Anklaget kokain-dealer afslørede omfattende ansigtsgenkendelsessystem

10. april 2017 kl. 11:329
En mand anklaget for salg af crack kokain afslørede, at politiet havde brugt et hidtil ukendt ansigtsgenkendelsessystem til at finde frem til ham. Omkring 8.000 søgninger foretages månedligt, også af personer uden en kriminel baggrund.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En mand, som har været anklaget for handel med crack kokain, har afsløret, at politiet i byen Jacksonville i det nordøstlige Florida gør brug af et et omfattende ansigtsgenkendelsessystem. Det skriver lokalbladet Jacksonville.com

Systemet kaldes FACES (Facial Analysis Comparison Examination System) og består af en algoritme, som sammenligner ansigter fra eksempelvis overvågningskameraer med, hvad der findes i andre databaser, heriblandt kørekortregister og på Facebook.

Systemet kan dermed finde frem til folk uden deres viden, også selv om de ikke er tidligere straffet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I det konkrete tilfælde, som kastede lys over metoderne, stod der ingen steder i rapporten, at der var gjort brug af FACES. Det var blot noteret, at man havde foretaget en søgning i mugshot databasen.

I en rapport, som Georgetown University fremlagde i sidste måned, kom det frem, at omkring halvdelen af alle amerikanere befinder sig i en eller anden form for ansigtsgenkendelsesdatabase, som politiet har systemer tilknyttet. Samme rapport konkluderede også, at disse systemer aldrig revideres i forhold til misbrug. I Jacksonville er er heller ingen officiel politik omkring, hvordan systemet må anvendes.

Der foretages omkring 8000 søgninger i systemet om måneden ifølge Jacksonville.com

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
11. april 2017 kl. 08:48

Personlig synes jeg at et nummer på uniformen ville være en glimrende ide, for det ville IMHO beskytte både betjentene og borgerne.

Det synes jeg også, Jesper Frimann. Min kommentar var lidt "godmodigt drilleri" overfor politiet, fordi ansigtsgenkendelsesprogrammer jo ville være en oplagt mulighed i disse sager (der har, som du nævner været flere. Der var bl.a. også noget med en lovlig ihærdig indsats ved en fodboldkamp for en del år siden, hvor betjentene på trods af ret gode billeder, ikke kunne identificereres) - hvor man ofte får indtryk af, at et sådant program ikke vil være særligt velkomment.

Man (jeg) har i hvert fald indtryk af, at det nogen gange tager ret lang tid at finde de pågældende - forbløffende lang tid - så en sådan særlig politibetjentansigtsdatabase kunne måske effektivisere politiets arbejde?

Nå, spøg til side - der var som sagt mest tale om lidt godmodigt drilleri :-) Det er - selv om jeg generelt er glad for vores politi, og tager hatten af for de menige betjente, af og til lidt svært ikke at trække lidt på smilebåndet, når man følger disse sager, hvor politiet selv er indblandede - som f.eks. den verserende Tibet-sag, hvor man har indtryk af, at ikke engang papir og blyant er nået ind i politiet - der er i hvert fald mange ting i forløbet, man ikke rigtigt har noteret sig...

6
10. april 2017 kl. 14:40

Det er godtnok skræmmende, som oplysningen om fejl begået af pressen, oftest aldrig når ud til læmand. Historien er en and, men pressen har næppe gjort nok for at gøre skaden god igen.

Nu, nævnte Anne-Marie Krogsbøll ikke den sag du hiver frem. Men hvis du f.eks. læser den her artikel:http://politiken.dk/indland/art5400870/Mange-klagesager-droppes-fordi-betjente-ikke-kan-identificeres

Så siger politiklagemyndigheden, at det er et problem, at man tit ikke kan identificere betjente som er involveret i en klagesag. I 15-20% af sagerne må man opgive sagen fordi man ikke kan identificere betjenten der klages over.

Personlig synes jeg at et nummer på uniformen ville være en glimrende ide, for det ville IMHO beskytte både betjentene og borgerne.

// Jesper

5
10. april 2017 kl. 14:29

... herhjemme indføre et lille, meget begrænset ansigtsgenkendelsessystem - en lille database med billeder af samtlige betjentes ansigter - der kunne hjælpe politiet med at genkende egne betjente, når de på tydelige billeder er klart i gang med at bevæge sig uden for lovens rammer i deres daglige virke? Det plejer at volde en del besvær - jeg tror bestemt, at eks. Photoshop kunne gøre det bedre end de fleste af betjentenes overordnede. (ironi kan forekomme).

Det er godtnok skræmmende, som oplysningen om fejl begået af pressen, oftest aldrig når ud til læmand. Historien er en and, men pressen har næppe gjort nok for at gøre skaden god igen.

Det drejer sig om dette billede:http://ekstrabladet.dk/incoming/qu5nj0/6579075/IMAGE_ALTERNATES/p900/49753891%20-%20300%20flygtninge%20vandrer%20p%C3%A5%20s%C3%B8nderjysk%20motorvej%20-%20LEHMANN%20MARTIN.jpgHvor politiet har oplyst til retten at de kun kan identificere de to betjente i forgrunden. Dette er blevet skrevet på en misforståelig måde i retsbogen, hvilket har medført forvirringen.

Det er grænsende til latterligt at pressen ikke føler større samfundsansvar, for at oplyse om sådan en fejl, men sensationen der udeblev er vel ikke godt forsidestof. Man væmmes.

(Kilde: Rettelse i https://www.information.dk/indland/2017/03/politiet-haevder-kan-identificere-betjente-trods-tydelige-fotos)

4
10. april 2017 kl. 13:30

"Folk har generelt meget imod overvågning indtil de selv ender som et offer. Så er det pludselig et problem at der ikke er mere overvågning."

Jeg tror ikke at nogen har noget imod brug i den enkelt sag. Men narko, børneporno og Terror, Udenlandske Fjender bliver bugt som løftestang ned af en glidebane, hvor der ikke er nogen ende. Før vi ender i et Diktatur Agtigt samfund, se hvor Tyrkiet og Rusland bevæger sig hen. Også med samme undskyldning.

Alle Dansker får jo taget blodbrøver ved fødsel. så med den meget billig adgang til DNA sekventering, kan alle lige så også komme i et DNA register.
Sammen med et lovkrav om at man skal have åben kalender oplysninger, om alt hvad man foretaget sig, og hvor man er henne. De dovne kan bare bruge google eller facebook app. Sammen med GPS i alle køretøjer, nummerplade overvågning, og videoovervågning i alt offentligt transport ved ind og udstigning.

Så er vi nået langt. Jeg er sikkert på at vi næsten er der nu.

Det næste vi skal have lavet, er så rigtige løgnedetektor undersøgelser af alle mennesker inden de bliver myndig. Ikke de gammeldags, nej dem hvor vi benytter MR scanner. Så vi kan se hvad der sker i hjernen. Dem som ikke kan svare rigtigt. med holdninger som er inden for loven grænser og den ellers har de rigtige meninger, skal selvfølge have frataget deres statsborgerskab, samt steriliseres.

"De der vil opgive grundlæggende frihed for at købe en smule midlertidig sikkerhed, fortjener hverken frihed eller sikkerhed"

Benjamin Franklin vil sikker have tilføjet flere frihedsretigheder til den Amerikanske forfatning, hvis han så hvor de var endt nu.
Hvor de 3 stjernet er helt uden for Demokratisk Kontrol, som FBI var i mange år. Hvor borgerrettighedsforkæmper var fjenden, og mafiaen ikke eksisteret,

3
10. april 2017 kl. 13:09

"Systemet kan dermed finde frem til folk uden deres viden, også selv om de ikke er tidligere straffet."

..og erklære at det da var en fabelagtig nyhed. Tænk at man kan finde og pågribe potentielle kriminelle, der ikke har begået kriminalitet før. Det er da et skridt fremad, og ikke tilbage.

Det virker for mig helt naturligt, at hvis man har overvågningsvideo af en person, der overfalder en anden, ja så kigger man da lige listen af kørekort igennem for at se om man kan finde overgrebsmanden på den måde.

Folk har generelt meget imod overvågning indtil de selv ender som et offer. Så er det pludselig et problem at der ikke er mere overvågning.

2
10. april 2017 kl. 12:37

"I en rapport, som Georgetown University fremlagde i sidste måned, kom det frem, at omkring halvdelen af alle amerikanere befinder sig i en eller anden form for ansigtsgenkendelsesdatabase, som politiet har systemer tilknyttet"

The DMV... også kaldt departmemt of motor vehicles... som politiet har adgang til for når de checker kørekort... shocking !!!

Men det virker som om fiktion og virkelighed kommer tættere på hinanden...

1
10. april 2017 kl. 11:49

... herhjemme indføre et lille, meget begrænset ansigtsgenkendelsessystem - en lille database med billeder af samtlige betjentes ansigter - der kunne hjælpe politiet med at genkende egne betjente, når de på tydelige billeder er klart i gang med at bevæge sig uden for lovens rammer i deres daglige virke? Det plejer at volde en del besvær - jeg tror bestemt, at eks. Photoshop kunne gøre det bedre end de fleste af betjentenes overordnede. (ironi kan forekomme).