Anholdt i CSC-hackersag er it-sikkerhedsspecialist

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Den 20-årige mand, der er anholdt i CSC-hackersagen, har tidligere taget en GREM-certificering i ’malware reverse engineering’. Derudover holder han lav profil på nettet.

Grundlovsdag blev en 20-årig mand anholdt på Østerbro i København og efterfølgende sigtet for at have hacket CSC’s mainframe-systemer og politiets e-mail i samarbejde med svenske Gottfrid Svartholm Warg.

Læs også: 20-årig, københavnsk it-konsulent anholdt i CSC-hackersag

Læs også: 20-årig mistænkt for at stjæle passwords til 10.000 politifolks e-mails

Nu kan Version2 afsløre, at den anholdte dansker havde en officiel sikkerhedscertificering i rygsækken, nemlig en såkaldt GREM-certificering, der er en forkortelse for GIAC Reverse Engineering Malware.

Har man gennemført dette kursus, er man i stand til at optrævle malware-kode og forstå, hvad der foregår i malwaren, lover kursusmaterialet fra den anerkendte SANS-organisation, der hvert år uddanner 12.000 personer kloden rundt inden for it-sikkerhed.

Pensum i kurset rummer blandt andet assembler-sprog for x86-platformen, analyse af malware på Windows API-niveau og gennemgang af rootkits. Man kommer altså ganske dybt ned i teknikken på computeren og malwaren, der i sagens natur ofte prøver at gemme sig så langt nede i systemet som muligt.

Kurset er målrettet personer, der arbejder med computer forensics, altså sikring af digitale beviser, eller som arbejder med at beskytte et netværk mod malware.

Den 20-årige, hvis navn Version2 har valgt ikke at offentliggøre, har derudover ikke efterladt sig mange spor på internettet. Han er ikke på Facebook eller andre sociale medier - i hvert fald ikke under sit fødenavn - ligesom der heller ikke på anden måde er omtale af ham på nettet.

Det har tidligere været fremme, at den anholdte har sit eget firma, hvor han tilbyder konsulentydelser inden for it-sikkerhed.

Læs også: Få overblikket: Politiet hacket - men hvad skete der?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Poul-Henning Kamp Blogger

Jeg abbonnerer på den teori om at det tager 10.000 timers koncentreret arbejde at blive specialist, uanset hvad det drejer sig om og jeg har meget svært ved at få mig selv til at kalde en 20årig der har været på et kursus for "IT-specialist"...

 • 18
 • 4
Peter Vangsgaard

he he, det er da bedre titel en IT-ninja, jeg tvivler på et kursus alene gør folk i stand til at mestre et assambler sprog så de kan noget brugbart med det. Måske et kursus kan give folk noget indblik i hvad der skal til og nogle metoder til de mest almindelige opgaver. En specialist forstår jeg som en person som også kan udføre opgaver som går ud over det normale inden for sit område og er i stand til at tænke kreativt for at løse den. Dertil skal man helt sikkert bruge sygelig meget tid på at udfordre sig selv inden man når det niveau inden for et område...intelligens er en faktor som kan gøre man hurtigere lærer ting, men den kan ikke stå alene.

 • 0
 • 2
Mads Lahrmann

Man kan vel ikke rigtig definere titlen specialist som værende noget man først opnår efter 10.000 timer i et job.

Jeg vil vove den påstand, at nogle af de skarpeste hoveder indenfor netop det felt her, er unge IT studerende som nok ikke har brugt 10.000 timer i et job allerede.

Derudover så kan man vel både være Junior specialist, Specialist og Senior specialist.. Hvornår opnår man så de to andre titler?

 • 0
 • 1
Flemming Riis

Man kan vel ikke rigtig definere titlen specialist som værende noget man først opnår efter 10.000 timer i et job.

10.000 er et misfoster at bruge som benchmark , hvis man ikke fatter en brik men alligevel har kunne bruge 10.000 timer uden at blive fyret er man vel ikke specialist.

Det er også ting som ikke er 10.000 timer gamle endnu og folk der ikke har lavet anden siden det kom frem er kan vel stadig være specialist

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere