Anklager om censur, bias og monopol: Google-chef skal vidne i kongressen

Illustration: Android
Google har i den seneste tid mødt kritik for angiveligt at flirte med det kinesiske regime i form af en censureret søgemaskine. Nu skal CEO Sundar Pichai besvare spørgsmål fra den amerikanske kongres.

Google-CEO Sundar Pichai skal stå skoleret for den amerikanske kongres, der vil have svar på en række spørgsmål om it-gigantens ageren i Kina, markedsdominans og påståede venstresnoethed i prioriteringen af søgeresultater.

Det skriver Wall Street Journal.

Sundar Pichai skal mødes med en række republikanske kongresmedlemmer sidst på ugen, og senere på året skal han mere officielt svare på spørgsmål på Capitol Hill.

»Google har meget at redegøre for i forhold til rapporter om bias i søgeresultater, krænkelse af brugeres privatliv, monopol og samarbejde med undertrykkende regimer som Kina,«´siger det republikanske kongresmedlem Kevin McCarthy.

Læs også: Medie: Googles censurerede søgemaskine til Kina knytter søgninger til telefonnumre

McCarthy er blandt andet utilfreds med, at Google har valgt ikke at fornye sit samarbejde med det amerikansk militær, samtidig med at virksomheden har testet en mobil-version af sin søgemaskine under kodenavnet Dragonfly, der underlægger sig kinesisk censur.

For nylig kom det desuden frem, at Dragonfly knytter telefonnumre og søgninger sammen, hvilket affødte kritik fra privacy-fortalere.

»Jeg ser frem til at mødes med både republikanere og demokrater for at besvare spørgsmål og forklare vores tilgang. Disse møder vil være en fortsættelse af Googles lange samarbejde med kongressen - blandt andet i form af at have vidnet syv gange i kongressen i år,« siger Sundar Pichai.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere