Anklage: Apple stavnsbinder kunder med nyt SIM-kort i iPad

Apples kommende iPad bruger en anden type SIM-kort end langt de fleste mobiltelefoner. Apple forsøger at malke kunden for penge, lyder kritikken.

Apple har valgt et nyt SIM-kortformat til supergadget'en iPad, der inden længe slippes fri til forbrugere over hele verden.

Men valget af det nye format, micro SIM, også kaldet 3FF, skyldes alene et ønske om at binde forbrugeren til ét teleselskab, lyder anklagen fra analytikere og brancheorganisationer herhjemme, ifølge Politiken.

Der er ganske enkelt ingen teknisk begrundelse for at skifte væk fra mini SIM, som er det gængse SIM-kortformat i millioner af mobiltelefoner verden over, og som også bruges i iPhone.

»Apple indfører i iPad'en et nyt SIM-kort, som giver brugeren teknologiske håndjern på. Der er ikke andet end kommercielle tanker bag at indføre et nyt format, og det ser ud, som om denne teknologilås alene skal gøre det nemt at malke kunderne,« siger teleanalytiker John Strand til Politiken.

Den danske telelovgivning forhindrer teleselskaberne i at binde en kunde til et abonnement i mere end seks måneder.

Da micro SIM stort set ikke bruges i andet it-udstyr, sikrer Apple en solid indtjening til sig selv og det teleselskab, der eksklusivt bliver udvalgt til at distribuere iPad'en, påpeger kilder overfor avisen.

Apple: Ingen kommentarer

Micro SIM bruges som regel i små enheder, hvor pladsen er trang, og det derfor giver mening at bruge et mindre SIM-kort.

iPad'en er Apples bud på en tavle-pc ? en mellemting mellem en bærbar pc og en smartphone. Enheden er altså noget større end en iPhone rent fysisk.

Skiftet til micro SIM betyder, at SIM-kortet fra en iPhone ikke vil kunne bruges i en iPad, med mindre den fingernemme forbruger hiver tangen frem fra værktøjskassen og klipper sit mini SIM-kort til efter micro SIM's mål. Det kan efter sigende lade sig gøre uden større besvær.

Kilder vurderer også overfor det amerikanske teknologimagasin Wired, at det er forretning og ikke teknik, der har vejet tungest i Apples beslutning om at bruge micro SIM i iPad.

Apple afviser at kommentere kritikken overfor Politiken.

»Apple kommenterer ikke fremtidige produkter, rygter og/eller spekulationer«, skriver Petter Ahrnstedt, PR-chef for Apple i de nordiske lande, i et e-mail-svar til avisen.

iPad sælges i USA fra på lørdag, mens europæerne kan få lysten styret i slutningen af april.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (230)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Rune Broberg

Micro-SIM har været en standard siden ca. 2003-2004, og har da været brugt indtil flere steder. Selve kontaktfladen på kortet er nøjagtigt den samme som på et almindeligt Mini-SIM, så produktionsmæssigt er det kun et spørgsmål om hvorvidt man kan holde sig indenfor det område med elektronikken.

Jeg kan da ikke se det store problem i at Apple presser lidt på for at verden ikke hænger i gamle standarder, der ikke længere har noget teknisk grundlag?

 • 0
 • 0
#2 Kim Sørensen

Nej...jeg forstår heller ikke hvad problemet skulle være. Det er naturligvis en dejlig kontroversiel overskrift...men er himlen ved at falde eller har journalisten bare fået et agern i hovedet? Så vidt jeg er informeret står det de enkelte teleudbydere frit for, om de vil tilbyde deres kunder micro-sim eller ej. Hidtil har der så ikke rigtigt været den store grund til at gøre det. Men det kan jo meget vel ændre sig nu. Så det er sådan set helt op til teleudbyderne, om folk skal stavnsbindes til ét selskab eller ej.

I den forbindelse kan jeg da undre mig over Version2 ikke har samlet den anden (og langt mere oplagte) historie op... Hvordan i alverden kan John Strand blive ved med at dukke op i medierne som "teleanalytiker" når han tydeligvis har så ringe et kendskab til teknologien? :)

 • 0
 • 0
#3 Dennis Schwartz-Knap

Tja.. problemet her er jo ikke teknisk, men derimod at Apple formegentlig ønsker at sælge deres produkt via få udbydere, ligesom de gjorde med Iphone. Derved vil den udbyder meget sandsynlig være den eneste i DK der udbyder microSIM. Altså når en forbruger så efter 6 måneder ønsker at skifte væk fra den udbyder, så er der ikke andre i DK som vil kunne levere internet til dette aggregat. Det kan selvfølgelig være at andre operatører følger trop med microSIM, men chancen for at de gør det hurtigt nok er ikke stor. Jeg kan ikke se deres businesscase når kun få køber produktet, og at ingen andre mobiler understøtter microSIM. Prisen for simkortet vil derved ikke blive alene kortet, men også de omkostninger som operatøren har i forbindelse med at udbyde kortet.

 • 0
 • 0
#5 Kim Sørensen

@ Dennis

Jo... Men så er artiklens og Strands vinkel jo også helt ved siden af. Her opstilles det jo som et teknisk problem - hvilket tydeligvis ikke er tilfældet. Men jeg har nu heller ikke meget fidus til den økonomiske vinkel. For det samme kunne vel siges om 3G - men det fandt teleudbyderne nu alligevel plads i budgetterne til at udbyde. Så mon ikke også de kan finde plads til at få lavet nogle micro-sim kort, hvis markedet er til det?

Jeg afviser da ikke at Apple skulle have skumle hensigter med deres træk... Men det står dem vel frit for at fremstille deres produkter som de ønsker? Og da der ikke er nogen der forhindrer teleudbyderne i at tilbyde deres kunder micro-sim kan jeg ærligt talt ikke se det moralske problem.

 • 0
 • 0
#8 Peter Mærsk-Møller

John kan have ret i sin konklusion, men begundelsen er for vagt formuleret. Men først lige et link til MicroSIM

http://en.wikipedia.org/wiki/Micro-SIM

Apple har ofte været på forkant (dvs en af de første store) med at tage nye standarder til sig, det være sig Firewire, DVI, DisplayPort, ExpressCard etc. Og nu har de så også taget MicroSIM til sig. Intet nyt her.

At det kan få den konsekvens på kort sigt John påstår, er muligt, men på længere sigt er det noget sludder. Følgende selskaber tilbyder eller har udtalt intention om at tilbyde MicroSIM:

* AT&T Mobility 
* T-Mobile 
* Orange 
* O2 (Telefónica) 
* NTT docomo 
* H3G

Hvis danske udbydere ønsker sig kunder, der bruger iPad, mon så ikke de pågældende selskaber vil udbyde MicroSIM.

Nu er iPad jo ikke tilsalg på det danske marked, men de mest utålmodige, dem der har bestilt via US, kunne jo tænkes at kunne file/klippe deres eksisterende SIM kort ned til microSIM-størrelse.

Da der på kort sigt alligevel kun vil være få iPads i brug i Danmark, er John Strands betragtninger for de fleste irrelevante. Men det kan jo tænkes at der er nogle telechefer, der rent Pavlovsk lytter efter og måske tænker, at måske var det på tide at tilbyde microSIM.

Så konklusionen er vel, at denne diskussion har hevet John et par trin op på Googles søgemaskine ifm søgeordene iPad og microSIM, hvilket vel er hovedformålet med hans udmeldinger og sekundært, at forberede nogle telechefer, at der er et nyt ord i den mobile verden - microSIM.

mvh.

 • 0
 • 0
#9 Jens Lund

Det her er ren og skær vås fra John Strand, som medierne igen igen igen hopper i med begge ben.

Foruden alle de kloge ting, der allerede er sagt i denne debat så husk også:

 1. Der er to typer iPad. En kun med wifi og en med wifi og microSIM.
 2. Man kan ved lidt håndarbejde tilpasse et miniSIM til at passe i iPad og andre apparater, der måtte understøtte microSIM - og mon ikke der vil opstå en hel "industri" af foretagsomme unge, der vil udføre det lille indgreb for en slik? http://crave.cnet.co.uk/laptops/0,39029450,49304835,00.htm

The European Telecommunications Standards Institute (ETSI), which sets the standards for SIM cards, tells us that except for the size of the plastic around the chip, micro SIM cards are identical to the SIM cards we normally find in phones.

That means in theory, nothing is stopping us from trimming down a standard SIM card and popping it in the iPad. We haven't tested this yet, so we can't guarantee it will work -- but as soon as we get our hands on the 3G iPad for a full review, we'll be giving it a try to confirm it.

Så slå nu kold vand i blodet og tør øjnene. Og vær lidt mere kritisk over hvad der kommer fra John Strands side.

 • 0
 • 0
#10 Deleted User

det samme kunne vel siges om 3G

Ja, hvis der kom telefoner kun med 3G. Men alle de telefoner jeg har set med 3G har kunnet falde tilbage på normal 2G, hvis du f.eks skiftede væk fra en udbyder der kun havde 3G.

Det her handler ikke om at det er synd for konkurrenterne, men om at det er synd for kunderne, der bliver bundet til ét mobilselskab.

 • 0
 • 0
#12 Flemming Riis

at bestille microsim istedet for almindelige simkort.

hvis der kan bliver solgt 50-100000 ekstra 3g forbindelser så kan de nok finde ud af bestille kortene.

Men Strands store problem er nok at folk ikke bruger 3g men wireless og derfor smider færre penge hos hans kunder.

 • 0
 • 0
#14 Kim Sørensen

Ja, hvis der kom telefoner kun med 3G. Men alle de telefoner jeg har set med 3G har kunnet falde tilbage på normal 2G, hvis du f.eks skiftede væk fra en udbyder der kun havde 3G.

iPad'en kan "falde tilbage" på WIFI...

Det her handler ikke om at det er synd for konkurrenterne, men om at det er synd for kunderne, der bliver bundet til ét mobilselskab.

Som sagt er de ikke mere bundet end det står enhver teleudbyder frit for at tilbyde deres kunder micro-sim. Hvis der så kun er én udbyder der vælger at tilbyde micro-sim, er det vel ikke noget vi kan klandre Apple for? Men lad os nu se...hvis efterspørgslen er stor nok på iPad'en ville det undre mig meget, hvis teleudbyderne ikke også hurtigt fik indført micro-sim i deres varekatalog ;)

 • 0
 • 0
#16 Loke Dupont

Når det nu er John Strand er problemet nok mere at det er Apple. Han har tidligere udtalt sig om at iPhonen var en fiasko og at den ikke kunne betale sig for opereratørene at supportere.

Kilde: http://borsen.dk/investor/nyhed/162576/

Det kan være det var det som TDC havde læst da en af deres medarbejdere udtalte "– iPhone er først og fremmest en smart designermobil. Og de folk, der har den, er mest interesserede i at rende rundt og se smarte ud. Så vi tror ikke, at de er kede af ikke at kunne gå på nettet med telefonen."

Kilde: http://ekstrabladet.dk/kup/article1111803.ece#ixzz0jZdSUXE7

 • 0
 • 0
#17 Jakob Damkjær

iPaden er kommet på DR UPDATE nyheds rulle og indslaget starter med et par gode bidder fra iPad presentationen og billeder af iPaden og til sidst så kommer JS med et par sætninger der knappest kan betegnes som sammenhængende. Faktisk giver det han siger ikke en bjælde mening så hvis der er nogen der påvirkes af det vrøvl så er de uden for terapeutisk rækkevide.

Det der vil ske er at de firmaer der har seriøse bredbånds aspirationer ringer til deres SIMkort leverandør og siger "Giv os en bunke micro sims" det JS moaner over er at han ikke kan klone sit simkort i den lokale unlock butik og bruge samme abonnement på to dimser. Katastrofe... Mon der går lang tid inden 3 Telenor TDC og Telia kommer med "A shot and a Brew" tilbud på iPhone og iPad abbonementer med fælles data plan.

Samlet medie billede som resultat af dagens fejlslagne journalistik: Det er iPad tid og Apple har lige fået for x antal tusinde kroner gratis reklame på en ikke reklame kanal så deres impact er højere end normalt.

Så Apple Danmark burde sende JS en flaske champange for at forbedre deres virale marketing kampange...

/Jakob

 • 0
 • 0
#18 Kim Sørensen

Så Apple Danmark burde sende JS en flaske champange for at forbedre deres virale marketing kampange...

Og stavnsbinde ham til at drikke af dyre champagneglas?!?!? Næ, de skulle hellere sende ham en flaske gåsevin - det kan han drikke at gamle sennepsglas eller direkte fra flasken og stadigvæk nyde drikkens fulde funktionalitet ;)

 • 0
 • 0
#20 Dennis Skovborg Jørgensen

Skiftet til mikro-sim fra mini-sim vil vel give omtrent lige så store problemer som skiftet fra sim til mini-sim som alle jo husker så tydeligt.

Min teleudbyder har på deres hjemmeside selvbetjening for bestilling af et nyt simkort til en billig penge. Hvis ikke denne service bliver udvidet med en mulighed for at købe den mindre version engang ca. sammenfaldende med efterspørgsel på det, ja så bliver landet en Mads rigere.

 • 0
 • 0
#23 Kim Sørensen

Hvorfor i alverden skulle jeg også udskifte mit sim-kort til min telefon? Pointen med at putte et sim-kort i iPad'en er jo primært, at man dermed kan benytte sig af 3G-nettet til datatrafik og derfor ikke er afhængig af at være i nærheden af en WIFI-forbindelse. Det svarer jo fuldstændigt til de mobile internetløsninger der allerede er på markedet - forskellen er bare at hvor de oftest tilbydes i form af en usb-dongle, så benytter iPad'en sig af et sim-kort istedet. Men der er mærkeligt nok ingen der hidser sig op over usb-løsningerne...selvom du ikke kan bruge dem i din mobil ligegyldigt hvor flittig du er med hobbykniven ;)

 • 0
 • 0
#24 John Strand

Kære Poul Henning,

Lad os nu se hvordan Apple implementere dette. Rent praktisk så kan de gøre mange ting herunder lægge en slags DRM nederst på SIM kortet der i praksis betyder at SIM kort leverandøren skal have en aftale (læs betaler Apple)for at lægge denne software på SIM kortet.

Hvis denne software ikke er på SIM kortet virker iPaden ikke.

Hvorfor vil Apple gøre dette, jo det er et stort problem for operatører rundt om i verdenat kunderne låser deres iPhones op og flytter dere trafik over til aktøre som Bibob, CBB og Telmore.

Ret praktisk vil det betyde at med mindre man har en aftale med Apple (læs betaler dem en andel af kundens måndelige forbrug - AT&T modellen)så kan man ikke distibuere SIM kort der virker i iPaden.

Det vil betyde at de nemt og effektivt kan gå efter de mange der idag tjener gode penge på SIM kort til oplåste iPhones. Rent praktisk så har dem der sælger billig trifik til disse devices mulighd for at sælge SIM kort der virker (mod at Apple får penge) alternativt sælge SIM kort med ulovligt software - det sidste tror jeg ikke at en operaør har lyst til.

Hvis du spørger mig om dette kan lave, så er svare nemt det er ikke komplekst og spørger du mig om det er en model som Apple vil bruge så er svaret -højst sandsylig.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#25 Anders Sørensen

nu ser vi jo hvad der sker i Danmark. Tvivler på at teleudbyder li'pludselig begynder at sælge micro-sim pga. ipad. Så er det om man virkelig kan få mappet 1:1 fra "almindelig" sim til micro-sim (som nogen mener man kan), og danskerne kan benytte sig af ipad (med sim tilgang), eller om ipad (med sim tilgang) bare ikke kommer til Danmark. Det bliver spændende at se.

 • 0
 • 0
#28 John Strand

Kære Kim

Nu er det sådan att jeg har brugt tid på at sætte mig ind i disse ting og vi ved en del om de muligheder man haar med den løsning som Apple har valgt.

Tilsvarende ved vi at oplåste iPhones er et stort problem for de mange operatører der har brugt kassen på at give tilskud til iPhonen og at disse operatører skriger efter en løsning der er bedre end den software lås der er på iPhonen idag.

Kombinere du de to ting med den viden som vi har fra en række andre aktører i den branche så er der stor sandsynlighed for at hvis du skal have et SIM kort der virker i en iPad så skal det være fra en operatør der er Apple partner (læs betaler en kommsisoon til Apple)

Det er rent faktisk den model som Apple brugte i relation til AT&T og skal vi ikke gætte på at de bruger den igen.

Rent faktisk så er det også Amazon der bestemmer operatører i Kindlen....

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#29 Kim Sørensen

Hej John

Jeg er ikke i tvivl om at du har sat dig grundigt ind i sagerne. Jeg har sådan set også fuld forståelse for at det er vigtigt for dig og din forretning, at komme i medierne i ny og næ. Så det er da fint, at du kan styrke dit brand ved at komme med nogle skarpe udtalelser. Men når det er sagt så synes jeg det er problematisk, at du forsøger at brande dig selv ved urealistiske spekulationer og regulære usandheder. F.eks. er der overhovedet ikke noget nyt, ved micro-sim. Det er ikke så udbredt og implementering af formatet i produkter til private forbrugere er umiddelbart nyt. Men din påstand om at formatet er nyt er ganske enkelt forkert - det vil du vel erkende? Derudover er der så dine spekulationer, og dem synes jeg er lige så slemme som dine regulære usande påstande. For jo, det er korrekt, at AT&T så at sige har monopol som teleudbyder i forhold til iPhone i USA. Men for det første: Man kan godt købe en iPhone i USA uden at være bundet af en kontrakt med AT&T. For det andet: Lovgivningen i EU er anderledes end i USA. I DK vil den amerikanske praksis ganske enkelt være forbudt. Så hvis Apple har de planer du påstår, kan de bare ikke sælge deres produkt i DK. Så vil du stadigvæk gætte på at Apple vil bruge en model, der er ulovlig, til at give de danske forbrugere håndhjern på? Med andre ord: Skal vi gætte på du tager grumt fejl eller skal vi gætte på du har ret og Apple vil undlade at sælge deres 3G-version af iPad'en i DK? Nu er jeg godt nok ikke teleanalytiker, som dig. Men jeg tror nu alligevel jeg tør satse mine mælkepenge på at du tager grumt fejl...

 • 0
 • 0
#30 Thomas Würgler

Rent faktisk så er det også Amazon der bestemmer operatører i Kindlen....

Hvilket er hamrende irrelevant i sammenhængen. Amazon opkræver ikke abonnement for AT&T (direkte), og kunderne betaler heller ikke til AT&T. Prisen for at hente bøger over 3G er inkluderet i bogprisen - og det er også årsagen til at prisen per bog er lidt højere udenfor USA.

Med iPhone og iPad vælger man selv sin operatør, så snart bindingsperioden ophører. Prisen for en iPhone med et abonnement er omtrent den samme som en iPhone uden lås fordelt over bindingsperioden. Selv hvis folk låser telefonen op og forsvinder til et billigere netværk, vil tabet for operatøren være minimalt og bliver så rigeligt opvejet af alle de, der ikke låser iPhone op. iPhone 3GS har nogle rimeligt aggressive tiltag i forhold til at spærre for muligheden til at låse op for baseband, og det er nok mere realistisk, at Apple satser på denne route.

3FF-sim-standarden har ikke umiddelbart ekstra mulighed for DRM i forhold til eksisterende SIM-kort. Man kan dog begrænse muligheden for carrier spoofing, tillade adgang til data fra flere applikationer samtidigt (hvilket kunne tænke at være en del af motivationen til at vælge 3FF) og andre småting som mere lagerplads.

iPad sælges i forvejen med en stor profitmargin på 3G-modellen, og det vil kun give mening at lade firmaer konkurrere om at levere løsninger udenfor USA (hvor telemarkedet er vendt rimeligt meget på hovedet på mange områder).

 • 0
 • 0
#31 John Strand

Kære Thomas

Der er noget der tyder på at du ikke ved hvilke oimkostninger en operatør har når de skaffer en iPhone kunde og det er tydeligt at du glemmer en del omkostninger for det du skriver er noget sluder:

 1. En iphone koster enten 600 eller 800 US i indkøb

 2. På toppen af det skal du lægge forhandler avancen som variere fra land til land og fra kontrakt type til kontrakt type.

 3. På toppen af det skal du lægge markedsføringsomkostninger - Apple giver ikke tilskud til markedsføring af deres produkter.

 4. Så kommer handling omkostninger herunder SIM omkostninger.

 5. Så kommer der reperationsomkostninger i år 2 - Apple giver kun garanti i et år og det er operatøreren der skal betale år to.

 6. Og så er der alle de andre omkostninger som jeg ikke har nævnt men som kan varriere meget fra land til land.

Hvis du ser ud over Europa og på de priser en del operatører tager så vil et regnestykke vise at der ikke er mange penge tilabge til at betale trafikken som kunden får med i pakken i bindingsperioden - i det regnestykke skal du indregne termineringsomkostninger for trafik til andre netværk.

I vor iPhone rapport har vi set på en række operatøreres business case og iforbindelse med workshops som vi har holdt for flere operatører har vi set på endnu flere operatøreres business case og tro mig jeg vil blive glad hvis du kan vise ig de operatører der tjener kassen på iPhone i bindingsperioden.

Jeg ved at SingTel, AT&T og en række andre operatører er kommet med profitvaarnings på grund af iPhonen og på grund af de ikke kunne tjene deres SAC hjem i bindingsperioden.

Med hensyn til SIM kortene så må vi se hvad Apple gør, ifølge vor kilder så kan du kun få SIM kort der virker i din iPod fra operatører som er godgendt og har en aftale med Apple.

Et er sikkert og det er at den teknologi de har implementeret er gjort klar til den model i følge mine kilder som er temmelig gode.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#32 John Strand

Kære Kim

Der er masser af ekspmpler på at du i danmark kan kbe mobilt hardware hos en operatør som du ikke kan tage med over til en anden operatør.

Rent faktisk så er det ikke ulovligt at sælge propaitær teknologi, du må kun binde kunden til at betalle i 6 måneder men der er INTET i lovgivningen der forhindre en operatør i at sælge hardware der ikke kan bruges på andre operatøreres netværk - det sker hver dag i Danmark.

Her har du et godt eks.: http://www.ice.net/dk/private/Bredband-Lidt.aspx de benytter en mobil teknologi der hedder CDMA og når du har købt et modem hos dem til 599 kroner så kan det kun benyttes på deres netværk - du akn ALDRIg bruge det på Telenor, Telia, 3 eller TDC´s netværk.

Igen må jeg sige at det er noget sluder du skriver.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#33 Rune Broberg

Hej Peter, ja, det kunne ganske rigtigt lyde som om jeg ejede en iPhone - eller på anden vis var Apple fanboi. Jeg kan afsløre at jeg ikke ejer, og ikke nogensinde har ejet - eller fra arbejdet haft til rådighed - et Apple-produkt, og med det stykke skodprodukt Apple har præsteret i iPad'en har jeg heller ikke nogle planer herom.

Hvad jeg har er derimod en voksende antipati overfor denne sensationsjournalistik der i den grad skal gå ud på at bringe store overskrifter, uden noget som helst grundlag.

Man skulle tro at de tekniske sites rundt omkring kunne slippe, men fra de forhåndenværende beviser at dømme må man jo gå ud fra det er et ønske fra redaktionens side, at man også på Version2 vil levere sladderbladsjournalistik.

 • 0
 • 0
#34 sigurd fafnersbane

Hej John Strand Prügelknabe og hans pryglere : Kim Sørensen et al. Det er ret tydeligt, at John Strand forsøger at så tvivl om Apples markedsføringsmetoder, hvilket vel er forventeligt, eftersom han er kendt for at udtale sig kritisk om diverse teleselskaber og telefonproducenters gøren og laden. Det er også ret tydeligt, at JS's pryglere er meget forhippede på at nedgøre den mistanke, JS har sået. Men hvorfor nu det ? Det er svært at forstå hvorfor pryglerne er så ivrige - man kunne forestille sig at pryglerne har skjulte hensigter - måske nogen af jer har interesse i at promovere Apples produkter ? Det tør jeg godt vædde en femmer på....

Det er også ret tydeligt, at set fra en forbrugers side er al afvigelse fra en velkendt standard af det onde, da det netop giver spillerum for platugler (læs sælgere) - tænk bare på hvor mange fladskærme, der snart skal skiftes igen eller have nyt tilbehør fordi der ikke er en veldefineret standard - sælgerne gnider sig i hænderne....

Jeg selv er hverken ansat i et teleselskab eller forhandler teleudstyr, så jeg udtaler mig som almindelig forbruger - og jeg siger, føj, der er et råddent Apple i kurven

 • 0
 • 0
#35 Kim Sørensen

Hej John

For det første: Du har endnu ikke erkendt, at det er åbenlyst forkert, når du påstår micro-sim er et nyt sim-kort. Micro-sim er en standart der har eksisteret i en syv års tid. Så skal vi ikke starte med at du erkender at have udtalt noget direkte forkert?

Derudover skriver du så:

Rent faktisk så er det ikke ulovligt at sælge propaitær teknologi, du må kun binde kunden til at betalle i 6 måneder men der er INTET i lovgivningen der forhindre en operatør i at sælge hardware der ikke kan bruges på andre operatøreres netværk - det sker hver dag i Danmark.

Jeg har skam heller ikke påstået det skulle være ulovligt, at sælge propreitær teknologi. Så jeg står lidt uforstående over for den indvending? Sagen er den at [b]du[/b] referede til Apples og AT&T's praksis i USA. I den forbindelse påpegede jeg så bare at den praksis ikke er lovlig i DK - det burde du, som teleanalytiker, også vide John. Med andre ord var dit ræsonnement at fordi AT&T og Apple benytter en forretningsmodel på det amerikanske marked, så vil de også benytte den på det europæiske - i den forbindelse synes jeg ikke det er noget sludder, at påpege den model ikke er lovlig i DK (så vidt jeg ved binder man sig for 24 måneder, ved AT&T-kontrakten). Derudover synes jeg nu også du er lidt for "dygtig" til at sortere i de historiske forhold, du baserer din "analyse" på. For hvis du mener vi kan spå om fremtiden, ved at kigge på hvad Apple tidligere har gjort i forhold til iPhone'en. Ja så undrer det mig at du vælger at ignorere hvad de har gjort i DK. Så vidt jeg ved kan man købe en iPhone hos et bredt udsnit af teleudbyderne på det danske marked... Så hvis din logik (om at man bare kan se på hvad Apple har gjort med iPhone) holder, tager du jo tydeligvis fejl!

 • 0
 • 0
#36 Kim Sørensen

Det er svært at forstå hvorfor pryglerne er så ivrige - man kunne forestille sig at pryglerne har skjulte hensigter - måske nogen af jer har interesse i at promovere Apples produkter ? Det tør jeg godt vædde en femmer på....

Jeg har absolut ingen interesse i at promovere Apples produkter. Men jeg har en interesse i at debatten er seriøs og saglig....og det mener jeg ikke den er, når den bliver drevet frem af ligegyldigt ævl om f.eks. HDMI-udgange og John Strands fejlagtige påstande. For alt imens debatten raser omkring sim-kort og usb-indgange... Ja så er der ikke rigtigt nogen, der stopper og spørger: Hvad er det egentligt vi skal med iPad'en? Og dét spørgsmål vil jeg mene er langt mere interessant for forbrugerne. For hvad skal vi egentligt med den? Hvad er det for behov den kan dække, som vi ikke allerede så rigeligt får dækket via vores smartphones og netbooks?

 • 0
 • 0
#37 Kim Sørensen

Det er også ret tydeligt, at set fra en forbrugers side er al afvigelse fra en velkendt standard af det onde, da det netop giver spillerum for platugler (læs sælgere) - tænk bare på hvor mange fladskærme, der snart skal skiftes igen eller have nyt tilbehør fordi der ikke er en veldefineret standard - sælgerne gnider sig i hænderne....

Ja undskyld mig, men det kan jeg slet ikke følge dig i. Hvis det var tilfældet så burde vi jo alle sidde og skrive de her indlæg i hånden....mens smalfilmsfremviseren klaprede den seneste sort/hvid film af i baggrunden (naturligvis med lydspor leveret af en lakplade kørende med 78 omdrejninger i minuttet på grammofonafspilleren)...

 • 0
 • 0
#39 John Strand

Det er imponerende så mange klogefolk der findes i dette formu men jeg har rent faktisk lavet en del reserch og talt med en del industri folk om det som Apple gør og hvordan det kan bruges.

En af dem jeg har talt med har en central rolle i SIM industirien og han har sendt mig følgende mail med følgende information:

Hi John,

Good to hear from you. Sorry for the delay in responding.

I have been involved to a small extent with the iPad, mostly on its XXXXXX configuration. It’s pretty clear that they chose the microSIM format (known as the “3rd form factor” or “3FF”), for purely commercial reasons.

In fact, there are some similarities to its decisions on memory capacity. Instead of enabling users to add memory capacity via removable storage by designing in an SD card slot and USB port, two industry standards, users are forced to buy a “camera connection kit” with their new iPad.

It’s not like the these standards are large and would take away from the design. And of course when you get tired of having to carry around your camera connection kit then they assume you’ll come in to buy a higher capacity iPad to increase the storage capacity.

ETSI developed the 3FF standard 6-7 years ago under pressure from DoCoMo to fit in tiny devices. The iPad though isn’t "tiny, and while the microSIM is 50% smaller than the commonly used SIM card (known as the “2nd form factor” or “2FF”), that difference in size would not make a significant impact on the overall design of the iPad.

The key factor in the decision is that, since the 3FF has not been widely adopted into use (in fact, I haven’t heard of it being used at all until now except for some Japan only phones), it's not physically compatible with your current phone and SIM.

Apple consciously chose to be different since it gives them total control over which users and networks can connect with the iPad. Users are going to have a hard time finding a carrier offering Micro SIMs and the GSMA isn’t spearheading a mass conversion.

For the carriers in Apple’s stable, like AT&T, It’s better than a software lock since you can’t hack into the phone to get on to another network, so the users are totally at the mercy of the carriers that Apple makes deals with, to provide a compatible card. In other words, since for the foreseeable future only networks with whom Apple has cut a deal will have the 3FF cards, all iPads have to have an approved network’s contract, and each contract is very lucrative for Apple..

True to Apple’s long standing strategy, the iPad is designed to milk every last penny out of buyers. Hope this helps,

Til de der ikke ved det så er "Carriers" det amerikanske ord for mobiloperatører.

Ud over denne maail har jeg yderlige fire mails fra folk der arbejder med dette og som ved en del.

Ovenstående mail og de andre mails er ikke fra folk der leder efter viden via Google på nettet, det er folk der arbejder med dette og som har arbejdet med dette i mange år.

Læs mailen en gang til og gør lige et seriøst forsøg på at Apple sætter forbrugernes interesser højkere end deres egen indtjening.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#40 Kim Sørensen

Læs mailen en gang til og gør lige et seriøst forsøg på at Apple sætter forbrugernes interesser højkere end deres egen indtjening.

Øh...Det er der vel heller ikke nogen der har påstået? Apples opgave er at varetage Apples interesser... Ligesom det er John Strands opgave at varetage John Strands interesser - hvilket John Strand jo så flot gør ved at skabe opmærksomhed om sin person via kontroversielle udtalelser ;)

 • 0
 • 0
#41 Per Erik Rønne

@John Strand: Det du snakker om med bindinger i forbindelse med den store iPad WiFi + 3G har intet med virkeligheden at gøre. Allerede ved Steve Jobs' præsentation af iPad'en [som kan ses på nettet] blev det gjort klart hvordan iPads sælges.

De sælges nemlig kontant, og uden nogen form for bindinger. 3G-modellen vil i Danmark komme til at koste en tusse mere end den uden.

I USA har Apple lavet en aftale med AT&T som betyder, at der følger en datapakke med som koster penge at bruge, men kunden kan opsige aftalen med sekunds varsel. Han er ikke forpligtet til at følge den, og kan bruge en hvilken som helst anden udbyder. Som opfylder de tekniske specifikationer [hvilket jo så kan være lidt svært i netop USA].

Jeg forventer at købe en iPad WiFi + 3G, og indtil jeg kan få en passende datapakke der er kombineret med mit nuværende iPhone-abonnement, og som altså vil være passende billig, nøjes jeg at bruge den med WiFi. Så får jeg i øvrigt også GPS med i købet, det ligger nemlig på 3G chippen.

Der er i øvrigt allerede i følge ipadguide.dk to af de tre iPhone-forhandlere i Danmark, nemlig Telia og 3, der har meldt ud at de vil komme med micro SIM kort til tavlen. Telenor og endda det TDC der endnu ikke fører iPhone skal nok komme med.

Jeg ved at du ikke kan fordrage iPhones, men for mig er den meget mere end en mobiltelefon. Faktisk er den primært en personlig digital assistent med kalender [Pocket Informant], tasks [OmniFocus], grafregner [WolframAlpha] og Gyldendals Røde Ordbøger. Plus en bunke andre ting.

Kan du i øvrigt få Gyldendals Røde Ordbøger, tysk, engelsk, fransk, spansk, på din mobiltelefon?

 • 0
 • 0
#42 Per Erik Rønne
Thomas Würgler skrev:
Med iPhone og iPad vælger man selv sin operatør, så snart bindingsperioden ophører.

Som det fremgik af Steve Jobs præsentation vil der slet ikke /blive/ nogen bindingsperiode for iPad WiFi + 3G. Det fremstod klart at nok havde man en aftale med AT&T, men det var kun om et tilbud til kunderne. Kunderne kan frit vælge en anden 3G-udbyder.

 • 0
 • 0
#43 Per Erik Rønne
@Kim Sørensen
For hvad skal vi egentligt med den? Hvad er det for behov den kan dække, som vi ikke allerede så rigeligt får dækket via vores smartphones og netbooks?

Ja, jeg vil primært bruge den som ebogslæser i såvel seng som lænestol. Her er en iPhone for lille, og en laptop for stor. Og selv en netbook er umulig alene fordi den har et fysisk tastatur.

Og så vil jeg naturligvis køre de applikationer over, som jeg allerede har til iPhone, og som vil virke godt på en iPad. Som Pocket Informant, OmniFocus og Documents to Go [MS Office]. Som alt sammen bliver synkroniseret med min MacBook og min iPhone ...

En iPad synes ganske simpelt den bedste løsning når det drejer sig om e-bøger, aviser og magasiner. Med en Kindle vil man da også være bundet til én amerikansk boghandel, som ikke engang forhandler dansksprogede bøger.

 • 0
 • 0
#44 John Strand

Kære Per

Nu er det sådan at Steve Jobs har sagt meget igennem årene som har vist sig ikke at holde herunder de priser han har oplyst om hvad produkterne kom til at koste.

Med hensyn til at leve op til løftet: De sælges nemlig kontant, og uden nogen form for bindinger. 3G-modellen vil i Danmark komme til at koste en tusse mere end den uden.

I praksis så er jeg sikker på at Apple vil tilbyde ALLE operatører at få adgang til at sælge SIM kort til iPads under forudsætning af de vil indgå en aftale med Appple.

Hvius du ser hvad de har gjort med iPhonen så startede de med aat lave eksklusiv aftaler derefter tilbød de ALLE operatører i et marke at sælge iPhone under den forudsætning at de vil indgå en aftale med Apple hvor de diktere vilkårene.

Her er nogle af vilkårene: Appe giver 1 års garnati, operatøren betaler garantien det andet år. Operatørerne må kun låne telefoner ud til journalister som Apple godkender (dem der har været negative over for Apple må ikke få låne eksemplarer, operatørerne må ikke uddtale sig om iPhonen uden Aples accept og Apple skal godkende det som de siger etc. etc.

Tro mig jeg vil "gætte" på at Apples SIM strategi i relation til iPaden er en effektiv måde at malke kunderne på - det er det som mine kilder siger.

På den anden side i Apple fanatikernes verden er alt hvad Apple siger og gør det rigtige - de kritiske holdninger eksistere ikke i det univers.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#46 sigurd fafnersbane

Ja undskyld mig, men det kan jeg slet ikke følge dig i. Hvis det var tilfældet så burde vi jo alle sidde og skrive de her indlæg i hånden....mens smalfilmsfremviseren klaprede den seneste sort/hvid film af i baggrunden (naturligvis med lydspor leveret af en lakplade kørende med 78 omdrejninger i minuttet på grammofonafspilleren)...

At være nedladende er virkelig dårlig stil, og du -Kim Sørensen - har ikke besvaret mit implicitte spørgsmål, som jeg i stedet vil stille eksplicit : Har du en tilknytning til telebranchen - og i givet fald hvilken ? Min erfaring er, at når folk går efter manden og ikke bolden - som du netop har gjort - så er der tale om at noget skal skjules. Faktisk synes jeg at alle i denne debat bør bekende kulør - hvad er deres tilknytning ? Det er jo ikke første gang, at debatfora bliver "inficeret" af personer med særlige interesser - jævnfør hvad der skete for nylig med Dell.

 • 0
 • 0
#47 Thomas Würgler

Som det fremgik af Steve Jobs præsentation vil der slet ikke /blive/ nogen bindingsperiode for iPad WiFi + 3G. Det fremstod klart at nok havde man en aftale med AT&T, men det var kun om et tilbud til kunderne. Kunderne kan frit vælge en anden 3G-udbyder.

Det har du helt ret i, men jeg er sikker på, at vi også kommer til at se subsidized modeller herhjemme. Forskellen vil bare være, at den ikke er låst, men at man kommer til at betale for abonnementet i en bindingsperiode - ligesom man ser det med netbooks og 3G-abonnementer.

 • 0
 • 0
#48 Thomas Würgler

På den anden side i Apple fanatikernes verden er alt hvad Apple siger og gør det rigtige - de kritiske holdninger eksistere ikke i det univers.

Hvis du var mindre rabiat og sensationslysten i dine holdninger og udtalelser om Apple som firma, så ville du nok møde langt mindre modstand fra de såkaldte "fanatikere" (et ord brugt i den offentlige debat på samme måde som "socialist" og "communist" bliver brugt af folk som Bill O'Reilly på Fox News - med andre ord dårlig stil).

Du ville blive irettesat langt mindre, hvis du forholdt dig til fakta fremfor spekulationer - ofte med lille eller intet grundlag.

For mit vedkommende er det ligegyldigt, om Microsoft, Apple eller open source bliver angrebet: Hvis anklagerne er urimelige, mister jeg respekten for kilden.

 • 0
 • 0
#49 John Strand

Kære Thomas

Jeg er ikke rabiat og sensationslysten. Alt hvad jeg siger er baseret p reserch og fakta.

Vi lavede en rapport om iPhonen set med en operatørs øjen og den er distribueret i over 10.000 ekspml´larer og der er til dato INGEn der har kunnet påvise faktuelle fejl i det vi skrev.

Jeg har idag fortaæt om hvordan Apple har valgt en anden SIm teknologi som der INGEN teknologiske forklaringer er på hvorfor de skulle vælge den.

Jeg har også med udgangspunkt i information fra centrale kilder i SIM branchen fortalt hvad det med stor sandsynlighed kommer til at betyde for kunderne.

Tilsvarende har jeg med udgangspunkt i viden fra virksomheder der har arbedet på iPad projektet fortalt hvordan de ser på den SIM implementering.

Alt hvad jeg har sagt er baseret på reserch, troværdieg kilder etc.

Reaktionen fra Apple fanatikerne har været den samme - Alt hvad Steve Jobs gør er godt og der er intet ondt i dette - i praksis så er det kun Apple fantatikere der reagere som de og du gør, det grænser til det groteske.

Jeg lever af at fortælle televerden objektivt hvordan vi ser på tingene og det har vi også gjort idag i relation til den SIM teknologi som Apple har valgt.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#50 Christian E. Lysel

Casper Udemark, 29. marts 2010 17:38

Har SIM-læseren indbygget en funktion, så den ikke tager skade hvis kortet ligger forkert og kortslutter elektroderne?

Kik på det ... en kraftig lampe gennemlyser mine SIM kort ... jeg kan ikke se problemet, og har tidligere måtte klippe i mine SIM kort uden problemer.

 • 0
 • 0
#51 Per Erik Rønne

@John Strand: Du mener at Apple kun vil tillade brug af bestemte typer micro SIM kort, der vil gøre Apple i stand til at forlange betaling fra 3G-udbyderne fra den trafik der kommer fra deres iPad WiFi + 3G-kunder. Du glemmer imidlertid her at en iPad [i modsætning til en mobiltelefon] vil fungere ganske udmærket også uden et indsat SIM-kort. Den skal så blot køre op til internettet gennem en WiFi-forbindelse. Det er noget vi allerede bruger hjemme og på arbejdet med vores iPhones; de kobler automatisk på WiFi og 3G datatrafikken spares. Kun når man befinder sig uden for rækkevidden af en WiFi hotspot er det nødvendigt at koble sig på gennem en direkte 3G-forbindelse, men så er det jo så praktisk at man selv kan medbringe et transportabelt WiFi hotspot.

I USA ser man allerede i dag en række udbydere der vil levere trådløse løsninger til ejere af iPad WiFi som vil kunne dække hele huset, og som endda vil kunne tages med rundt. Og minsanten om ikke også WiMax er med her.

Men det går endnu videre idet en 3G smartphone naturligvis også kan bringes til at fungere som WiFi hotspot. Det er såmænd blot at installere det nødvendige software, som for en iPhones vedkommende hedder MyWi, og som koster $5. Det kræver ganske vist at man jailbreaker iPhonen, men i et sådant tilfælde ville jeg nu ikke tøve med det [jeg ville dog vente til efter frigivelsen af iPhone OS 4.0].

Så som potentiel kunde til iPad WiFi + 3G har man ganske gode kort på hånden, endda til at sikre en fælles dataplan for iPhone + iPad. Personligt bruger jeg 3, og kombinerer her pakkerne 3Boost 29 + Surf, i alt 79 om måneden for for datatrafik på op til 100 MB og betaling for forbrug herudover til et maksimum på 399 kroner. Samt betaling for mit faktiske [og ganske beskedne] forbrug af sms og samtaler. Jeg er naturligvis ikke interesseret i derudover at få et EazyInternet Freedom abonnement til 49 kroner om måneden og dermed to separate puljer til datatrafik, og to separate maksima på 399 kroner om måneden. Så indtil jeg kan få det som jeg vil have det hedder løsningen for mig en jailbroken iPhone med MyWi som WiFi hotspot. Lidt mere besværligt for mig og set fra 3s side giver det lidt mindre indtægt, da jeg så nok sjældnere vil gå på nettet med min iPad WiFi + 3G, uden for hjem og arbejdsplads.

John, du ser meget virkeligheden fra en operatør-synsvinkel, men det gør vi kunder ikke. Og vi er altså forsynet med ganske kraftige våben, især herinde hvor de fleste er professionelle edb-folk af en type. Ingeniører, datamatikere og for mit eget vedkommende datalog.

@Thomas Würgler: Det er da muligt at vi herhjemme vil komme til at se subsidierede WiFi + 3G-modeller hvor »besparelsen« så betales med højere betaling i de første seks måneder, men personligt er jeg nok tilbøjelig mest tilbøjelig til at betale noget sådant kontant. Mon ikke det også er billigst i det lange løb?

Jeg regner med at vi vil kunne komme til at købe iPad WiFi og iPad WiFi + 3G de samme steder hvor vi i dag kan købe iPod Touch.

 • 0
 • 0
#52 Mikkel Meyer Andersen

Først og fremmest: jeg er sådan set komplet ligeglad med om iPad'en bliver en success, hvilke danske selskaber der vil sælge den, om Apple malker sine kunder osv. Det rager mig en høstblomst.

Nu jeg så alligevel kommenterer, er det fordi at jeg gerne vil stille følgende - helt konkrete - spørgsmål til dig, John Strand: 1) Til Politiken udtaler du "Apple indfører i iPad’en et nyt SIM-kort, som giver brugeren teknologiske håndjern på.[...]". Hvad får dig til at sige nyt SIM-kort? Er vi enige om at 3FF er en 6-7 år gammel standard (hvilket din kilde i dit indlæg fra 29/3-2010 kl. 21:54 også dokumenterer)? Mener du derfor det nye er, at de lægger en form for DRM i det nye SIM-kort (som omtalt i dit indlæg fra 29/3-2010 kl. 17:41)? Hvis nej: hvad mener du så er det nye? Hvis ja: hvilken dokumentation har du på dette siden din kilde i dit indlæg fra 29/3-2010 kl. 21:54 intet nævner om denne DRM?

2) I dit indlæg fra 30/3-2010 kl. 01:17 skriver du "Alt hvad jeg har sagt er baseret på reserch, troværdieg kilder etc.". Hvordan kan du udnævne dine egne kilder som troværdige uden at ville opgive hvem kilderne er? Du kunne opgive navnene og lade det være op til deres generelle omdømme at vurdere om de er troværdige eller ej.

3) I samme indlæg fra 30/3-2010 kl. 01:17 skriver du "Vi lavede en rapport om iPhonen set med en operatørs øjen og den er distribueret i over 10.000 ekspml´larer og der er til dato INGEn der har kunnet påvise faktuelle fejl i det vi skrev.". Uden øvrige tal siger den statistik absolut intet, vil du give mig ret i det? Så kan du evt. fremvise hvor jeres rapport er blevet brugt og citeret - og af hvem?

Jeg studerer statistik på AAU, og er hverken ansat i telebranchen eller har andre tilhørsforhold til aktører i denne sag.

MVH. Mikkel.

 • 0
 • 0
#53 John Strand

Kræe Mikkel

Nu er det sådan at hvis du vil se hvor vor rapport er omtalt så kan du evt. Google den: http://www.google.co.uk/#hl=en&source=hp&q=the+moment+of+truth+a+portrai... så kan du se nogle af de 26.000 steder den er omtalt.

Med hensyn til mine kilder så må du stole på mig når jeg siger at det er folk der arbejder emd dette og som har været involveret i iPaden - dem der kender mig ved at jeg nok har det bedste netværk i industrien og at det har jeg haft i over 15 år.

Når jeg fortæller hvad Apple kan gøre med den teknologi de benytter og hvordan mine kilder mener at de vil tilbyde operatørerne den implementeret så er det er det ikke fjolser jeg citere.

Hvis du ikke ved det så regnes jeg og min virksomhed samt mine medarbejdere som nogle af dem i industrien som ved mest om udviklingen på en række områder og vi er 8 mand der lever af at fortælle forskellige industrielle aktører om hvordan fremtiden ser ud og hvad der sker.

Håber at det var svar på dine spørgsmål.

Jeg fastholder at det som Apple gør ligner et forsøg på at tilbyde operatørerne en hardware lås og vi må vente og se hvordan de implementere det til at produkterne rammer gaden.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#55 Jan Nielsen

@ John Strand

Som indehaver af et research-firma må du vel forstå betydningen af kildekritik.

Jeg/Vi kan selvfølgelig ikke kun stole på dit ord pga. flg. forhold:

1) Dine antagelser ift. Apple generelt, og iPhone specielt har jo ikke været særligt præcise (måske direkte fejlagtige)

2) Dine kunder er primært teleoperatører

3) Teleoperatørenes forretningsmodel er alvorligt truet af andre indholdsleverandører (herunder Apples iTunes Store, og Apples ønske/krav om at få snabelen ned i operatørenes pengekasse)

Man kan jo så filosofere over hvad du mener om modtagerne af dine "budskaber" siden du tilsyneladende ignorere ovenstående forhold..

 • 0
 • 0
#56 John Strand

Kære Jan

Det er imponerende at du kan fortælel mig om hvem mine kunder er og hvilke kilder det er som jeg har adgang til.

I relation til hvilke muligheder som Apple har i relation til iPaden så har jeg kilder blandt fire direkte og indirekte underlverandører til Apple - så på det område tager du fejl.

Det er rigtigt at vi har mange operatører som kunder og vi ved hvilke problemer de har haft med iPhonen - de betaler for en eksklusivitet som bliver ødelagt af folk der låser telefonerne op - de vil gerne have Apples hjælp til at låse kunderne bedre fast.

Vi ved at den løsning Apple har implementeret kan bruges til at låse kunderne bedre fast - vi ved ikke om de gør det men vi har en tro på at de vil imødegå de operatører som giver tilskud tilderes hardware og dermed tilbyde dem en bedre lås end den der er i iPhonen.

Med hensyn til iPhonen hvor er det så lige vi har taget fejl, har hørt den påstand mange gange man savner stadig eksempler på fejl i vor rapport og det vi har sagt og skrevet.

Du kan dsa ikke benægte at iPhonen er en niche telefon, der var kun 58 millioner der købte en sidste år og der var over 1,2 milliarder mennesker som af forskellige grunde ikke købte en iPhone.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#57 Kenneth Nielsen

Du kan dsa ikke benægte at iPhonen er en niche telefon, der var kun 58 millioner der købte en sidste år og der var over 1,2 milliarder mennesker som af forskellige grunde ikke købte en iPhone.

Jeg vil blot sige at 58 mio solgte enheder er rigtigt flot, taget i betragtning at de kun fordeler sig over 3 modeler.

Set i lyset af f.eks Nokia's salgstal for 4 kvartal i 2009 syntes jeg det er ret flot.

"What caught our eye was the volume of devices the company shipped in Q4 2009: the total mobile device volumes of Devices & Services were 126.9 million units, representing an increase of 12% year on year.

The overall industry mobile device volumes for the same period were 329 million units (based on Nokia’s estimate), representing an increase of 8% year on year.

Broken down by region, Nokia shipped most of these phones and mobile computers to Europe and Asia-Pacific (68% of the total units shipped, combined). North America only accounted for 3.8 million units, while emerging markets like Middle East & Africa bought 24.3 million units."

Kilde : http://techcrunch.com/2010/01/28/nokia-q4-2009-earnings/

Det der især skal tages i betragtning her er hvor mange modeller Nokias salgstal dækker over, det præcise tal er jeg ikke bekendt med, men det er ihvertfald mere end 3!!

 • 0
 • 0
#58 Jan Nielsen

Jeg er da glad for at jeg kan imponere dig ;-)

Generelt syntes jeg bestemt det er interessant om iPad 3G risikerer at blive låst til en teleudbyder.

Men jeg mangler rigtige fakta der understøtter dine antagelser. Specielt kunne jeg godt tænke mig en forklaring på hvordan det er muligt for Apple at låse brugen af 3G-netværket til en operatør (udover den fysiske størelse på sim-kortet) Dine ord alene er desværre ikke nok!

Overordnet set er det jo "kun" 3G modellen der har brug for et microSIM-kort,- og "kun" hvis man skal på et 3G-netværk.

 • 0
 • 0
#59 Thomas Würgler

Hvis du hverken var rabiat eller sensationslysten, ville dette stykke makværk aldrig have set dagens lys: http://www.strandconsult.dk/sw4031.asp

Det er overflødigt at kommentere. Man behøver blot at skimme den, for at der danner sig et mønster.

Jeg ved godt, at det er et lille PR-stunt/rant frem for en egentlig rapport, men hvis det ikke er sensationslystent, så ved jeg ikke hvad er. Det skulle da lige være Politikens artikel med dine kommentarer i går. Du fik da også dine 15 minutters international berømmelse - men synd det var som en Dvorak/Enderle i stedet for en Mossberg.

Det er desuden ikke mange måneder siden jeg sidst så dig hos en af dine kunder.

 • 0
 • 0
#60 Kenneth Nielsen

Sales of Nokia's (NOK) Symbian smartphones are drifting. Apple's (AAPL) iPhone is gaining on RIM's (RIMM) BlackBerry. Microsoft's (MSFT) Windows Mobile is still sinking. And the launch of the Palm (PALM) Pre barely made a ripple in the gobal smartphone market.

Those were the headlines from the smartphone portion of Gartner's 2009 Q2 mobile phone report, which saw smartphone sales grow 27% even as overall mobile phone sales, feeling recessionary pressure, fell 6%.

In this context, Apple was the clear winner. Its iPhone sales, as Gartner counts them, grew more than 500% year to year, and its market share, as we figure it, grew 375%. (See chart below the fold.)

Kilde : http://brainstormtech.blogs.fortune.cnn.com/2009/08/13/iphone-market-sha...

Tallene kommer fra en Gartner rapport, som jeg alt andet lige vil have 512 gange mere tiltro til end hr. JS påstande.

Link til gartners rapport : http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=1126812

Mvh Kenneth (Blot en lægmand der ikke tager enhver landsbytosses ord for gode varer.)

 • 0
 • 0
#61 Mikkel Meyer Andersen

@Mark: Tjo, det har du såmænd ret i - men det er også en uddybelse af, hvad der forstås ved nyt, jeg efterspurgte. En præcis uddybelse som du der kommer med, har jeg ikke kunne inferere ud fra John Strands udtalelser (jeg kunne kun få opfattelsen, at det var en eventuel brug af DRM). Derfor spørgsmålet. Og hvis han hentydede til DRM, savnede jeg kilder for det. Jeg synes nemlig, at John Strand med sit (dengang) seneste indlæg validerede sine egne udtalelser med henvisning til sine (efter egen - og måske andres? - opfattelse) troværdige kilder. Og det blev jeg en kende suspekt ved. Så jeg kunne godt bruge et skel mellem hvad der kom fra kilder og hvad han selv troede.

@John: Tak for svaret. Det gør dog desværre, at jeg ikke anser dine oplysninger som kommende fra troværdige kilder før de på en eller anden måde kan verificeres/krydsvalideres. Google-resultater viser omtale - ikke validitet. Søg på konspirationsteorier eller anden god underholdning, og du vil forstå min pointe. Læg venligst mærke til, at jeg ikke siger, at de er forkerte eller at du ikke har ret. Jeg hæfter mig kun ved din brug af kilder, og jeg synes, at det er vigtigt at skelne mellem, hvad du har (troværdige?) kilder på, og hvad du selv tror.

Har du en kilde, der verificerer på udtalelsen "Hvis du ikke ved det så regnes jeg og min virksomhed samt mine medarbejdere som nogle af dem i industrien som ved mest om udviklingen på en række områder[...]."? Hvem regnes I det af? Og er de anerkendte som objektive dommere i et sådant spørgsmål?

Din konkrete vurdering skal du have lov til at have; den kommenterer jeg slet ikke på.

 • 0
 • 0
#62 John Strand

Kære Kent

Du er velkommen til at have stor tiltro til Gartner - det var dem der tilbage i 2005 sagde at elselskabernes fibersatnsning ville blive en økonomisk succes.

Lad os forholde os til fakta: Nokia sælger 550 millioner mobiltelefoner, Samsung 220 millioner telefoner og Apple 58 millioner telefoner.

Der er folk som Gartner som definere smartphones som et segment problemet er at kunderne ikke går ind og beder om en smartphone, de køber en fed telefon til en pris som de kan overkomme.

Lige nu så er Nokia ved at erstatte Serie 40 i en række af deres telefoner med Symbian og det betyder i praksis at deres salg af smartphone eksplodere - det gør det ikke fordi at folk efterspørger flere smartphones men fordi de telefoner de køber er smartphones.

Tilsvarende er Samsung igang med at erstate nogle af deres OS med Bada og det betyder også at de kommer til at opleve en eksplotion i salget af smartphones.

Verden er fuld af Google eksperter som du der ved hjælp af Google kan finde information på nettet som du som de kan få til at passe ind i det de tænker og mener.

I min verden hvor man kommunikere med fagfolk med indsigt i denne verden så kan vi ikke have den tilgang til tingene som du har.

Hvis vi brugte din tilgang til tingene så vil vor forretning udvikle sig lige så katastrofalt som elselskabernes fibersatsning.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#63 Kenneth Nielsen

Kære John, (bemærk venligst jeg bruger dit rette navn)

Det er altid rart at blive udnævnt til ekspert, især når jeg som det sidste i mit forrige indlæg netop nævner at jeg blot er en lægmand, der har en sund og kritisk tilgang til tingene.

Jeg gider end ikke gå igang med at mod argumentere, da det ikke bringer noget nyt til debatten.

Men der må da være noget om snakken, siden alle de store mobil producenter nu alle vil til at producere "smartphones"....

Mvh Kenneth (se det er mit rette navn)

 • 0
 • 0
#64 Jens Lund

Lad os holde os til fakta. John Strand og hans kilder ved IKKE om der bliver låst på den ene eller anden måde for brug af andre operatører på iPaden. John Strand skriver selv i et tidligere indlæg: (mine fremhævninger)

Vi ved at den løsning Apple har implementeret KAN bruges til at låse kunderne bedre fast - vi ved IKKE om de gør det men vi har en TRO på at de vil imødegå de operatører som giver tilskud tilderes hardware og dermed tilbyde dem en bedre lås end den der er i iPhonen.

Så alt dette bygger på TRO. Flot John Strand, så kom du i medierne igen med en halv historie.

Hvis du/I kan bevise, at det forholder sig som I TROR, så kom på bordet med beviset. Ellers vent med bål og brand til I rent faktisk VED noget.

For igen at citere John Strand fra en anden sag, der kørte i medierne for et par uger siden, der som her, også gjorde brug af anonyme kilder:

Sagen er kommet fuldstændig ud af proportioner med indblanding fra politikere, og jeg vil ikke kalde det journalistik. Jeg vil kalde det fiktion og manipulation

 • 0
 • 0
#66 Per Erik Rønne
@John Strand:
Der er folk som Gartner som definere smartphones som et segment problemet er at kunderne ikke går ind og beder om en smartphone, de køber en fed telefon til en pris som de kan overkomme.

Da jeg købte min iPhone var det ikke en telefon jeg var interesseret i at købe. Næh, det jeg var interesseret i at købe var en PDA, en personlig digital assistent /som vel at mærke også kunne synkronisere fornuftigt med min MacBook/.

Jeg har stadig min gamle og fuldt funktionsdygtige Nokia 3410 liggende, men uden SIM-kort. Jeg blev nemlig træt af hele tiden at skulle have to tingester med i lommerne, nemlig udover Nokia'en en Palm. På et tidspunkt gik jeg så over til en Palm Treo 650 som netop udover at være en PDA også indeholdt en mobiltelefon. Jeg synes bare ikke at Palm var så særligt god til at synkronisere med min Mac.

I praksis bruger jeg min iPhone som PDA i mere end 95% af tiden. Og hvad er det så jeg bruger?

Ja, jeg har da indlagt en del ordbøger, heriblandt Shorter Oxford English Dictionary og Gyldendals Røde, de største. Jeg har trods alt et humanistisk bifag.

Jeg har også indlagt kraftige regnemaskiner, ikke mindst WolframAlpha der bl.a. fungerer som grafregner.

Pocket Informant og OmniFocus til organisere arbejdet.

FMTouch så jeg kan gå rundt med min FileMaker Pro database i bæltet.

mSecure så jeg har mine userids/passwords et fornuftigt sted. I bæltet.

TVGuidePlus så jeg kan se hvad der kommer i fjernsynet.

BusTogMetro så jeg ved hvornår den kollektive trafik kører.

Navigon som er et almindeligt GPS-program.

Kontaktdatabasen, som er fælles for alle programmer, og som jeg bruger når jeg skal i kontakt med folk. Syncer naturligvis med den base jeg bruger til Mail på Mac'en.

iWiki til Wikipedia, så jeg altid har adgang til det store netbaserede leksikon, som man dog altid skal være lidt skeptisk over for.

Ja, selv Krak, Rejseplanen og »Now Playing« med biograferne har jeg på den. Jeg opdagede så bare her i dag at jeg ikke kunne gå ind og gøre det samme med Det kongelige Teater.

Kort sagt, en iPhone er meget mere end en mobiltelefon. Det er en personlig digital assistent med internetadgang, som man så også kan bruge som mobiltelefon. Det der kaldes en smartphone.

Så derfor er det smartphonemarkedet, ikke mobilmarkedet, en iPhone skal holdes op mod.

Men det skal da nok være rigtigt at Pølsemand Egon på Bagsværd Torv kan nøjes med en Nokia 3410.

 • 0
 • 0
#67 Kim Sørensen

Har SIM-læseren indbygget en funktion, så den ikke tager skade hvis kortet ligger forkert og kortslutter elektroderne? Dvs. kan man tage saksen frem og lave sit eget mikro-SIM uden risiko for at skade noget?

Som jeg ser det er spørgsmålet ligegyldigt. For du kan være sikker på at, smider du et modificeret sim-kort i iPad'en, så ryger garantien...og så har du et problem ligegyldigt hvad der sker med den. Så MacGyver-løsningen med at klippe sim-kort giver jeg ikke meget for. Det er sandsynligvis en mulighed for nogle enkelte forbrugere. Men for forbrugerne generelt er det ganske enkelt ikke en acceptabel løsning. Men når det er sagt så har både Telia og 3 jo meldt ud at de vil tilbyde micro-sim. Derudover er der et par stykker af de andre teleudbydere der har meldt ud at de vil tilbyde det, hvis efterspørgslen er til det. Slutteligt er der så et par stykker, der er igang med at undersøge muligheden, men ikke har meldt noget konkret ud endnu. Så lad os nu slå koldt vand i blodet og se om det overhovedet bliver relevant, at skulle til at klippe og klistre :)

P.S. Jeg har i øvrigt ingen tilknytning til hverken telebranchen eller Apple, jeg er bare en bekymret forbruger, der er træt af at få den offentlige diskurs ødelagt af folk som John Strand - var der ikke en der var bekymret for jeg skulle være en "muldvarp"? :)

 • 0
 • 0
#68 Nikolaj Brinch Jørgensen

På den anden side i Apple fanatikernes verden er alt hvad Apple siger og gør det rigtige - de kritiske holdninger eksistere ikke i det univers.

Alt hvad jeg siger er baseret p reserch og fakta.

Hvor langt ude er din research så John? Hvad skal der til for at folk falder indenfor din fanatiker-definition? Skal man ejer en MacBook en iPhone eller skal man bare synes en iPad er lækker?

Hvis vi tage det du siger seriøst, må du til at sige noget som er seriøst - længere er den vist ikke.

 • 0
 • 0
#69 Kim Sørensen

Jeg fastholder at det som Apple gør ligner et forsøg på at tilbyde operatørerne en hardware lås og vi må vente og se hvordan de implementere det til at produkterne rammer gaden.

Præcis! Lad os vente og se til vi har noget konkret, at forholde os til.

Det er jo tydeligt hvad det er du forsøger på. Du er en pokerspiller, der desperat forsøger at indhendte en tabt hånd, ved at fordoble din indsats. Du brændte nallerne, i den grad, i forbindelse med iPhone og nu forsøger du at genoprette dit ry ved at komme med lige så vild en påstand om iPad - laver man nok forudsigelser er der jo nok én af dem der rammer plet.

 • 0
 • 0
#70 Carsten Sørensen

På Telmores Facebook-side spørger en kunde:

Hey Telmore - nu hvor iPad-feberen snart rammer landet, kunne I så ikke forestille jer at tilbyde micro-SIM-kort? I går kl. 12:26

TELMORE Hej Johannes. Vi kommer højst sandsynligt til at kunne tilbyde dem til vores kunder, men vi ved det endnu ikke med sikkerhed. "Vi er klogere efter påske", siger vores indkøbschef :)

 • 0
 • 0
#71 Jakob Damkjær

i Keynoten

feed://www.apple.com/podcasts/apple_keynotes/apple_keynotes.xml vælg iPad presentationen ved ca 01:14:00 inde i keynoten

Der siger den gode hr Jobs at der ikke er nogen kontrakt binding for 3G abbonementet det er prepaid fremad en måned af gangen samt iPads er fra starten ulåste...

"All the 3G models are unlocked"

"Internationally some of the carrier that offers microsims theres a very high likelyhood they will just work"

Jup det lyder virkelig som om de er udbyder låste.

Det er meget svært at bakke ned fra de udtalelser... GSM standarten understøtter alle mulige låse der intet har med sim kort at gøre og der er nogen der benytter simkortet, men der er der ingen forskel på micro og minisims der.

Så der er ABSOLUT intet belæg for at påstå at iPaden vil være låst på nogen måde når Apple har sagt at den vil være ulåst.

At sige/skrive/mene det er useriøst men så er der ingen overaskelse der mht js...

Det kan være at iPaden og den type mobil abbonement som iPaden vil bruge reducere teleselskaberne til "dumb pipes" men den sørgelige sandhed er at det er det de er eftersom andre og hurtigere firmaer (Amazon Netflix Apple osv osv osv osv) er løbet med online pengene og alt teleselskaberne har tilbage er at levere transporten.

Men det sælger ingen konsulent rapporter og gyldne løfter for der er ikke en go profit margen på data. Den er barberbladstynd og kræver masive investeringer og der er stadig ikke nogen garanti for profit.

Hvis man sammenligner Interflora og UPS så kan man se at UPS bare laver transport de fragter alt fra A til B. De har mange og diversificerede produkter der nyder godt af det brede udvalg af infrastruktur løsninger som de tilbyder. Firmaer kan stort set ignorere deres internationale infrastruktur ved bare at ringe til UPS. De er dumb pipes men de er relativt gode til det de gør og de tjener penge på det sidst jeg checkede det.

Interflora sælger blomster og har samtidigt de et infrastruktur produkt der er specialiseret til at kunne levere ON TIME ALL THE TIME (blomster til en begravelse eller bryllup kan ikke komme 2 timer forsent.)

De har så diversificert med andre luksusprodukter som delikatesser som er i samme scope (vægtklasse og vareklasse (chokolade eller lidt vin)) som blomster. Der udnytter de den specialiserede infrastruktur de har til at udvide deres vare sortiment.

Teleselskaberne prøver at gå fra at være UPS til at blive Interflora. Desvære har de ikke erfaring indenfor indholds industrien og hele deres virksomhedskultur er gearet til at være UPS.

Jeg tror bestemt at UPS fra tid til anden ville ønske at de kunne få fingre i noget af den profit som de pakker de transportere tjener men de har nok set på økonomien i det og sagt "Vi sælger transport af ting, ikke ting"

Men det er jo js kongstanke at teleoperatørene skal være indholds sælgere. De skal være "smart pipes" ikke "dumb pipes", uheldig vis for konsulenterne der prædiker dette mantra så er den definition uden mening.

Man kan være en "good pipe" eller en "bad pipe" og hvis man fjerner fokus fra at være en "good pipe" så mister man kunder.

Det som iPaden representere som gør at konsulenterne skider grønne grise er at hvis man høre lidt mellem linjerne i keynoten, så er teleselskaberne ved at forhandle med Apple nu angående kontrakter og hvis man lægger vægt på at El Jobso siger at man skal ikke ind i en butik eller ringe til et telefon nummer for at aktivere 3G service. Man kan derimod aktivere det direkte fra iPaden... Det kan betyde at man køber det gennem iTunes eller Appstoren. Så der er allerede et microsim kort i iPaden som man så kan aktivere til de teleselskaber som har en aftale med Apple. Eller man kan sætte et microsim kort fra et andet selskab i hvis man hellere vil betale en trandition aftale.

så js har ikke et ben at stå på for han taler keynote presentationen midt imod... ikke et godt træk hvis man vil gerne vil ha ret.

Samtidigt hvis iPaden virkelig stavnbinder kunder til teleselskaber så burde js kunder være ekstatiske... for det er vel det de gerne vil...

Eller er js problem med iPaden at han ikke kan sælge sine dumb/smart pipe rapporter længere da den er et af tegnene på at smart pipe ideen er fejlslagen.

Teleselskaber skal levere data ikke indhold ej heller apps, som det gunk der er på nogen af de 3G telefoner jeg har haft. Der bruger man dem i 5 minutter på og så indset at det bare ikke virker på et nivau som jeg vil bruge i nogen sammenhæng.

Hvis teleudbyderene ikke kan få penge ud af at sælge iPhone så har de for høje omkostninger og burde fokusere på at gøre deres netværk mindre omkostningstunge eller lave deres regneark om til at matche den nye verden hvor de kan ikke kan regne med at tjene penge på apps eller indhold men kun på transport.

 • 0
 • 0
#72 Peter D Hansen

Rent faktisk så er det ikke ulovligt at sælge propaitær teknologi, du må kun binde kunden til at betalle i 6 måneder men der er INTET i lovgivningen der forhindre en operatør i at sælge hardware der ikke kan bruges på andre operatøreres netværk - det sker hver dag i Danmark.

Måske skulle Strand sætte sig mere ind i dansk lovgivning, særligt Bekendtgørelse om udbud af elektroniske kommunikationsnet og -tjenester, § 13, stk. 3-4:

Stk. 3. Udbydere af teleterminaludstyr, der anvendes til mobilkommunikationstjenester, SKAL sikre, at slutbrugere ved aftaler om køb, lån, leje m.v. af teleterminaludstyr, der anvendes til mobilkommunikationstjenester, senest seks måneder efter kontraktens ikrafttræden ikke er bundet til, F.EKS. ved SIM-lås, at anvende ET BESTEMT elektronisk mobilkommunikationsNET. Ophævelse af bindinger skal ske uden omkostninger for slutbrugeren snarest muligt efter, at slutbrugeren har anmodet om det. Stk. 4. Stk. 1, nr. 1, stk. 2 og stk. 3, gælder alene for aftaler, der er omfattet af købelovens § 4a om forbrugerkøb.

Fremhævelserne er mine - af hensyn til dem, der evt. måtte overse "f.eks.", som betyder at bestemmelsen IKKE kun omhandler sim-lås, men også eventuelle andre hindringer fra udstyrssælgerens side.

 • 0
 • 0
#73 Nikolaj Brinch Jørgensen

Måske skulle Strand sætte sig mere ind i dansk lovgivning, særligt Bekendtgørelse om udbud af elektroniske kommunikationsnet og -tjenester, § 13, stk. 3-4:...

Hvorfor skulle han dog det, så ville han jo ikke kunne komme med disse fuldstændigt hen i vejret udtalelser, som så forsøges underbygget med endnu flere urigtige udtalelser og påstande. Hvorfor bruger vi i det hele taget så megen tid på John Strand? Han har indtil videre "researchet" sig til at tage fejl i stort set alt hvad han har forudsagt om Apple teknologi - så hvilken værdi er det vi skal tillægge hans udtalelser?

Hilsen [i]En Apple-produkt bruger[/i]

 • 0
 • 0
#74 John Strand

Kære Peter

Jeg har intet imod kritk men når folk som dig kommer med kritik så burde du sætte dig ind i tingene inden du skriver som du gør - et er sikkert og det er at du tror at du kan finde dokumenation for dine påstande via Google.

Måske skulle du sætte dig ind i lovbgivningen. I praksis så må en operatør kun binde kunden i 6 måneder men der er INTET der forhindre en operatør i at sælge propaitær teknologi som kun virker på deres netværk og hvor hardwaren er ubrugelig på andre netværk hvis du vil over til en anden operatør.

Rent prakist så er det noget man ved hvis man bare har brugt lidt mere tid end den tid det tager at lave en søgning på Google - vi kalder det elementær viden for folk med indsigt i telebranchen.

Hvis du bruger 599 på at købe et mobilt bredbåndsmodem hos dem her: http://www.ice.net/dk/private/Bredband-Lidt.aspx

så kan det kun bruges på deres netværk. I praksis så kan du smide dit modem ud hvis du vil bruge en anden operatør end ICE.

I praksis så benytter ICE en mobil teknologi der hedder CDMA og den er ikke kompatibel med den teknologi som Telenor, 3, TDC og Telia benytter i Danmark.

Der er INTET der forhindre en operatør / hardware udbyder at lave hardware som ikke er kompatibel med de andre netværk.

Jo hvis jeg skal sige det meget enkelt så ved jeg meget om dansk lovgivning og det er dig der vist ikke ved så meget om hvordan loven er skruet sammen.

Håber at du blev klogere... :-)

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#75 Kim Sørensen

Undskyld...Jeg ved godt det er lidt off topic... Men i den saglige debats navn tillader jeg mig alligevel at påtale det...

et er sikkert og det er at du tror at du kan finde dokumenation for dine påstande via Google.

Det er vel fuldstændigt underordnet hvor folk finder deres information? Peter benytter muligvis Google... Du benytter så unavgivne og ubekræftede kilder, der leverer gætterier og rygter til dig. Ja undskyld mig...men jeg har lidt svært ved at tage dig seriøst, når din indgangsvinkel er at du har ret, fordi du er dig ;)

 • 0
 • 0
#76 Jarle Knudsen

Jo hvis jeg skal sige det meget enkelt så ved jeg meget om dansk lovgivning...

Som han har udtrykket det tidligere så lever han og hans lille foretag af at agere "Paris Hilton". Med dét i mente kan hans person beskrives bedst som:

lyset er tænt men igen er hjemme.

 • 0
 • 0
#77 Peter D Hansen

Kilden til lovgivningen er naturligvis ikke simpel googling, men det statslige Retsinformation: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=120508

Strands sammenligning med Ice.net virker noget søgt. Der er jo tale om forskellige net-typer. Ingen forventer vel heller at kunne bruge en ren GSM-terminal på et rent 3G-net - eller NMT på GSM hvis det skal være mere historisk.

Men når Apple oplyse følgende specifikationer: UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz) GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz) - så må forbrugeren også kunne forvente at den kan anvendes på netop sådanne net - jvf. den ovenfor citerede bekendtgørelse.

Strand er naturligvis velkommen til at have sin helt egen fortolkning af dansk lovgivning.

Når Apple i øvrigt markedsfører iPad'en på at være ubundet, så er Strands fantasier blot endnu mere underholdende - men han har tydeligvis brug for al den omtale, han kan få.

 • 0
 • 0
#78 John Strand

Kære Peter

Der er INTET der forhindre en operatør i at sælge propaitær teknologi der ikke kan bruges på andre netværk - der er flere operatører der gør det idag og det kan du da ikke benægte.

Der er INTET der forhindre operatører i at sælge hardware på det netværk de har og gennem rteknologi forhindre at kunden flytter sit hardware efter de 6 måneder.

Rent faktisk så gør Apple det med iPhonen idag. Hvis du køber en iPhone idag så binderdu dig i 6 måneder, operatøren fpr 12 månders garanti på iPhonen fra Apple og skal betale hgarantienb de næste 12 måneder.

Hvis du jailbraker telefonen for at bruge den på et andet nmetværk bortfalder din garanti på din telefon.

Jeg og mine kilder har en tro på a på iPaden vil Apple tilbyde de operatører der vil give tilskud til ipaden en bedre lås end den der er på iPhone.

På den anden side så er Appl så forbrugervenlige, du må ikke bestemme over hvilke applikationer der kan instaleres på din iPhone, de låser din telefon, hvis du låser den op ig opdatere din software så låser de den iegen et.c etc.

Jo det er imponerende at se hvor gale Apple fantatikere bliver fordi man ortæller om de muligheder der er med den nye iPad og den teknologi som de har valgt at implementere.

Lad os nu se hvad Apple tilbyder operatørerne og lad os se hvordan operatørerne implementere det - jeg har mit gæt og det går på at Apple vil tjene penge på kundernes måndelige forbrug I mener at sådan tænker Apple ikke og de er nogle flinke fyre der bare sælger hardware.

Amen... :-)

Hilsen

John Strand

PS: Mine kilder fejler ikke noget - jeg har nok de bedste kilder i denne industri og det har jeg haft i omkring 15 år.

 • 0
 • 0
#79 Kenneth Nielsen

Saa gik Keiseren i Processionen under den deilige Thronhimmel og alle Mennesker paa Gaden og i Vinduerne sagde: "Gud hvor Keiserens nye Klæder ere mageløse! hvilket deiligt Slæb han har paa Kjolen! hvor den sidder velsignet!" Ingen vilde lade sig mærke med, at han intet saae, for saa havde han jo ikke duet i sit Embede, eller været meget dum. Ingen af Keiserens Klæder havde gjort saadan Lykke. "Men han har jo ikke noget paa," sagde et lille Barn. "Herre Gud, hør den Uskyldiges Røst," sagde Faderen; og den Ene hvidskede til den Anden, hvad Barnet sagde. "Men han har jo ikke noget paa," raabte tilsidst hele Folket. Det krøb i Keiseren, thi han syntes, de havde Ret, men han tænkte som saa: "nu maa jeg holde Processionen ud". Og Kammerherrerne gik og bar paa Slæbet, som der slet ikke var.

 • 0
 • 0
#80 Nikolaj Brinch Jørgensen

@John

Jo det er imponerende at se hvor gale Apple fantatikere bliver fordi man ortæller om de muligheder der er med den nye iPad og den teknologi som de har valgt at implementere.

Du fortæller ikke om muligheder, men om begrænsninger - det har du gjort til dit levebrød, og det er fint. Men lad være med at sige du taler om muligheder. Så havde du nemlig fortalt om alt det iPad kan, og ikke det den ikke kan. Hvad er kunsten iøvrigt i at fortælle hvad noget ikke kan?

Hvem er

Lad os nu se hvad Apple tilbyder operatørerne og lad os se hvordan operatørerne implementere det - jeg har mit gæt og det går på at Apple vil tjene penge på kundernes måndelige forbrug I mener at sådan tænker Apple ikke og de er nogle flinke fyre der bare sælger hardware.

Kunne du ikke gøre en tjeneste og lige citere dem der rent faktisk mener det? Hvem er I?

Du grænser til trolling - måske du burde læse dette http://www.version2.dk/artikel/14321-dumme-debattoerer-eller-censur-paa-...

Det hele handler om at John har ret fordi han er John - come on John :-). Du er lidt ude i den der diskussion hvor man er kommunist fordi man har en Lenovo PC.

PS: Mine kilder fejler ikke noget - jeg har nok de bedste kilder i denne industri og det har jeg haft i omkring 15 år.

Mine damer og herrer De har lyttet til en vits.

 • 0
 • 0
#82 Christian E. Lysel

John Strand, 30. marts 2010 14:36

Hvis du bruger 599 på at købe et mobilt bredbåndsmodem hos dem her: http://www.ice.net/dk/private/Bredb...

så kan det kun bruges på deres netværk. I praksis så kan du smide dit modem ud hvis du vil bruge en anden operatør end ICE.

ICE er ikke de eneste i verden der bruger CDMA:

http://www.mobileisgood.com/serviceProviders.php?technology_id=2

 • 0
 • 0
#83 Carsten Sørensen

Jo det er imponerende at se hvor gale Apple fantatikere bliver fordi man ortæller om de muligheder der er med den nye iPad og den teknologi som de har valgt at implementere.

Jeg tror vi har brug for en ny Godwin's Law. "Den første der kalder andre for fanboys, har tabt diskussionen."

Inden man overbeviser sig selv om at andre er uenige fordi de bare er nogle fanboys, kunne man jo i stedet overveje om de mon kunne tænkes at være uenige fordi det man sagde i virkeligheden var noget sludder.

 • 0
 • 0
#84 Peter D Hansen

Der er INTET der forhindre operatører i at sælge hardware på det netværk de har og gennem rteknologi forhindre at kunden flytter sit hardware efter de 6 måneder. Rent faktisk så gør Apple det med iPhonen idag.

1) Hvilken planet lever Strand på? Ovenfor hævder han tilsyneladende at Apple forhindrer kunderne i at flytte efter 6 måneder. I den virkelige verden fungerer det ellers fint, og UDEN nogen som helst jailbreak, som Strand pludselig snakker om.

2) Hvad tror Strand meningen er med § 13, stk. 3 i Bekendtgørelse om udbud af elektroniske kommunikationsnet og -tjenester? Er den bare til pynt?

Når man ser de seneste offentliggjorte årsregnskaber for Strands enmandsselskab, kan jeg egentlig godt forstå, hvis han læner sig op ad Apple-brandet for at få omtale af ham selv. Det er smart tænkt ;)

 • 0
 • 0
#85 John Strand

Kære Peter

Jeg syntes at du ksla komme forbi Pilestræde og besøge vor folk - måske smutte til Spanien eller London og besøge dem vi har der og så burde du overveje om man kan producere alt det vi producere hvis det var et enmands firma.

Når det er sagt så er der INTET i lovgivningen fro forhindre operatørerne at lancere propaitær teknologi det er det som bla. ICE.net har gjort.

Der er intet som folk der gør sig kloge i ting uden at sætte sig ind i tingene.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#87 Jakob Damkjær

"På den anden side så er Appl så forbrugervenlige, du må ikke bestemme over hvilke applikationer der kan instaleres på din iPhone, de låser din telefon, hvis du låser den op ig opdatere din software så låser de den iegen et.c etc."

Nej det gør de ikke, de har bare opstillet nogle regler for hvilke apps der kan sælges i App storen. Men ud over et par enkelte svipsere i processen (der er blevet strømlinjet meget siden nytår) ud af de nu over 150.000 apps der er i Appstoren så er der frit valg på alle hyller. Hvis du har et virksomheds eller organisations behov så kan du få fat i en "in house" licens så du kan instalere software efter eget valg på din virksomheds telefoner eller en "ad hoc" licens så du kan instalere lige hvad du vil på op til 100 iPhones/iPads... Hvis du vil ud over de to grænser så spiller du efter reglerne indenfor Appstore developer aftalen.

"Jo det er imponerende at se hvor gale Apple fantatikere bliver fordi man ortæller om de muligheder der er med den nye iPad og den teknologi som de har valgt at implementere.

Lad os nu se hvad Apple tilbyder operatørerne og lad os se hvordan operatørerne implementere det - jeg har mit gæt og det går på at Apple vil tjene penge på kundernes måndelige forbrug I mener at sådan tænker Apple ikke og de er nogle flinke fyre der bare sælger hardware."

Som sagt tidligere, direkte citat fra Steve Jobs CEO for Apple Inc. i USA ved presentationen af iPad.

"All 3G iPads will ship unlocked"

Min kilde slår din kilde og hvis jeg har ret i mine antagelser så kommer man ikke til at købe netværkslicens hos teleoperatørene, men hos Apple.

Tror heller ikke der kommer til at være en regulær telefon app på iPaden. De har ikke vist et eneste glimt af en sådan i deres guided tours. Basis linjen har Safari, Mail, Photo, og iPad apps, ikke telefon app som iPhonen så der er ikke behov for et treaditionel telefonaftale.

Men truphone skype og alle de andre voip apps findes til den.

Jeg tror at Apple vil købe EDGE og 3G internet forbindelse til bulk pris og så score en fortjeneste på at sælge det videre til brugerene eller bare sælge det "at cost" for at få flere brugere og så score kassen på mobile adds evt location service aware (en tjeneste som det er rygtes at Apple lancere næste uge).

Men det er min personlige mening jeg kun kan fremsætte som spekulation, men i min mening rimelig spekulation. I ved den som ikke modsiges direkte af allerede kendte fakta...

Bliver interessant at se hvad teksten med småt kommer til at sige mht roaming charges.

Håber at Apple kan forhandle en aftale på plads så hvis man er i Tyskland så kan man købe et uge data forbrug til den aftale som Apple har i Tyskland gennem app storen og med et slag vil "roaming data fees" være en saga blot og iPad brugere vil bryde ud i vild jubel over en bred kam.

 • 0
 • 0
#88 Jesper Hartoft

JS: Når det er sagt så er der INTET i lovgivningen fro forhindre operatørerne at lancere propaitær teknologi det er det som bla. ICE.net har gjort.

ICE.net bruger jo netop ikke proprietær teknologi, blot CDMA, som ikke er specielt udbredt i Norden. Men køb en dims i USA og den vil uden videre fungere.

JS: Der er intet som folk der gør sig kloge i ting uden at sætte sig ind i tingene.

Næh, specielt ikke når de tilsynelande prøver at leve af det (læs: prøv at se i et spejl).

Jeg kan stadig ikke få øje på hvordan brugen af microSIM kort skal kunne begrænse udbredelsen af iPads, flere udbydere har allerede meldt ud at de vil levere kortene...

mvh Jesper

 • 0
 • 0
#89 Kim Sørensen

ICE.net bruger jo netop ikke proprietær teknologi, blot CDMA, som ikke er specielt udbredt i Norden. Men køb en dims i USA og den vil uden videre fungere.

Jeg tror JS' pointe er at loven ikke forhindrer dig i at lave elektronik, der kun fungerer i forbindelse med anden teknologi eller ydelser du eller trediepart er ene udbyder af. Det har JS som sådan ret i - jeg må gerne producere en blender, der kun kan tilsluttes strømudtag min ven eller jeg selv er ene leverandør af. JS' eksempel er bare rigtigt dårligt valgt... Men med hans hidtidige udskejelser udi formidlingens svære kunst in mente, så er dét vel næppe overraskende?

Derudover glemmer JS så at forholde sig til det forhold at Apple selv har meldt ud, at man vil kunne købe iPad'en ulåst. Han glemmer også at den danske lovgivning forbyder virksomheder at fastlåse deres kunder i mere end 6 måneder - upåagtet om den fastlåsning sker via kontrakt eller de facto via fysiske forhold*. Men det har forskellige folk jo allerede været inde på...

 • Pointen her er at 3G må siges at være en essentiel funktionalitet ved en iPad WiFi [b]3G[/b] og det derfor klart vil være i strid med loven, hvis leverandøren benytter denne funktionalitet til at binde forbrugeren i mere end 6 måneder - det ville JS også vide, hvis han havde rådført sig med juridiske eksperter på området...men hans lille sorte bog over eksperter er vel allerede fyldt ud - måske han ville have glæde af at investere i en iPad til at holde styr på og udvide hans ekspert-portefølje?
 • 0
 • 0
#90 Peter D Hansen

Strand glider behændigt uden om, at Strand ovenfor påstod at Apple angiveligt skulle forhindre kunderne i at flytte efter 6 måneder - hvilket heller ikke svarer til virkeligheden.

Og at forholde sig til lovgivningens forbud mod at at hindre at bruge udstyr på et andet net (af SAMME type), vil Strand heller ikke.

Men det er så sjovt når Strand forsøger at opretholde illusionen om at Strand Consult skulle være noget som helst andet end et enmandsselskab.

Hvorfor ikke bare være STOLT af alt det, Strand kan udrette ene mand - måske med lidt studenterassistance etc.? Det er da ellers flot og imponerende! :-)

Men til efteråret, når næste årsregnskab for Strand Consult offentliggøres, vil vi alle kunne se, om Paris-Hilton-namedropping-anti-Apple-halo-marketingstrategien har virket, og de seneste 5 års underskud på primær drift er blevet vendt (jvf. cvr.dk)

Det håber jeg faktisk - for hvis Strand har fået flere kunder i butikken at koncentrere sig om, så slipper vi andre måske for at høre på Strands besynderlige Apple-historier.

PS: Strand er naturligvis velkommen til at gentage Strands sædvanlige synspunkter om at han personligt - efter eget udsagn - skulle eje selskaber med ansatte i London og Spanien.

Hilsen fra en dybt uvidende og hjernevasket Apple-fanboy, der efterhånden bare er træt af Strands historier. Undskyld.

http://iphoneguide.dk/nyheder/telia-er-uenige-med-tdc-omkring-iphonen/

http://www.roughlydrafted.com/2009/12/15/strand-consult-denmarks-illegit...

 • 0
 • 0
#91 John Strand

Det jeg har sagt er at Apple med den teknologi de har valgt og med den implementering de har foretaget har mulighed for at hjælpe operatørerne med at løse et af de største problemer for operatører der giver tilskud til iPhonen.

Når det er sagt så har jeg også sagt at vi endnu ikke ved hordan Apple vil implementere dette på forskellige markeder.

Der er intet i dansk lovgivning der forhindre mobiloperatører at sælge hardware som ikke virker på andre netværk, i praksis så er det kun abbonomentforholdet man kan låse i max 6 måneder på privat markedet - på erhvervsmarkedet er der ingen regler.

Med hensyn til CDMA og ICE´s løsning så kan man ikke bruge deres hardware andre steder. To ting gør sig gældende: 1) ICE benytter CDMA 450 det benytter man kun i Norden, Rusland, Rumænien og nogle få ande lande. 2) I CDMA terminaler er der IKKE SIM kort, det er operatøreren er konfigurere hardwaren og man kan ikke tage en CDMA telefon med fra en operatør til en anden operatør.

Nu håber jeg at tingene er skåret ud i pap for dem der har misforstået det som vi har sagt.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#93 John Strand

Kære Peter

Det er altid imponerende at læse din indslag som er baseret på ting der foregår i din fantasi.

Det kan godt være at Telia er glad for iPhone men har du set på deres regnskaber og har du lagt mærke til at Telia er den operatør der har haft den dårligst udvikling i Danmark siden de lancerede iPhonen - det gælder også de øvrige nordiske lande.

Du henviser til: http://www.roughlydrafted.com/2009/12/15/strand-consult-denmarks-illegit... måske skulle du læse den kommentar som det tog mig tre måneder og 10 mails at få lagt på - den siger lidt om kvaliteten af din kilde.

Din hoildning til min voirksomhed er sød, kom nu forbi Pilestræde mød folkene og kald dem studentermedhjælpere en gang til - spørg de mange folk som igen i år mødte 5 af mine folk til Mobile World Congress om det er dygtige folk der er ansat her i butikken.

Du har etr sygelig forhold til folk der udtler sig objektivt om den telefon du har forelsket dig i og du bliver ved med at slynge om dig med udokumeterede påstande som er baseret på ting du tror.

Når alt det er sagt å er det ikke lykedes dig at fortælle mig hvilke fejl der er i vor iPhone rapport og hvad jeg har sagt om iPhone som ikke passer.

Jeg glæder mig sådan til at du en dag kan forholde dig objektivt til verden i stedet for at opføre dig som et medlem af en nyreligiøs bevægelse.

Vidste du at der sidste år var 1,2 milliard mennesker der af forskellige årsager valgte ikke at købe en iPhone.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#95 Peter D Hansen

Du har etr sygelig forhold til folk der udtler sig objektivt om den telefon du har forelsket dig i og du bliver ved med at slynge om dig med udokumeterede påstande som er baseret på ting du tror.

Strand er velkommen til at oplyse hvilke "udokumenterede påstande", Strand her hævder at have læst. Men måske er det bare en afledningsmanøvre.

Min oplysning om dansk lovgivning har jeg allerede ovenfor anført tydelig kilde til - lovteksten på det statslige Retsinformation.

Mine oplysninger om Strands enmandsselskab baserer sig bl.a. på de seneste årsregnskaber, Strand selv har indsendt til offentliggørelse hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, og som enhver kan hente på www.cvr.dk

I 2007/2008 havde selskabet 2 ansatte. I 2008/2009 oplyses intet om antal ansatte i årsregnskabet, men de offentliggjorte personaleomkostninger tyder ikke på mere end 1, som vel er direktøren selv. Antal ansatte direkte tilgængeligt på www.cvr.dk anfører også kun 1.

Der er i øvrigt intet som helst galt i at være et lille selskab, der forsøger at få nye kunder - tværtimod er der grund til at være stolt, som nævnt ovenfor.

Det er også glimrende, hvis selskabet siden hen er vokset, og det nu vrimler med ansatte. Måske får vi en skønne dag nogle af disse dygtige ansatte at høre i medierne - eller skal de forblive usynlige?

Af kommentarerne til http://iphoneguide.dk/nyheder/telia-er-uenige-med-tdc-omkring-iphonen/ kan jeg se at Strand hævder at eje selskaber i udlandet, men også at Strand ikke ønsker at oplyse noget som helst om navn eller hjemsted, der kunne give andre mulighed for at verificere denne påstand. Jeg tror derfor ikke rigtigt på det. Strand skal være velkommen til selv at tro på det.

Hilsen fra den nyreligiøse bevægelse ;-)

 • 0
 • 0
#96 Jarle Knudsen

Vidste du at der sidste år var 1,2 milliard mennesker der af forskellige årsager valgte ikke at købe en iPhone.

Viste du at der sidste år var 6.908.688.000 mennesker (UN-tal) der af forskellige årsager valgte ikke at købe konsulentydelser hos Strand Consult?

:O)

PS. Hvor har du fået de 1,2 milliard fra? O_O

 • 0
 • 0
#97 Jesper Hartoft

Fra den oprindelige artikel:

»Apple indfører i iPad’en et nyt SIM-kort, som giver brugeren teknologiske håndjern på. Der er ikke andet end kommercielle tanker bag at indføre et nyt format, og det ser ud, som om denne teknologilås alene skal gøre det nemt at malke kunderne,« siger teleanalytiker John Strand til Politiken.

Ovenstående er, iflg. dine senere kommentarer, alene spekulationer og gætterier. Hvordan skal det være muligt at tage dine udtalelser seriøst, når du fyrer noget så bombastisk af, uden at have noget belæg for det (iflg. dig selv). Du baserer dig i ovenstående alene på det fysiske format af kortet, hvilket absolut ikke er nogen hindring.

 • 0
 • 0
#98 John Strand

Kære Peter

Der er meget der tyder på at du er en mand som finder din information via Google og internettet.

Nu er det sådan at vi dels ikke er en børsnoteret virksomhed, ikke behøver at fortælle hvordan vi organisere vor folk og i hvilke selskaber de er ansat.

Du basere dine påstande på spekulationer jeg har tilbudt dig at møde de folk vi har, du kan se en del af det vi producere via vor hjemmeside.

I prakis så gør du dig klog på noget du intet aner om og som ligger meget langt fra den virkelighed vi arbejdr i.

Kan blot sige til dig at hvis en mand kunne publicere det som vi publicere samtidig med at jeg i løbet af et år arbejdede i 30 lande og afholdt over 50 heldags workshops samt en del foredrag så var jeg en supermand af en uset karakter.

Med hensyn til din tolkning af hvad du har læst på retsinformation så kan jeg blot anbefale at du taler med ITST samt med Forbrugerombudsmanden og så vil du vide at verden ser ud som jeg har beskrevet den.

Rent praktisk så har jeg flere gange påpeget dette problem over for de telepolitiske ordføre, ITST samt Videnskkabsministteren.

Det kan godt være at du er en klog mand men på de ting du forsøger at gøre dig klog på i dette forum der er du ikke så kvik.

Kom forbi i Pilestræde og mød vor folk, forhold dig til den virkelighed vi lever i, de vare vi produere i stedet for at rende rundt som en blind mand på en motor vej.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#99 Jens Lund

Der er endnu en ting der mangler i denne tråd. Og det er dokumentation fra John Strand. Det er endnu ikke lykkedes John Strand at komme med andet end gætterier og tro.

John Strand mangler fakisk at dokumentere, at verden ser ud, som han han har beskrevet den her.

Det kunne være særdeles interessant, hvis John Strand gad dokumentere de udtalelserer, som ligger til grund for al den polemik, som foregår netop nu.

John Strand, dokumenter venligst, at iPad er låst efter 6 måneder. Det har du endnu ikke formået. Altså har du gang i FUD. Og hvorfor mon?

 • 0
 • 0
#100 Jens Lund

John Strand, du prøver som sædvanlig at komme med en stråmand, men Peter gør jo sådan set tydeligt opmærksom på, at han finder sine informationer på cvr.dk og IKKE Google, som du påstår.

Hvorfor påstå du, at Peter finder sine oplysninger på Google, når han tydeligt gør opmærksom på, at han har dem fra cvr.dk?

 • 0
 • 0
#101 John Strand

Kære Jens Lund

Der er meget der tyder på at du ikke læser det jeg skriver men lad mig klippe og klistre fra det jeg skrev den 30 marts 17.49 igen således at du kan forstå det jeg mener:

Det jeg har sagt er at Apple med den teknologi de har valgt og med den implementering de har foretaget har mulighed for at hjælpe operatørerne med at løse et af de største problemer for operatører der giver tilskud til iPhonen.

Når det er sagt så har jeg også sagt at vi endnu ikke ved hvordan Apple vil implementere dette på forskellige markeder.

Der er intet i dansk lovgivning der forhindre mobiloperatører at sælge hardware som ikke virker på andre netværk, i praksis så er det kun abbonomentforholdet man kan låse i max 6 måneder på privat markedet - på erhvervsmarkedet er der ingen regler.

Med hensyn til den virsomhed som Peter sidder og ser på i CVR så er det en af de virksomheder en meget lille bitte del af vor drift ligger i - det er den virksomhed hvor vi opbevare en del rettigheder til en del af de ting vi producere - beklager men hvis man vil have et billed af vor virksomhed så er det ikke det selskab man skal se på.

Det er imponerende at Peter bliver ved med at skrive det samme i det ene debat forum efter det andet og jeg konstnt skal gentage mig og endu en gang vil jeg gentage mig og invitere ham forbi vort kontor i Pilestræde.

Der er meget der tyder på at Peter tro at en mand kan publicere flere tusindsiders reserch hvert år samtidig med at han rejser jorden rundt og holder foredrag, workshops og møder.

Der er intet som folk der hænger fast i den samme rille og gentager deres egne fejlagtige observationer og som ikke vil lytte til dem der kender fakta.

I stedet for at lege internet dediktiver så kom forbi Pilestræde mød vor folk, se på de mange tusindsider af reserch vi publicere hvert år og forhold jer til det fodprint vi har på globalt plan.

Med hensyn til mine kilder i relation til hvad Apple kan gøre med deres teknologiske løsning ( INGEN ved endnu hvad der sker i praksis) så har jeg de bedste kilder og tro mig der finde snæppe nogen med så stort et netværk i mobilverden som jeg har i kongeriget Danmark og globalt er der meget få der har det samme netværk som vi har i vor virksomhed.

Det nyhedsbrev vi sender ud til folk i mobilverden kommer ud i over 25.000 eksemplarer og en lang række af de tungeste folk i mobilverden ser vort nyhedsbrev som en vigtig kilde til information om hvordan mobilverden ser ud og den udvikler sig.

Rent praktisk så har vi over 160 operatører på vor kunde liste i verden, i løbet af et år arbejder jeg personligt i over 30 land, laver workshops for mellem 40 og 50 mobiloperatøer og for en række store teknologiselskaber og så taler jeg på små 40 konferencer rundt om i verden.

Nu håber jeg at tingene er skåret ud i pap for dem der har misforstået det som jeg har sagt.

Der er nogle Apple tosser der har lidt svært ved atorholde sig til fakta og somskal have gentaget tingene igen og igen og igen.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#102 Per Erik Rønne

I forbindelse med iPhone OS-systemer som iPhone og iPod Touch har vi længe kunnet se en markant forskel mellem betalingerne for opdateringer af styresystemerne for iPhone og iPod Touch. iPhone-ejere får gratis alle opdateringer af styresystemerne, mens iPod Touch må betale for de store opdateringer. Den forskel opretholdes også efter at det halve års bindingsperiode er ovre, hvilket vel må betyde at Apple alligevel får en andel af værdien af datatrafikken, når folk flytter udbyder.

På:

http://ipadguide.dk/nyheder/opdateringer-til-ipadens-styresystem-vil-ikk...

kan vi så se at iPad-ejere kommer til at betale for alle større opdateringer af operativsystemet, med undtagelse af opdateringen til iPhone OS 4.0, som forventes til rådighed i iTunes inden for få måneder.

Endnu et argument for at Apple ikke har til hensigt at bruge micro SIM'ene, med de nye muligheder disse har, til at låse kunderne fast med.

Meget tyder i øvrigt på at også den nye iPhone-model, som kommer til sommer, vil betjene sig af netop disse nye micro SIMs, netop fordi de giver forskellige nye muligheder.

 • 0
 • 0
#104 Peter D Hansen

Med hensyn til den virsomhed som Peter sidder og ser på i CVR så er det en af de virksomheder en meget lille bitte del af vor drift ligger i - det er den virksomhed hvor vi opbevare en del rettigheder til en del af de ting vi producere - beklager men hvis man vil have et billed af vor virksomhed så er det ikke det selskab man skal se på.

Hvilket selskab er det så?

Strand Consult (som i øvrigt er et binavn for Dialog Management ApS) ejer ikke længere kapitalandele i andre virksomheder, iflg. senest offentliggjorte årsregnskab, der findes bl.a. via www.cvr.dk.

En søgning på www.nnerhverv.dk (IKKE Google, men www.nnerhverv.dk) bekræfter at det ENESTE danske selskab, som Strand er involveret i, er Strand Consult. www.nnerhverv.dk baserer sig bl.a. på oplysninger fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Strand er gentagne gange blevet opfordret til at oplyse navn og hjemsted på de udenlandske selskaber, som han HÆVDER at eje personligt. Hver gang er han gledet uden om.

Andre virksomheder med udenlandske forgreninger ville stolt oplyse navne og hjemsteder på de udenlandske selskaber. Der er jo ingen som helst grund til at holde den slags hemmeligt. Men det er selvfølgelig lidt sværere, hvis de ikke eksisterer. Så er det bedre at snakke uden om.

Jeg noterer mig også Strands gentagne stråmandsbyggeri, hvor han igen og igen - mod bedre vidende - hævder at jeg skulle have fundet informationen via Google, når jeg tydeligt anfører de faktiske kilder, som IKKE er Google.

Det er ganske sjovt at Strand efterlyser dokumentation og kilder fra andre, når han ikke selv ønsker at fremlægge andet end gætterier samt luftkasteller om sit påståede virksomhedsimperium.

Det er intet galt i at være en lille konsulentvirksomhed - hvorfor ikke bare være stolt af det - i stedet for at omtale sig selv som "vi".

 • 0
 • 0
#105 John Strand

Kære Peter

Kom forbi i Pilestræde og få en kop kaffe, se lige på vor hjemmeside hvad det er vi løbende publicere og forhold dig til det arbejde vi laver rundt om i verden.

Jeg har ikke brug for at dokumentere noget som helst over for dig, vi har en fin virksomhed, folk sidende i tre lande og en del af vor kunder har mødt og taler løbende med flere af vor folk.

Med hensyn til hvad Apple kan med den nye løsning så er vor information baseret på viden vi har fra vort netværk og tro mig det er stort - meget stort.

Det er fint at du sidder der og er indebrændt og skriver det samme i det ene debat forum efter det andet men det ændre ikke at din kærlighed til en telefon er et studie værd - rent faktisk så har vi lavet en reserch note om det fænomen: http://www.strandconsult.dk/sw4031.asp

Jeg kan kun smile af dig og sige at der er intet galt i at du er indebrændt selv om det nok er lidt trælst når man skal se sig selv i spejlet hver morgen.

Kan du have en dejlig dag...

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#106 Jakob Damkjær

Det strand sagde i Politikken som citeret af Version2.dk journalister.

»Apple indfører i iPad’en et nyt SIM-kort, som giver brugeren teknologiske håndjern på. Der er ikke andet end kommercielle tanker bag at indføre et nyt format, og det ser ud, som om denne teknologilås alene skal gøre det nemt at malke kunderne,« siger teleanalytiker John Strand til Politiken."

Dette kan tolkes som at Apple vil låse telefonen.

Det han siger nu.

"Det jeg har sagt er at Apple med den teknologi de har valgt og med den implementering de har foretaget har mulighed for at hjælpe operatørerne med at løse et af de største problemer for operatører der giver tilskud til iPhonen."

Er at Apple har valgt en teknologi hvor der er mulighed for at låse telefonerne. Ligsom ALLE GSM og 3G telefoner... QED

Dette må regnes som en tilbagetrækning og alle medier der har citeret js må udsende en koorektion.

Desuden taler js primære udtalelse direkte imod en offentlig udtalelse fra Apples CEO Steve Jobs ved den oprindelige presentation af iPaden "All 3G iPads will ship unlocked"

Denne udtalelse har Steve Job IKKE trukket tilbage ej heller mht internationale kontrakter.

Så let er det John Strand tog munden for fuld og har nu modificeret sin udtalelse så den stemmer overens med virkeligheden.

End of Story

/Jakob

PS! En grund til at jeg ved at jeg har fat i den lange ende er at john strand ikke vil svare mine indlæg, selv om jeg presentere direkte bevis for at han taler usant.... well well another day dawned, another scalp hanging on my tropy wall... life is good.

 • 0
 • 0
#107 Jonas Maturana Larsen

Kom forbi i Pilestræde og få en kop kaffe, se lige på vor hjemmeside hvad det er vi løbende publicere og forhold dig til det arbejde vi laver rundt om i verden.

Jeg har ikke brug for at dokumentere noget som helst over for dig, vi har en fin virksomhed, folk sidende i tre lande og en del af vor kunder har mødt og taler løbende med flere af vor folk.

Med hensyn til hvad Apple kan med den nye løsning så er vor information baseret på viden vi har fra vort netværk og tro mig det er stort - meget stort.

Det er fint at du sidder der og er indebrændt og skriver det samme i det ene debat forum efter det andet men det ændre ikke at din kærlighed til en telefon er et studie værd - rent faktisk så har vi lavet en reserch note om det fænomen: http://www.strandconsult.dk/sw4031....

Jeg kan kun smile af dig og sige at der er intet galt i at du er indebrændt selv om det nok er lidt trælst når man skal se sig selv i spejlet hver morgen.

Sikke dog en gang arrogant BS at lukke ud! Det ville være passende hvis version2 havde lyst til at lave en baggrundshistorie om Strand Consult. Det er da ikke til at holde ud at John i så lang tid har kunne slippe afsted med udokumenterede påstande og utrolige mængder af FUD på diverse forums.

Kan du have en dejlig dag, selv!

 • 0
 • 0
#109 Jesper Hartoft

Jeg har med stor undren læse den såkaldte research note, du henviser til.

Det er fint at du sidder der og er indebrændt og skriver det samme i det ene debat forum efter det andet men det ændre ikke at din kærlighed til en telefon er et studie værd - rent faktisk så har vi lavet en reserch note om det fænomen: http://www.strandconsult.dk/sw4031....

Hvilket belæg har du (I ?) for at foretage en psykisk vurdering og ensretning af en ukendt gruppe mennesker, hvis eneste umiddelbare fælles træk er, at de har købt den samme mobiltelefon ??

Og i samme note konkluderes det at de har en psykisk lidelse, svarende til Stockholm syndromet - det er da den værste gang vås jeg længe har set !!!

Der er uden tvivl mange loyale iPhone ejere (og en lille del af dem, er utvivlsomt hardcore fanatikere), men at skære dem alle over een kam og samtidig erklære dem psykisk syge, det er da for lavt !!

 • 0
 • 0
#110 Ove Andersen

Bibob er lige kommet med en pressemeddelelse om, at de vil have micro-SIM:

 1. marts 2010: BiBoB's kunder kan bruge iPad

For BiBoB handler om at have fokus på kunden og deres ønsker. Vi har masser af kunder, der er interesserede i Apples produkter, og de skal have mulighed for at kunne bruge den nye Ipad, så derfor har vi bestilt den type SIM-kort som iPad'en kræver, Micro-SIM.

BiBoB forventer at have de nye SIM-kort på lager når iPad WiFi-3G bliver lanceret i Danmark.

https://www.bibob.dk/nyheder

 • 0
 • 0
#111 Martin Bøgelund

»Apple indfører i iPad’en et nyt SIM-kort, som giver brugeren teknologiske håndjern på. Der er ikke andet end kommercielle tanker bag at indføre et nyt format, og det ser ud, som om denne teknologilås alene skal gøre det nemt at malke kunderne,« siger teleanalytiker John Strand til Politiken.

John Strand har ret i at: 1) Apples tiltag skyldes kommercielle hensyn. 2) Teleselskaber ønsker at tjene deres tilskud hjem via abonnementsbindinger. 3) Apple og teleselskaberne er forretninger, der overlever ved at have betalende kunder.

Dvs: Ad 1) [i]Apple er, ligesom alle andre i tele-hardwarebranchen, ude på at tjene penge.[/i] John Strand må forklare hvorfor Apple skal have på puklen, for noget som også gælder for alle andre hardwareleverandører i telebranchen.

Ad 2) [i]Teleselskaber kan kun sælge billige apparater via tilskud, hvis de kan tjene tilskuddet hjem igen via abonnementet.[/i] John Strand må forklare hvorfor det pludseligt er et problem at tilskuddet tjenes hjem gennem bindinger, når mobilmarkedet har fungeret sådan de sidste 15-20 år.

Ad 3) [i]Der er kun én til at betale: Kunden.[/i] John Strand må forklare hvorfor et ældgammelt handelsprincip ikke må være gyldigt, når Apple er leverandør. Pengene må nødvendigvis komme fra betalende kunder.

Så ja, John Strand har ret. Han har på formidabel vis spået om [i]fortiden[/i] og [i]samtiden[/i], og ramt plet.

Men hans horn i siden på Apple (som bare gør præcis som alle de andre leverandører af hardware i telebranchen), forstår jeg ikke. Måske fordi de ikke spilder penge på at købe rapporterne med hans "forudsigelser" om fortiden?

Endnu mindre forstår jeg at diverse debattører kan fare i flint over John Strands udtalelser, i sådan en grad som denne debat indikerer.

Hans udsagn er noget af den mest intetsigende ladning tomgang man kan finde på Version2.

 • 0
 • 0
#112 Jens Lund

Telmore vil muligvis tilbyde microSIM. Bibob vil tilbyde microSIM.

Jeg bliver nødt til at citere John Strand igen:

Sagen er kommet fuldstændig ud af proportioner med indblanding fra politikere, og jeg vil ikke kalde det journalistik. Jeg vil kalde det fiktion og manipulation

 • 0
 • 0
#117 Hans Dalsgaard Jensen

Da denne diskussion synes åben for vilde spekulationer vil jeg komme med et bud:

Apple er fuldstændig ligeglade med bindingsaftaler med teleoperatørerne ifbm iPad. Der er der ingen penge i, som John Strand sikkert kan bekræfte, jvf. iPhones flop - set fra operatørernes side - Apple HAR allerede scoret kassen! Brugerne er glade... (Teleselskaberne flænser stadig deres kunder på roaming afgifter, så de overlever nok).

Tværtimod vil de have lige så mange operatører som muligt til at tilbyde .øv-billig netadgang - gerne bundlet med gratis WiFi-hotspots. Brugerne er glade ...

Nu skal de nemlig til at tjene penge på indhold - på at forlag, aviser og magasiner skal sælge abonnementer på e-bøger, e-aviser, e-blade og e-comics gennem AppStore - selvfølgelig ud over film og TV-serier etc. Det bliver en guldgrube! Og brugerne er glade ...

Se de nye reviews (WSJ, NYT, PCMag, ...) og ekstrapolér derfra...

Uh, man bliver så glad for sine AAPL aktier!

PS MikroSIM formfaktor - det er Apples fetish med nyeste generation hardware - ligesom 3.5" disketter, FireWire, USB, miniDisplayPort, etc. og Apple kan bryde isen - fordi Apple kan!

 • 0
 • 0
#119 Michael Balle-Pedersen

Ja, men det nytter jo ikke noget at sige til politikerne hvis man vil have dem til at udvide bindingsperiode.

Så er det bedre at sige at det giver teleselskaberne mere sikkerhed og bedre mulighed for at udvide infrastrukturen, til fordel for kunderne.

Der er een måde at holde på kunderne på, og det er at yde en god service. Folk skifter jo ikke selskab hvis de er tilfredse.

 • 0
 • 0
#120 Thomas Würgler

"Ret praktisk vil det betyde at med mindre man har en aftale med Apple (læs betaler dem en andel af kundens måndelige forbrug - AT&T modellen)så kan man ikke distibuere SIM kort der virker i iPaden."

"Det jeg har sagt er at Apple med den teknologi de har valgt og med den implementering de har foretaget har mulighed for at hjælpe operatørerne med at løse et af de største problemer for operatører der giver tilskud til iPhonen."

Ja, og det er som bekendt ikke noget problem: http://goo.gl/1cXO

"Jeg ved at SingTel, AT&T og en række andre operatører er kommet med profitvaarnings på grund af iPhonen og på grund af de ikke kunne tjene deres SAC hjem i bindingsperioden."

iPhone står for 25% af AT&Ts mobilomsætning: http://goo.gl/0huP

Det ville da også være mærkeligt, at Verizon nærmest tigger om at få iPhone, hvis det virkelig stod så galt til: http://goo.gl/iFrN

John Stand, du har spillet fallit. Prøv igen en anden gang.

 • 0
 • 0
#121 Thomas Würgler

"rent faktisk så har vi lavet en reserch note om det fænomen: http://www.strandconsult.dk/sw4031...."

Selvsamme note, som blev brugt som eksempel på, hvor useriøs du er længere oppe.

Der er intet videnskabeligt belæg for indlægget og ingen form for underbyggelse. Enhver forsker vil grine sin dertil indrettede i laser over sådan en gang sensationslystent brallerværk.

Det var dit forsøg på at lave en Dvorak-overskrift. Forskellen er, at Dvorak i det mindste har talent for den slags. Dine sæbekasserablerier hører hjemme på en privat blog fremfor på en side hos en virksomhed, som gerne vil tages seriøst.

 • ikke at der er mange, der fortsat gør det.
 • 0
 • 0
#123 John Strand

Kære Thomas

Sæt dig ind i tingen inden du vrøvler. Hvis havde læst vor rapport om iPhone så vil du se at alt hvad jeg siger er baseret på finasielle tal fra de pågældende operatører.

Du er en af de der Google "eksperter" som bruger Google til at finde information der kan underbygge dine teser - problemet er bare at du glemmer at se på total biledet og du glemmer at sammentligne AT&T med de øvrige operatører i USA.

Der er ingen opetører som har øget ders markdsandele, overskud og indtjening på grund af iPhonen og i USA er der to operatører som IKKE har iPhonen som preformer væsentligt bedre end AT&T.

Måske skulle du sætte dig ind i tingene inden du skriver dine indlæg for det er tydeligt at detv har du vist ikke gjort.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#124 Thomas Würgler

Så ville du se, at en enkelt telefon står for 25% af indtjeningen hos AT&T. Det må du da indrømme er imponerende tal. Vi taler én telefon med tre modeller.

Du er tydeligvis hverken en 'Google "ekspert"' eller en bare en regulær ekspert. Og nej, informationen er ikke fundet via Google men via en række forskellige kilder. Igen tager du fejl. Jeg finder min information via mange veje, og den lader til at være bedre end din.

Der er sikkert mere end én grund til, at operatører performer bedre end AT&T (og uden at have studeret det nærmere vil jeg ikke udtale mig om det - selv om jeg godt ved, at det ikke plejer at stoppe dig), men det ville mildest talt være mærkeligt, at Verizon er så desperate efter at få iPhone, at de ligefrem går frem i offentligheden med det, hvis ikke de så en interessant forretningsmodel i den.

Du forholder dig ikke til de fakta, der bliver lagt på bordet, og fabler i stedet om dokumenter, som du ikke engang gør dig den umage at citere. Det er mere end almindeligt svært at tage dig alvorligt.

Hvad synes du om, at blandt andet Bibob og Telmore offentlig har sagt, at de vil tilbyde micro-SIM-kort? Det var jo helt på linje med mine forudsigelser. Hvad med dine?

 • 0
 • 0
#125 Thomas Würgler

...såfremt AT&T ikke havde haft iPhone, hvordan mon det så havde set ud for dem i dag? Formentlig ikke specielt godt.

De har selvfølgelig brugt en masse penge på at udbygge netværket til at kunne bære både iPhone og iPad, hvilket givetvis rammer på bundlinjen, men det er jo langsigtede investeringer, der alligevel er nødvendige, efterhånden som smartphones og tablets rammer massemarkedet.

Uden iPhone ville de ikke have haft en grund til at blive konkurrencedygtige på netværket i samme grad som ellers, og det er jo almen viden, at AT&T har haft problematisk dækning i flere områder.

Næh, jeg tror, at AT&T havde været godt og grundigt på sk*deren, hvis det ikke var fordi, de havde landet aftalen med Apple.

 • 0
 • 0
#126 Kenneth Nielsen

Kære Thomas,

Jeg er ked af at komme med denne kedelige påstand. Men du kæmper mod vindmøller, det er ikke værd at bruge sin tid på en åbentlys ignorant som ikke giver sig tid til at læse de dokumenter/kilder man fremkommer med. Jeg har selv været igang med en debat på comon.dk hvor jeg kom med flere kilder/dokumenter der direkte modbeviste JS påstande. Også der blev jeg kaldt "google" ekspert (hvad det så end måtte betyde)!!!

Blot en reminder om at vi alle kan bruge vores sparsomme tid på planten jorden på en lidt mere givtig måde, end at prøve at have en nogenlunde intelligent og sober debat med JS.

Just my 50 cent.

Ps. Betragter JS som telebranchens Sidney Lee, en meget selvhøjtidelig mand, der ikke bør tages seriøst.

Lad os bruge samme metode som på P3, hvor Sidney Lee ikke må nævnes, i håbet om at han så forsvinder ;o)

 • 0
 • 0
#127 John Strand

Kære Thomas

Du bliver ved med at gætte og du sætter dig ikke ind i tingen.

Gør nu som os andre og hent regnskaberne for de fire store operatører i USA og sammentlign deres tal.

Tag nu og se på udviklingen i data, revenue etc.e tc, og find en der kan fortælle dig hvordan invetseteringer CAPEX påvirker bundlinjen - en der for det første kan fortælle dig lidt om afskrivninger samtidig med at han kan hjælpe dig med at sammentligne CAPEX vs. Sales for de fire operatører i USA.

Jeg kan fortælle dig at der er INGEN der har kunne dokumentere fejl i vor iphone rapport og jeg glæder mig sådan til at der er nogle der kan underbygge de vilde påstande som du bla. kommer med - det kan de ikke for de holder ikke.

Du vrøvler igen og igen og igen og du udtaler dig om noget du ike har sat dig ind i.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#128 Kenneth Nielsen

Kære John,

Laver jeg en søgning hos Forbes.com (lille ubetydligt site) hvor jeg søger efter Strand Consult kommer der 1 (læs: ét) hit.

http://search.forbes.com/search/find?tab=searchtabgeneraldark&MT=%22stra...

Laver jeg samme søgning på Trefis, analyse virksomheden der har lavet det skriv som Thomas henviser til kommer der 4 sider med analyser.

http://search.forbes.com/search/find?tab=searchtabgeneraldark&MT=%22tref...

Af en eller anden grund tillægger jeg Trefis mere pondus end Strand Consult..... OG Fxxx nu blev jeg igen hevet ind i en debat. Men det er udelukkende fordi jeg ikke kan holde ud at høre på bullshit.

 • 0
 • 0
#129 Thomas Würgler

Du mangler stadig at forholde dig til det væsentlige for tråden: Hvad har du at sige til, at dine postulater, som førte til denne nyhed, er skudt i sænk? Heller ikke her indrømmer du, at du har taget fejl på det groveste.

Du sidder tydeligvis fast i en tankegang, der måske passede til mobilmarkedet for 15 år siden men ikke i dag. Du kan ikke se skoven for bare træer.

Jeg har en forskeruddannelse og har arbejdet i teleindustrien. Jeg har - uden i øvrigt (indtil nu) at have læst regnskaberne - et godt indblik i, hvordan markedet hænger sammen. Jeg morede mig kongeligt over, at ledelsen hos min tidligere arbejdsgiver var så clueless, at de rent faktisk brugte dig til vejledning. Det sagde desværre mere om dem, end det gør om dig.

Men med forskerbrillerne på kan jeg jo også kun konstatere, at du fortsat ikke har underbygget dine udtalelser, at du nægter at forholde dig til præsenterede fakta, at du forsøger at nedgøre dem, hvis argumenter du ikke er i stand til at forholde dig til og i øvrigt dårligt nok kan formulere dig skriftligt.

Det er klart, at du aldrig ville indrømme, at dine iPhone-rapporter er skudt i sænk, for selv her i tråden nægter du at forholde dig til empiriske fakta, som du får severet på et sølvfad.

Der er ingen, der kan tage dig seriøst i en diskussion, så længe du ikke diskuterer.

 • og lige for en god ordens skyld, så er vi ikke på "kære"-fod.

@Kenneth

Jeg er godt klar over, at jeg bare fodrer trolden, men det er i det mindste en smule morsomt at se ham prøve at orme sig ud af at kommentere på fakta.

Jeg kan dog let komme med definitionen på en google ekspert - set fra Strands side: Det er en, der er i stand til at skyde hans informationer i småstykker ved brug af moderne medier - uanset hvilken kilde man får sin information fra.

Relikvier som John Strand forstår ikke, hvordan internettet, massekommunikation og lettilgængelig information har kørt "eksperter" som ham ud på et sidespor, og derfor forsøger han panisk at sætte vidende folk i en og samme bås - "Google eksperter". Det morsomme her er, at han implicit giver navnet vægt med sin afmagt overfor denne nye form for faktakriger.

Men lad os da juble over, at folk, der kan læse indenad (og stadig følger denne tråd) selv kan drage konklusioner.

Det må imidlertid være vores samlede ansvar at sørge for, at Strand Consult ikke bliver taget seriøst i danske medier fremover. Her kalder jeg især på de, der arbejder indenfor telekommunikationsindustrien (og ikke mellemledelse og ledelse - medmindre de selv kommer fra en baggrund med praktisk erfaring), så manden bliver fremstillet som den inkompetente amatør, han i virkeligheden er.

 • 0
 • 0
#130 John Strand

Kære Kenneth

Jeg elsker folk der gør sig kloge på vor virksomhed og det arbejde vi laver. Der er noget der tyder på at du ikke har lært særligt meget om målgrupper og målgruppe analyser.

Lad os forholde os til fakta der er at vi har 5% af vor omsætning i Danmark og vi har over 160 operatører på vor kundeliste - rent faktisk så arbejder jeg personligt i over 30 lande på et år fordelt på 4-5 kontinenter.

At du søger på Forbes er da fint men det er ikke et medie vi har fokus på - vi har fokus på de medier som vor kunder læser og det er ofte fagmedier som man skal have abbonoment på (og de er meget dyre) og så fokusere vi på konferencer rundt om i verden hvor fagfolk mødes - du kan se nogle af de åbne konferencer jeg har talt på her: http://www.strandreports.com/sw484.asp De fleste af de konferencer koster det 15-25.000 kroner at deltage på pr. person.

Nu er det sådan at hvis man er ved lidt om mobilbranchen så ved man også at når man skal kommunikere med beslutningstager i den branche så skal man kommunikere med dem i de medier de læser, på de konferencer de kommer på og så gennem sit eget medie som i vort tilfæde er vores nyhedsbrev der kommer ud til over 20.000 mennesker i industrien.

Hvis jeg skal sige det meget enkelt så har du vist at du ikke keder meget til den verden vi arbejder i, hvilke medier vor kunder læser på den anden side det er fint for mig for du er næppe i vor målgruppe.

Næste gang du skriver et indlæg så lav din reserch ordenligt først.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#131 Kenneth Nielsen

Imponerende svada om hvor enorme og hvor mange penge i bruger....

Men det giver jeg bare ikke 10 flade cent for. Du kan råbe og skrige nok så meget om hvor mange penge du bruger på konferencer og hvor mange lande du "arbejder" i. Det bliver alt sammen gjort til skamme hver gang du åbner munden. Hvem glemmer de forskellige klip hvor du fremstår som en lallende idiot der ikke har begreb om noget som helst. Jeg er ked af at jeg endnu engang har formastet mig til at deltage i en debat, med dig JS. For det er unægteligt spild af min tid.

Over and Out.

 • 0
 • 0
#132 Peter D Hansen

Nu kommer vi snart igen til Strands fantasier om at han ejer selskaber i udlandet. Disse selskaber har dog sjovt nok ingen navne - for tænk hvis vi opdagede at de ikke fandtes.

Hvorfor er det i øvrigt en "Christina Strand", der iflg. tidligere offentliggjort årsrapport ejer hele anpartskapitalen i Strand Consult...? Er hun også en af de mange eksperter, som Strand hævder arbejder i foretagendet?

Har det virkelig været nødvendigt at placere ejerskabet hos en anden person, når Strand-imperiet iflg. Strands virkelighedsopfattelse er så succesfuldt?

Hvem betaler i øvrigt for den tid, som Strand bruger på at sprede historier om Apple?

 • 0
 • 0
#133 John Strand

Kære Peter D Hansen

Dine indlæg bliver mere og mere fantastiske at læse. Nu forholdr det sig således at du flere gange har påstået at der kun er en medarbejder i Strand Consult.

Dine skriverirer viser at du er en indebrændt mand der forsøger at stile spørgsmålstegn ved vort arbejde gennem diverse konspirationsteroier.

Lad mig gentage mig selv og spørge dig hvordan et enmandsfirma kan gennemføre den mængde reserch som vi laver og publicere hvert år.

Lad mig getage mig selv endnu en gang og spøge dig hvordan det kan være at temmelig mange danskere har mødt de folk der er i virksomheden - bla. på Mobile World Congress i Barcelona var vi igen i år 5 mand afsted.

Fakta er at vi løbende publicere en række rapporter og at vi servicere over 160 mobiloperatører i hele verden med strategisk viden der gør det nemmere for dem at navigere i en kompleks verden.

Der findes folk som dig der ikke kan lide vor konklutioner omvendt så plejer vi at sige at vi mener ikke at man skal dømme en spåmand på hvad han siger om fremtiden men hvad han sagde om nutiden i fortiden - vi har en imponerende track record og mig bekendt er det ikke lykedes dig at påpege nogle faktuelle fejl i det jeg har sagt og skrevet.

Med hensyn til iPhone rapporten som vi har lavet så har vi rent faktisk lavet en reserchnote der fortæller om hvorfor vi har lavet den rapport: http://www.strandreports.com/sw3977.asp

Jeg kan fortælle dig at for mange af vor kunder har den viden der er i den rapport været guld værd - ja jeg har faktisk brugt meget af den reserch der er i rapporten på de ca. 50 workshops jeg lavede på CxO niveau hos forskellige operatører rundt om i verden sidste år - rent faktisk var jeg i over 30 lande og arbejde sidste år.

Hvis du ser på den massive kritik der har været af Apple i medierne på det sidste i relation til hvordan Apple overtræder dansk lovgivning og sammentholder med den reserchnote som vi lavede om det emne sidste år: http://www.strandreports.com/sw4036.asp så vil du se at vi forudsagde at operatørere og kunderne vil løbe ind i problemer fordi Apple skider højt og flot på kunderne.

Det er og bliver mit og mine medarbejderes job at tegne et retvisende billed af hvordan mobilverden ser ud og hvordan den udvikler sig - det er det vor kunder betaler os for at gøre.

Har du tænkt over at der sidste år var der rent faktisk over 1,1 milliarder mennesker som af forskellige årsager valgte ikke at købe en iPhone.

Vi spreder ikke historier om Apple, vi tegner et retvisende billed af mobilmarkedet og hvor meget Apple fylder i den verden og så kan jeg konstatere at der findes nogle folk som dig der er ramt af iPhone syndromet: http://www.strandconsult.dk/sw4031.asp

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#135 Michael Svendsen

@Kenneth Thomas og Peter Tak for underholdningen. Priceless!

Dine skriverirer viser at du er en indebrændt mand der forsøger at stile spørgsmålstegn ved vort arbejde gennem diverse konspirationsteroier.

konspirationsteroier er: - Når personer fremsætter påstande om et emne, uden underbygning med data og kildehenvisning -Henviser til egne raporter (hvor ovenstående er gældende), når "debunking" angiver sammenhængende data fra alternative kilder. - Ikke vil forholde sig til alternative kilder og disses data.

Lad mig gentage mig selv og spørge dig hvordan et enmandsfirma kan gennemføre den mængde reserch som vi laver og publicere hvert år.

Det er vil muligt at google lidt på forskellige kilder, skive det lidt om og genbruge noget frra tidligere rapporter.

Fakta er at vi løbende publicere en række rapporter og at vi servicere over 160 mobiloperatører i hele verden med strategisk viden der gør det nemmere for dem at navigere i en kompleks verden.

Ja CxO's vil helst have let læselige ting, og holde sig til det kendte, så når du siger N**ia er det sikre valg, så bliver de glade.

Har du tænkt over at der sidste år var der rent faktisk over 1,1 milliarder mennesker som af forskellige årsager valgte ikke at købe en iPhone.

Har du tænkt over at 770 mio. ikke valgte en af de OVER 100 modeller fra Nokia. Har du tænkt over at over 1,1 Mia. ikke valgte en Sony Ericsson (som også har ganske vel assorteret udvalg). Har du tænkt over at over 5 mia. mennesker slet ikke køb nogen telefon. Har du tænkt over at næsten 25 mio. købte en af de 6 modeller fra Apple (incl. valget mellem sort og hvid). At andelen af smartphones i forhold til mobiler som sælges er stigende især Apple.

 • 0
 • 0
#136 John Strand

Kære Michael

Det er da hyggeligt at læse dine gætterier. Jeg kan blot konstatere at du ikke kender vor målgruppe, vor rapporter og de ydelser som vor kunder køber af os.

Hvis man forsøgte at sælge den vare som du tror at vi levere så kan jeg fortælle dig at man næppe vil få nogle kunder i den verden vi arbejder i.

Næste gang du skriver om de ydelser du tror at vi levere så burde du bruge lidt tid på at sætte dig ind i vor målgruppe samt de ydelser som vi levere til dem.

Et er sikkert og det er at din indsigt i det område er temmelig begrænset - skal vi sige ikke eksisterende.

Når alt det er sagt så er jeg facineret af hvordan Apple kan forføre deres bruger så meget at de går så meget amok som bla. du gør når man smider fakta på bordet.

iPhonen er en niche telefon der henvender sig til et niche segment der forsvare en producent der har et meget afslappet forhold til hvórdan man behandler kunderne når deres telefoner går i stykker.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#137 Thomas Würgler

vi har en imponerende track record og mig bekendt er det ikke lykedes dig at påpege nogle faktuelle fejl i det jeg har sagt og skrevet.

Demonstrering af faktuel fejl eksemplar 1: http://goo.gl/1cXO Demonstrering af faktuel fejl eksemplar 2: http://goo.gl/NVeq

Hvis du rent faktisk har n*sserne til at stå ved det, du har skrevet, så læg en af dine rapporter ud til gennemlæsning af vi "uvaskede masser".

Når alt det er sagt så er jeg facineret af hvordan Apple kan forføre deres bruger så meget at de går så meget amok som bla. du gør når man smider fakta på bordet.

Det er sjovt, som din definition af "amok" varierer så meget fra andres. Det er også morsomt, som din definition af fakta er så meget anderledes end resten af verdens definition af selv samme.

Din nedladende skrivestil klæder dig i det hele taget slet ikke. Jeg har ingen handsker på. Hvis du er dit salt værd, så lad være med at lade som om, at du har. Det er simpelthen for svært at tage dig seriøst ellers.

 • 0
 • 0
#138 Peter D Hansen

Strands indlæg er ren "goddag mand - økseskaft". Som tidligere antydet er det fint, hvis de senere års driftsunderskud i Strand Consult er vendt, og selskabet nu har råd til at ansætte flere.

Men da Strand taler uden om, stiller jeg de ubesvarede spørgsmål igen:

1) Hvad er navn og hjemsted på de udenlandske selskaber, som Strand hævder at eje? Andre virksomheder med udenlandske forgreninger ville stolt fortælle om disse - men Strand vil hellere holde disse fantasi-selskaber hemmelige. Strands standardsvar er, at han ikke er forpligtet til at fortælle om fantasi-selskaberne - og det er da også rigtigt. Så må vi blot konstaterer at de ikke eksisterer, hvis de ikke tåler dagens lys.

2) Hvorfor er det en "Christina Strand", der iflg. tidligere offentliggjort årsrapport ejer 100% af anpartskapitalen i Strand Consult...?

3) Hvem betaler for den tid, som Strand bruger på at sprede historier om Apple?

Jeg ser frem til Strands svar på spørgsmål 1), 2) og 3). Men realistisk set, vil Strand ikke svare, men blot snakke uden om.

 • 0
 • 0
#140 John Strand

Kære Kenneth

Endnu en gang udstiller du din manglende evne til at sætte dig ind i tingene.

Hvis du læste den kommentar som det tog mig flere måneder at få lov til at poste på hans blog så vil du se at manden manipulere med en dansk artikel som han har oversat ved hjælp af Google.

Det med at bruge Google til at oversætte ting fra dansk til andre sprog går ikke altid så godt hvis man vil have meningen med - spørg bare om det i Forsvarsministeret.

Hvis du læser ORGINAL artiklen på dansk så vil du se at journalisten fra Mobil.nu spurgte mig om hvilke udfordringer en aktør som Apple vil have når de skal ind på mobilmarkedet.

Jeg har på INTET tidspunkt sagt at det var sådan det ville gå Apple sådan, jeg fortalte om de udfordringer en aktør som Apple og mange andre telefonproducenter har.

At Daniel Eran Dilger bruger Google til at oversætte er en ting, noget andet er at han manipulere med det jeg har sagt og som jeg er citeret for er noget andet.

Rent faktisk så påstår han at jeg har sagt noget jeg ikke har sagt og at artiklen afspejler noget den ikke afspejler.

Jeg formoder at du kan læse artiklen på dansk og så kan jeg blot konstatere at du endnu en gang gør dig klog uden at sætte dig ind i tingene.

Den tomme tønde der bulder er og bliver dig Kenneth som skriver og skriver uden at sætte dig ind i tingen.

Hvor mange gange skal jeg udstille dine ikke eksisterende evner til at sætte dig ind i tingene inden du skriver det du skriver.

Kom tilbage i debatten når du har sat dig ind i de ting du forsøger at gøre dig klog på lige nu fremstår du ikke som den skarpeste kniv i skuffen.

Hvis der er nogle faktuelle fejl i det jeg skriver så må du endeligt sige til.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#141 John Strand

Kære Thomas

Jeg kan fortælle dig at der er mange der har rettet henvendelse til deres SIM kort leverandør for at få micro SIM.

Jeg kan også fortælle dig at jeg har talt med Bibob og en række andre aktører om dette og tilsvarend så har jeg også talt med en række SIM kort leverandører.

Hvis du havde sat dig ind i det jeg har sagt om micro SIM kortene så har jeg sagt at der er INGEN funktionelle eller teknologiske argumenter for at bruge micro SIM og at set ude fra virker det som om at man vil tilbyde operatørerne at lave en bedre lås på iPaden end den man kender fra iPhonen.

Den viden har SIM kort leverandørerne også og jeg kan fortælle dig at Bibobs SIM kort leveranødør IKKE vil give Bibob garanti for at deres micro SIM kort virker i iPaden.

Jeg tager ikke fejl, har nok branchens bedste trackrecord og jeg har hele tiden sagt at nu må vi se hvordan iPaden er konfigureret når den rammer markedet i 3G udgaven.

Håber at jeg med ovenstående kunne fjerne dine misforståelser.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#142 Kenneth Nielsen

Sikke dog en gang mundlxxx, det er da utroligt at du som den verdensmand du gang på gang hævder du er, er nødsaget til at nævne hvor meget du laver og hvor meget du ved i stort set hvert eneste indlæg du skriver. Det må virkeligt være fordi du ikke har noget at have det i, at du bliver ved med dette.

Det har lidt klang af Kejserens Nye Klæder, der vil kejseren jo heller ikke erkende at han har taget fejl og er blevet taget ved næsen af en smart skrædder. Ikke engang da en lille knægt råber "Han er jo nøgen!!!".

Well, jeg har brugt mine sidste bit på dig og denne usaglige debat, men igen det har jeg jo sagt før!!!

BTW Kessler vandt...

 • 0
 • 0
#143 John Strand

Kære Peter D Hansen,

Jeg skal med glæde fortælle dig hvem der betaler os for at fortælle sandhenden om iPhone - det gør vor kunder.

Rent faktisk så har jeg brugt rigtig meget tid med forskellige operatører rundt om i verden hvor vi har diskuteret den business case der ikke er med iPhonen.

Med udgangspunkt i vor iPhone rapport er der operatører over hele verden som har betalt mig for at komme og diskutere deres distributionstrategier, terminal strategier etc.

Det er vist ikke gået op for dig at vi lever af at levere objektiv information om hvordan telemarkedet ser ud og hvordan det udvikler sig og det har vi gjort i 15 år.

Vor kunder køber en kombination af rapporter, vorkshops og whitepapers og disse indtægter dækker lønningerne til vor medarbejdere og den alminelig drift.

I praksis så kommer hovedparten af vore indtægter fra ca. 160 mobiloperatører rundt om i hele verden og vor folk bruger deres tid på at producere de mange tusindsiders content som vi distribuere hvert år.

Med hensyn til vor iPhone rapport så har jeg allerede fortalt dig at den tid der er brugt på den er blevet betalt gennem de mange workshops jeg holder for operatører rundt om i verden.

I løbet af den næste måned skal jeg tale på fire internationale konferencer fordelt over tre kontinenter og jeg skal lave workshops for 7 operatører på CxO niveau, operatører som er fordelt over tre kontinenter og som tilsammen har over 300 millioner kunder i de lande jeg skal arbejde i.

Jeg ved godt at jeg kan være irreterende i nogles øjne men mine kunder betaler mig ikke for at være en flink mand de betaler os for at hjælpe dem med at navigere i en kompleks verden og det er vi faktisk rigtig dygtige til.

Kan du ikke fortælle mig hvordan vi kan producere alt det vi gør hvis der kun er en mand i virksomheden som du konstant påstår.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#144 John Strand

Kære Kenneth

Skal vi ikke blive enige om at jeg gang på gang kan konstatere at du skriver uden at du har sat dig ind i tingene.

Jeg har intet imod kritik men den skal være baseret på fakta og ikke på blogs der er skrevet af fok der bruger Google til at oversætte danske artikler og som fejlcitere mig.

Kom tilbge i kampen når du har sat dig ind i det du skriver antallet af fejl i dine debatindlæg er meget tæt på antallet af indklæg du har skrevet.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#145 Peter D Hansen

Kan du ikke fortælle mig hvordan vi kan producere alt det vi gør hvis der kun er en mand i virksomheden som du konstant påstår.

Det gør jeg jo netop ikke konstant, men det er åbenbart nødvendigt at gentage - igen:

Fint, hvis de senere års driftsunderskud i Strand Consult er vendt, og selskabet nu har råd til at ansætte flere.

Og godt at Strand nu bekræfter, at Strands kunder betaler for Strands historier om Apple.

Så mangler vi bare svar på de 2 andre spørgsmål:

1) Hvad er navn og hjemsted på de udenlandske selskaber, som Strand hævder at eje? Andre virksomheder med udenlandske forgreninger ville stolt fortælle om disse - men Strand vil hellere holde disse fantasi-selskaber hemmelige. Strands standardsvar er, at han ikke er forpligtet til at fortælle om fantasi-selskaberne - og det er da også rigtigt. Så må vi blot konstaterer at de ikke eksisterer, hvis de ikke tåler dagens lys.

2) Hvorfor er det en "Christina Strand", der iflg. tidligere offentliggjort årsrapport ejer 100% af anpartskapitalen i Strand Consult...?

 • 0
 • 0
#147 John Strand

Kære Peter D Hansen

Det er naturligvis kunderne i en virksomhed der betaler for de vare som man producere.

Vi laver IKKE iPhone rapporter på bestilling og der er INGEN operatører der har bedt os om at skrive og sige det som vi siger, skriver og mener.

Vi lever af at levere obejektiv infomation om markedet til operatører rundt om i hele verden og vi kan se at der er mange operatører som efterspørger viden om iPhone markedet og derfor laver og sælger vi den information til vor kunder.

Med hensyn til din indsigt i hvordan virksomheden er organiseret så vil jeg bare sige at du er på en hyggelig skovtur omvendt så er vi ikke en børsnoteret virksomhed og når det kommer til information om hvordan vi juridisk er organiseret så er det ikke information vi deler med folk.

Hvis jeg skal sige det meget enkelt så er folk ansat i de selskaber hvor de producere de ydelser de levere og lønninger og indtægter bliver konteret i de selskaber som producere og sælger de respektive ydelser.

Du mangler stadig at svare på hvordan en enkeltmandsvirksomhed kan producere de mange analyser og rapporter som vi har publiceret de sidste 15 år.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#148 John Strand

Kære Kenneth

Det kan godt være at du ike vil indrøme at du tager fejl - men man kan bare læse dine indlæg og så er det tydeligt at du skriver før du har sat dig ind i tingene.

Fik du læst artiklen på Mobil og kune du se at det var Daniel Eran Dilger der igen havde et lidt afslappet forhold til sandheden.

Måske skule du søge lidt på ham og så læse denne: http://tech.fortune.cnn.com/2009/10/08/the-best-analysis-money-can-buy/

Du har ikke blot valgt en kilde som har manipuleret med det jeg har sagt - han er berømt for at være sådan.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#149 Jens Lund

Hvis du havde sat dig ind i det jeg har sagt om micro SIM kortene så har jeg sagt at der er INGEN funktionelle eller teknologiske argumenter for at bruge micro SIM og at set ude fra virker det som om at man vil tilbyde operatørerne at lave en bedre lås på iPaden end den man kender fra iPhonen.

For nogle uger siden var der nogle, der "fandt" en telefon på en bar. Det viste sig at være en udgave af den kommende iPhone. Finderne solgte den til et nyhedssite, som kom til at skille den ad. Det viste sig, at alle komponenter inden i var noget mindre, end man har set tidligere i iPhones. Dermed var der plads til et noget større batteri, end man har set tidlgere i iPhones. Som en skribent skrev, sikke enorme batterilevetider Nokia vil kunne få ud af deres E-modeller, hvis de også begyndte at arbejde med de indvendige del.

For at skære det ud i pap til John Strand; jo der ER tekniske argumenter for at bruge micro sim. Kombineret med, at de andre dele i telefonen også er gjort mindre har det betydet, at Apple har fået plads til et noget større batteri.

 • 0
 • 0
#150 Thomas Würgler

Man skal i det hele taget være mindre end almindeligt teknologisk ignorant, hvis man hævder, at der ikke er nogen fordel ved at skifte til noget mindre, der kan det samme.

Det er dog ikke kun på formfaktoren, at det er en fordel at skifte til 3FF, men skal vi ikke lade John læse op på det selv? Han er jo så glad for at bruge det mantra til andre.

Apple har aldrig været bange for at gå forrest. De smed floppydrevet, mens alle maskiner havde det. De var blandt de første (hvis ikke de første) med 802.11n draft. De var en af hovedkræfterne bare IEEE 1394. De er de første, der har fået AT&T til at tilbyde datapakker uden binding. Ligeledes er Apple ikke bange for at skære ind til benet og fokusere på det, de finder væsentligt - selv om andre firmaer traditionelt har haft fokus på andre områder (flere bullet points).

Ændringer som ovenstående får tit folk, der ikke har fulgt Apple og deres teknologi til at udtale noget frygteligt sludder, fordi de ikke forstår, hvad Apple er i gang med. Det er altid tåkrummende pinligt at høre folk som Strand, der har fulgt mobilindustrien og kun denne, udtale sig om high tech firmaer og løsninger, som han basalt set ikke har forstand på. Dette har selvfølgelig især afspejlet sig i Strands iPhone-rapport, men også i denne tråd har vi set, hvor simpel fremgang i teknologi kan være noget, den aldrende herre kan hidse sig op over.

MicroSIM er her for at blive. Det ville faktisk ikke undre mig, at mange af de andre firmaer følger trop - præcis som de plejer.

 • 0
 • 0
#151 John Strand

Kær Jens og Thomas

Det er sku festligt at læse jeres indlæg og se hvordan i gætter igen. Nu er det sådan at jeg og en af mine folk har brugt en del tid på at sætte os ind i dette og vi forholder os til fakta og ikke til jeres gættrier.

Hvis I læsere en af mine tidligere indlæg så vil i se at jeg har posted et indlæg hvor jeg fortæller historien om micro SIM som IKKE er en Apple opfindelse men en standard som Nokia som den første terminal producent argumenterede for (man havde en tro på at mobiltelefoner blev midre og mindre) og det er en standard som er drevet fram af NTT DoKoMo i Japan med det formål at bruge det i maskin to maskin læøsninger - der er lanceret nogle få telefoner i Japan der bruger Microsim.

Hvis I havde brugt lidt tid på at sætte jer ind i dete område og brugt lidt tid på at tale med SIM kort producenter så ville i vide at der IKKE er ekstra funktionalitet på et Micro SIM kort i forhold til de SIM kort som bla selskabet 3 bruger i Danmark.

I ville også vide at det kun er størrelsen som er forskellig i forhold til det vi kender idag. Der er ingen størrelses argumenter i relationen til iPaden og i relation til den næste iPhone så giver et micro SIM kort ikke meget mere plads i telefonen - Jenses argument om batteriplads er sød men se lige på størrelsen af de to SIM kort i forhold til hinanden og fortæl mig hvor mange fler battericeller man kan læge ind på den plads.

Konklutionen er vel at Apple fantatikere mener at alt hvad Apple gør er fantastisk og at de konstant argumentere ud fra en position hvor de ikke sætter sig ind i det de skriver om men ud fra hvad de gætter sig til.

Kom tilbage i debatten når i har brugt lidt tid på at sætte jer ind i det i skriver om for lige nu skriver i noget værre sluder.

Hvis der er nogle faktuelel fejl i det jeg skriver så siger i bare til.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#152 Nikolaj Brinch Jørgensen

NTT DoKoMo

Come on John, med din enorme viden i branchen, ved du også at det hedder NTT DOCOMO: http://www.nttdocomo.com/

Hvis alle er så uvidene og du har så uendelig meget ret, hvorfor gider du så bruge din tid på at diskutere med folk herinde?

Det virker som om at du mest af alt er mobiloperatørenes Jesper Bay. Du er i medierne for at fremlægger en hel række falsum som beskytter operatørene og deres investeringer. Desudover spreder du dårlig omtale af indtil flere af håndsæt producenterne. Mest af alt dem, som de store håndsætproducenter er blevet overhalet af og føler sig truet af.

Nokia og SE ved jo ikke hvad det handler om, det er den nyeste SE Xperia X10 jo et godt eksempel på (ligesom N-97). De når ikke iPhone til sokkeholderne.

 • 0
 • 0
#153 Jens Lund

Kære John Strand

Undskyld de hårde ord jeg nu vil gøre brug af!

Men er du helt fra forstanden?

Og hvor gætter vi?

Der er ikke et øje her, der siger eller tror, at Apple har opfundet MicroSIM, som du insinuerer, at vi skulle mene. Jeg tror alle her er klar over, at det er en gammel standard. Den eneste her, der tror at det er nyt er dig, der, i Politiken, er citeret for at sige "Apple indfører i iPad’en et nyt SIM-kort...".

Det er naturligvis ikke KUN et mindre simkort, der giver plads til større batteri, men fokus på ALLE dele i telefonen, som er skrumpet meget i forhold til tidligere modeller. At du ikke fatter, at det giver god mening siger mere om dig, end om vi andre.

Hvorfor er man Apple fanatiker, hvis man siger dig imod?

 • 0
 • 0
#154 Peter D Hansen

Det er åbenbart fortsat vigtigt for Strand at holde navnene skjult på de udenlandske selskaber, som Strand HÆVDER at eje...

Når man ser på den finansielle virkelighed for Strand Consult iflg. årsrapporterne, kan jeg også godt forstå at Strand ønsker at bevare illusionen om det store Strand-imperium hvor det angiveligt går godt, men KUN i de hemmelige selskaber, som vi ikke må vide noget om.

Mærkeligt at det ikke går bedre, med en direktør, der aldrig tager fejl ;-)

 • 0
 • 0
#155 John Strand

Kære Jens

Nu burde du sætte dig ind i hvor meget mere padset microSIM kort giver i en iPad og i en telefon.

Set i det perspektiv så ville brugen af et standard SIM kort ikke betyde at der var mindre palds til de andre ting i telefonen og tilsvarende så vil overgangen fra almindelige SIM kot til microSIM kort ikke give mere plads til et større batteri.

Ude på Frederikskaj sidder der ca. 1600 inginører som arbejder med telefoner og de er hjernerne bag nogle af de bedst sælgende telefoner i verden - tro mig de ved en del om hvad pladsen til et SIM kort betyder og jeg er sikker på at hvis du talte med dem så ville din grine af din batteri historie.

De udfrodringer man har på batterisiden løser man ikke ved at putte større batterier i telefonen men ved at optimere den software der styrre skæm, radio og andre dele af telefonen.

Hvis der er nogle fatuelle fejl i det jeg skriver må du endeligt sige til.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#156 John Strand

Kære Peter D Hansen

Gør mig en tjeneste og døm os på de vi producere, markedsføre og sælger og ikke på ting du ikke har indsigt i og som du heller ikke får indsigt i.

Fakta er at vi servicere over 160 operatører rundt om i verden med strategisk viden på en række områder, vor kunder er meget glade for vor ydelser og vi hjælper nogle af verdens mest succesfulde operatører med at navigere i en kompleks verden.

Hvis man ser på vor track record så er den imponerende og i modsætning ti nogleaf dem der ellers forsøger at gøre sig kloge i denne verden så viser det sig gang på gang at vi har ret i vor forudsigelser - du kan evt. læse denne artikel fra 2005: http://www.computerworld.dk/art/35407?cid=4&q=elselskaber+gartner&sm=sea...

Med hensyn til vor økonomi så er den super, vi har penge i banken til at klare os i temmelig lang tid uden indtægter og vi tjener rentfaktisk penge hver eneste dag - det ved skattevæsnet og det ved vor bank som vi ikke skylder en krone.

Held og lykke med dit liv - din indsigt i den verden vi arbejder i er vist det man kan kalde temmelig begrænset.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#157 John Strand

Kære Nikolaj,

Det er festligt at læse dit debatindlæg og du er hermed sat på listen af dem der surfer hurtigt på nettet for at finde svar på et spørgsmål og så glemmer du at sætte dig ind i fakta.

Hvis du går ind på NTT DoKoMo s hjemmeside:http://www.nttdocomo.com/about/company/history/index.html og ser på hvad der skete i april 2000 så ville du se at de skiftede navn til NTT DoKoMo - det er rent faktisk også den måde de skriver det på medarbejdernes visitkort - jeg har flere af dem liggende her på kontoret.

Skal vi ikke blive enige om at du tog fejl og jeg igen havde ret i det jeg skrev.

Næste gang du laver et indlæg så sæt dig ind i det du skriver om inden du poster dine indlæg.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#158 Peter D Hansen

Nu Strand selv nævner skattevæsenet, så skal vi ikke længere tilbage end 2005-2008, hvor selskabets revisor i hver eneste offentliggjorte årsrapport oplyste at Strand Consult ikke havde betalt skatter og afgifter rettidigt.

Se også denne artikel fra 2005: http://www.computerworld.dk/art/28597/teleekspert-john-strand-har-regnsk...

Strand hævdede i 2005 at problemerne snart ville være væk - men iflg. årsrapporterne fortsatte problemerne i årevis herefter. Først 2009 forsvandt revisors årlige bemærkning om manglende rettidig betaling af skatter og afgifter.

Der var i øvrigt fortsat underskud på driften i alle de nævnte år - men i 2008 fik selskabet penge i kassen fra frasalget af en indirekte ejerandel på ca. 4 % i Unwire (via 25,6% ejerandel i Wapincubators, der ejede 15,6% af Unwire). Kilde: Offentliggjorte årsrapporter fra selskaberne.

Strand er velkommen til fortsat at fable om fantasi-selskaber i udlandet, der er så top-hemmelige, at offentligheden ikke må kende navnene på dem...

 • 0
 • 0
#159 Nikolaj Brinch Jørgensen

Kære John,

De udfrodringer man har på batterisiden løser man ikke ved at putte større batterier i telefonen men ved at optimere den software der styrre skæm, radio og andre dele af telefonen.

Her er du for langt ude. Alle ved at større batterier, i en hvilken som helst enhed giver længere batteri levetid. Skal vi ikke blive enige om det? Ligesom firkantede celler giver en større batterimasse end cylinderformede celler, så batterier der egentlig fylder det samme, kan være opbygget forskelligt, og dermed kan det batteri der er bygget på firkantede celler giver meget længere batterilevetid. Se evt. MacBook Pro.

Næste gang du laver et indlæg så sæt dig ind i det du skriver om inden du poster dine indlæg.

Det er festligt at læse dit debatindlæg og du er hermed sat på listen af dem der surfer hurtigt på nettet for at finde svar på et spørgsmål og så glemmer du at sætte dig ind i fakta.

Du er en belastning at høre på. Nu kan jeg så huske da NTT DoCoMo skiftede navn, derfor slog det mig at du kaldte dem "NTT DoKoMo", for så skulle de jo have skiftet navn igen?

Hvis du går ind på NTT DoKoMo s hjemmeside:http://www.nttdocomo.com/about/comp... og ser på hvad der skete i april 2000 så ville du se at de skiftede navn til NTT DoKoMo - det er rent faktisk også den måde de skriver det på medarbejdernes visitkort - jeg har flere af dem liggende her på kontoret.

Ok John er det virkelig dig. Du er da fuldstændig i hegnet. Firmaet har aldrig heddet "NTT DoKoMo" Det har siden 2000 heddet "NTT DoCoMo". Jeg vil gerne se de der visitkort der står "NTT DoKoMo" på og jeg vil gerne vædde med dig at du ikke har nogen. I så fald har du selv fremstillet dem. Please scan et ind og smid et link.

Har du fattet hvad "Co" i deres navn står for?

Skal vi ikke blive enige om at du tog fejl og jeg igen havde ret i det jeg skrev.

Ig det havde du så igen ikke....

Næste gang du laver et indlæg så sæt dig ind i det du skriver om inden du poster dine indlæg.

Det var det jeg gjorde, men det gjorde du ikke inden du lavede dit oprindelige. At du så er så dum ikke at tjekke efter einden du sviner mig til, gør dig jo bare latterlig.

Held & Lykke!

PS: Det sjoveste ved dig, er at du bliver ved med at afvise internettet som informationskilde. Du er salg & marketing = utroværdig og til salg.

 • 0
 • 0
#160 John Strand

Kære Peter D Hansen

Hvis man betaler skat eller moms for sent får man den salgs revisor påtegning som vi fik år tilbage.

Når det er sagt så sidder du og ser på det ene selskab som du kan finde og det givr dig ikke den idsigt som du gerne vil have.

Mellem os to så er jeg tilfreds med driften og så kan jeg kun smile over at du bliver ved med at påstå at det er en enmands virksomhed.

Jeg, mine fok og ikke mindst mine kunder ved hvad vi producere og vi kender kvaliteten af det ydelser som vi sælger.

I modsætning til de eksperter der i sin tid påstod at elselskaberns fibersatsning ville blive en guldgrubbe så kan jeg blot konstatere at jeg havde ret og de tog fejl.

Du kan faktisk sige at der var nogle "eksperter" der anbefalde elselskaberne at lægge hånden på kogepladen og det gjorde de og det kostede dem kassen - lige nu ser det ud som om at de same eksperter anbefaler elselskaberne at lægge hele ansigtet på kogepladen.

Nu når vi er ved at have ret var det ikke på tide at du kom med noglet faglingt. Jeg kan blot konstatere at de advarsler som vi har givet til operatørerne har vist sig at holde og de konklutioner vi kom med i vor iPhone rapport fra sidste år har vist sig at holde 100%.

Et er skkert og det er at iPhonen er og bliver et niche produkt som henvender sig til et niche segment - et segment som har en flok fantatikere til at bakke sig op på en måde så man kun kan anbefale at nogle af dem får professionel hjælp.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#161 John Strand

Kære Nikolaj

Hvis du lægger et microsim kort ved siden af et almindeligt SIM kort kan du så fortælle mig hvor mange battericeller der kan være på det areal.

Din indsigt i det område er det man kalder meget begrænset.

Med hensyn til NTT DoCoMo så skal jeg beklage at jeg stavede det med K, er temmeligordblind og så ikke K´et og jeg ved godt at det staves med C og ikke med K.

Når det er sagt så var det du skrev at de hed NTT DOCOMO altså med store bogstaver hele vejen igennem, de gør de ikke de staver det med stort, lille, stort, lille bogstav.

Tro mig jeg kender temmelig meget til NTT DoCoMo og har gjort det siden 1998/99.

Jeg undervurdere ikke internettet men kan blot konstatere at der er en del i denne debat som har lidt svært at læse hvad der står - du er et fantastisk godt eksempel.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#162 Peter D Hansen

Hansen 30. marts 2010 18:46: I 2007/2008 havde selskabet 2 ansatte. I 2008/2009 oplyses intet om antal ansatte i årsregnskabet, men de offentliggjorte personaleomkostninger tyder ikke på mere end 1, som vel er direktøren selv. Antal ansatte direkte tilgængeligt på www.cvr.dk anfører også kun 1. [...] Det er også glimrende, hvis selskabet siden hen er vokset, og det nu vrimler med ansatte.

Hansen, 31. marts 2010 21:20: Fint hvis Strand Consult har fået vind i sejlene takket være anti-Apple-kampagnen, og nu har råd til at ansætte folk i de anonyme/usynlige selskaber.

Strand 24. april 2010 19:31: Nu forholdr det sig således at du flere gange har påstået at der kun er en medarbejder i Strand Consult.

Hansen 24. april 2010 22:04: Som tidligere antydet er det fint, hvis de senere års driftsunderskud i Strand Consult er vendt, og selskabet nu har råd til at ansætte flere.

Strand 25. april 2010 00:21: Kan du ikke fortælle mig hvordan vi kan producere alt det vi gør hvis der kun er en mand i virksomheden som du konstant påstår.

Hansen 25. april 2010 00:51: Det gør jeg jo netop ikke konstant, men det er åbenbart nødvendigt at gentage - igen: Fint, hvis de senere års driftsunderskud i Strand Consult er vendt, og selskabet nu har råd til at ansætte flere.

Strand 25. april 2010 17:09: Mellem os to så er jeg tilfreds med driften og så kan jeg kun smile over at du bliver ved med at påstå at det er en enmands virksomhed.

Undskyld de mange citater, men da Strand åbenbart ikke læser det, han svarer på, gentager jeg - for 5. gang:

Fint, hvis de senere års driftsunderskud i Strand Consult er vendt, og selskabet NU har råd til at ansætte FLERE.

Strands fantasier om at Strand skulle eje udenlandske selskaber, forekommer i øvrigt lige så velunderbyggede og troværdige som en udtalelse fra den såkaldte Sidney Lee.

 • 0
 • 0
#163 John Strand

Kære Peter D Hansen

Jeg kan blot konstatere at du INGEN indsigt har i vor økonomi, at du næppe får det og så kan jeg fortælle dig at der er det samme antal medarbejdere idag som der var for fem år siden.

Tilsvarende kan jeg fortælle dig at vi producere noglelunde det samme idag som vi gjode for fem år siden men at vi idag får mere for vor ydelser end vi gjorde for fem år siden.

Når det er sagt så er jeg glad for at de operatører der følger vor anbefalinger klare sig markant bedre end dem der følger de anbefalinger som visse "eksperter" gav til en række fiberselskaber tilbage 2005.

Jeg kan blot konstatere at vi må have nok folk til at lave nogle produkter der er af så høj en kvalitet at det ikke er lykedes dig at påpege faglige fejl i de vi siger og skriver.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#164 Claus Waldersdorff Knudsen

John Strand:

Jeg kan blot konstatere at vi må have nok folk til at lave nogle produkter der er af så høj en kvalitet at det ikke er lykedes dig at påpege faglige fejl i de vi siger og skriver.

Fra http://www.version2.dk/artikel/14410-bibob-vi-har-allerede-bestilt-de-sm... tråden:

Jeg kan også fortælle dig at operatørernes SIM leverandører IKKE vil give garanti for at deres micro SIM kort virker i iPaden - det kunne godt tyde på at man skal have en aftale for at kunne få SIM kort der virker i iPaden.

Hmm: Sidste udsagn kalder jeg en klokkeklar faglig fejl! Jeg gentager lige:

Ovenstående udsagn er simpelthen noget sludder som ikke er en "teleanalytiker" værdig - eller for den sags skyld andre der anvender dette forum.

INGEN komponentleverandører, hvad enten det drejer sig om SIM kort, modstande, microcontrollere, kondensatorer, you name it, vil garantere at komponenten virker i et design, som en eller anden har lavet. Så kan designet hedde iPad og fabrikanten hedde Apple, eller designet kan hedde Razor og fabrikanten kan hedde Motorola eller... Bliv selv ved.

(Som du endnu ikke har kommenteret:-) John, kan du ikke gøre mig den tjeneste at forklare, at dit udsagn som citeret ikke er noget sludder? Jeg ved godt at det kun er en ubetydelig detalje; men allligevel...

Jeg tror, at årsagen til at du tilsyneladende kun for "thumbs down" her i Version2, er at 1) du ikke erkender hvis du siger noget sludder 2) dine meget negative kommentarer til debattører som, for eks. Peter D. Hansen, spørger ind til benet om dine virksomheder. (I øvrigt oplysninger som ethvert firma gladeligt vil udbasunere for at vise hvor gode de er; med mindre selvfølgelig de har noget at skjule) 3) Dine henvisninger til (for det meste) eget materiale.

Jeg tror du skal være glad for at flertallet af dine kunder ikke læser dansk :-) For har de fulgt din stil her i Version2 og andre fora, ville de nok begynde at spørge ind til benet. Præcis som vi gør her! (Danskere gør det mange andre folkeslag ikke gør/tør: Spørger direkte og forventer et klart svar, så vi kan komme videre)

Du besvarer ikke indlæg der påviser, at det du siger er noget sludder; men forsøger istedet ubehændigt at snakke udenom => du er lidet troværdig

Du gør alt for at skjule identiteten af de firmaer du ejer i udlandet, stik modsat af hvad alle andre gør => du er lidet troværdig. (Hvis jeg var SKAT ville jeg nok starte her:-)

[Resten er slettet af censuren -:)]

Med venlig hilsen, Claus

 • 0
 • 0
#165 John Strand

Kære Claus

Sikke et langt indlæg, nu er det sådan at det jeg har sagt om MicroSIM er baseret på den dilalog vi har haft med en række industrielle aktører.

Et par af dem vi har talt med har været involveret i iPaden og vi har talt med dem og SIM kort leverandører om hvorfor man kunne vælge at bruge microSIM og vi har talt med SIM kort leverandørerne om hvorvidt de vil give garanti på at deres micro SIM kort virker i iPaden - det vil de IKKE.

Med hensyn til Peter D Hansen s indlæg, så har manden ingen indsigt i vor økonomi og han gætter og gætter.

Virksomheden er ikke en børsnoteret virksomhed, vi har omkring 5% af vor omsætning i Danmark og vi er i vor fulde ret til selv at bestemme hvilken information vi stiller tilrådighed for folk der er nysgerrige.

Formoder heller ikke at Peter D Hansen eller du smider jeres privatøkonomi på nettet omvendt så kan i flytte til Sverige så vil den være transparent for alt og alle.

Jeg kan blot konstatere at vi må have nok folk til at lave så gode produkter at det ikke er lykedes Peter D Hansen at påpege fejlagtige ting i de mange publikationer vi løbende offentliggøre.

Personligt er jeg glad for at de operatører der følger vor råd får succes og så er jeg glad for at det ikke var min virksomhed der tilbage i 2005 gik rundt og fortalte landts elselskaber at deres investering i fiber var en guldgrubbe.

Tilsvarende så kan jeg konstatere at de advarsler vi kom med til en række operatører om iPhonen har vist sig at holde og den behandling som Telia har fået i Basta taler sin egen sag.

Hvis jeg skal sige det meget enkelt så tørre Apple røv i deres kunder og det er trist for de forbrugr der køber en iPhone.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#166 Peter D Hansen

Strand fabler videre om påpegelse af fejl i hans "rapporter", som jeg imidlertid ikke har udtalt mig om. Derfor er dette rent udenomssnak og stråmandsbyggeri fra Strands side.

Strand udtaler sig mod bedre vidende, når han hævder at jeg gætter omkring Strand Consult. Jeg har tydeligt anført kilde - igen og igen - herunder bl.a. årsrapporter for Strand Consult, cvr.dk og nnerhverv.dk

Men Strand mener måske ikke at man kan stole på årsrapporterne fra hans egen virksomhed, siden han kalder det gætteri?

Andetsteds har Strand fortalt en historie om, at Strand Consult angiveligt kun skulle være ét af mange selskaber i Strand-imperiet. Da det fremgår af Strand Consults årsrapporter at dette selskab IKKE længere ejer andre virksomheder, og da Strand IKKE er registreret som beslutningstager i andre danske virksomheder iflg. nnerhverv.dk, fortæller Strand så en historie om, at han angiveligt skulle eje selskaber i UDLANDET, og at disse selskaber skulle være PERSONLIGT ejet af Strand dvs. ikke via et dansk holdingselskab.

Men INGEN spørger til Strands privatøkonomi. Der spørges blot til NAVNENE på Strands fantasi-selskaber i udlandet. Hvis offentliggørelse blot af navnene på disse fantasi-selskaber skulle give Strand problemer, ja så må der virkelig være noget galt...

Gad vide hvordan kunderne kommer i kontakt med disse navnløse selskaber... ;-)

 • 0
 • 0
#167 Per Erik Rønne

Denne tråd har snart kørt en måned, og antallet af indlæg nærmer sig de 200.

Jeg lægger mærke til at ingen støtter John Strand i denne debat, heller ikke selv om adskillige herinde er stærkt kritiske over for Apple i øvrigt. Jeg lægger også mærke til at denne travle forretningsmand, med selskaber i adskillige lande, bruger megen tid på at refutere hvad der er skrevet. Det synes ganske simpelt ikke at hænge sammen.

Personligt er jeg glad for min iPhone 3G, også selv om den efterhånden er noget 'bedaget'. Jeg bruger den først at fremmest som PDA, og kun sjældent til egentlig telefoni [men meget til datatrafik gennem 3G-forbindelsen]. Selv om det naturligvis altid vil være ærgerligt ikke altid at have den nyeste teknologi, har jeg dog ingen hensigt om at skifte den ud - men jeg vil da gerne spørge John Strand om hvilket alternativ han har, hvis jeg på en 'telefon' også kræver Gyldendals Røde Ordbøger, en grafregner, en fornuftig kalender [Pocket Informant] og todo-applikation [OmniFocus] - og som i øvrigt synkroniserer med min MacBook og min MacMini [der kører som server].

Selv uden Mac- og OmniFocus-betingelserne tror jeg han vil finde svært ved at finde et alternativ.

Jeg har derudover til hensigt at købe mig en iPad WiFi + 3G når den kommer til landet, idet jeg ved at en sådan vil synkronisere passende, og jeg i øvrigt i forvejen kender systemet. Om jeg sætter et micro-SIM kort i iPad'en vil afhænge af om jeg vil kunne få en datapakke som er fælles med min iPhones, ellers vil jeg stadig kunne bruge GPS-funktionaliteten og på en jailbroken iPhone kunne installere MyFi, så iPhonen kan fungere som WiFi hotspot til min iPad [trafikken vil i givet fald gå gennem 3 i begge tilfælde].

Og ja, jeg ved jo allerede at der ikke vil være nogen binding for en iPad WiFi + 3G, også selv om det er netop den påstand, der er John Strands udgangspunkt.

 • 0
 • 0
#168 Claus Waldersdorff Knudsen

John,

Nu bliver jeg jo nødt til at "gå helt ind til benet":

Et par af dem vi har talt med har været involveret i iPaden og vi har talt med dem og SIM kort leverandører om hvorfor man kunne vælge at bruge microSIM og vi har talt med SIM kort leverandørerne om hvorvidt de vil give garanti på at deres micro SIM kort virker i iPaden - det vil de IKKE.

Og det er præcis her jeg mener du er utroværdig: Du vidergiver ukritisk intetsigende oplysninger fra en eller flere hardwareleverandører.

Lad mig prøve at illustrere hvad jeg mener med et eksempel fra det virkelige liv: Jeg designer og udvikler hardware/firmware og PC applikationer for et mindre firma i Santa Clara. Jeg anvender diverse microcontrollere og DSP controllere, non-volatile RAM chips, analoge kredse osv. i mit design. SiLabs, Texas Instrument, Ramtron, Analog Design (alle leverandører til mit hardware design) vil IKKE garantere at deres produkter virker i mit design, ligesom de IKKE vil garantere at deres produkter virker i et Apple design. Det er da logik for liggehøns! Ansvaret for at det virker i mit design er MIT, og ikke komponent-pushernes. Det leverandørerne vil garantere er, at hvis JEG overholder spillereglerne (dvs data specs.) så VIL det virke. Og da jeg HAR overholdt spillereglerne, så virker det! :-) Og hvis Apple har overholdt data specs., SÅ VIRKER DET. (Jeg ser her bort fra at data specs. sommetider indeholder fejlagtige specifikationer)

Så for nu at skære det ud i pap hvad jeg mener: Hvordan kan du seriøst videregive så indlysende oplysninger som, at en SIM-kort leverandør IKKE vil garantere for at netop deres SIM-kort vil virke i Apples produkter? Det er IKKE SIM-kort leverandørernes ansvar at netop deres SIM-kort vil virke i et Apple produkt, så derfor oplyser de indlysende, at de ikke kan garantere at deres SIM-kort vil virke i et Apple produkt, - eller for den sags skyld i mine eller andres produkter.

Så for nu at gentage mig selv: Syntes du selv det er troværdigt, at du, som expert, formidler den slags oplysninger videre?

For nu at bruge din egen retorik: Du aner ikke hvad du udtaler dig om, som citeret; men sender blot indlysende og intetsigende oplysninger videre UDEN at du har sat dig ind i sagen, og UDEN at du forholder dig kritisk til oplysningerne! Og det er lige præcis her du fejler fagligt.

Så nu tror jeg ikke at jeg kan sige det mere præcist.

/Claus

 • 0
 • 0
#169 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg undervurdere ikke internettet men kan blot konstatere at der er en del i denne debat som har lidt svært at læse hvad der står - du er et fantastisk godt eksempel.

Altså på internettet? Hvad er det du mener jeg ikke kan læse?

Se nu på http://www.nttdocomo.com. Der er ikke et sted der står DoCoMo. Deres logo er docomo og ellers er det DOCOMO. Men det er da fint at du henholder dig til firmaets navn i 2000 - er det der du stoppede den personlige vidensopsamling?

Ved du iøvrigt hvor små batterier kan laves, og hvor lidt ekstra batterimasse kan give meget lang ekstra batterilevetid? Nej det gør du åbenbart ikke. Jeg synes du skulle læse op på batteriteknologi inden du også bliver ekspert på dette område. Hvis man f.eks. benytte Thin Film Li batterier (en Li Ion type), kan pladsen på 13x15 mm sagtens udnyttes til batterimasse.

Derudover kan den også udnyttes til at give iPhone 32 GB mere så den når 64 GB som iPod Touch har, hvilket vil være super.

 • 0
 • 0
#170 John Strand

Kære Nikolaj

Dine indlæg er festlige at læse, kan du ikke oplyse mig om hvor meget energi man kan lagre med den den batteriteknoligi man benytter i telefonerne idag på et arial der svare til størrelse forskellen mellem et klassisk SIM kort og et micro SIM kort.

Kan du ikke fortælle mig om hvilken betydning det vil få for standby tiden for en telefon som iPhonen.

Når du har gjort det kan du så ikke fortælle mig noget om hvordan forskellige telefonproducenter optimere telefonernes stanndny tid.

Hvis du vil vide lidt om det sån har jeg faktisk en mand siddende på mit kontor i Pilestræde der ved temmelig meget om dette område.

Du gætter igen og med hensyn til NTT DoCoMo så er din indsigt på det område på et niveau hvor den er begrænset til hvad du tror at du kan finde på nettet.

Et er sikkert og det er at blandt Apple fantatikere er der mange tosser og folk der gør sig til eksperter på områder som de ikke aner noget om.

Det eneste jeg kan håbe for jer er at jeres telefon ikke går i stykker og at I ommer til at opleve hvordan Apple behandler deres kunder - i strid med dansk lovgivning.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#171 John Strand

Kære Peter D Hansen

Jeg er ikke i tvivl om at du gerne vil have en kmasse at vide men nu er det sådan at den viden du gerne vil have den får du ikke.

Rent faktisk så er det op til mig at afgøre hvilken viden vi vil dele med offentligheden - rent faktisk er det en ret som alle virksomherder har med mindre de er børsnoterede.

Jeg kan blot konstatere at den virksomhed du kalder en enmands virksomhed har en del folk ansat rundt omkring i Europa, at mange danskere har mødt flere af dem bla. på Mobile Wolrd Congress i Barcelona hvor vi som regel er fem mand afsted.

Jeg kan også konstatere at du ikke har påpeget nogle faktuelle fejl i den reserch vi løbende publicere.

Når alt det er sagt så er jeg glad for at de operatører der følger vor anbefalinger går i den rigtige retning i forhold til udviklingen og så er jeg glad for at de ikke var mig der kalde elselskabernes fibersatsning for en guldgrubbe tilbage i 2005.

Når det så er sagt så kan jeg kun smile af de mange indebrændte mennesker der er i denne verden og så kan jeg kun grine af dem der forsvare en aktør som Apple der bevidst overtræder dansk lovgivning og som sviner deres kunder til.

Det kan godt være at jegsiger hårde ord om Apple men det er ikke mig der nægter at reperaere mekaniske fejl på iPhonen under påskud af der skulle være fugtskader.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#172 Nikolaj Brinch Jørgensen

[/quote]Dine indlæg er festlige at læse, kan du ikke oplyse mig om hvor meget energi man kan lagre med den den batteriteknoligi man benytter i telefonerne idag på et arial der svare til størrelse forskellen mellem et klassisk SIM kort og et micro SIM kort.[/quote]Jo det kan jeg: 53,36 mWh (Li Ion).

Kan du ikke fortælle mig om hvilken betydning det vil få for standby tiden for en telefon som iPhonen.

Nej det kan jeg ikke, det tror jeg vi skal have fat i Apple for at finde ud af. Kan du det? Desuden er der jo ikke tale om areal, men om rummål, hvlket er 148,2 mm2, hvis du er interesseret.

Når du har gjort det kan du så ikke fortælle mig noget om hvordan forskellige telefonproducenter optimere telefonernes stanndny tid.

Nej men jeg er sikker på min ven hos Nokia kan, hvis jeg skulle være interesseret.

Hvis du vil vide lidt om det sån har jeg faktisk en mand siddende på mit kontor i Pilestræde der ved temmelig meget om dette område.

Hvorfor har du så ikke spurgt ham inden du begyndte at skrive om noget du ikke ved noget om.

Du gætter igen og med hensyn til NTT DoCoMo så er din indsigt på det område på et niveau hvor den er begrænset til hvad du tror at du kan finde på nettet.

Ja firmaets egen hjemmeside! Det burde være nummer 1 kilde til information om virksomheden. Du påstår måske de lyver? Gætteri kan det ikke være - det kommer jo fra hestens egen mund.

Ved du hvad gætteri er? Det er når du begynder at finde på årsager til at Apple anvender Micro SIM i iPad. Se det er gætteri og spekulation. Hvad med at du spurgte Apple? Det er vel dit job?

Et er sikkert og det er at blandt Apple fantatikere er der mange tosser og folk der gør sig til eksperter på områder som de ikke aner noget om.

En ting er sikkert - det er ikke dig der er dum - det er dem som betaler for dine udtalelser. Jeg læser dem mest for humoren i dem. Jeg håbede også sådan at du ville hoppe på og begynde at svare mig, så det her cirkus med dig som klovnen kan kører videre.

Det eneste jeg kan håbe for jer er at jeres telefon ikke går i stykker og at I ommer til at opleve hvordan Apple behandler deres kunder - i strid med dansk lovgivning.

Apple de reparere fint de ting der går i stykker, ligesom de skal (MacBooks og andet), Har du personligt en anden erfaring så hører jeg den gerne.

Senest da jeg købte noget fra dem, forsvandt det hos UPS, og Apple sendte mig 2.000,- i erstatning - det var da rart.

Nu er du så igen tilbage med din bashing af Apple. Det grænser næsten ijurier det du udtaler om dem. I hvert fald siger du at de handler ulovligt. Kan du dokumentere det?

 • 0
 • 0
#173 Nikolaj Brinch Jørgensen

med mindre man har købt aktier i RIM. Det gode den har gjort er at almindelige mennesker kan få en PDA telefon af ordenlig kvalitet. RIM blackberry mm. var jo ikke til at komme i nærheden af medmindre man var CxO. Slet ikke for private. At Google så vælger at følge trop med en åben platform er bare super. Det bliver nok bare den der klassiske Linux vs. Mac OS X. Hvor Android altid lige mangler et eller andet (Xperia X10 har f.eks. elemdig lyd, HTC Hero mm. er super langsomme), dog synes jeg Nexus One ser ud til at klare det rimelig godt (en ven har een). Den er dog lidt grimmere end iPhone.

Hvad er dit problem med disse nye telefoner John. Apple og Google Nexus One. De er da successer. Alle andre håndsæt leverandører står i kø for at lave tilsvarende modeller, og laver storskærm på Amager Torv (Xperia X10). Så helt niche er de ikke. RIM er blevet overhalet af iPhone (det gik stærk, hvis man tænker på hvor længe de har været på markedet - 80386 processor i de første modeller).

 • 0
 • 0
#174 John Strand

Kære Nikolaj

Du burde læse de artikler der er om hvordan Apple behandler iPhone kunderne når deres telefoner går i stykker.

Læs denne: http://programmer.tv2.dk/basta/article.php/id-29887826:garanti-gælder-i... og se så http://programmer.tv2.dk/basta/

Jeg kan fortælle dig at da journalisterne fra Basta kontaktede Apple ville de ikke svare på spørgsmålene som Basta stillede.

Retn faktisk ville ppl ikke svare på hvorfor de ikke vil leve op til den danske lovgivning.

Jeg kan også forælle dig at operatørerne ikke må udtale sig om Apple og iPhonen uden at have fået tilladelse fra Apple - det er nok derfor Telia ikke kan sige så meget - det var tilfældet i et andet land.

Jeg kan også fotælle dig at i Apple manual for reperation af iPhones der står der at hvis en af de to udvendige fugtindikatoren har slåset ud så må værkstedet ikke åbne telefonen også selv om det er en mekanisk fejl.

Rent faktisk så lever Apple ikke op til den danske lovgivning,

Jeg kan blot konstatere at Apple bevidst behandler deres kunder meget dårligt og det har Basta lavet to programmer om.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#175 Peter D Hansen

For 6. gang: Det kan godt være, at Strand Consult på det seneste har ansat flere.

Jeg skal gerne gentage det også en 7. og 8. og 9. gang - og jeg er efterhånden sikker på, at det bliver nødvendigt.

Og så begynder Strand med ny irrelevant udenomssnak: Fiber fra elselskaber, TELIAS lovstridige håndtering af reklamationer ved fugtskader, osv. Alt sammen meget spændende - men det har intet at gøre med Strands illusioner om Strands verdensimperium.

Men da vi jo godt kan konkludere, at Strand ikke tør oplyse de top-hemmelige selskabsnavne, af frygt for at få afsløret illusionen - eller noget andet - så lad os vende tilbage til SIM-kortene:

Hvis man har Strands tilsyneladende holdning om at størrelsen på Micro-SIM og andre dele af en telefon ikke betyder noget, så ville udviklingen vel ikke være kommet ret langt, og vi ville stadig rende rundt med kilo-tunge "mobil"-klodser.

Men eneste reelle problem med Micro-SIM er vel at dem, der betaler Strands anti-Apple-kampagne, endnu ikke bruger Micro-SIM. Og derfor er Strands Micro-SIM-vinkel jo en smart måde at sprede FUD http://en.wikipedia.org/wiki/FUD

 • 0
 • 0
#176 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg kan blot konstatere at Apple bevidst behandler deres kunder meget dårligt og det har Basta lavet to programmer om.

Er det ikke Telia der er forhandler? Det er vel Telia der ifølge loven skal tilbyde 2 års reklamationsret. At de så kan få et problem med Apple bagefter er en anden sag. Telia skal leve op til dansk lovgivning. Der er en masse af det du kan købe i boligafdeingen af Magasin (det ligger tæt på Pilestræde iøvrigt), som kommer fra virksomheder der ikke overholder dansk lovgivning på samme måde. Det er Magasin der er garanten og skal overholde reglerne. At Basta laver det her indslag, er vel fprdi deres journalister har talt med dig eller Telia (det er vel også ligegyldigt), men det handler da ikke om Apple. Det handler om Telia. Telia må IKKE sende aben videre til Apple. Det handler om at de står med ansvaret - ikke Apple. De kan så lave hvilken aftale de vil med Apple. Forbrugeren køber jo ikke telefonen i Apple Store, men hos Telia (eller 3)

 • 0
 • 0
#177 John Strand

Kære Nikolaj

Årsagen til at Basta lavede det program var at de vare blevet kontaktet af en del iPhone kunder der havde oplevet at de ikke kunne få deres telefoner reperaeret.

Det er korekt at det er Telia, 3 og Telenor der har ansvaret men det er det sericeværksted som Apple har valgt der laver reperationerne og det sker efter Apples anvisning.

Jeg har INTET haft med den historie og gøre og det er da kun Apple fantatikere der kan påstå at jeg er manden bag den historier.

Fakta er at Apple har en manual som serviceværkstederne skal skal bruge og den fortæller hvad der skal til for at Apple vil betale reperaionen.

Årsagen til at Basta ikke gik eftert Apple vbar at Apple ikke ville udtale sig og dermed sad Telia med problemerne og så måtte de stå på mål for Apple.

Meget enkelt så kan man sige at Apple tørrede røv i Telia og Telias iPhone kunder.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#178 John Strand

Kære Peter D Hansen

Jeg køre ikke en anti Apple kampagne og der er INGEN der betaler os for at gøre det.

Vi lever af at levere objektiv information om mobilmaarkedet til over 160 operatører rundt om i verden og en del af dem vil gerne have et objektiv syn på iPhone markedet og det er bare det vi har leveret til dem.

Jeg glæder mig sådan til at du kan påvise hvor det er vi har taget fejl - I min verden er du en indebrændt mand der er syur over at jeg forholde mig kritisk til iPhone og sætter dens betydning i relation til totalmakredet og så er du sur over at du ikke har indsigt i vor virksomhed og økonomi.

Et er sikkert og det er at blandt Apple fantatikerne er der mange tossede mennesker som har et meget urealistisk syn på mobilmarkedet.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#180 Kenneth Nielsen

Denne verdensman af en konsulent (John Strand) finder det simpelthen nødvendigt at nævne 5 gange i en debat at han har over 160 kunder i telebranchen.

Hvis han har så pokkers mange kunder, og er så stolt af det at det skal nævnes hele 5 gange i en debat, hvorfor pokker er der slet ikke nogen referencer på hans hjemmeside og hvorfor vil han ikke fortælle os hvem han arbejder for.

Dte hænger simpelthen ikke sammen!! Jeg har aldrig oplevet en indehaver/direktør for at større succesfyldt firma deltage i debatter på et så lavt fagligt niveau. Ingen af de direktører jeg har haft fornøjelsen af at arbejde for, har på nogen måde haft tiden og lysten til at deltage i debatter som denne, og da slet ikke hvis de ikke kunne brige noget til torvs af værdi.

JS må have for meget tid, hvilket igen ikke hænger sammen med at han efter eget udsagn er en af danmarks mest berejste indehavere/direktører.

Jeg er klar over at jeg nu får samme svada som Peter D Hansen har fået mindst et dusin gange, men hvad!!

Denne revy må stoppes

/Kenneth

 • 0
 • 0
#181 John Strand

Kære Claus

Man kan ikke sammetligne de områder du arbejder med og brugen af et SIM kort.

Nu er det sådan at SIM kort er en standardvare der er underlangt nogle internationale standarder.

I praksis så er det sådan at når du køber en telefon så bruger den et SIM kort og den måde som telefonproducenterne implementere disse SIM kort er standardiseret og man bruger SIM kor på same måde i alle telefoner.

Når Apple så sender et nyt produkt på markedet så vil SIM kort leverandørerne ikke give garanti for at deres SIM kort virker i iPaden foordi de ikke ved hvordan Apple har implementeret SIM teknologien (de ved ikke om Apple bruger standarderne eller om de bruger deres egen propaitære teknologi)

De SIM kort leverandører vi har talt med og nogle af de andre folk vi har talt med (folk der har været involveret i udviklingen af iPaden) siger til os at de mener at grunden til at Apple bruger micro SIM kort er at de vil lave en bedre lås til telefonerne end den du kender fra iPhonen - det kan man gøre ved at kombinere hardware (micro SIM kort) og software (propaitær Apple teknologi) på SIM kort og i telefonen.

Det jeg sagde til Politikken er at er at vi frygter at Aplle vil tilbyde operatørerne en bedre lås end den der er på iPhonen idag - vi ved at flere operatører har efterspurgt dette.

Personligt tror jeg at Apple vil implementere dette forskelligt på forskellige markeder - det vil være en option som man kan vælge til og fra som operatør.

Håber at det var svar på dine spørgsmål.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#182 Jens Lund

John Strand siger: "Hvis jeg skal sige det meget enkelt så tørre Apple røv i deres kunder og det er trist for de forbrugr der køber en iPhone."

Nu er det jo så ikke Apple, der har været ude og undskylde kvaliteten af deres flagskibstelefon (og det har de mig bekendt heller ikke grund til), og højt og helligt lovet, at sådan en gang lort kommer der ikke fra dem en gang til, men at den iøvrigt har været en rigtig god forretning for dem alligevel: http://www.youtube.com/watch?v=EBah223no8Y&feature=player_embedded

Men Nokia er måske på din lønningsliste, så dem skriver du ikke grimt om?

 • 0
 • 0
#183 John Strand

Kære Jens Lund

Nu er det sådan at Nokia, SE og de andre producenter giver to års garanti på deres telefoner og de lever op til de regler der er når det kommer til garanti forpligtigelser.

Når det kommer til Apple så giver de kun operatørerne et års garanti og de har implementeret en servicevejledning på de værksteder der skal reparere telefonerne der gør at de bruger fugtindikatoren til at løbe fra ansvaret når der er mekaniskefejl på folks telefoner - det er i strid med lovgivningen i dette land.

Nu er det ikke mig der har skrevet negativt om Apples regler, jeg har lavet en reserch note hvor jeg synliggøre de økonomiske konsekvenser for operatører af de regler Apple har og så kan jeg konstatere at de andre telefonproducenter har andre regler der ikke sætter kunderne i den samme siutation.

Jeg skal ikke benægte at der kan være tvister i relation til andre producenter men lige nu er der mange eksempler på at kunderne kommer i klemme når deres iPhone går i stykker - det viser udsendelserne i Basta med al tydelighed.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#184 Jens Lund

"Nu er det sådan at Nokia, SE og de andre producenter giver to års garanti på deres telefoner og de lever op til de regler der er når det kommer til garanti forpligtigelser."

Hvad hjælper en garanti på et lorteprodukt?

Det var jo ikke fordi den gik i stykker de var ude at undskylde, vel?

 • 0
 • 0
#187 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg har INTET haft med den historie og gøre og det er da kun Apple fantatikere der kan påstå at jeg er manden bag den historier.

Ok, jeg er ikke Apple fanatiker - så ved du det. DU TOG FEJL!!!

Fakta er at Apple har en manual som serviceværkstederne skal skal bruge og den fortæller hvad der skal til for at Apple vil betale reperaionen.

Årsagen til at Basta ikke gik eftert Apple vbar at Apple ikke ville udtale sig og dermed sad Telia med problemerne og så måtte de stå på mål for Apple.

Meget enkelt så kan man sige at Apple tørrede røv i Telia og Telias iPhone kunder.

Nej. Telia lavede (igen igen) en brøler, og stillede for få krav til Apple, for de ville så gerne forhandle iPhone, selvom de ikke var klar (deres 3G dækning er jo for dårlig mm.). Det er stadigvæk ikke Apple der kan lastes for dette. Deres vilkår kendte Telia i forvejen! Det er Telia der skal yde 2 års reklamationsret!

Fat nu købeloven - du tager ganske fejl her (igen fristes man til at sige).

 • 0
 • 0
#188 Per Erik Rønne

Ja, i dagens Berlingske fandt jeg i Business-sektionen side 12 en artikel, hvor John Strand mener at folk slet ikke behøver at købe en »dyr« iPhone for at få fat til »fagre nye verden«; de kan nøjes med at bruge en Nokia, et firma han tilsyneladende har det udmærket med. Det er jo heller ikke Apple.

Jeg har fundet et link til artiklen

http://www.business.dk/tech-mobil/teleselskaber-gaar-glip-af-milliarder

 • 0
 • 0
#189 Nikolaj Brinch Jørgensen

Ja, i dagens Berlingske fandt jeg i Business-sektionen side 12 en artikel, hvor John Strand mener at folk slet ikke behøver at købe en »dyr« iPhone for at få fat til »fagre nye verden«; de kan nøjes med at bruge en Nokia, et firma han tilsyneladende har det udmærket med. Det er jo heller ikke Apple.

Jeg har fundet et link til artiklen

http://www.business.dk/tech-mobil/t...

Det er nu klart at John Strand må være på en hvis finsk mobil producents markedføringsbudget.

Artiklen er vås. Alle der har haft serie 40 telefoner fra Nokia, ved at de på ingen måde kan udføre de opgaver der tales om af hr. Strand.

Det svarer til at kører buskørsel i en Morris Mascor, eller bruge en Netbook som lærred i Imperial. Ja det kan lade sig gøre med megen møje og besvær, men det er godt nok en uoptimal og besværlig løsning.

 • 0
 • 0
#190 Hans K. Sørensen

Når det er sagt så var det du skrev at de hed NTT DOCOMO altså med store bogstaver hele vejen igennem, de gør de ikke de staver det med stort, lille, stort, lille bogstav.

Tro mig jeg kender temmelig meget til NTT DoCoMo og har gjort det siden 1998/99.

JS har så åbenbart glemt at der er sket en del mellem 1998/99 og 2010. Bl.a. har DoCoMo ændret logo og layout på navnet i 2008:

http://www.nttdocomo.com/pr/2008/001394.html

Men omvendt passer den oplysning meget godt sammen med øvrige oplysninger fra JS - Hver gang man forsøger at validere hans oplysninger, ser det ud til, at de er forkerte.

 • 0
 • 0
#192 John Strand

Kære Nikolaj

Det går fantastisk med WAP, det er måske ikke gået op for dig at WAP er en kommunikationsstandard som bliver brugt i stor stil idag og det er faktisk en succes.

Det du forveksler med WAP er WML som er de gamle sorthvid mobile hjemmesider som er blevet afløst af XHTML som de fleste bruger til mobile hjemmesider idag - det var e naturlig udvikling da man gik fra sorthvis telefoner til farveteledfoner.

I Japan brugte man CHTML men valget at følge resten af verden og gik så over til XHTML som er det du kender idag og som temmelig mange mobile hjemmesider er lavet i - fordelen er at en hjemmeiside fylder meget mindre og kn tilgås fra telefoner der køre på forholdsvis lav båndbrede.

Rent faktisk så var ovrgangen fra WML til XHTML en del af den roadmap som OMA (det tidligere WAP FOrum) lavede i sin tid.

Idag brugr man bla. WAP til at sende links ud til folk mobiltelefoner (WAP Push) og så bruger man det når man opkræver betaling for eks. java spil til mobiltelefoner (WAP billing) og så bruger man det når folk sender MMS fra en telefon til en anden.

Nej jeg tog ikke fejl, men du har igen vist at du skriver ting her inden du sætter dig ind i tingene.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#193 Thomas Würgler

Når det er sagt så var det du skrev at de hed NTT DOCOMO altså med store bogstaver hele vejen igennem, de gør de ikke de staver det med stort, lille, stort, lille bogstav.

Tro mig jeg kender temmelig meget til NTT DoCoMo og har gjort det siden 1998/99.

Og alligevel kan enhver abe med en browser overgå din viden.

Nu skal jeg hjælpe dig på vej med NTT DOCOMOs officielle hjemmeside med deres officielle branding: http://www.nttdocomo.co.jp/english/corporate/

Såfremt du kan se DoCoMo nogen steder, så giver jeg en kold fadøl ved lejlighed.

Igen en faktuel fejl, hvor du bare hårdnakket påstår, at den anden part i debatten tager fejl, fordi du har forældet viden.

 • 0
 • 0
#195 Nikolaj Brinch Jørgensen

Det går fantastisk med WAP, det er måske ikke gået op for dig at WAP er en kommunikationsstandard som bliver brugt i stor stil idag og det er faktisk en succes.

Fantastisk er vel lige at overdrive i forhold til den hype bla. du var med til at skabe. "Worthless Application Protocol" hed det sågar.

Det du forveksler med WAP er WML som er de gamle sorthvid mobile hjemmesider som er blevet afløst af XHTML som de fleste bruger til mobile hjemmesider idag - det var e naturlig udvikling da man gik fra sorthvis telefoner til farveteledfoner.

Må jeg være fri. Du tager igen fejl. Jeg kan da på ingen måde forveksle WAP og WML, det er som at forveksle HTTP og HTML. Det vil jeg ikke gøre kan du.

I Japan brugte man CHTML men valget at følge resten af verden og gik så over til XHTML som er det du kender idag og som temmelig mange mobile hjemmesider er lavet i - fordelen er at en hjemmeiside fylder meget mindre og kn tilgås fra telefoner der køre på forholdsvis lav båndbrede.

Og i Japa bruger man også i-mode i stedet for WAP i nogle tilfælde. Sjovt nok hos NTT DOCOMO.

Rent faktisk så var ovrgangen fra WML til XHTML en del af den roadmap som OMA (det tidligere WAP FOrum) lavede i sin tid.

Idag brugr man bla. WAP til at sende links ud til folk mobiltelefoner (WAP Push) og så bruger man det når man opkræver betaling for eks. java spil til mobiltelefoner (WAP billing) og så bruger man det når folk sender MMS fra en telefon til en anden.

Nej jeg tog ikke fejl, men du har igen vist at du skriver ting her inden du sætter dig ind i tingene.

Det er en cut down udgave af XHTML og CSS der bruges (en for mobile enheder).

Bruger iPhone, iPad, Android WAP?

 • 0
 • 0
#196 Peter Mærsk-Møller

Jeg tror det er fair at sige at selskabet i flæng bruger alle 3 kombinationer.

Se bare her http://www.nttdocomo.co.jp/ , utallige variationer her http://en.wikipedia.org/wiki/NTT_docomo (se bare billeder) og mange andre.

Måske er der også noget mere relevant at diskutere end brugen af store og små bogstaver ... i kombination med f.eks. kapitæler etc.

Prøv lige at bevare perspektivet.

mvh.

 • 0
 • 0
#197 Nikolaj Brinch Jørgensen

Nej jeg tog ikke fejl, men du har igen vist at du skriver ting her inden du sætter dig ind i tingene.

Åh lige en ting til hr. Strand. Hvad er det du ellers mener jeg har udtalt mig om jeg ikke har forstand på eller sat mig ind i?

 1. Batterimasse (den droppede du fordi jeg, som du kan læse tidligere, beviste overfor dig at jeg havde ret og du tog fejl).

 2. NTT DOCOMOs branding? (der tog du igen fejl - nå nej for du har jo nogle 10+ år gamle visitkort ;-))

WAP er da en fiasko i forhold til at det skulle være DEN måde telefoner kommunikerede på, når det ikke var telefoni. Det var samtidigt operatørenes garant for indtjening. Og så var transporten i starten SMS - gaaab hvor gik det sløvt.

Og spar dig mere "sæt dig ind i det" . Jeg lavede applikationer til både r320 og r380, så jeg ved det.

 • 0
 • 0
#198 Nikolaj Brinch Jørgensen

@Peter

Du har helt ret, men det der er generelt for diskussionen er at vi konstant bliver henført til at vi ikke er sat ind i sagerne, når det er sager som er så nemme at finde ud af som navnet på et firma. Vi får at vide at vi ikke kan finde ud af noget og er dumme, og har forkert viden (viden fundet på firmaets egen hjemmeside), og er "Google eksperter" mv.

Det er problemet. Ja NTT DOCOMOs navner en bagatel i den sammenhæng, men et meget godt udtryk for hvad det er John Strand er ekspert på og tilbageviser enhver kritik. Han kunne jo f.eks. sige, "du har sgu ret, det er jeg ked af; jeg tog fejl", men nej han fabler videre og drejer virkeligheden i sit univers så den passer til den sandhed han formidler.

Men igen, han er jo salg og marketing ;-)

 • 0
 • 0
#199 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg kan lige tilføje at min søn på 2 kan bruge min iPhone!

Stik den John, måske er det en af nøglerne til success for Apple. At de kan lave ting som er super nemme at bruge.

Her har NOKIA en del at leve op til, med deres forfærdelige telefon menusystemer.

At du forsvare NOKIA hænger nok sammen med at deres markedsudbredelse falder og har gjort det i en rum tid, samtidigt med at Apple og RIM f.eks. går væsentligt frem. De er truet, og hvis N98 eller hvad den nyeste udgave hedder? er deres bud, så ser det sgu sort ud.

Havde du egentlig tænkt dig at folk skulle bruge en serie 40 med GPS som navigation i bilen? Det ville da give en del ulykke med en skærm på 1-1½".

 • 0
 • 0
#200 Thomas Würgler

Hoegaarden - gerne med en skive citron :-)

Ha! Jeg overvejede, om jeg skulle tilføje en historieklausul, men jeg tænkte, at det var væsentligt at holde budskabet så simpelt som muligt.

Men hey, med så fin ølpræference giver jeg gerne en øl under alle omstændigheder. Jeg ser dog lidt skævt til citrondelen.

 • 0
 • 0
#201 John Strand

Kære Nicolaj

Nu er det sådan at iMode var et brand og ikke en teknologi og det som NTT DoCoMo brugte var CHTML.

I Danmark klader TDC deres portal Fly, 3 kalder deres 3 Planet etc. etc. og i Japan kaldte NTT DoCoMo deres portal for iMode.

En af de aktive kræfter i OMA (Tidligere WAP Forum) var faktisk NTT DoCoMo og de valgte at følge resten af verden og droppe CHTML for at gå efter XHTML.

Du burde sætte dig ind i tingene inden du skriver det du gør.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#202 Dennis Krøger

Nu er det sådan at iMode var et brand og ikke en teknologi og det som NTT DoCoMo brugte var CHTML.

Eh, iMode er en samling af teknologier, heriblandt deres egne NTT DoCoMo's egne protokoller ALP og TLP.

At kalde iMode for en portal er i bedste fald en grov oversimplificering...

 • 0
 • 0
#203 John Strand

Kære Dennis

Nu var det sådan at Nikolaj sammentlignede WAP med iMode.

I prakis så var iMode som jeg skrev navnet på de service som NTT DoKoMo lancerede på samme måde som TDC´s portal hedder Fly og 3 s portal hedder Planet 3.

Når man lancere en række services så er de stykket sammen af en række forskellige teknologier - på TDC´s Fly kan du streame TV og det er naturligvis ikke lavet i XHTML.

I praksis så var NTT DoCoMos portal lavet i CHTML, i vor dele af verden var portaler lavet i WML og i Korea brugte man en mellemting mellem WML og XHTML som var en poropaitær standard lavet af Phone.com

I forbindelse med det standrdiseringsarbejde der foregik på det tidspunkt valgte alle at gå for XHTML og koreanerne droppede deres sstandard og NTT DoCoMo valgte også at gå for XHTML.

Rent faktisk så kender jeg temmlig meget til det standardiseringsarbejde og var selv en del af det der foregik den gang.

Diskutionen startede da Nikolaj fejlagtigt troede at WAP var noget man så på telefonen omvendt så blandede han som mange andre WAP og WML sammen men sådan er det når man forsøger at gøre sig klog på noget man ikke aner noget om.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#204 Nikolaj Brinch Jørgensen

Diskutionen startede da Nikolaj fejlagtigt troede at WAP var noget man så på telefonen omvendt så blandede han som mange andre WAP og WML sammen men sådan er det når man forsøger at gøre sig klog på noget man ikke aner noget om.

Stop nu John. Læs hvad jeg har skrevet til dig. Du har misforstået det jeg skrev til dig, og nu 2-3 gange udlagt at jeg skulle have blandet WAP og WML sammen. Det har jeg ikke og det kunne jeg ikke finde på, det har jeg også forklaret dig. Jeg har lavet applikationer til r320 og r380. Det burde sige en ekspert som dig alt.

At du så med stor sandsynligved ikke ved hvad en portal er (selvom du vist have med wapportal.dk at gøre) er noget andet.

Er der mere luft i ballonen John er den ved at være sluppet op for denne gang.

 • 0
 • 0
#205 Stephen Aaskov

Diskutionen startede da Nikolaj fejlagtigt troede at WAP var noget man så på telefonen omvendt så blandede han som mange andre WAP og WML sammen men sådan er det når man forsøger at gøre sig klog på noget man ikke aner noget om.

Hvad er dette så udtryk for:

prakis så var iMode som jeg skrev navnet på de service som NTT DoKoMo lancerede på samme måde som TDC´s portal hedder Fly og 3 s portal hedder Planet 3.

Hvis WAP er andet end WML, må iMode vel også have lov til at være andet end nogle services?

 • 0
 • 0
#206 Nikolaj Brinch Jørgensen

WAP er død! Fremtiden ligger i iPhone og Android baserede telefoner... ren TCP/IP stack bliver fremtiden.

Så er operatørene dømt til at være bitflyttere for forbrugerne. Dejligt så får vi magten tilbage, så slemme TDC m. fl. ikke skal sidde med den.

 • 0
 • 0
#208 Peter D Hansen

År 2000: Strand taler om WAP-telefoner og WAP-sider: http://ing.dk/artikel/32931-elvte-time-for-wap-teknologi

År 2000: Strand foretager "undersøgelse" om WAP-telefoner og WAP-tjenester: http://mediawatch.dk/artikel/wap-skal-nok-slaa-igennem

År 2008: Se kommentarerne til denne artikel http://www.computerworld.dk/art/47304/nyrup-kapitalfonde-vil-fyre-kmd-an...

 • selv om artiklen ikke handler om WAP, så går Strand i kommentarerne helt amok i sit forsvar og efterrationalisering om hvad han EGENTLIG mente, da han først talte om WAP-telefoner og WAP-sider. Underholdende :-)
 • 0
 • 0
#209 John Strand

Kære Peter D Hansen

Lad mig skære tingene ud i pap for dig. Tilbage i år 2000 omtalte man WML sider som WAP sider og det var den måde som medierne kommunikerede det mobile internet til borgerne.

I dag kommunikere medierne LTE som 4G og det på trods af LTE er en 3G standard og intet har med 4G at gøre.

Den gang fortalte jeg på foredrag og i rapporter om den mobile internet udvikling som var grundlagt i WAP Forum og hvor en af hovedkrafterne bag dette arbejde var Phone.Com

Allerede den gang vidste vi at det standardiseringsarbejde som der lå i WAP Forum (Det er det der nu hedder OMA) ville være en roadmap og vi vidste allerede den gang at der ville kome telefoner med farveskærme og at hele den mobile internetudvikling ville gå stærkt de kommende år.

Rent faktisk så var det sådan at da jeg talte den store WAP Congress med 800 deltager i Sevilia i Spanien i år 2000 så talte man om den roadmap og om man skulle gå fra WML og i retningen af CHTML som japanerne brugte eller om man skulle gå i en anen retnig.

Jeg har ALDRIG påstået at at det mobile internet ikke ville udvikle sig og at det ville leve i en statisk verden hvor WML ville være det eneste folk vle se.

Allerede tilbage i år 2000/2001 havde man farveskærme i Japan og Korea og i Korea kørte man en vidreudvikling af WML med farveikoner og en række andre muligheder.

Gennem mit arbejde med WAP Forum (idag OMA) så kendte jeg den udvikling og den roadmap sm man rent faktisk kom til at følge.

Meget enkelt så kan jeg sige at den udvikling jeg talte om den gang og som vi beskrev i vor rapporter er den vej som den mobile udvikling er gået.

At du gerne vil få det til at se anderledes ud er fint for mig men jeg og mine kunder kender den udvikling jeg talte om den gang og jeg kan blot konstateere at tingene gik i den retning som jeg forudsagde den gang og i den retning som vi skitsered i vor rapporter.

Det eneste område hvor tingene kunne have gået stærkere var i relation ti WAP billing, der vr der mange operatører der primært satsede på SMS billing omvendt så er de kommet godt efter det idag og idag bliver der globallt takseret omkring små 2 milliarder US premium VAS ved hjælp af WAP billing over operatørernes billing systemer.

Hvs jeg skal sige det meget enkelt så bliver der solgt og takseret for flere penge via WAP billing idag end der gør gennem Apples APP store - og disse tal er i henhold til Mobile Intertainment Forum.

Håber at du på disse få linjer har forstået tingene.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#210 Nikolaj Brinch Jørgensen

Hvs jeg skal sige det meget enkelt så bliver der solgt og takseret for flere penge via WAP billing idag end der gør gennem Apples APP store - og disse tal er i henhold til Mobile Intertainment Forum.

Kan du ikke nævne den content leverandør der omsætter for mere via WAP end App Store og iTunes til iPhone? Dem vil jeg gerne hører om.

Håber at du på disse få linjer har forstået tingene.

Er dette en joke?

John, WAP forsvinder lige så langsomt. Alt teknologi konvergere mod ensartethed fordi det er billigst. WAP blev lavet fordi der ikke var TCP/IP på mobilerne. Det er der nu, så WAP forsvinder.

 • 0
 • 0
#211 John Strand

Kære Nikolaj

Nu er det sådan at der faktisk er en del spillere på det mobile tjeneste marked som omsætter for milliarder af kroner hvert år i mobile tjenester.

Du kan vælge at se på dem ud fra et regionalt perspektiv - altså i forhold til kontinenterne eller du kan tage nogle af dem der er rigtigt store og som er top of my mind:

Fox Mobile /Jamba - de er nok en af dé største spiller - mener at de omsætter for omkring 700 millioner US i kvartalet. Så er der Buongiorno de omsatte sidste år for 259 millioner euro. Så er der ZED der omsætter for ca. 600 millioner US, Avarto der er meget store i Tyskland og alperne, Sybase 365, M-Bolx der begge omsætter for et milliard beløb.

Rent faktisk er listen med dem der sælger mobile tjenester for over 100 millioner euro om året rimelig lang.

Nu er det sådan at vi har et tæt samarbejde med Mobile Intertainment Forum der organisere alle de store spillere i dette marked og i vor iPhone rapport har vi sammen med MEF vist at det globale marked for mobile tjenester til de 4 milliarder mobiltelefoner der er rundt omi verden er markant større end markedet til de iPhones der er solgt til dato.

Håber at du kan se at Apples app store også er en dværg målt i forhold til det globale marked for mobile tjenester.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#212 Claus Waldersdorff Knudsen

John Strand,

Nej, dit indlæg besvarer ikke mit ellers ret enkle spørgsmål:

Din kommentar:

Et par af dem vi har talt med har været involveret i iPaden og vi har talt med dem og SIM kort leverandører om hvorfor man kunne vælge at bruge microSIM og vi har talt med SIM kort leverandørerne om hvorvidt de vil give garanti på at deres micro SIM kort virker i iPaden - det vil de IKKE.

Mit spørgsmål

Så for nu at skære det ud i pap hvad jeg mener: [b]Hvordan kan du seriøst videregive så indlysende oplysninger som, at en SIM-kort leverandør IKKE vil garantere for at netop deres SIM-kort vil virke i Apples produkter?[/b]

Det er IKKE SIM-kort leverandørernes ansvar at netop deres SIM-kort vil virke i et Apple produkt, så derfor oplyser de indlysende, at de ikke kan garantere at deres SIM-kort vil virke i et Apple produkt, - eller for den sags skyld i mine eller andres produkter.

Dit svar:

Nu er det sådan at SIM kort er en standardvare der er underlangt nogle internationale standarder.

I praksis så er det sådan at når du køber en telefon så bruger den et SIM kort og den måde som telefonproducenterne implementere disse SIM kort er standardiseret og man bruger SIM kor på same måde i alle telefoner.

Når Apple så sender et nyt produkt på markedet så vil SIM kort leverandørerne ikke give garanti for at deres SIM kort virker i iPaden foordi de ikke ved hvordan Apple har implementeret SIM teknologien (de ved ikke om Apple bruger standarderne eller om de bruger deres egen propaitære teknologi) ...

Du taler udenom!

"Når Nokia så sender et nyt produkt på markedet så vil SIM kort leverandørerne ikke give garanti for at deres SIM kort virker i iNokiaPadden foordi de ikke ved hvordan Nokia har implementeret SIM teknologien (de ved ikke om Nokia bruger standarderne eller om de bruger deres egen propaitære teknologi)"

I ovenstående har jeg erstattet Apple med Nokia, og der er jo ingen forskel i udsagnene.

Begge udsagn er indlysende logik for liggehøns; men du vælger, som expert, ukritisk at bringe det videre!

Jeg gentager lige: (Lettere udvidet)

Det er IKKE SIM-kort leverandørernes ansvar at netop deres SIM-kort vil virke i et Apple/Nokia/RIM produkt, så derfor oplyser de indlysende, at de ikke kan garantere at deres SIM-kort vil virke i et Apple/Nokia/RIM produkt, - eller for den sags skyld i mine eller andres produkter.

Og derfor prøver jeg lige igen, med en lille udvidelse af spørgsmålet:

[b]Hvordan kan du seriøst videregive så indlysende oplysninger som, at en SIM-kort leverandør IKKE vil garantere for at netop deres SIM-kort vil virke i Apples/Nokias/RIMs produkter?[/b]

Jeg kunne jo også gøre det helt generelt ved at erstatte "Apples/Nokias/RIMs" med "en virksomheds".

Claus

 • 0
 • 0
#213 Nikolaj Brinch Jørgensen

Håber at du kan se at Apples app store også er en dværg målt i forhold til det globale marked for mobile tjenester.

Du skal have iTunes med i sammenligningen (som jeg skrev til dig). Har du salgstallene for den? Den har en omsætning årligt på ca. USD 2 mia.

Tallene for App Store er estimeret til en omsætning på USD 1 mio. om dagen. Det er rimelig pænt i forhold til antallet af håndsæt der, som årligt vokser med en hastighed på 131%

The Company sold 8.75 million iPhones in the quarter, representing 131 percent unit growth over the year-ago quarter.

Så hvordan er den en dværg? Dette er selvfølgelig kun for musik og uden App Store.

Skal vi så blive enige om at iPhone er noget som de andre spillere holder øje med - for det går forrygende hos Apple med den (jeg ville have svært ved at få armene ned hvis jeg var dem).

Kom igen John - man skal betales godt og grundigt af en konkurrent (Nokia) for at sige som du gør.

PS: Din omtale af Fox Mobile Entertainment (Jamba/Jamster), er det 2009 pr. kvartal, og udelukkende på WAP? Buongiorno er tallene for hele virksomheden - hvad fanden skal vi med dem. Kom med tallene på deres WAP forretning.

Så er der ZED der omsætter for ca. 600 millioner US, Avarto der er meget store i Tyskland og alperne, Sybase 365, M-Bolx der begge omsætter for et milliard beløb.

Ja virksomhederne gør. Kom nu med tallene for deres WAP forretning det var det som jeg spurgte dig om. Jeg kan også komme med tallene for Apples forretning de er større end nogen af dine tal tilsammen - men det kan ikke bruges.

Sæt dig ind i tingene, inden du bare går ind på hjemmesider og copy/paster et tal.

 • 0
 • 0
#214 Peter D Hansen

Og derfor prøver jeg lige igen, med en lille udvidelse af spørgsmålet:

Hvordan kan du seriøst videregive så indlysende oplysninger som, at en SIM-kort leverandør IKKE vil garantere for at netop deres SIM-kort vil virke i Apples/Nokias/RIMs produkter?

Jeg kunne jo også gøre det helt generelt ved at erstatte "Apples/Nokias/RIMs" med "en virksomheds".

Når Strand ikke svarer må han vel være løbet tør for søforklaringer og udenomssnak.

Men hvis Strand bare 1 gang indrømmer en fejl, kan Strand jo heller ikke vedblive at påstå at være så fejlfri, som han antyder 4 minutter inde i videoen her:

http://vimeo.com/3251410

Strand: "We have NEVER made a mistake in our predictions - it sounds arrogant, but GOOGLE me"

 • 0
 • 0
#215 Venligst Slet Min Bruger

Peter:

Interessant video. Jeg har fulgt John Strand i en del diskussioner - både her og på cw.dk. Jeg synes, det har det med at ende ret skingert, desværre.

I øvrigt synes jeg, han virker som en utrolig intelligent mand, der har styr på sit område. Til gengæld burde han måske være mand nok til at erkende, hvis/når han tager fejl.

 • 0
 • 0
#217 Nikolaj Brinch Jørgensen

At lave fejl er en af de største kilde til læring. Hvis vi ikke laver fejl - laver vi ikke rigtig noget. I hvert fald gør vi som vi altid har gjort og satser ikke på at udvikle os og komme derud hvor vi er lidt usikre, men hvor det føles super godt når det går godt. John har da lavet masser af fejl, det har vi alle. Problemet for John er bare, at han tror, at hvis han indrømmer det, så er han utroværdig. Det han ikke kan forstå er, at han er utroværdig, når han ikke indrømmer at han har lavet en fejl. John du ville styrke din troværdigheden, hvis du var ærlig og indrømmede dine fejl af og til. Troværdighed kommer ud af ærlighed.

Den måde hvorpå John konstant forsøger at få ret er mildest talt patetisk.

 • 0
 • 0
#221 John Strand

Nu var det sådan at man skal forholde sig til hvad jeg har sagt og skrevet og ikke til det som diverse tosser mener at jeg har sagt.

Hvis i læser den første artikel der blev skrevet om emnet så er den her: http://politiken.dk/tjek/digitalt/computer/article935125.ece

Det jeg har sagt og skrevet et hav af gange er at der IKKE er nogle teknologiske grunde til at bruge micro SIM kort i iPaden - det er faktuelt rigtigt.

Jeg har også sagt at med introduktionen af micro SIM så gør man tingene mere besværligt for kunder og operatører - du kan ikke bruge et af dine eksisterende SIM kort i iPaden, du skal ud og tegne et nyt abbonoment.

Jeg har også sagt at vi ved at mange operatører har efterlyst en bedre lås af Appples produkter end den vi kender fra iPhonen og en kombination af en hardware (SIM) og software er en effektiv måde at låse iPaden.

Jeg har også sagt at jeg tror at der kommer en lås på iPaden men at den viil være en option som operatører kn vælge til eller fra - i praksis så vil det være en option og den vil blive implementeret forskelligt på forskellige markeder.

Jeg har intet imod kritik og jeg står gerne på mål for det jeg har sagt men jeg står ikke på mål for det som forskellige tosser tror jeg har sagt.

Hvis man ser denne debat så er der rigtig mange eksempler på folk der mener jeg har sagt ting jeg ikke har sagt og folk der tror at verden ser ud på en måde mens fakta viser at den ser anderledes ud.

Lad os nu se hvad der sker på de forskellige markeder.... :-)

 • 0
 • 0
#224 ab ab

Bare for god ordens skyld, så er følgende hvad John Strand er citeret for i Politiken-artiklen:

Apple indfører i iPad’en et nyt SIM-kort, som giver brugeren teknologiske håndjern på. Der er ikke andet end kommercielle tanker bag at indføre et nyt format, og det ser ud, som om denne teknologilås alene skal gøre det nemt at malke kunderne

Derudover har han sagt en hel masse i kommentarerne på diverse artikler herinde, som jeg ikke lige formår at citere. Men den opgave er der nok andre nidkære faktatjekkkere, der vil tage på sig ;-)

Jeg har svært ved at se, hvad de "teknologiske håndjern" består i. Jeg har også svært ved at se, hvordan de skulle "gøre det nemt at malke forbrugerne". I praksis vil den åbne adgang til at tilbyde microSIM-kort kombineret med den fri konkurrence jo sikre en fornuftig prissætning på ydelsen.

 • 0
 • 0
#225 John Strand

Kære Jens Lund

Jeg formoder at du heviser til denne blog: http://www.roughlydrafted.com/2009/12/15/strand-consult-denmarks-illegit...

Måske skulle du bruge to minuttr og læse den orginale artikel fra mobil.nu fra 15. august 2007.

Hvis dine dansk kundskaber rækker til at du kan læse bare de første afsnit af artiklen så vil du se at jeg taler om deudfordringer Apple stod over for.

Jeg ved godt at Apple fantatikere har det med at beskrive virkeligheden på deres helt egen måde omvent det er der intet nyt i og det er det jg beskrev i denne note: http://www.strandconsult.dk/sw4031.asp

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#226 Jens Lund

Ret hårde ord fra en mand, der ikke har meget at have det i. Vi andre kan både læse og forstå hvad du har udtalt, og skrevet i denne debat til trods for vi bare er Google-eksperter.

Nej, jeg henviste ikke til den blog.

Jeg er sikker på, at psykologer også har en betegnelse, for det du lider af, men jeg synes ærlig talt det er for lavt at komme med den slags både i en debat og som "seriøs" "teleanalytiker".

Men igen, når argumenterne ikke slår til, må man jo finde en anden måde at tryne dem, man ikke kan argumentere mod.

 • 0
 • 0
#228 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg har også sagt at vi ved at mange operatører har efterlyst en bedre lås af Appples produkter end den vi kender fra iPhonen og en kombination af en hardware (SIM) og software er en effektiv måde at låse iPaden.

Hvad har det med MicroSIM at gøre?

Jeg har også sagt at jeg tror at der kommer en lås på iPaden men at den viil være en option som operatører kn vælge til eller fra - i praksis så vil det være en option og den vil blive implementeret forskelligt på forskellige markeder.

Spekulationer ikke bakket op af fakta. Steve Jobs har decideret udtalt sig i modsat retning.

Jeg har intet imod kritik og jeg står gerne på mål for det jeg har sagt men jeg står ikke på mål for det som forskellige tosser tror jeg har sagt.

Dette er usandt, og du bør demetere det NU!

Lad være med at kalde andre folk for tosser, du stempler dig selv temmelig meget, specielt med den måde du selv fremtræder på her i tråden.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere