Anklaget for at hacke banker: »Tidligere Kaspersky-chef tvang mig til det«

Illustration: sqback, BigStock
En russisk hacker peger nu på en fængselsdømt tidligere Kaspersky-chef som grunden til, at hackeren hackede flere russiske banker.

Den russiske hacker Dmitry Popelysh er netop nu i retten i Moskva tiltalt for at have stjålet 12 mio. rubler (ca. 1,25 mio. kr.) fra lokale russiske banker via hacking. Han forsvarer sig med, at den tidligere Kaspersky-chef Ruslan Stoyanov fik ham til det, skriver The Register.

»Popelysh påstår, at beviserne i sagen mod ham er fabrikerede, og at Ruslan Stoyanov, den tidligere leder af Kaspersky Labs afdeling for computerhændelelsesundersøgelser, tvang ham til at bryde ind i bankkontiene,« skriver det russiske medie RBC.

Stoyanov blev tidligere på året idømt 14 års fængsel for forræderi ved angiveligt at have givet informationer fra en russisk efterretningstjeneste til FBI.

Anonym henvendelse

Popelysh blev tilbage i 2012 dømt for hacking, men det blev dengang kun til en betinget dom. Stoyanov skulle efter sigende derefter have kontaktet Popelysh anonymt og brugt dommen til at afpresse ham, da han udgav sig for at være fra politiet og var i stand til at bruge dommen, hvis ikke Popelysh makkede ret.

Stoyanov skulle derefter ikke blot have bedt Popelysh udføre angrebene på de russiske banker, men også have afkrævet information om, hvilken malware der blev brugt til at få adgang til bankerne.

Stoyanov har gennem sin advokat sagt til RBC, at historien ikke passer, og at han personligt har hørt fra Popelysh, at sidstnævnte har tænkt sig at hacke flere banker, så han kan købe luksusvarer.

Læs også: Kaspersky Labs: »Denne nye malware er både kryptominer, bagdør og orm i samme pakke«

Læs også: Brugere kunne spores af hjemmesider efter løbende ID-læk fra Kaspersky

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Per Larsen

Hvem kontrollerer, kvalitetssikrer hhv. certificerer "antivirus", "antihack" osv. markedet? Det er oversået med konkurrerende virksomheder, - og det viser sig jo selvsagt, at flere efthånden har rigtig "snavsede fingre".

Flere er placeret i østlande, -- og det er måske være et kvalitetsstempel? Hvad er kvalitetsstemplet for disse virksomheder, som i nogle tilfælde angiveligt selv har producerer snavs, for at holde forretningen kørende.

mvh.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere