Anmassende Windows-opdateringer: Nu har Tyskland sagt fra

Tidligere på året kunne brugere gang på gang opleve, at Microsoft sneg opgraderinger til ny OS ind. Men en forbrugerdomstol i Tyskland har nu sagt fra.

Den har været oppe en del gange på det seneste. At du, midt i din morgenkaffe, opdager, at MIcrosoft i løbet af natten har presset Windows 10 ned i halsen på dig, eller at et væld af små opdateringer, som du ikke lige vidste, du manglede, pludselig begynder at blive installeret på din pc. Men den går ikke længere, i hvert fald ikke i Tyskland.

Det skriver The Register.

I 2015 tilbød Microsoft, at eksisterende brugere af Windows 7 og 8 gratis kunne opgradere til den nye OS. Men hurtigt gik det fra at være tilbud om tilslutning til, at Microsoft faktisk gemte relaterede filer i den månedlige sikkerhedsopdatering.

Men sådan spiller musikken altså ikke i Tyskland - i hvert fald ikke fuldstændigt. Forbrugerretten i Baden-Württemberg fremviste hurtigt et 'cease-and-desist'-krav, da den mere eller mindre tvungne opdatering rullede ud.

Resultatet blev dog ikke nødvendigvis den store sejr for forbrugerrettighedsforkæmpere: Microsoft skal være mindre anmassende i Tyskland.

»Vores mål er at vores kunder har en fantastisk opgraderingsoplevelse og kan nyde den mest sikre og mest produktive Microsoft. Vi er glade for, at sagen er løst,« sagde en dertil indhentet talsperson/robot til The Register.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Nicolaj Møller

Det er anstrengende, at man ikke bare kan læse hvad der sker rundt omkring, uden at skulle skulle involveres i artikelforfatterens tanker om et selskab eller en sag.

..en dertil indhentet talsperson/robot til The Register.

Det er tilsyneladende noget, der er generelt for moderne "journalistik", den originale artikel skriver om Tyskland, at de er "one of the few countries that takes consumer rights seriously". Jeg tror ikke der er mange lande der synes de er useriøse omkring det.

  • 3
  • 2
#3 Ebbe Hansen

så længe "talspersonen" ikke er navngivet, så kan det ligesågodt være en computergenereret kommentar.

"Our goal is for our customers to have a great upgrade experience and enjoy the most secure and most productive Windows," a Microsoft spokesperson told us. "We're pleased this matter is resolved." The Register

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere