Anklagemyndigheden anker ILVA-dommen: Næste stop landsretten

2 kommentarer.  Hop til debatten
Anklagemyndigheden anker ILVA-dommen: Næste stop landsretten
Illustration: Rie/Bigstock.
Retten i Aarhus blev ikke sidste stop for Danmarks første GDPR-bøde. Møbelkæden ILVA blev forrige fredag idømt en bøde på 100.000 kroner, men den dom har anklagemyndigheden valgt at anke til landsretten med ønsket om en strengere straf. ILVA selv kræver frifindelse, siger advokat.
23. februar 2021 kl. 15:02
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danmarks første GDPR-sag får lov at gå en omgang til i det danske retssystem.

Anklagemyndigheden har valgt at anke sagen, så den nu skal behandles i landsretten.

Det skriver Ritzau ifølge DR.

Sagen drejer sig om, hvorvidt møbelkæden ulovligt har gemt kundeoplysninger på 350.000 danskere i et gammelt og udfaset it-system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da sagen begyndte var der lagt op til en markant bøde fra Datatilsynets og anklagemyndighedens side. Der var således stillet krav om en bøde på halvanden million kroner til møbelkæden, men retten fandt ikke grundlag for at give en så heftig bøde.

Det var nemlig formildende omstændigheder, at der var tale om en førstegangs-forseelse, og at overtrædelsen i rettens øjne var uagtsom. Derfor blev bøden også nedsat til 100.000 kroner, hvilket anklagemyndigheden nu har valgt at få efterprøvet ved en højere retsinstans.

Bøden er den første af sin slags herhjemme, og resultatet i Retten i Aarhus har skabt stor debat. For mens nogle hylder, at der ses med milde øjne på en uagtsom overtrædelse, så frygter andre, at sagen kan danne præcedens for lave bøder for brud på reglerne herhjemme.

Anklagemyndigheden sigter med ankesagen efter en hårdere straf til ILVA, mens møbelkæden selv går efter frifindelse.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger