Android slår iPhone i USA

Android har overhalet Apples iPhone på det amerikanske marked. Men amerikanernes kæledægge, Blackberry, er stadig nummer et på den anden siden af Atlanten.

Androiden slår æblet af banen på den amerikanske smartphone-scene. Der bliver nu solgt flere Android-telefoner end iPhones på det amerikanske marked. Det skriver markedsanalysefirmaet NPD Group.

Android står for 28 procent af markedet, efterfulgt af iPhone på 21 procent. Men BlackBerry er stadig amerikanernes foretrukne smartphone med 36 procent.

Efteråret har også budt på mange lanceringer af nye Android-telefoner, blandt andet med en heftig reklamekampagne for Motorolas Droid-telefon.

Ifølge bloggen The Android Site skyldes det først og fremmest operatørerne. I USA kan iPhone kun benyttes på AT&T's netværk, mens Android-telefoner findes både hos Verizon, T-Mobile og Sprint.

Undersøgelsen bygger på 150.000 online-spørgeskemaer blandt amerikanske forbrugere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jakob Damkjær

ikke er nr 1 i usa pt.

A fordi der relativt snart kommer nye iPhones...

B iPhone 4G afsløringen før tid har sikkert forsinket nogen forbrugeres køb af iPhones (Det er en af grundene til at virksomheder med en marketing afdeling der virker, ikke viser deres produkter alt for lang tid før de faktisk kan købes).

C Der er på det amerikanske markede two-for-one tilbud fra bla verison (dvs 2 telefoner for prisen på en). Det er en lav pris og sikkert fordi den kan konkurere til fuld pris at version giver det tilbud på alle sine smart phones...

D Andre operatøre har android telefoner der koster nul kroner med 2 års kontrakt... igen noget som favorisere meget pris bevidste kunder.

E Rygterne om en Verison iPhone afmatter også AT&T iPhone salget (mest grundet i AT&Ts mindre end stelare netværks kapacitet).

Så at android OS telefoner pt sælger flere faktiske telefoner i usa er der flere årsager til end at Android telefonerne bare er totalt supremo til alt med Android OS 2.1 ...

Samtidigt så kan nogen af de forbrugere der købte en Android telefon sidste år ikke udnytte de fordele der er ved AOS 2.1, da deres telefon er bundet til Android OS 1.6 så mm de køber en ny telefon kan de ikke bruge den nyeste version af AOS...

Sammenlign med iPhone OS hvor den oprindelige iPhone (den fra 3 år siden) fint kan køre iPhoneOS 3.1.3...

Desuden så kunne det være interessant at se tallene hvis man inkluderede iPod Touch salget. Det er en ret smartphone lignende dims som sælger ca 2/3 af hvad iPhone gør... (til dato 50 mil solgte iPhones 35 mil solgte iPod Touch...).

Men så bevæger produkt kategorien sig mere over i generelle håndholdte computer dimser, men er det ikke meningen at Android OS også skal bruges i den kategori ? Men det er der sikkert ikke nogen overskrifter i...

 • 0
 • 0
#5 Nikolaj Brinch Jørgensen

Ifølge bloggen The Android Site

Skal man ikke tage informationerne med en smule kritik, grundet de kommer fra et Android site?

I USA kan iPhone kun benyttes på AT&T's netværk, mens Android-telefoner findes både hos Verizon, T-Mobile og Sprint.

Her blandes netværk sammen med hvme der sælger telefonerne. Er det rimeligt. Man kan da i Danmark heller ikke købe en iPhone hos TDC, men man kan da godt bruge den på TDCs netværk.

Desuden skal det jo med at Apple er en leverandør liesom RIM (Blackberry). Android er en myriade er mere eller mindre heldige telefoner (HTC Hero er da til grin). Det vil også være interessant at se om det er AOS 2.1 telefoner på qualcomm snapdragon 1 GHz, eller omdet er noget langsomt møg som HTC Hero.

Android er interessant - men telefonerne er grimme i forhold til iPhone. Det gør mig utryg, ved at skulle købe ny telefon hele tiden - det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

 • 0
 • 0
#6 Jørgen Larsen

Her blandes netværk sammen med hvme der sælger telefonerne. Er det rimeligt. Man kan da i Danmark heller ikke købe en iPhone hos TDC, men man kan da godt bruge den på TDCs netværk.

Du kan i USA ikke få låst din iPhone op efter din 2 års bindingsperiode. Du er bundet til AT&T så længe de har eksklusivitet på salget.

http://www.boygeniusreport.com/2010/05/11/apple-confirms-it-signed-a-5-y...

[...] there was widespread disclosure of [AT&T's] five-year exclusivity and no suggestion by Apple or anyone else that iPhones would become unlocked after two years. In fact, the iPhone box itself disclosed to the prospective purchaser that a “[s]ervice plan with AT&T [would be] required for cellular network capabilities on expiration of initial new two-year agreement.” This at-purchase information was more than enough disclosure to put consumers on notice that they might never have a choice of cellular service for their iPhone, and to thus preclude a Kodak-type aftermarket.

 • 0
 • 0
#7 Peter Frandsen

Det er nok lidt tidligt at spå om hvem der vinder, men det er fedt at der er godt gang i konkurrencen.

Jeg er selv lige skiftet fra en iPhone 3GS til en HTC Desire (Android 2.1), og jeg kigger ikke tilbage. For mig er det bare en meget federe telefon^h^h^h^h ultra bærbar computer, der også kan ringe. Indtil HTC Desire kom frem ville jeg sige at iPhonen var pænere, men det synes jeg heller ikke holder længere. Så min vurdering er at jeg får bedre og billigere hardware, et bedre OS, og en ligeså lækker telefon når jeg vælger Android. Og jeg tror på at afstanden bare bliver større.

Just my two cents.

/Peter

 • 0
 • 0
#8 Martin Kofoed

Jeg skiftede også fra iPhone til Android og fortryder ikke ét sekund. Bare det at slippe for iTunes ville jeg gerne have betalt ekstra for. Det er noget overflødigt pjat, og en bizar måde at foretage den simple operation at flytte indhold fra/til telefonen.

Det er nok heller ikke tilfældigt, at Apple forsøger sig med sagsanlæg. Android og HTC er en reel trussel. På samme måde som Apple er en torn i øjet på Nokia, som derfor (med stort set samme argumenter ("vi kan ikke stiltiende se til, imens konkurrenten stjæler vores innovation")) også har lagt sag an mod Apple.

Så hvis man vurderer ud fra aktiviteten i de juridiske afdelinger, så er Nokia bange for Apple, og Apple er bange for Android.

Begge med god grund, efter min mening.

 • 0
 • 0
#10 Jakob Damkjær

Og vi vendertilbage til hundeslagsmålet som hele mobil branchen er i.

Alle sagsøger alle og nokia sagsøger flest...

"Nej, det kunne ej. En ipod touch er ikke en smartphone (bemærk phone-delen i smartphone!). Er det udtryk for nervøsitet, når du finder en masse desperate argumenter frem?"

eeh jeg sagde ikke at iPod Touch var en smartphone. Men at Android vel også kunne bruges til at lave en minitablet. Det er åbentlyst et succesrigt format med 35 milioner solgte eksemplare... og der findes android minitablets

så som http://www.archos.com/products/imt/archos_5it/index.html?country=dk&lang=en

sammenlignet med http://www.apple.com/ipodtouch/specs.html

Men hvis du kun vil diskutere telefoner så er det vel en fair begrænsning men eftersom minitabletsne og tabletsne er to områder hvor iPhone OS og Android OS konkurrere synes jeg det giver mening at inkludere dem...

At iPhone kun kommer til AT&T har (hvis man ser på de aftaler som Apple har lavet i resten af verden) mest noget med at gøre at de andre teleselskaber har valgt nogle mobilnetværks der stort set kun findes i usa og ikke resten af verden (cdma (Sprint og Verison)) og ikke standard G3 frekvenser (T-Mobile))... Så for at holde model antallet minimalt har de valgt den antenne kombination der virker overalt.

Fordi der relativt snart kommer nye iPhones...

Point being? Der kommer også nye Android-telefoner hele tiden.

Ja og der kommer nye iPhones en gang om året og derfor vil der naturligt være en afmatning i foråret når der snart kommer nye modeller.

iPhone 4G afsløringen før tid har sikkert forsinket nogen forbrugeres køb af iPhones (Det er en af grundene til at virksomheder med en marketing afdeling der virker, ikke viser deres produkter alt for lang tid før de faktisk kan købes).

Det samme burde jo gælde for Android-telefonerne. " Ikke i samme grad da der ikke kommer 209348029384029340239490234 modeller fra 10 forskellige fabrikanter så afsløringen af dette års iPhone før tid har en større effekt end afsløringen af en ud af mange Android OS telefoner.

"Der er på det amerikanske markede two-for-one tilbud fra bla verison (dvs 2 telefoner for prisen på en). Det er en lav pris og sikkert fordi den kan konkurere til fuld pris at version giver det tilbud på alle sine smart phones...

Konkurrence er en dejlig ting, ikke sandt?

Andre operatøre har android telefoner der koster nul kroner med 2 års kontrakt... igen noget som favorisere meget pris bevidste kunder.

Smart træk. Det tillader Apple vel ikke."

Jo da, men prissætning siger noget om den kvalitet som markeds prisen kommunikere... Hvis Android OS telefonerne faktisk var konkurancedygtige så ville det ikke kræve 50% / 100% rabat for at sælge telefonerne i sammenlignelig volumen. Så det markedet siger om Android OS telefoner er at det er discount telefoner man kan få smidt i nakken... det lyder som om de virkeligt har et overlegent produkt som de tror på.

Så at android OS telefoner pt sælger flere faktiske telefoner i usa er der flere årsager til end at Android telefonerne bare er totalt supremo til alt med Android OS 2.1 ...

Jeps. Hvad er din pointe?

Selvfølgelig er der andre årsager end Android OS. Lækre telefoner, gode priser, manglende konkurrence på iPhone-området, dårlig netværkskapacitet hos AT&T osv. ""

Eller man kunne sige, discount android OS telefoner til der kun er konkurence dygtige til dumping priser. Samtidigt er det kun forbruger indkøb undersøgelsen dækker ikke virksomheder og universiteter.

At sige at der ikke er konkurence på iPhone området er det samme som at sige at der ikke er konkurence på mercedes området når man taler om biler... med mindst 3 store fabrikanter med anselige markedsandele så må man sige at der er skarp konkurence, så det argument er bare direkte fejlagtigt.

"Samtidigt så kan nogen af de forbrugere der købte en Android telefon sidste år ikke udnytte de fordele der er ved AOS 2.1, da deres telefon er bundet til Android OS 1.6 så mm de køber en ny telefon kan de ikke bruge den nyeste version af AOS...

Det har intet med Android at gøre - det er producenterne, der ikke vil opdatere. Telefonerne kan som sådan sikkert godt køre Android 2.1 (2.2 snart), og man kan sagtens finde ROMS til de fleste telefoner."

Men ikke uden alvorlige ninja triks og derved giver Android OS telefonerne den almindelige forbruger et mindre gode ved køb end en sammenlignelig iPhone, noget der afspejles i den pris forbrugeren er vilig til at betale for Android OS telefonen.

Og forklar venligst hvordan telefon producenten kan afkobles fra en faktisk telefon ? faktum er at hvis man købte en iPhone version 1 så kan man instalere den nyeste version af iPhone OS og opnå de fulde fordele som hardwaren kan trække modsat en gammel android OS telefon hvor man er begrænset til version 1.6 der ikke helt kan kaldes konkurencedygtig ifht iPhone OS 3.1.3.

Hvis man tillader ninja triks så er iPhone lige så åben og fri som android telefonerne for så er jailbreaking et accepteret trick... men det gælder kun for entusiaster og ikke almindelige mennesker der ikke har lyst til at fucke rundt med rom billeder osv.

Så min pointe er vel at en del af det volumen forspring som Android OS er baseret på pris dumping og afmatning før den nye model af iPhone kommer. Ikke udelukkende på en teknisk eller bruger interface fordel som det nogen steder udlægges til.

For hvis to telefoner rent faktisk i den almindelige brugers øjne er lige gode så er det et firmas pligt at søge samme eller højere pris for et sammenligneligt eller bedre produkt... Eller der er måske nogen der mener at motorola og HTC bare deler ud af pengene (dumping priser) fordi deres pengesiloer er fyldte og det er for besværligt at komme af med overskudspengene... Det er jo ikke fordi at HTC og motorola er nystartede firmaer der skal trænge ind på markdet og derfor dumper prisen... HTC og motorola er gode brand names som i den almindelige forbrugers øjne er discount ifht iPhones....

/Jakob

 • 0
 • 0
#11 Deleted User

Jeg forstår ikke debatten. Hvad er pointen? Apple er bedre end resten af verden?

Det er fedt at Android i den grad bliver udbredt. Især for mig som udvikler til systemet! :) Modsat Apples produkter vil en udbredelse af Android (og til en vis grad winmo i øvrigt) medføre mere konkurrence, som er bedre for brugerne i sidste ende.

Design er i høj grad subjektivt. Jeg har det sidste års tid kommenteret over for min venner at jeg synes at iphonen holder et grimt design. Det mener jeg stadigvæk, og det lader til at de ændrer det nu (Se Gizmodo). At folk ser Apple som værende mere luksus svarer til at sige at B&O er bedre end Samsung fordi det er mere luksus. Det er i hvert fald dyrere og folk ved at dyrt=luksus, men det betyder ikke at det er bedre. Bør vi ikke holde os fra argumenter baseret på marketing herinde?

Anyway, jeg synes det her er en god nyhed, uanset hvem man hepper på. Konkurrence er altid godt, og bare rolig: Apple står stadigvæk ret pænt. :)

 • 0
 • 0
#13 Nikolaj Brinch Jørgensen

Android er lidt Kina-DVD maskinen vs. den gode kvalitet.

Desuden kan man jo spørge den almindelige forbruger (og ikke promillen af ingeniører fra Version 2) her i DK om de vil have Android (kunne også være Lenovo med Linux) eller iPhone (kunne også være Mac med OS X), og jeg tror de fleste kender svaret. Min kone (som er personalechef i en større svensk virksomhed) ved i hvert fald godt hvad hun skal have næste gang (hun har Nokia nu), men hun har valgt at vente på 4G udgaven.

Android er super (og det er godt med konkurrence til iPhone) - og med snapdragon er de også blevet hurtige som en iPhone 3GS. Det giver bare ikke mening at sammenligne iPhone med Android 1.5/1.6.

Min anke omkring f.eks. HTC Hero er at den møg sløv. Faktisk ligeså sløv som en Nokia E50 - og det er super træls.

Jeg vil da håbe for fremtiden at HTC f.eks. vil være søde overfor deres kunder og holde deres telefoner opdaterede, og ikke som nu, hvor de bliver efterladt...

At folk ser Apple som værende mere luksus svarer til at sige at B&O er bedre end Samsung fordi det er mere luksus.

Det er noget vrøvl. Læs det lige selv igen. At sammenligne "Apple som luksus" med "B&O som bedre end Samsung - fordi det er mere luksus" giver ingen mening.

Desuden så er det jo subjektivt, hvad kvalitet er. For nogen er det design - og for dem er B&O en del bedre end Samsung. For andre er det noget andet. For nogen er det sikkert antallet af knapper og indstillingsmuligheder - for andre er det tykke og dyre (og ligegyldige) højttalerkabler (overtro i allerhøjeste grad).

 • 0
 • 0
#15 Nikolaj Brinch Jørgensen

@Thomas Bundgaard

Du er jo Apple-fanboy og må da være glad for, at HTC sælger deres priser til så lave priser, at de umuligt kan tjene penge på dem..... så går HTC jo under på et tidspunkt, ikke sandt? :)

Man er ikke nødvendigvis fanboy eller hvad du eller måtte finde på at kalde folk af øgenavne, fordi man forholder sig kritisk til information.

Det er klart at en nyhed som ovenstående skal granskes for hvad den egentlig betyder - heriblandt også hvordan sammenligningen sker. Det er ingen hemmelighed at man kan sammenligne salgstal på kryds og tværs og komme frem til de tal man gerne vil.

Sammenligningen går her på telefoner med et bestemt OS. Er det en relevant sammenligning? Og hvorfor må iPad ikke være med i den sammenligning? Den kan da også bruges som smartphone og kører på iPhone.

 • 0
 • 0
#19 Nikolaj Brinch Jørgensen

Nu har Jakob selv sagt i en tidligere diskussion, at han er Apple-fanboy, så det er ikke "min" opfindelse.

Jamen bevares - det gælder dog stadigt at man har lov at forholde sig kritisk til information uden at nødvendigvis være pro en side.

En iPad er mig bekendt ikke en smartphone. Principielt kan man vel installere en VoIP-applikation, men hvis det tæller med, så er min PC jo også en smart-phone ;)

Vil du mene at en iPad med 3G SIM kort ikke er en telefon?

Hvilke fordele har den egentlig over Android'en?

Erfaring og know-how. De har været på markedet for disse telefoner LÆNGE før Android kom (læs: før år 2000 - da Pentium III var den nyeste og fedeste raket fra Intel og Rambus RDRAM var det sejeste i verden). RIMs første smartphones havde 80386 processor (8xx og 9xx serierne).

det er bare en anelse svært på android telefoner..

Er det det? HTC har jo været førende på Enterprise telefonmarkedet med deres Windows Mobile baserede telefoner. Det ville være sært hvis ikke de også kunne gøre det med deres Android telefoner.

 • 0
 • 0
#24 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jep. Mig bekendt kan den kun ringe, hvis man installerer en VoIP-applikation. Og så er den vel ligeså meget/lidt telefon som enhver Windows/Linux-pc

Ja det ser sådan ud - mig bad. Hvor lamt i øvrigt.

Jeg håber på sigt at følgende kan blive afklaret på telefonmarkedet:

 1. Om Androids måde (med åbenhed for udvikling) kan vise sig at blive super god (uden alt muligt virus og malware - og modbevise Apples argumenter.

 2. At Apple kan stoppe sin lukkethed og protektionisme omkring udvikling af software til telefonen (eller vi kan kalde det begænsninger), på baggrund af 1.

 3. At Java VM og CLR kan afvikles på iPhone/Android osv.

 • 0
 • 0
#25 Deleted User

Det er noget vrøvl. Læs det lige selv igen. At sammenligne "Apple som luksus" med "B&O som bedre end Samsung - fordi det er mere luksus" giver ingen mening.

HTC og motorola er gode brand names som i den almindelige forbrugers øjne er discount ifht iPhones....

Samsung er et godt brandname, men discount i forhold til B&O.

HTC er et godt brand name, men discount i forhold til Apple.

De to udtalelser er ens, og siger intet om kvaliteten af de to produkter.

 • 0
 • 0
#26 Hans Jørn Storgaard Andersen

Jeg har netop læst anmeldelser af den nyeste Droid Incredible og set en video, der viser forskellen mellem den og en gammel iPhone - samt set gisninger om de nye iPhone. Intetsteds taler man om priser -og jeg må nok sige, at de små dingenoter koster skejser i form af: Du får den "gratis", hvis du binder dig til £35/måned i resten af maskinens levetid (eller din egen ;-) Jeg er godt nok blevet gammel af gårde, så jeg har svært ved at se det sjove i at betale store månedlige afdrag på sådanne små dimser, hvor man ikke engang kan bruge 10-finger blindskrift ... Bare fordi man skal kunne blære sig på caféen af at kunne sende aktuelle fotos til sin Facebook-profil eller sammenligne priser på andet skrammel. Hvorfor al den hastværk og spild af god tid?

 • 0
 • 0
#27 Nikolaj Brinch Jørgensen

jeg har svært ved at se det sjove i at betale store månedlige afdrag på sådanne små dimser, hvor man ikke engang kan bruge 10-finger blindskrift ... Bare fordi man skal kunne blære sig på caféen af at kunne sende aktuelle fotos til sin Facebook-profil eller sammenligne priser på andet skrammel. Hvorfor al den hastværk og spild af god tid?

Du gav selv svaret:

Jeg er godt nok blevet gammel af gårde

Arbejdsmæssigt er der så mange ting som er blevet så meget nemmere efter skiftet fra en Nokia E51 til en smartphone (undisclosed brand).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere