Anmeldelse af Huawei Honor: Et vaskeægte Android-hit til 2.000 kr.

Huawei Honor pakker hurtig Android, et 8 MP-kamera og et potent batteri ned i en telefon til 2.000 kroner. Imponerende? Ja, men ikke uden skønhedsfejl.

Med en vejledende udsalgspris på 2.000 kroner uden abonnement ligger Honor fra kinesiske Huawei i den lave ende af smartphone-skalaen, når man ser på prisen.

Men skraber den også bunden, når man ser på telefonens features? Og hvad med brugeroplevelsen?

Svaret er et klart og tydeligt 'nej', og du bør læse videre, hvis du er typen, der får nervøse trækninger af smartphones til priser i omegnen af en spritny kvalitetscykel.

Version2 giver dig her en gennemgang af en prisbillig smartphone, som giver dig rigtig meget for pengene uden dog at være helt perfekt.

Førstehåndsindtrykket

Der kan ikke være lagt mange timer på tegnestuen hos Huawei, da Honors ydre skulle designes.

Her får man det klassiske klodsudseende med afrundede hjørner, en let buet bagside og en ganske svagt forhøjet kant mellem skærmens overflade og telefonens sider. Som hvis iPhone 4 og Samsung Galaxy S fik et barn sammen.

Telefonen er forsynet med en tænd-sluk-knap og et 3,5 millimeter minijack-stik på toppen, en volumenkontrol på telefonens venstre side og et micro-USB-stik til dataoverførsel og opladning i bunden.

I bunden af skærmen finder man fire software-taster, der ud over hjem-, tilbage- og søge-knap også tilbyder en knap til indstillinger.

Det eneste sted, der skejes en lille smule ud designmæssigt, er telefonens diagonalt riflede bagside.

Og godt det samme. For Huawei Honor føles faktisk behagelig at holde i hånden, både hvad angår formen og vægten, der ligger på 135 gram - fem gram mindre end en iPhone 4S.

Selvom telefonen gennemgående er udført i plastikmaterialer, føles den på ingen måde som en telefon, der kun koster et par tusinde kroner. På den anden side er der et stykke vej op til det design og den finish, som kendes fra high end-telefoner som iPhone 4S og Nokia Lumia 800.

Hardwaren

Huawei Honor er udstyret med samme ARM-processor fra Qualcomm, som man finder i Nokias Lumia 800. Det er en sag med en enkelt CPU-kerne og en clockfrekvens på 1,4 gigahertz.

Som vi senere skal komme ind på, mærker brugeren det dog ikke negativt, at processoren under motorhjelmen efter tidens standard er temmeligt beskeden.

Skærmen er en 4-tommer LCD-skærm med en opløsning på 854 gange 480 pixels. Dens egenskaber udi farver og kontrast er bestemt godkendte for prisklassen, uden dog at få dyrere modeller med for eksempel AMOLED-skærme til at ryste i bukserne.

Batteriet er lidt af et kapitel for sig, da der her er tale om et eksemplar på 1.900 milliamperetimer.

Det kan bestemt mærkes, og denne anmelder har ikke haft nogen problemer med at få Huawei Honor til at holde batteri i et par døgn med wifi og synkronisering slået til det meste af tiden.

Under en tur til udlandet, hvor wifi og dataudveksling blev slået fra det meste af tiden, men hvor kameraet til gengæld var hyppigt i brug, kunne Honor 'holde sig' i omkring fire dage, før en opladning var nødvendig. Det er godt gået for en smartphone med en skærm på fire tommer.

Er du hyppig bruger af Bluetooth og GPS, er historien naturligvis en anden, men det står helt uden for diskussion, at Honor er i særklasse, hvad batterilevetiden angår.

Huawei har over for Version2 lovet, at også selskabets kommende high end-telefoner i Ascend D Quad-serien vil slå konkurrenterne på batterilevetiden.

Læs også: Sådan vil Huawei vippe HTC og Samsung af den danske Android-trone

Med Honors præstationer i baghovedet er der noget, der tyder på, at løftet kan være mere end bare salgsgas fra det kinesiske selskab.

Softwaren

Huawei Honor er udstyret med Google Android 2.3.6 Gingerbread, men Huawei har tidligere forsikret Version2, at Android 4.0 Ice Cream Sandwich lander på Honor inden sommerferien i år.

Det er dog ikke fordi man savner den nyeste version af Google Android alt for meget.

Android 2.3.6 på Honor er nemlig en overraskende positiv oplevelse, da alle dele af brugergrænsefladen afvikles hurtigt og smidigt uden de små, irriterende forsinkelser, der kan skæmme andre Android-smartphones. Også dem med væsentligt kraftigere processorer.

Det betyder, at oplevelsen er hurtig og glat, hvad enten der swipes mellem de forskellige screens i Android-grænsefladen, eller du ser dine fotos igennem i thumbnail-størrelse.

Honor er dermed et bevis på, at det ikke er nødvendigt med en dualcore- eller en quadcore-processor under bagbeklædningen for at få Android-platformen til at spille optimalt.

Det er glædeligt at se og skyldes nok langt hen ad vejen, at Huaweis udviklingsafdeling er styret uden om fristelsen for at pille alt for meget ved den rå udgave af Android, hvilket producenter som Samsung og HTC har for vane at gøre på deres Android-mobiler.

Den medfølgende Android-browser giver en god oplevelse, når der surfes på nettet. Der er ingen af de irriterende pauser under indlæsningen af hjemmesider, som blandt andet har trukket ned i helhedsindtrykket på nyere topmodeller som for eksempel Galaxy Nexus, der tidligere har været på besøg hos Version2.

Læs også: Anmeldelse af Galaxy Nexus: Den perfekte smartphone til Version2-læseren?

Telefonen understøtter naturligvis synkronisering af e-mails, kontaktpersoner og kalenderaftaler med Googles egen Gmail og Microsoft Exchange. Derudover er Googles tjenester som for eksempel Youtube, Maps, Talk og Navigation installeret på telefonen.

Desværre har telefonen ingen indbygget sms-ordbog på dansk, hvilket er et klart minus. Den slags skal ganske enkelt være på plads, når man sender et produkt på markedet herhjemme.

Den enkle løsning er naturligvis at installere et tredjepartstastatur fra Google Play - for eksempel SlideIt - men der er altså ingen undskyldning for at sende en telefon på markedet i Danmark uden en dansk sms-ordbog.

I øvrigt må det som minimum anbefales brugerne at skifte standardtastaturet TouchPal over til Android-tastaturet, da TouchPal kun viser 'æ' som standard på tastaturet. Det betyder, at du skal holde 'o' nede for at vælge et 'ø' i en undermenu og 'a' for at vælge 'å'. Unødigt bøvlet.

Marketing-chef i Huawei Danmark, Marie Dam Feldborg, oplyser i en e-mail til Version2, at selskabet er klar over problemet. Det vil blive rettet, når Huawei Honor opdateres med Android 4.0 Ice Cream Sandwich i løbet af maj eller juni.

Kameraet

Huawei Honor er bestykket med et 8-megapixel kamera på bagsiden, der både tager almindelige fotos og videofilmer i HD-kvalitet. På forsiden finder man et front facing-kamera på 0,3 megapixel, som kan bruges til videochat med for eksempel Skype eller Google Talk.

For en telefon i prisklassen omkring et par tusinde kroner får man bestemt meget kamera for pengene, og Huawei Honor kvitterer med fin billedkvalitet, når du trykker på udløserknappen i normalt dagslys.

Samtidig arbejder kameraet ret hurtigt både med og uden flash aktiveret, så motivet hurtigt lagres, efter du har trykket på knappen. Igen et træk, der lægger til telefonens generelle følelse af ikke at stå i vejen for brugeren med unødige forsinkelser.

Billeder taget indendørs i svag belysning afslører dog, at træerne ikke vokser ind i himlen. Her kan der både opstå problemer med hvidbalancen og tydelig støj på billederne.

Telefonen tilbyder HDR-funktionalitet, som lader dig vælge mellem to forskellige eksponeringer af samme motiv. Dermed kan du for eksempel vælge det ene skud af to identiske udendørsfotos, hvor skyerne på himlen ikke er overeksponerede.

Selvom kameraet bestemt er imponerende for en smartphone i den prisklasse, er selve kameraapplikationen dog gået ned to gange i den periode, Version2 har haft Huawei Honor til anmeldelse.

Første gang frøs Android - og dermed telefonen - fuldstænding fast, og flash-lampen på telefonens bagside lyste uafbrudt. Eneste løsning var at tage batteriet ud af telefonen. Anden gang kørte Android ufortrødent videre, men telefonen måtte alligevel genstartes for at få slukket den konstant lysende flash-lampe.

Det er uvist, hvor mange af telefonerne på markedet, der døjer med problemet. Andre anmeldere - både herhjemme og i udlandet - har ikke nævnt det i deres gennemgang af telefonen.

Og heller ikke hos Huawei genkender man problemet:

»Telefonen har nu været i salg i 3 uger og der har ikke været nogen reklamationer,« oplyser marketingchef Marie Dam Feldborg i en e-mail til Version2.

Men det er uanset hvad et ret ærgeligt minus på en telefon, der ellers gør så mange ting rigtigt.

Lyden

Lydkvaliteten under almindelige telefonopkald er godkendt uden dog på nogen måde at være et område, hvor man vil huske Huawei Honor som skoledannende i fremtiden. Det medfølgende headset kan bruges i en snæver vending, men lydkvaliteten lader en del tilbage at ønske.

Vil du bruge telefonen som en lille ghettoblaster, sidder der en højttaler placeret til højre for kameraet på telefonens bagside. Ikke uventet kan lyden fra den lille højttaler bedst beskrives som tynd, skinger og diskant'et.

Konklusion

Huawei Honor er en glimrende og prisbillig smartphone, der desværre fejler på et par vigtige områder.

Det første er sms-delen, hvor fraværet af en dansk sms-ordbog trækker ned på helhedsindtrykket. Problemet er relativt enkelt at omgå, men det er ikke godkendt, at Huawei sender en telefon på markedet uden at have den standardfunktionalitet fuldstændig på plads.

Det andet er kameraet, der bestemt yder fortrinligt, når det da ikke lige sender sig selv - og resten af telefonen - til tælling. Som nævnt er det ikke klart, om dette problem er generelt for Honor-serien. Ifølge Huawei Danmark er det bestemt ikke tilfældet. Men det var meget tydeligt på Version2's anmeldereksemplar, som jo er det eneste, vi har at bedømme ud fra.

Med de to minusser af vejen kan plusserne trækkes frem på scenen. Her finder man blandt andet en forbilledligt fin og flydende Android-oplevelse, en ganske udmærket skærm, et usædvanlig potent batteri og en udmærket konstruktionskvalitet prisen taget i betragtning.

Stiller man plusserne sammen med udsigten til en Ice Cream Sandwich-opdatering inden sommerferien, er der grundlag for en regulær anbefaling af Huawei Honor til dig, der søger en seriøs smartphone uden at skulle bløde 4-5.000 gode, danske kroner for den.

Huaweis ambition er at konkurrere direkte med store, etablerede Android-firmaer som Samsung og HTC.

Med Honor er selskabet rigtig godt på vej, og det bliver spændende at se, hvad topmodellerne i Ascend D Quad-serien kan byde på, når de lander i Danmark i tredje kvartal af 2012.

Specifikationer:

 • OS: Android 2.3
 • Bånd: WCDMA/HSPA+ 900/2100 MHz; GSM 850/900/1800/1900 MHz
 • CPU: 1.4GHz
 • Dimensioner (H X B X D): 122mmx61.5mmx10.9mm
 • Vægt: 135g
 • Skærm: 4.0 tommer
 • Opløsning: FWVGA( 854x480 pixels)
 • Kamera: 8 megapixels AF HD kamera & 0.3 megapixels front-facing kamera
 • Memory: 512MB RAM+ 4GB ROM
 • Lager: Op til 32GB via micro-SD
 • Micro USB 2.0
 • Wi-Fi: 802.11b / 802.11g / 802.11n
 • Bluetooth 2.1 / Bluetooth stereo (A2DP)
 • Batteri: 1900 mAH

(Kilde: Huawei.com)

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Pip Thomsen

Hej - jeg har testet Huawei Honor i udkants Danmark! - og den dumper alene på dårlig antenna. Jeg samligne den til Iphone 4s, Htc sensation og desire s, nokia lumia, lg optimus mfl., og antennaen viser sig at være absolut den dårligst af dem alle sammen. Desværre - da jeg syntes ellers den fungere fint nok - den er basic men har det man har brug for.

 • 1
 • 1
Anonym

Synd med den antenne.

Jeg har en Nexus Google, den er jeg ikke imponeret over, for den kvæles af strømforbruget, uden at der i øvrigt er noget som imponerer. Især er jeg skuffet over, at man ikke kan have Data tændt, imens den er tilsluttet HDMI. Det virker heller ikke, hvis man vil bruge USB-stick til at gemme Data på, hvilket næsten er et must, da der ikke er SD-slot i en Nexus Google.

Her hvor jeg bor, er der mulighed for 3G, men så skal Nexus Google være under ladning næsten hele tiden, så jeg ville godt kunne leve med en telefon der kun kører fornuftigt 2G, men som så i øvrigt fungerer, som forventet.

Ved du om Huawei Honor kører fornuftigt 2G ?

 • 0
 • 0
Anonym

Uffe Callesen

Jeg har samme oplevelse som dig, kun 2G, ingen GPS eller Bluetooth, så kan den holde strøm max et par dage. Men ellers, kun max. et halvt døgn.

Inkl. udstyr, og forskelligt SW, som man nødvendigvis skal købe, så koster min Nexus i omegnen af 6000.--kr. Uden at den virker som forventet. Det er 3 gange så meget som en Huawei Honor.

Sætter jeg min Nexus til HDMI, hvilket var en af hovedårsagerne til at jeg valgte den, så kan jeg slet ikke bruge net overhovedet, hvilket i den forbindelse gør Nexus helt ubrugelig.

Trækker man det fra en Nexus, som ikke virker, og sammenligner med hvad der her beskrives om en Huawei Honor, har jeg svært ved at se den skulle være dårligere end en Nexus.

Derfor er jeg interesseret i at høre hvordan Huawei Honor fungerer under 2G. For den har åbenbart en fordel i, at være god til at holde strøm på batteriet.

 • 0
 • 0
Rune Juhl Jacobsen

Uden at prøve at spille alt for smart, må jeg lige blære mig en smule med min Nokia N900. Den er 2,5 år gammel, har godt nok været til reperation et par gange (og jeg har en formodning om at Nokia skiftede dele af hardware, men skrev "softwareopdatering" på kvitteringen for at undgå ny garantiperiode *), men når man sammenligner specifikationerne med Huaweis nye lavpris-vidunder, så undrer det mig at der ikke er sket mere.

Til sammenligning:

OS: Android 2.3 Maemo 5 + Debian overlay til hvis jeg mangler et eller andet på farten Bånd: WCDMA/HSPA+ 900/2100 MHz; GSM 850/900/1800/1900 MHz Samme CPU: 1.4GHz 600 MHz ARMv7, der dog kan overclockes til ~1,15 GHz uden nævneværdige batteriforringelser (..og nogle gange endda forbedret levetid) Dimensioner (H X B X D): 122mmx61.5mmx10.9mm 110.9 x 59.8 x 18 mm, 113 cc. Lidt kortere, lidt smallere, noget tykkere. Vægt: 135g 185 gram. Ligger godt (og tungt) i hånden. Til gengæld kan den tåle en del tæsk. Nåja, den har også et QWERTY-keyboard. Skærm: 4.0 tommer 3,5" Opløsning: FWVGA( 854x480 pixels) 800x480 Kamera: 8 megapixels AF HD kamera & 0.3 megapixels front-facing kamera 5 Mpx bagpå og 0,3 Mpx foran. Ikke imponerende billedkvalitet, med mindre man befinder sig i et land med godt med (sol)lys. Memory: 512MB RAM+ 4GB ROM 256 MB RAM, og hele 32 GB flash. Lager: Op til 32GB via micro-SD Op til 32 GB (indbygget) + 32 GB (MicroSD) Micro USB 2.0 Samme, dog med den ekstra feature at der findes programmer der kan få den til at fungere som USB Host -- uundværligt når man står i Ungarn og konen mangler nye lydbøger til hendes egen mobil :) Wi-Fi: 802.11b / 802.11g / 802.11n Kun b/g, desværre. Bluetooth 2.1 / Bluetooth stereo (A2DP) Ditto. Batteri: 1900 mAH 1320 mAh.

Specielt batteriet undrer jeg mig over. Godt nok er der mere backlight i nyere smartphones, men jeg kan tvinge mobilen over på 2G, og så holder den snildt en 8 dage med sporadisk brug. Skyldes det elendig strømstryring i Android, eller har Nokia blot skudt sig rigtig meget i foden ved at give dødsstødet til Maemo?

Nu var Nokia N900 ved lancering nok lidt dyrere end Huawei Honor, men hvordan kan der ikke være sket mere på den tid der er gået?

Jeg gruer for den dag jeg er nødt til at sende mobilen på pension, efter at have vænnet mig til at have både tastatur og et rigtigt Linux-system ved hånden. Jeg har ledt efter alternativer, men hvis man skal have en mobil med nogenlunde tidssvarende hardware samt et fysisk tastatur, så er det vist kun Motorola Droid 3 (XT860) der er værd at kigge på. ...og der er ikke engang en CTRL-knap på tastaturet (farvel til Emacs på mobilen).

Jeg må hellere slutte med det steder hvor N900 viser sin alder: GPS er ustabil og meget lang tid om at komme i gang, 256 MB RAM er ofte for lidt, Maemo5 er dødt.

*) dmesg rapporterede læse/skrive-fejl på mmcblk0 (indbygget flash). Jeg indleverede til reperation, og da den kom tilbage stod der "firmwareopdatering" på sedlen.

 • 2
 • 0
Uff Pedersen

Denne kommentar er lidt sent på den. Har man ikke problemer med Honor før så får man det hvis man opdaterer til ics. Enten er det en rådden udgave af ics, eller også er telefonen slet ikke gearet til opgaven. Se Huawei Facebook

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere