Anklager om censur, bias og monopol: Google-chef skal vidne i kongressen

25. september 2018 kl. 12:141
Anklager om censur, bias og monopol: Google-chef skal vidne i kongressen
Illustration: Android.
Google har i den seneste tid mødt kritik for angiveligt at flirte med det kinesiske regime i form af en censureret søgemaskine. Nu skal CEO Sundar Pichai besvare spørgsmål fra den amerikanske kongres.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google-CEO Sundar Pichai skal stå skoleret for den amerikanske kongres, der vil have svar på en række spørgsmål om it-gigantens ageren i Kina, markedsdominans og påståede venstresnoethed i prioriteringen af søgeresultater.

Det skriver Wall Street Journal.

Sundar Pichai skal mødes med en række republikanske kongresmedlemmer sidst på ugen, og senere på året skal han mere officielt svare på spørgsmål på Capitol Hill.

»Google har meget at redegøre for i forhold til rapporter om bias i søgeresultater, krænkelse af brugeres privatliv, monopol og samarbejde med undertrykkende regimer som Kina,«´siger det republikanske kongresmedlem Kevin McCarthy.

Artiklen fortsætter efter annoncen

McCarthy er blandt andet utilfreds med, at Google har valgt ikke at fornye sit samarbejde med det amerikansk militær, samtidig med at virksomheden har testet en mobil-version af sin søgemaskine under kodenavnet Dragonfly, der underlægger sig kinesisk censur.

For nylig kom det desuden frem, at Dragonfly knytter telefonnumre og søgninger sammen, hvilket affødte kritik fra privacy-fortalere.

»Jeg ser frem til at mødes med både republikanere og demokrater for at besvare spørgsmål og forklare vores tilgang. Disse møder vil være en fortsættelse af Googles lange samarbejde med kongressen - blandt andet i form af at have vidnet syv gange i kongressen i år,« siger Sundar Pichai.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. september 2018 kl. 11:45

Det er typisk USA at blande sig i hvad andre gør i Kina. Det er jo ikke fordi de bekymre sig om brugerne/indbyggerne i Kina.