Android slår iPhone i USA

19 kommentarer.  Hop til debatten
Android har overhalet Apples iPhone på det amerikanske marked. Men amerikanernes kæledægge, Blackberry, er stadig nummer et på den anden siden af Atlanten.
11. maj 2010 kl. 12:16
errorÆldre end 30 dage

Androiden slår æblet af banen på den amerikanske smartphone-scene. Der bliver nu solgt flere Android-telefoner end iPhones på det amerikanske marked. Det skriver markedsanalysefirmaet NPD Group.

Android står for 28 procent af markedet, efterfulgt af iPhone på 21 procent. Men BlackBerry er stadig amerikanernes foretrukne smartphone med 36 procent.

Efteråret har også budt på mange lanceringer af nye Android-telefoner, blandt andet med en heftig reklamekampagne for Motorolas Droid-telefon.

Ifølge bloggen The Android Site skyldes det først og fremmest operatørerne. I USA kan iPhone kun benyttes på AT&T's netværk, mens Android-telefoner findes både hos Verizon, T-Mobile og Sprint.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen bygger på 150.000 online-spørgeskemaer blandt amerikanske forbrugere.

19 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. maj 2010 kl. 13:24

Nøj, det er sikkert helt vildt præcist.

Mon ikke iPhone-markedet under alle omstændigheder har nået et relativt mætningspunkt med det antal der er solgt til dato?

2
11. maj 2010 kl. 15:40

ikke er nr 1 i usa pt.

A fordi der relativt snart kommer nye iPhones...

B iPhone 4G afsløringen før tid har sikkert forsinket nogen forbrugeres køb af iPhones (Det er en af grundene til at virksomheder med en marketing afdeling der virker, ikke viser deres produkter alt for lang tid før de faktisk kan købes).

C Der er på det amerikanske markede two-for-one tilbud fra bla verison (dvs 2 telefoner for prisen på en). Det er en lav pris og sikkert fordi den kan konkurere til fuld pris at version giver det tilbud på alle sine smart phones...

D Andre operatøre har android telefoner der koster nul kroner med 2 års kontrakt... igen noget som favorisere meget pris bevidste kunder.

E Rygterne om en Verison iPhone afmatter også AT&T iPhone salget (mest grundet i AT&Ts mindre end stelare netværks kapacitet).

Så at android OS telefoner pt sælger flere faktiske telefoner i usa er der flere årsager til end at Android telefonerne bare er totalt supremo til alt med Android OS 2.1 ...

Samtidigt så kan nogen af de forbrugere der købte en Android telefon sidste år ikke udnytte de fordele der er ved AOS 2.1, da deres telefon er bundet til Android OS 1.6 så mm de køber en ny telefon kan de ikke bruge den nyeste version af AOS...

Sammenlign med iPhone OS hvor den oprindelige iPhone (den fra 3 år siden) fint kan køre iPhoneOS 3.1.3...

Desuden så kunne det være interessant at se tallene hvis man inkluderede iPod Touch salget. Det er en ret smartphone lignende dims som sælger ca 2/3 af hvad iPhone gør... (til dato 50 mil solgte iPhones 35 mil solgte iPod Touch...).

Men så bevæger produkt kategorien sig mere over i generelle håndholdte computer dimser, men er det ikke meningen at Android OS også skal bruges i den kategori ? Men det er der sikkert ikke nogen overskrifter i...