Angribere har udnyttet kritisk zeroday-hul i Internet Explorer

24. september 2019 kl. 10:04
Angribere har udnyttet kritisk zeroday-hul i Internet Explorer
Illustration: anatolir/Bigstock.
Microsoft har nu udgivet en sikkerhedsopdatering, der skal sætte en stopper for, at den kritiske sårbarhed kan blive udnyttet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har udgivet en nødopdatering til internetbrowseren Internet Explorer. Sikkerhedsopdateringen skal lukke en kritisk zeroday-sårbarhed i browseren.

Det skriver mediet ZDNet.

Selvom Internet Explorers brugertal ligger på omkring to procent af markedsandelen for webbrowsere, er sårbarheden alvorlig, og ifølge ZDNet er den allerede blevet udnyttet af angribere.

Microsoft opfordrer de brugere, der benytter sig af Internet Explorer, til at opdatere til den seneste version.

Angribere fik brugerrettigheder

Det er Clément Lecigne fra Googles trusselsanalysegruppe, der har opdaget og indrapporteret zeroday-sårbarheden, og han beskriver fundet som en remote code execution-sårbarhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at udføre angrebet har brugere af Internet Explorer skulle lokkes til at besøge en ondsindet hjemmeside, hvilket har været muligt gennem blandt andet phishing-mails eller anden spam.

Ifølge Microsoft gjorde sårbarheden det muligt at ødelægge hukommelse på en måde, som gjorde det muligt for angriberen at udføre kode på lige vilkår med den faktiske bruger.

»En angriber, der med succes udnyttede sårbarheden, kunne få de samme brugerrettigheder, som den nuværende bruger. Hvis den nuværende bruger er logget på med administrative brugerrettigheder, kunne en hacker, tage kontrol over et system. Angriberen ville have mulighed for at installere programmer samt at se, ændre eller slette i data eller ligefrem oprette nye konti med fulde brugerrettigheder,« skriver Microsoft i en offentlig udmelding.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger