Android runder en milliard solgte enheder i 2014

Illustration: Android Logo
Googles styresystem til mobilenheder vurderes til at sidde på omkring 80 procent af markedet for smartphones. Og i år bliver der solgt mange flere Android-enheder.

Forhandlere verden over vil i året 2014 lange en milliard Android-baserede smartphones og tablets over disken. Det skriver Infoworld.

Tallene er baseret på en årlig rapport fra analysevirksomheden Gartner, der forudser, at Android også i år vil være langt det mest udbredte styresystem på mobilenheder. En tendens som Gartner blandt andet begrunder med, at billige smartphones bliver mere og mere udbredte på nye markeder i blandt andet Asien.

Af analysen kan man også læse, at 75 procent solgte Android-enheder vil være til nye vækstmarkeder om tre år.

Men på trods af Androids fortsatte dominans på markedet, vil salget af mobilenheder fra Apple stå for den største procentvise stigning. Gartner forudser, at salget af Android-enheder vil stige med 25,6 procent i forhold til sidste år, mens ditto for Apple vil stige med 29 procent.

Det fremgår også af Gartners analyse, at Microsofts Windows Phone vil se en lille fremgang på markedet, selvom det stadig ikke kommer i nærheden af de to dominerende styresystemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize