Android version 13 løfter sløret lidt mere for udviklerne

25. marts 2022 kl. 08:00
Android version 13 løfter sløret lidt mere for udviklerne
Illustration: ra2studio/Bigstock.
Mange nyheder om privacy og lyd- og billed-formater i den kommende udgave af mobil-styresystemet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Google har udsendt anden forhåndsvisning af den kommende udgave af Android, som har versionsnummer 13. Den byder ifølge Google på temaer som privatliv og sikkerhed, produktivitet for udviklere samt understøttelse af tablets og store skærme.

Blandt nyhederne er en ny brugertilladelse, POST_NOTIFICATIONS, som skal være vinklet af for at apps kan sende notifikationer. Apps på Android 13 skal anmode brugeren om notifikationstilladelsen, før de kan sende notifikationer. Den har ingen betydning for ældre udgaver af styresystemet.

I samme genre er et nyt api, som gør det muligt for en app at fjerne tidligere brugertilladelser, som ikke længere er nødvendige for appen.

Android 13 vil understøtte såkaldte farvevevektorskrifttyper i formatet COLR version 1 og opdaterer systemets emoji til dette formatet. COLRv1 er et nyt, meget kompakt skrifttypeformat, der optegnes hurtigt og skarpt i alle størrelser. Det er som nævnt humørikoner, som formatet retter sig imod.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bluetooth LE Audio (Low Energy) kommer også med Android 13. Det skal erstatte Bluetooth classic og give mulighed for nye anvendelser og måder, enheder kan forbinde sig på. Det vil give brugerne mulighed for at dele og udsende deres lyd til andre eller abonnere på offentlige udsendelse med høj lydkvalitet som ikke er på bekostning af batterilevetiden.

Også på lydsiden kommer understøttelse af en ny MIDI 2.0-standard, herunder muligheden for at tilslutte MIDI 2.0-hardware via USB.

Blandt andre nyheder er forbedrede muligheder for ikke-latinske tegnsæt, i forbindelse med visning og søgning.

Den færdige udgave af systemet forventes ifølge Google at lande på den anden side af juli i år.
 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger