Anklaget dansker i CSC-sag: »Jeg ville vide om mainframes kunne hackes«

Den danske tiltalte i CSC-hackersagen var nysgerrig efter, om det kunne lade sig gøre at hacke en mainframe. Det forklarer den unge it-ekspert, der i dag for første gang har afgivet forklaring i hackersagen.

En chattråd mellem de to aliasser My Evil Twin og Advanced Persistent Terrorist Threat er et af de beviser, som politiet har fremlagt i danmarkshistoriens største hackersag. I tråden diskuteres blandt andet, hvordan CSC-mainframen kan tilgås. I dag har danske JT medgivet over for anklageren, at han er en af chat-parterne.

»Jeg havde læst, at det var umuligt at hacke en mainframe. Det påstod han, at man kunne, og nævner så CSC,« siger JT, der er selvudlært it-sikkerhedskonsulent.

»Ville du gerne have ham til at hacke CSC?« spørger anklager Maria Cingari.

»Nej, slet ikke på den måde, som det er sket. Jeg ville bare se, om han kunne logge på, men det kunne han så ikke,« lyder svaret.

I tråden deler JT og My Evil Twin oplysninger om CSC’s netværk med henblik på, at chat-partneren skal bevise over for JT, at han kan logge på en mainframe. Blandt andet deles oplysninger om nogle politibetjente, som JT fortæller, at han har fundet på Google. En betjent kaldes i chatten for idiot, fordi han har valgt ’police’ som password.

Chatten er ikke med Warg

Politiet har tidligere fortalt, at de mener, at Gottfrid Svartholm Warg gemmer sig bag aliasset My Evil Twin. Men det benægter JT.

»Det er en, der kalder sig Era, men jeg ved ikke, hvad han hedder ellers,« siger JT, der bekræfter, at han har mødt Era personligt. Og han afviser, at personen er Warg.

Samtidig fortæller den 21-årige dansker, at aliasserne er ændret efterfølgende.

»Det er mig, der skriver i chatten. Men navnet Advanced Persistent Terrorist Threat er ikke mit. Der er nogen der har ændret det efterfølgende,« siger JT.

Danskeren er sammen med svenske Gottfrid Svartholm Warg anklaget for, at have hacket CSC’s mainframe og få adgang til en række personfølsomme oplysninger som for eksempel kørekortsregisteret. De risikerer bege op til seks års fængsel, hvis de kendes skyldige.

Version2 er til stede i Retten på Frederiksberg

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere