen) skal godkende en opgradering fra et 12 år gammelt OS (Windows XP).

Nu var det jo Windows 7 og ikke XP....

IT chefen skal være med i ledelses-gruppen på lige fod med de andre. Samtidig skal IT afdelingen være innoverende og visionær og spille en aktiv rolle omkring alle nye projekter, samt sikre en moderne og fleksibel infrastruktur.

Hurra for IT-afdelingen. Og det typiske svar IT-afdelingen får er: Kom igen når I forstår jer på økonomi og overordnet strategisk ledelse. Men vi skal nok indkalde jer, når vi har nogle rene IT-spørgsmål, vi skal have afklaret!

Afslutningsvis må du MEGET GERNE forklare hvad man skal bruge en TOUCH-brugergrænseflade i en ren administrativ funktion med ERP, regneark og tekstbehandling (dvs. de typiske back-office funktioner)??

 • 3
 • 2
#41 Jesper Ravn

@Peter Mortensen

Rolig nu. Jeg har normalt ikke problemer med at forstå sarkastiske indlæg. Men jeg opfattede dit første indlæg som et råb om hjælp. Jeg kom så med et venligt råd, hvor jeg forslår dig, at I skal fortælle far, at han ikke skal udtale sig eller tage beslutninger om noget han er helt blank på. Mere var der ikke i det.

Resten af din klagesang, har jeg tidligere forsøgt at redegøre for, via nedenstående link. http://www.version2.dk/artikel/foerste-kig-saadan-har-microsoft-bygget-o...

Tjek det lige igennem igen og fortæl mig så, om vi ikke er enige :-)

 • 2
 • 0
#42 Jacob Pind

Må jo være noget om problemet siden Lenovo nu vil preinstallere Pokki menu på alle win 8 maskiner så de boot direket til desktop og får en start menu. Google pokki lenovo

de kunne jo for pokker jo blot havde lavet et flexiblet system så man folk selv kunne vælge, eller i det mindste havde lavet en lille opstarts indlæring når win8 started først gang.

Folk har jo en forventning om at når de køber windows så er der en vist grad af element som de kan genkende, alt det gik jo af fløjten med det new UI.

 • 2
 • 0
#43 Jesper Stein Sandal

Må jo være noget om problemet siden Lenovo nu vil preinstallere Pokki menu på alle win 8 maskiner så de boot direket til desktop og får en start menu. Google pokki lenovo

Nu er Lenovos præinstallerede udvidelser til Windows jo kendt for at være en fantastisk gevinst for slutbrugeren...

(Jeg har aldrig forstået, hvorfor jeg skal påduttes en ekstra applikation til strømstyring, trådløst netværk og hvad de ellers finder på, som allerede findes i Windows - og alle pc-producenterne gør det)

 • 7
 • 0
#44 Thomas Christensen

Nu var jeg selv meget STOR kritikker af deres beslutning om at fjerne start menuen, det var verdens værste beslutning, det komme aldrig til at fungere med mit workflow etc. etc. etc.

Nu har jeg så fået windows 8 og faktum er at jeg savner ikke den gamle startmenu, et tryk på windows tasten og jeg har min grafik startmenu med programmer nogenlunde sorterede efter typer.

Det irritere mig dog i den grad, at visse applikation ikke kan køre i window mode.

 • 1
 • 0
#45 Jacob Pind

Naja det gør alle jo desvære, med den ting her kan jeg da så øjene en vis fornuft med det hvis alle deres kunder efterspørge en start knap, kan jo være deres support afdeling er blevet bestormed af kunder med en defekt computer som pludslige ikke kommer op med den forvented startknap.

 • 0
 • 0
#46 Nikolaj Brinch Jørgensen

Nu kommenterede jeg på den tilsyneladende håbløse IT situation, som er dagligdagen for Peter Mortensen. Her afventer IT afdelingen, at far (økonomichefen) skal godkende en opgradering fra et 12 år gammelt OS (Windows XP). Det må være et sandt marridt for de stakkels brugere og IT medarbejderne. IT chefen skal være med i ledelses-gruppen på lige fod med de andre. Samtidig skal IT afdelingen være innoverende og visionær og spille en aktiv rolle omkring alle nye projekter, samt sikre en moderne og fleksibel infrastruktur.

Jeg forståe ikke ovenstående? Du udtalte:

En anden mulighed er, at fortælle økonomichefen, at han ikke skal udtale sig om noget han ikke har forstand på.

Vi kan vel være enige om at han har forstand på økonomi, og der er en hel række økonomiske overvejelser involveret i en opgradering af OS på en virksomheds computere? Så derfor kan det give mening at beslutningen om hvornår en opgradering kan komme på tale, er en økonomisk beslutning.

Derudover udtalte du:

Han skulle i stedet overdrage ansvaret for IT strategien til IT afdelingen, som må formodes at have testet de nye teknologier og på baggrund af dette, vil kunne tage de rigtige beslutninger fremadrettet.

Altså at IT-afdelingen skal have ansvaret for IT-strategien. Deri er jeg uenig. Vi må antage at IT er et værktøj for forretningen, på lige fod med f.eks. en palleløfter, en gaffeltruck oa. Strategien for IT er derfor 100% afledt af virksomhedens overordnede strategi.

 • 0
 • 0
#47 Jesper Ravn

@Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg kan se du igen prøver at stille de samme spørgsmål, som en anden nyuddannet projektleder og samtidig har de helt korrekte svar klar mellem linjerne. Tager du p.. på mig. Kom lidt ud og prøv at snakke med nogle support/drift afdelinger, som sidder med en forældet og udpint infrastruktur. Du vil blive overrasket over, hvor dyrt det er i TCO. De fleste virksomheder har i dag også SA (Software Assurance) på deres infrastruktur. Så det at opgradere OS og back-end systemer er ikke en direkte omkostning.

 • 1
 • 0
#48 Nikolaj Brinch Jørgensen
 • 0
 • 4
#51 Heine Sørensen

Kom lidt ud og prøv at snakke med nogle support/drift afdelinger, som sidder med en forældet og udpint infrastruktur. Du vil blive overrasket over, hvor dyrt det er i TCO.

Og du vil blive overasket over hvor dyrt og tidskrævende det er at opgradere? Det kunne jo være smart ikke at gøre store dele af ens nuværende applikations infrastruktur inkompatibel hver gang man releaser et OS.

De fleste virksomheder har i dag også SA (Software Assurance) på deres infrastruktur. Så det at opgradere OS og back-end systemer er ikke en direkte omkostning.

Nej men det er SA'en til gengæld og den er ikke billig. Desuden kommer man jo ikke udenom den hvis man skal have basale enterprise værktøjer. ;-)

 • 0
 • 0
#52 Heine Sørensen

En anden mulighed er, at fortælle økonomichefen, at han ikke skal udtale sig om noget han ikke har forstand på. Han skulle i stedet overdrage ansvaret for IT strategien til IT afdelingen, som må formodes at have testet de nye teknologier og på baggrund af dette, vil kunne tage de rigtige beslutninger fremadrettet.

Eller også skulle han give IT afdelingen forretnings strategien så IT afdelingen kan levere IT der supportere forretningen og ikke IT afdelingen selv. Beklager men der er lidt for mange der tror IT afdelingen er der for at hygge over i hjørnet med det de synes er spændende uden fokus på hvad oplevelsen er for brugerne. Der er altså bare behov for andet end Office og remote desktop derude.

IT afdelingen vil også kunne fortælle ham, at Microsoft p.t. ikke har planer om at udvikle mere på Windows 7 platformen.

Så han kan blive oplyst om man har valgt en platform der kun er holdbar 4 år frem i tiden inden man igen skal kaste sig ud i et større opgraderings projekt?

:)

 • 0
 • 0
#53 Peter Mortensen

Du må da MEGET GERNE forklare, hvorfor det er et problem, at start-menuen er anderledes.

Nu har jeg faktisk ikke omtalt start-menu'en i denne omgang, men udelukkende fokuseret på sammenblandingen af interaktionssystemer (mus/tastatur vs. touch) i brugergrænsefladen.

Men eftersom den nye start-menu i win8 uden tvivl skal bruges ifbm. touch og med mus/tastatur, så mener jeg grundliggende at det er noget misk/mask. F.eks. hvorfor skal man have en start-menu der fylder hele skærmen, når man ikke har en touch-skærm? Og hvorfor skal hele ens desktop med åbne programmer forsvinde hver gang man skal have fat i et program i start-menuen?

Det er alt andet lige nemmere for brugerne at finde det store ikon, hvor der står Navision end det er at grave sig ned i Start > Alle programmer > ERP > Navision.

Dvs. du mener, at jo større ikonerne er, jo nemmere/bedre er brugergrænsefladen? Eller er det antallet af ikoner, dvs. jo færre ikoner jo bedre?

I mine øjne er en god brugergrænseflade en der er optimeret til de interaktionssystemer der skal bruges med brugergrænsefladen.

Hvis interaktionssystemet er baseret på tastatur/mus så er det i mine øjne optimeret hvis der er små menu'er (dvs. kun små bevægelser med musen) og små hierarkiske menu'er/pop'up-menuer. En touch-brugergrænseflade er optimeret til "fingre på skærm" med stor enkelte knapper, samt gestures.

I øvrigt skal du jo ikke bruge TOUCH-brugergrænsefladen, når du sidder og arbejder i regneark, tekstbehandling og lign.

Næ, det skal jeg måske ikke. Men nu er det jo OS'ets brugergrænseflade vi diskuterer, og ikke de programmer der afvikles på OS'et.

(kan vi ikke skippe caps-lock ordene?... og så er det jo i øvrigt en start-menu)

Men netop start-menu'en er jo netop en essentiel del af Windows brugergrænseflade. (Ok til non-caps, hvis du foretrække dette)

Det er forunderligt, at ud af de talrige problemer, der er ved Windows 8, så fokuserer folk blindt på start-menuen, der er langt mere overskuelig end den gamle.

Well, med den gamle start-menu kan man via Windows group-policy opbygge meget simple menu'er, med præcis de programmer som brugerne skal have adgang til. Dvs. en fin lille popup-start-menu i nederste venstre hjørne, med f.eks. tre punkter på: tekstbehandling, regneark og ERP. Mere simpelt kan det ikke gøres for en mus/tastatur-bruger.

Jeg har endnu ikke eksperimenteret med Win8 hvad angår group-policys og start-menu'en. Men hvis de samme menu-punkter i ovenstående eksempel skal fremvises på en start-menu der fylder hele skærmen, så vil jeg mene, at der ikke vil gå særligt lang tid førend brugerne sygemelder sig pga. slidgigt i armen, fordi de skal flytte så meget rundt på musen i start-menu'en.

 • 1
 • 1
#54 Peter Mortensen

@Jesper Ravn,

Ok, havde ikke lige se, at vi havde krydset klinger om samme emne tidligere ;-)

Jeg kom så med et venligt råd, hvor jeg forslår dig, at I skal fortælle far, at han ikke skal udtale sig eller tage beslutninger om noget han er helt blank på.

Takker for rådet :-) Meeen er det ikke meget fordomsfuldt at tro, at en økonomichef er helt blank på IT?

Hvis man udelukkende ser på touch vs. tastatur/mus, så skal man altså ikke være ekspert for at se, at tastatur/mus er væsentligt bedre end touch. Touch er noget man af nød bruger i tablets/smartsphones o.lign. fordi der ikke er plads til et fysisk tastatur/mus.

Mere var der ikke i det.

Men det er da også ret meget, synes jeg.

Resten af din klagesang, har jeg tidligere forsøgt at redegøre for, via nedenstående link. http://www.version2.dk/artikel/foerste-kig-saadan-har-microsoft-bygget-o...

Tjek det lige igennem igen og fortæl mig så, om vi ikke er enige :-)

Vi er ikke enige - højest delvis enige :-)

Win8 er rent teknisk set helt klart en forbedring i forhold til Win7 (som din punkt-opstilling også viser). Men hvis man ser på brugergrænsefladen, så er den så ugennemtænkt/klumpet/misforstået, at det trækker så meget ned, at de tekniske forbedringer ikke kan veje det tabte op. Sorry....

I øvrigt så går mange af de tekniske forbedringer i Win8 på en forbedret integration til MS's øvrige produkter/teknologier/services. Men hvis man IT-strategisk forsøger at undgå udelukkende at satse på MS (for at undgå vendor-lockin), og derfor skal have andre konkurrerende teknologier integreret, så falder en del af de tekniske forbedringer der er i Win8 til jorden.

 • 1
 • 1
#56 John Jensen

Sagen er at der er mange lokale IT guruer der er vokset op med XP, der har de lært sig en række standard routiner uden ad, de ved hvordan man skal takle problemer der typisk har været gennem velkendte veje, som en fast række af museklik og tastetryk osv.

Men mange af dem har faktisk kun lært dette, og er egentlig ikke kommet videre, de har kun lært det og aner i virkeligheden ikke rigtigt hvordan de skal komme videre, og det forvirre dem at der lige pludselig bliver rusket op i det velkendte, de er bange for fornyelse.

Det tragiske ved disse lokale guruer er så at når de bliver spurgt af en "anden" ikke IT kyndig hvad de skal vælge W7 eller W8 så udbryder guruen straks vælg W7, W8 er noget forfærdeligt l-rt osv. dette gør han fordi vælger de W8 skal han til at lære noget nyt "og farligt"

Virkeligheden er dog at XP, Vista og W7 - VS - W8 er at W8 på alle områder er langt mere sikkert, langt hurtigere og langt mere smidigt.

Alle deres angreb preller af nåd de får præsenteret "Classig Shell" men nægter at bruge det med begrundelsen 'det kan ikke være rigtigt at man skal installere tredeipartssoftware' osv.

Kære guru, samtlige programmer du installerer på dit windows system 'bortset fra MS programmer' ER TREDIEPART, og som IT guru har du vel installeret netværksskannere, anti virus, ftp klienter, optimisere, billedbehandling, lydbehandling, osv. osv. osv. og alskens andre redskaber.

SÅ glem din frygt for det farlige nye, kom op af stolen, tag kampen op, gør en indsats, forny dig. For gør du ikke det så er det dig der bliver nødt til at spørge de yngre fordi du lige pludselig sidder med en støvet XP 32bit som du forgæves for 114 gang har forsøgt at installere på din nye PC, toptunede Haswell processor, dine 64 GB ram, din 2TB SSD. Med dobbelt Super deluxe grafikkort. Og skælder ud på det l-rt fordi det kan ikke være XP det er galt med vel?

 • 3
 • 4
#57 Jakob Dahl

Altså at IT-afdelingen skal have ansvaret for IT-strategien. Deri er jeg uenig. Vi må antage at IT er et værktøj for forretningen, på lige fod med f.eks. en palleløfter, en gaffeltruck oa

Man må gå ud fra at en økonomichef er økonomisk uddannet og at han holder sig til anbefalinger fra chefen for lager/infrastruktur når der skal vælges trucks. Ellers kan han kun overskue et ret lille firma.

 • 1
 • 0
#58 Peter Mortensen

Det er vel primært start-menuen (og visse indstillinger), der er touch-venlig. I øvrigt fungerer start-menuen glimrende med en mus. Du burde prøve det.

Tjaa, eftersom Win8 er installeret på min computer, så burde jeg jo have prøvet det. Men i en saglig diskussion, er det jo altid rart at kunne skyde personligt på folk, uden at have belæg for disse udtalelser...

Dit fokus forsvinder jo fra resten af skærmen uanset, når du bøvler rundt i den oldnordiske startmenu fra Windows XP.

Nej, det gør den ikke!

I øvrigt er det jo så smart indrettet i Windows, at man kan pinne programmer til taskbaren. Eller skrivebordet. Man har sjældent behov for at bruge start-menuen.

Som også eksisterer i både Win95, Win98, WinME, XP og Vista og Win7.

Men det er nemmere for brugeren at finde et ikon i den nye startmenu end i den gamle, hvis administratoren har bare en smule fornuftig sans og inddeler programmerne i kategorier.

Dvs. ligesom den hierarkiske opbygning der er i den gamle start-menu.

Hvorfor bringer du så ERP, tekstbehandling og lign. ind i diskussionen, hvis du ikke mener det er relevant?

Det er relevant i synliggørelse for det ikke eksisterende behov for en touch-brugergrænseflade.

Men det er ikke relevant i en diskussion om start-menu'en (som du startede).

Det kan man også i Windows 8. Det ændrer dog ikke på, at brugere bliver forvirret over at få at vide, at de skal gå i Start-menuen, Programmer, Navision og finde det lille ikon der hedder Navision 2009. Det er nemmere at fortælle dem at de skal trykke på Start-knappen (eller flytte musen i venstre hjørne) og finde det store Navision-logo.

Ja, ja, ja, funktioner/muligheder til at undgå at bruge start-menu'en fandtes allerede i brugergrænsefladen i Win95.

Jeg må indrømme, at jeg overhovedet ikke kan se hvorfor man skal diskuterer muligheder for at undgå at bruge start-menu'en?? Det der er relevant i denne diskussion er om introduktionen af en touch-venlig start-menu i Win8 er godt eller skidt for rene mus/tastatur-brugere.

Haha. Det mener du vel ikke seriøst vel?

Nej, egentligt var det sarkastisk. Men jo mere jeg tænker over det, så kan det sagtens blive til virkelighed. Jeg har set massere af brugere, der havde deres genveje på skrivebordet/sat fast på processlinie osv. for let tilgang til de mest brugte programmer, men dog alligevel troligt gik igennem start-menu'en hver gang. Og når jeg så spurgte dem om hvorfor de ikke brugte genvejene på skrivebordet/processlinien, så var svaret, at via start-menu'en havde de adgang til alle programmer på en ensartet måde, ligegyldigt hvilket program de skulle starte. Med andre ord: Ensartethed vægtes for mange brugere højere end let tilgængelighed.

Hvor tit åbner en bruger nye programmer? Om morgenen, ikke?

Det kommer an på hvilken type brugere man opererer med.

Hvis du ikke var klar over det, så er der enormt mange mennesker, der allerede nu lider af museproblemer. Det kan jo ikke skyldes Windows 8, så hvad er det så? Kunne det monstro være forkert siddestilling eller andet, der intet har med OS'et at gøre?

Det har du fuldkommen ret i, og det er jeg fuldkommen klar over. Og der kommer hele tiden nye tilfælde. Og de personer der tilfældigvis får muse-arm lige efter introduktionen af Win8 på deres arbejdsplads, vil helt klart skyde skylden på Win8 og specielt dennes start-menu. (selvom der formentligt ikke er nogen kausalitet).

Med andre ord - det var godt nok et dårligt argument.

Og med andre ord - dine argumenter for at sammenblandingen af touch/mus/tastatur er helt OK, er godt nok dårlige.

 • 5
 • 1
#59 Heine Sørensen

Haha. Det mener du vel ikke seriøst vel? Hvor tit åbner en bruger nye programmer? Om morgenen, ikke?

Øhhh mener du det helt seriøst?

For gør du ikke det så er det dig der bliver nødt til at spørge de yngre fordi du lige pludselig sidder med en støvet XP 32bit som du forgæves for 114 gang har forsøgt at installere på din nye PC, toptunede Haswell processor, dine 64 GB ram, din 2TB SSD. Med dobbelt Super deluxe grafikkort.

Det kan de yngre heller ikke svare på. De bruger jo Mac eller iPad. Men jeg har heller ikke brug for en top tunet PC med overdimisioneret hardware. Jeg har brug for en seriel port og et OS der kan afvikle vores produktions software og "snakke" med produktions hardwaren. Men skulle jeg nu have brug for det du lister op er det jo heldigt det hele stadig er supporteret på XP. ;-)

 • 0
 • 0
#60 Martin Rasmussen

toptunede Haswell processor, dine 64 GB ram

Nu bliver jeg altså nød til at bare rette dig lidt -> Haswell understøtter ligesom Ivy bridge maks. 32GB ram, eller 4x8GB. Men ja, point taken.

Noget helt andet/offtopic! Hvorfor er voting systemet her blevet så fucked up? Man voter en god kommentar op, den gode hånd tæller op. Man refresher, og så er ens vote blevet slettet. Man klikker et par gange for meget på knappen op igen, for i rent frustration for at få l... til at virke, og så viser systemet pludselig: 4½, 6½ Andre gange tæller den pludselig dobbelt, tripel, eller sågar negativ hvis man mange klikker de knapper.. Og så læser man en artiklen som denne, hvor en person i sin mest oprigtige mening, mener at Windows ikke er et operativ system - som samtidig har fået over 3 gange så mange op votes, som ned votes. Har nogen hacket jeres system, version2?

 • 0
 • 0
#62 Peter Mortensen

Der er sgu intet personligt i at udtale, at du burde prøve de ting du udtaler dig om.

Så skulle du øve dig noget mere i retorik. "DU"-formen er netop personlig.

Jamen det er jo primært start-menuen, der er touch-venlig. Dit ERP-program bliver ikke på magisk vis touch-venlig, bare fordi du kører det i Windows 8. Det giver altså ikke mening, at du bringer det ind i snakken.

Pointen er netop at ERP IKKE er touch-venlig. Og hvorfor skal man så have en touch-venlig start-menu når ERP ikke er touch-venlig (og først bliver det, når ALLE ERP-data bliver opfanget elektronisk/uden indtastning).

At DU ikke kan se meningen, gør det ikke mindre relevant.

Jeg prøver bare at hjælpe dig. Det lyder ikke til, at du har den vilde erfaring med, hvordan man kan optimere sin hverdag i Windows.

Tak for din bemærkning omkring mine PERSONLIGE erfaringer med start-menuen. Eftersom din "hjælp" går på at undgå at bruge start-menu'en anser jeg DINE erfaringer med optimering af Windows for MANGE brugere, er meget lille.

Jeg bruger stort set aldrig start-menuen. Hverken herhjemme på Windows 8 eller på arbejdet på Windows XP.

Aha, dvs. du ikke har den store erfaring med at bruge start-menu'en, eftersom du stort set aldrig bruger den??

Og hvad er det dog for et firma du arbejder hos, som stadig hænger i XP.... Tsk tsk tsk...

Der er sgu ikke flere, der får slidgigt fordi de installerer Windows 8. Sikke noget vås.

Det er heller ikke det jeg skriver. Men hvis man servicerer 1000+ brugere, så er de undskyldninger man hører for hvorfor man udvikler muse-arm meget opfindsomme - og en start-menu med store ikoner/store muse-bevægelser skal nok blive en ynglings-undskyldning.

At du/din IT-afdeling ikke formår at hjælpe jeres brugere er vel jeres problem, og ikke brugernes skyld. Det tager ca. 30 sekunder at forklare en bruger, at for at starte et tilfældigt program skal de gå ned i start-menuen og finde det store ikon, hvor der står Navision 2009 på.

Jeg har aldrig kritiseret den nye start-menu for at man ikke kan finde rundt i den. Min kritik går alene på at man blander mus/tastatur sammen med touch.

At du er uenig gør dem ikke dårlige.

Eftersom jeg er uenig med dig, har dine argumenter ikke virket, og derved er de dårlige! Præcis på samme måde, som du synes at mine argumenter ikke virker på dig, og du derved erklærer mine argumenter dårlige.

Du er velkommen til at finde på modargumenter, men det er ikke mig der argumentere for at Windows 8 giver slidgigt.

Jeg har aldrig argumenteret for at den nye start-menu reelt giver slid-gigt. Men jeg har argumenteret for, at der er brugere der vil bruge det som en undskyldning hvis de har fået slidgigt.

 • 0
 • 0
#63 Jesper Ravn

Må jo være noget om problemet siden Lenovo nu vil preinstallere Pokki menu på alle win 8 maskiner så de boot direket til desktop og får en start menu.

Som jeg læser det, skal Pokki menu opfattes, som det værste crapware, på lige fod med Ask Toolbar i Java eller preinstalleret skod antivirus i trial mode. Med Pokki menu får man pushet reklame Apps ud i startmenuen fra deres egen App Store. Så Lenovo gør det ikke for at hjælpe de stakkels brugere, men de ønsker derimod, at få en bid af kagen for hvert Pokki app salg.

Windows 8.1 fixer en stor del, af de GUI kritik punkter der er i Windows 8. Så det giver absolut ingen mening at introducere skod Pokki, så tæt på 8.1 frigivelsen.

Med Windows 8.1 behøver man nu aldrig at forlade desktop-mode (Win+S eller Win+X), hvis det er ønsket.

 • 1
 • 0
#64 John Jensen

Haha. Det mener du vel ikke seriøst vel? Hvor tit åbner en bruger nye programmer? Om morgenen, ikke?

Øhhh mener du det helt seriøst?

For gør du ikke det så er det dig der bliver nødt til at spørge de yngre fordi du lige pludselig sidder med en støvet XP 32bit som du forgæves for 114 gang har forsøgt at installere på din nye PC, toptunede Haswell processor, dine 64 GB ram, din 2TB SSD. Med dobbelt Super deluxe grafikkort. 

Det kan de yngre heller ikke svare på. De bruger jo Mac eller iPad. Men jeg har heller ikke brug for en top tunet PC med overdimisioneret hardware. Jeg har brug for en seriel port og et OS der kan afvikle vores produktions software og "snakke" med produktions hardwaren. Men skulle jeg nu have brug for det du lister op er det jo heldigt det hele stadig er supporteret på XP. ;-)

Ud fra dit indlæg kan jeg konstaterer at, det du skriver om her er i bund og grund kun nu fra dine egne behov, og da de tydeligvis et ekstremt begrænset behov, så er det vel også ok.

Den beskrivelse du giver her er sikkert omkring en ældre PC. med det ene formål at styre enten noget maskinel eller lignende, men dens arbejde lyder som om det er noget min RaspberryPI med Linux også kunne klarer, og med et langt lavere energiforbrug.

Industrimaskiner har normalt ikke samme behov som privatbrugerens PC. Og hvis den maskine du taler om så måske heller ikke har adgang til et wan så er behovet for support absolut begrænset, da jeg går ud fra at hardwaren heller ikke bliver skiftet. Så kan jeg ikke se der overhovedet er behov for andet end SP3 og ingen support bortset ved nu software til eventuelle tilsluttede eksterne enheder, så længe de udvikler til XP er det vel også i orden.

Om et system er overdimensioneret afhænger vel af brugerens behov. Privat PC'en. dækker ofte et større behov, uanset hvad andre end så måtte mene.

Dit spørgsmål om hvor tit en bruger åbner nye programmer, et pudsigt spørgsmål, det er det fordi det er blevet stillet i mange udgaver i de 35+ år jeg har haft med IT at gøre, lige fra "ja den er pæn men hvad kan man bruge den til", spurgt af både mænd og kvinder, men af kvinder især, i dag bruger kvinderne computeren i de forskellige former den nu kommer i, til facebook, Skype, Chat, mode, Spil og utallige ting.

Jo den var pæn, og ja den kunne og kan bruges til mange ting fandt de så ud af. Men inden det gik op for dem var det en kamp bare at få lov til at have sin hobby i fred, uden at skulle besvarer spørgsmål fra visionsløse folk uden appetit på udfordringer og ændringer hvor det var muligt og ofte også tiltrængt.

Det er faktisk det der har ført til de teknologier vi ar i dag.

så længe der er folk som mig der ikke er bange for de teknologiske udfordringer, der ikke er bange for at støde hovedet mod en mur af de mange teknologiforskrækkede der er angste for selv den mindste ændring, som slår korsets tegn ved det nye ukendte, i noget så dagligdags som en computer er i dag, ja så vil udviklingen fortsætte.

Angående de yngre der bruger iPad og Mac, det er langt fra flertallet, langt de fleste vil bruge en standard PC enten som tablet med både tablet og PC udgaven på, en bærbar eller en stationær. De fleste vil med tiden ikke lade sig begrænse af tablets og censur. Men de der ønsker det sådan har så fået den mulighed.

 • 0
 • 0
#68 Magnus Jørgensen

Jeg ser simpelthen ikke grunden til at hade Windows 8.

Jeg hader bestemt ikke Windows 8. Jeg tror endda jeg kan vende mig til det.

Men jeg vil gerne give mit besyv med hvor jeg mener MS laver nogle fejl i Windows 8.

Den eneste grund til at man vil trække den nye bruger grænse flade ned over hovedet på brugerene er fordi MS vil beholde sine markeds andele. MS vil gerne være med på bølgen af touch bruger grænseflader og det er da til at forstå, men at bryde med 20+ års koncepter for GUI opførsel for at indtage et nyt marked er mildest talt vovet. MS kunne jo have valgt at gøre den nye grænseflade til en tilføjelse så man på desktop/laptop maskiner havde adgang til de nye funktionaliteter samtidig med at man ikke skal lære en masse nye ting. Vi er lige skiftet fra office 2003 til office 2010 på min arbejdsplads og de, i forhold til "Metro" interfacet, mindre ændringer i opførsel af brugergrænsefladen, har allerede gjort Office 2010 ret upopulært. Selvom vores virksomhed er ret videnstung og folk ikke mangler uddannelse, så er det ret stort issue. For folk der bare er brugere af IT er ændringer i brugergrænseflader enormt irriterende. For folk der er specialiseret i korrosion og erosion af eksotiske stål legeringer, som tit er rejsende medarbejdere der besøger BRIKS lande, hvor man skal sætte sig ind i fremmede kulturer og regler, er det PISSE irriterende at "insert picture" knappen ikke er der hvor den plejer at være. Eller at skærmen begynder at scrolle horisontalt i stedet for vertikalt.

De små itterative ændringer der førte Windows fra version 3.1 til 7 var til at følge for den almindelige bruger. For mig er det ikke noget problem. Jeg lærer nemt nye koncepter inden for IT, men jeg er så bestemt heller ikke den laveste fællesnævner inden for brugere af IT.

Springet er alt for stort og det behøvede det ikke engang at være.

 • 4
 • 0
#69 Peter Mortensen

@Thomas Bundgaard

Ja, den er. Flot. Men du pev jo over, at jeg angreb dig personligt, hvilket jeg absolut ikke har gjort.

Tja, det kan godt være at du ikke mener du har angrebet mig personligt, men når du selv anerkender at DU-formen er personlig, og så samtidig skriver at du ikke skriver om mig personligt, så er der noget fuldkommen galt i din argumentation.

Start-skærmen fungerer jo også glimrende uden touch. Jeg forstår ikke, hvorfor du ikke magter at se det.

Det kan godt være at den fungerer, men den gamle start-menu var bedre for mus/tastatur-brugere, eftersom den KUN var optimeret til mus/tastatur.

Om ERP er touch-venligt eller ej er fløjtende ligegyldigt i den sammenhæng, hvorfor det ikke giver mening, at du bliver ved med at hive det ind og bruge det som argument.

Nej, det er ikke fløjtende ligegyldigt, om man som bruger af Windows i start-menu'en bliver præsenteret for en touch-venlig brugerflade, for derefter at starte et program op der ikke er touch-venlig. Dette er en sammenblanding af grænseflader/interaktionssystemer der er i modstrid med alt erfaring indenfor udvikling af effektive brugergrænseflader.

Det lyder ikke som om du har erfaring med brugere, hvis du i ramme alvor mener at den gamle start-menu er fantastisk.

Hvordan kan du deducerer dig frem til hvad min erfaring med brugere er udelukkende ud fra min holdning til en start-menu?? Det er jo patetisk!

Jeg bruger den i det omfang, det er nødvendigt. Det er ikke meget, men alligevel ved jeg tilsyneladende langt mere end dig om hvordan den fungerer. Det kan du jo tænke lidt over.

Igen, du ved ikke en pap-and om hvad min erfaring er med den nye startmenu.

Du skrev ordret: "Men hvis de samme menu-punkter i ovenstående eksempel skal fremvises på en start-menu der fylder hele skærmen, så vil jeg mene, at der ikke vil gå særligt lang tid førend brugerne sygemelder sig pga. slidgigt i armen"

Så jo, det var præcis det du skrev. Du mener i ramme alvor at Windows 8 startmenuen giver slidgigt. Tåbeligt argument.

Nej, det er ikke det jeg har skrevet. Læs det igen og forsøg så at forstå det.

Jeg har skrevet at "brugerne sygemelder sig pga. slidgigt i armen". Dette er IKKE det samme som at skrive at start-menu'en i windows forårsager slidgigt, men at der er brugere der kan have den opfattelse.

Det tyder på, at du ikke har den store erfaring med hvad man oplever af mystiske forklaringer, når man servicere mange brugere...

Dine argumenter er jo, at man får slidgigt af start-menuen og at det bare ikke hører sammen. Det ér dårlige argumenter.

Det er så et argument som jeg ikke har fremført, men som du selv har opfundet og tillagt mig.

I øvrigt har du misforstået hvordan en diskussion virker. Man behøver ikke overbevise modparten. Det er tilsyneladende endnu en ting på listen over ting, du ikke kender til.

Aha, hvad er så formålet med diskussion jf. dine definitioner?

Og hvorfor forsøger du så at overbevise mig om at start-menu'en i Win8 ikke er et problem?

Jo du har. Se ovenfor. Du prøvede så at affeje det med, at det var sarkastisk ment... og så trak du i land, og mente at det var en reel mulighed.

Det står sort på hvidt, så hvorfor du benægter det, ved jeg ikke.

Jeg benægter ikke det jeg har skrevet. Jeg benægter det DU MENER jeg har skrevet.

 • 3
 • 2
#71 Peter Mortensen

@Kristian Elmholt

Hvordan kan den være bedre, når den kan det samme? Nævn gerne et eksempel på, hvad det er der gjorde den gamle startmenu så meget bedre. Ingen kan bruge "den er bare bedre fordi" argumenter.

Nu skiver jeg på ingen måde at "den er bare bedre fordi".

Jeg skriver, at den gamle start-menu var optimeret til mus og tastatur.

Den nye start-menu har Microsoft forsøgt at optimere til tastatur, mus og touch.

Og det er min erfaring, at jo flere interaktionsmuligheder du inkorporere i en brugergrænseflade, jo dårligere bliver oplevelsen/brugen for den ikke-rutinerede bruger, idet de simpelthen ikke kan finde ud af hvornår man skal bruge den ene måde og hvornår man skal bruge den anden.

 • 0
 • 3
#72 Kristian Elmholt Bak

Nu skiver jeg på ingen måde at "den er bare bedre fordi".

Jeg skriver, at den gamle start-menu var optimeret til mus og tastatur.

Den nye start-menu har Microsoft forsøgt at optimere til tastatur, mus og touch.

Og det er min erfaring, at jo flere interaktionsmuligheder du inkorporere i en brugergrænseflade, jo dårligere bliver oplevelsen/brugen for den ikke-rutinerede bruger, idet de simpelthen ikke kan finde ud af hvornår man skal bruge den ene måde og hvornår man skal bruge den anden.

Bare fordi du kan bruge fingrene på en touch skærm, betyder da ikke at din oplevelse med mus/tastatur bliver dårligere?

Så er alle touch-venlige / responsive websites jo også væsentlig ringere end dem der ikke er, ifølge din tankegang.

Windows 8 startmenuen kan bruges med mus/tastatur OG touch. Det er sku da smart nok :-)

awaiting incoming comment: "Men det er lige smart nok?"

 • 3
 • 3
#75 Kristian Elmholt Bak

@Peter Mortensen

Der er vist ingen hjælp at hente. Jeg kan ikke finde ud af, hvorfor den nye start menu er så træls for dig, og andre personer.

Det store spørgsmål forbliver: Hvad kan den gamle startmenu som Win8's startmenu ikke kan? I dare you to tell me. At den er grim og touch-optimeret er ikke et svar i min bog. Jeg tænker ren funktionalitet. Og på det punkt virker den akkurat som den gamle - og endda hurtigere, synes jeg.

Hvad nu hvis MS havde valgt at udgive Win8 som Win7 så ud, bare lidt "pænere osv."? Så er jeg sikkert på snakken om startknappen ville være væk, fordi der ingen forandring er sket. Men vi vil også se folk, der brokker sig over at Win8 ikke er nyskabende.

Det er svært at gøre alle tilfredse.

 • 2
 • 2
#76 Peter Mortensen

@Kristian Elmholt Bak

Der er vist ingen hjælp at hente. Jeg kan ikke finde ud af, hvorfor den nye start menu er så træls for dig, og andre personer.

Det er helt ok.

Det store spørgsmål forbliver: Hvad kan den gamle startmenu som Win8's startmenu ikke kan? I dare you to tell me.

Jeg troede lige, at vi skulle stoppe diskussionen?? Men ok, vi tager en omgang til.

Du får her et lav-praktisk eksempel: Kan du i den nye Win8 start-menu vælge mellem 5 forskellige programmer/apps ved at flytte musen ca. 1-2 cm ???

Og kom nu ikke med nogen forklaringer om at man kan bruge genvejstaster o.lign. I dette eksempel, fokuseres der KUN på musen og dens anvendelse i Win8 start-menuen.

At den er grim og touch-optimeret er ikke et svar i min bog.

Det er det heller ikke i min. Min pointe er, at når den bliver touch-optimeret, så går det ud over nogle optimeringer i forhold til mus/tastatur.

Jeg tænker ren funktionalitet.

Det gør jeg også.

Og på det punkt virker den akkurat som den gamle - og endda hurtigere, synes jeg.

Og der er vi så uenige.

Hvad nu hvis MS havde valgt at udgive Win8 som Win7 så ud, bare lidt "pænere osv."? Så er jeg sikkert på snakken om startknappen ville være væk, fordi der ingen forandring er sket.

Tjaa, hypotetiske fremstillinger kan man let være "sikker på".

Men evidensen fra tidligere tider viser noget andet. F.eks. blev der fra Win98/Me -> XP indført "personlige menu'er", hvilket faktisk blev udsat for en del kritik. Men kritikken forstummede hurtigt, da Microsoft havde husket at lave en mulighed for slå de "personlige menu'er" fra.

Men vi vil også se folk, der brokker sig over at Win8 ikke er nyskabende.

Igen hypotetisk.

Faktisk så vil jeg sige, at Microsoft næsten aldrig har været teknologisk nyskabende, men derimod har haft stor succes med at kopiere fra andre/opkøbe andre og derefter udnytte det via deres de facto monopol.

Og nu med tvangsindførslen af touch i deres desktop OS, forsøger de endnu engang at udnytte deres de facto monopol.

Det er svært at gøre alle tilfredse.

Ja, det kan vi godt blive enige om :-)

 • 5
 • 4
#77 Heine Sørensen

Ud fra dit indlæg kan jeg konstaterer at, det du skriver om her er i bund og grund kun nu fra dine egne behov, og da de tydeligvis et ekstremt begrænset behov, så er det vel også ok.

Den beskrivelse du giver her er sikkert omkring en ældre PC. med det ene formål at styre enten noget maskinel eller lignende, men dens arbejde lyder som om det er noget min RaspberryPI med Linux også kunne klarer, og med et langt lavere energiforbrug.

Industrimaskiner har normalt ikke samme behov som privatbrugerens PC. Og hvis den maskine du taler om så måske heller ikke har adgang til et wan så er behovet for support absolut begrænset, da jeg går ud fra at hardwaren heller ikke bliver skiftet. Så kan jeg ikke se der overhovedet er behov for andet end SP3 og ingen support bortset ved nu software til eventuelle tilsluttede eksterne enheder, så længe de udvikler til XP er det vel også i orden.

Nej det er ikke ud fra mine egne behov. Dem prøver jeg ikke at påtvinge mine kollegaer da de har andre job funktioner og IT mæssige behov. Til gengæld vil jeg hellere prøve at finde en løsning der tilgodeser deres behov og ikke kun mit eget eller resten af IT afdelingens behov.

Når vi har teknikere der skal ud på en offshore lokation hvor de skal kunne kommunikere med ældre udgåede modeller, ja så er behovet sådan set bare en seriel port og et oldnordisk stykke software. Pointen er, de er der for at servicer den pågældende model udfra den uddannelse de har fået og ikke sidde og fedte rundt i deres OS.

Din RaspberryPi kan jeg ikke lige bruge i dette tilfælde.

Det sker bare for ofte at folk glemmer ikke alle har samme behov som en selv. Der er himmelvid forskel på hvordan og hvad en service tekniker, konsulent, system administrator eller almindelig kontonusser bruger deres PC til. One size does not fit all. ;)

Dit spørgsmål om hvor tit en bruger åbner nye programmer, et pudsigt spørgsmål, det er det fordi det er blevet stillet i mange udgaver i de 35+ år jeg har haft med IT at gøre, lige fra "ja den er pæn men hvad kan man bruge den til", spurgt af både mænd og kvinder, men af kvinder især, i dag bruger kvinderne computeren i de forskellige former den nu kommer i, til facebook, Skype, Chat, mode, Spil og utallige ting.

Jo den var pæn, og ja den kunne og kan bruges til mange ting fandt de så ud af. Men inden det gik op for dem var det en kamp bare at få lov til at have sin hobby i fred, uden at skulle besvarer spørgsmål fra visionsløse folk uden appetit på udfordringer og ændringer hvor det var muligt og ofte også tiltrængt.

Det er faktisk det der har ført til de teknologier vi ar i dag.

Jeg spørger ikke hvor tit en bruger åbner programmer. Jeg spørger om man seriøst tror det kun sker 1 gang om morgenen. Selvfølgelig har vi en masse opfindsomme folk at takke for det vi har i dag, nogle mere end andre. Der vil vel altid være visionsløse folk for områder der ikke berører dem synderligt. Jeg forventer ikke alle deler min interesse for IT ligesom jeg ikke deler alle andres forskellige interesser. Du vil nok sikkert også kunne finde nogle områder du ikke deler samme passion for som naboen? IT har en kæmpe indflydelse men det er endnu ikke det der driver samfundet alene.

så længe der er folk som mig der ikke er bange for de teknologiske udfordringer, der ikke er bange for at støde hovedet mod en mur af de mange teknologiforskrækkede der er angste for selv den mindste ændring, som slår korsets tegn ved det nye ukendte, i noget så dagligdags som en computer er i dag, ja så vil udviklingen fortsætte.

Man behøver ikke være teknologiangst for at synes et nyt interface er noget gøjemøg. Men jeg synes stadig ikke det giver noget videre brugbart og det er da helt fint for mig hvis du synes det er det bedste der er sket. Hvis jeg så bare kunne disable det ville alle jo være glade. Men det kommer jo ikke til at ske. ;-)

Ja udviklingen fortsætter forhåbentligt. Bare husk det ikke er alle teknologiske "fremskridt" der automatisk er til det bedre.

Angående de yngre der bruger iPad og Mac, det er langt fra flertallet, langt de fleste vil bruge en standard PC enten som tablet med både tablet og PC udgaven på, en bærbar eller en stationær. De fleste vil med tiden ikke lade sig begrænse af tablets og censur. Men de der ønsker det sådan har så fået den mulighed.

Så skulle man ellers tro Surface Pro ville være blevet revet ned fra hylderne. Microsoft har siden tidernes morgen prøvet at gøre Windows til det one and only. Det er ikke lykkedes og det kommer ikke til at ske nu. Der er i dag ikke et OS der kan opfylde alle behov og som egne sig til alle typer af enheder. Igen one size does not fit all. Men ja nogle vil sikkert finde det attraktivt med sådan en all-in-one tablet. Jeg gir' en læskedrik efter ønske den dag de bliver dominerende. :)

 • 2
 • 0
#78 Heine Sørensen

Det er svært at gøre alle tilfredse.

Egentligt ikke. Man laver en option der hedder disable Modern UI interface. Så kan dem der ønsker at bruge det fortsætte med det og dem der ikke ønsker det kan slå det fra. Det er jo på ingen måde noget der kræver den store investering for Microsoft.

Men det passer bare ikke ind i deres strategi med at få gang i udviklingen af apps som kan løfte salget af telefoner og tablets. ;)

Og egentligt hvorfor er det det store problem for fortalerne at nogle bare ønsker at kunne disable det? Personligt er jeg er græsk-katolsk om I vil bruge det. Jeg vil bare gerne selv have muligheden for at vælge. Den eneste grund jeg umiddelbart kan se må jo være en økonomisk interesse?

 • 1
 • 1
#80 kenneth sørensen

Øh det er ikke for at blande mig men...... Jeg har lige følgende "comment"......

Jeg sidder I mit daglige arbejde med musik og lyd. Den der med de såkaldte GURUER der jo ved bedre..... Hm... Jeg pr. Erfaring at ikke alt nyt er godt nyt. Jeg har alle windows versioner fra 2.0 til win 8 I endog flere forskellige udgiveleses typer. Som musikker kan jeg kun konstatere at skiftet fra Xp til windows 7 ( vista var et giga flop ) var ikke uden problemer. Musik programmer nægtede at fungere på trods af at de var udviklet til at køre rent 32 eller 64 bit. Under windows 7 var de pludselig ikke kompatible pga måden de håndterede maskinens resourcer på. Damn .... Typisk.... Ja Windows er ikke et egentligt operativsystem , det er en grafisk programafvikler som med tiden langsomt har fået overtaget flere og flere operative roller. I forsøget på at fjerne det gamle DOS ( Disk operativ system ) blev det simpelthen implementeret I windows. Det skete med window 95. Nu var Dos væk......Eller var det væk ? Nej det var bare Indbygget I windows.. Fint fint for det fungerede stadigvæk nogenlunde. Jeg kunne stadig afvikle Dos programmer ( med nedsat funktionalitet , øv ) Helt tosset kom det med Win-Xp , Damn nu var Dos helt væk.... Eller var det væk ? Nej det er der stadig.....Øh nu mere indbygget I windows program afvikleren. Øh men jeg kan ikke køre Dos programmer mere ???? Øh ....... Nu skal jeg bruge Dos emulatorer til det samme..... Fandens ...Typisk......

Det er faktisk den samme problemstilling folk de møder nu når de skifter til Windows 8 fra Eks. Windows Xp. Ja .... Alt det startknap piss folk brokker sig over..... Hm der er komplet ligegyldigt hvordan selve brugerfladen ser ud. Den har stadig sammme funktionalitet ( og endda mere til ) den ser bare lidt anderledes ud end før. Komplet ligegyldigt bare programmer fungerer som de altid har gjort. Her kommer problemet...... Det gør de ikke. For Microsoft de tager ikke deres politik med bagud kompatibilitet alvorligt.

I windows 8 er det sådan at nu fungerer Pga. netop det med implementeringen af operativ functioner I selve windows mine musik programmer pludselig slet ikke længere. Hvis jeg prøver at emulere en tidligere windows så ender det med at der kommer så mage delays I latency at det bliver en pine at spille musik.

( Det skal lige tilføjes at jeg bla anvender realtime effekter på analoge instrumenter så som guitar ect og at jeg bruger mange samtidigt )

Jeg endte med at geninstalere min Windows Xp og nu fungerer alt igen. Jeg fandt ligeledes ud af at mit grafikkort det pludselig manglede mange funktioner det havde før. Jeg opdagede at ved at instalere den nyeste driver så var de funktioner simpelthen ikke til stede mere. Det løste jeg ved at instalere en ældre driver. Pointen er at for at de nyeste grafikkort skal se ekstra godt ud I forhold til de ældre ja så slukker man lidt for funktioner som de gamle har og derved ser de ny meget bedre ud. Hm.......... Faktisk er det lidt det samme med Windows......... For hver ny Windows prøver det nye at fjerne fokus fra det som faktisk er kernen i en Windows.......... FUNKTIONALITETEN og KOMPATIBILITEN og DET DAGLIGE ARBEJDE.... Altså sagt med få ord - De nyeste programmer der lige pt er til salg nu og er en del af den nye hardware der sælges nu skal også lokke folk til at skifte det ud.

Jeg fik simpelthen nok......... Ud med alt der ikke accepterede mine musik og arbejds programmer. Resultat - Windows Xp instaleret på min studio-server Mine bærbare blev opgraderet fra win 8 og 8 til Scientific Linux....

Nu sidder jeg her med et antikt Windows..... på en kombineret Workstation/Server ...... Jeg har oven på det indbygget en Kinesisk ændring af selve Windows Xp.

Hm...... Jeg kan sgu ikke forstå at nogle har den opfattelese af at bare fordi man bruger et ældre system så er man bagud of forstår ikke og er bange for nyt ???????

Med Henvisning til denne kommentar :

John Jensen 24. aug. 2013 - 10.22 Det har intet med at være skeptisk at gøre.

Altså helt ærligt...... Mener du det der du skrev ???? Dine såkaldte " GURUER " hm..... Hvad er det for folk ????

I min dagligdag kommer der mange mennesker med alverdens problemer med deres computere som jeg hjælper med at løse. Yngre mennesker der har maskiner der virkelig er Fu...d Up.... Jeg hjælper dem med at få deres maskiner på fode igen.

Alle som en siger det samme til mig når de kaster et blik på min store arbejds computer ( med Xp og Kinesisk software )

""" Hvordan gør den lige det der ? """ "" W.T.F. is this """

Ok..... Jeg kan køre den nyeste programmer spil ect ect...... Med alt grafisk skruet helt op på max og I mage tilfælde så presser jeg grafik længere end det oprindelige program/spil normal kan håndtere. Øh ..... CPU er 5 år gammel .... Ram 4 gig ..... ( under win8 havde den 32gig ) Grafikkort er 5 år og med 1 gig ram .......... Min maskine kører hurtigere og bedre en end ny Core-i7 med 32gig ram og 2 stk nyeste Nvidia grafikkort med 4 gig ram.....

Slut færdig..... Det fatter de ikke hvordan jeg gør............

Det har intet med at være bange for NYT at gøre..... Næh ikke alt nyt er godt NYT.......... Noget er bare lavet for at tjene penge .... mange penge.....Slut.......

Hav en rigtig god dag......

 • 1
 • 4
#83 Kristian Elmholt Bak

Du får her et lav-praktisk eksempel: Kan du i den nye Win8 start-menu vælge mellem 5 forskellige programmer/apps ved at flytte musen ca. 1-2 cm ???

I min menu kan jeg: http://i.imgur.com/7pcXd3i.png. Her kan jeg klikke på det apps jeg selv har valgt, skal vises på min startskærm.

Hvis jeg ikke kan finde det, skal der få tastetryk til, for at finde det, efterfulgt af tryk på Enter eller et valg med musen (hvilket jeg synes er dumt, da man skal flytte hænderne fra tastaturet til musen blot for at vælge).

Ellers: højreklik på et bart område i Start Menu'en, og vælge "Alle apps" i bjælken der dukker op.

Problem solved?

 • 1
 • 0
#84 frank wendel petersen

jeg ville opgradere Windows 8 til 8.01,men var egentlig tilfreds men nysgerrig,det er en ny maskine i7 med gtx grafik kort kørte rigtig godt indtil jeg prøvede at opgradere til 8.01 flere programmer var ikke helt kompitable og om de bliver det bl.andet tunup 2014 ved jeg ikke,jeg havde kun en mulighed slette alt tog en pokkers tid ,installere win 7 og så win 8 haha og nu tør jeg ikke røre en finger ved win 8.1 igen,og har også svært ved at se hvorfor jeg skulle gøre det,jeg ser ikke noget nyt ved det kunne godt tænke mig om andre kan se det ?.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere