Android-rebeller får 125 millioner til udvikling af CyanogenMod

Illustration: Android Logo
CyanogenMod har fået tilført 125 millioner kroner til at gøre Android-varianten lettere at bruge, til trods for Googles modstand.

Den modificerede Android-udgave, CyanogenMod, får nu 125 millioner kroner til at gøre det lettere for brugerne at udskifte telefonproducenternes Android-versioner med CyanogenMod. Det skriver The Verge.

CyanogenMod har 11 millioner daglige brugere, men lige nu kræver det op mod 23 trin at udskifte den Android-version, telefonen er født med, med CyanogenMods version.

CyanogenMod er især populær blandt brugere af Android-enheder, som er utilfredse med, at der er for meget unødvendigt fyld i de Android-versioner, der ligger på telefonerne, og blandt brugere, hvor telefonproducenterne ikke længere leverer opdateringer.

For visse modeller af smartphones holder producenterne op med at levere nye opdateringer, inden telefonen er to år gammel, og ved at skifte til CyanogenMod kan man i stedet få opdateringer derfra.

CyanogenMod kan imidlertid ikke distribueres sammen med Googles Android-applikationer som Gmail og Maps på grund af Googles licensbetingelser. Samtidig har CyanogenMod måttet fjerne en applikation i Google Play-butikken, som ellers gjorde det lettere at installere CyanogenMod, fordi den krænkede Googles betingelser.

De 125 millioner kroner til CyanogenMod skal bruges på at udvide udviklerholdet bag Android-modifikationen med yderligere 40-50 medarbejdere fra i dag blot 20. Det skal gøre det muligt at få skabt en enkel installationsmetode, som ikke krænker Googles regler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jan Gundtofte-Bruun

Personligt er jeg stor fan af, at man kan justere på nærmest alt, og at der ikke er unødvendige (og fastlåste!) programmer (HTC Stocks, I'm looking at you). Jeg kører pt. CM11 med Android 4.4 på en Nexus 4, og det kører på skinner.

Egentlig mangler jeg bare at restore en gammel version af Google Maps, fra før de begyndte at hive features ud for at gøre dets UI "pænere" (en modedille som i min optik er komplet misforstået).

 • 1
 • 0
Johnnie Hougaard Nielsen

Der er ingen "glad giver". Der er nogle investorer som satser på at det giver udbytte. Så der er jo brug for at CyanogenMod kan tjene penge, på tilsvarende vilkår som fx Google.

De skriver selv:

We have successfully closed our Series B financing with our new partners at Andreessen Horowitz and Tencent, as well as continued participation from our current partners at Benchmark and Redpoint.

 • 1
 • 0
Jan Gundtofte-Bruun

Hvem er den glade giver af pengene?

To links væk herfra:

Today, another door has opened up. We have successfully closed our Series B financing with our new partners at Andreessen Horowitz and Tencent, as well as continued participation from our current partners at Benchmark and Redpoint. Peter Levine from A16Z will also be joining our board of directors. This new influx of capital will primarily be used to grow our engineering team as well as our UX, design, and product teams so that we can continue to build the next generation of mobile experience.

Lidt indirekte, men noget at gå efter hvis du vil vide det helt konkret.

Edit: Johnnie kom mig 5sek i forkøbet. *<|:-)

 • 0
 • 0
Johnnie Hougaard Nielsen

Som tidligere pointeret er det en investering, med håb om afkast. Hvilken forretningsmodel Cyanogen Inc. har er uklart. Engadget skrev:

At present, there are no plans to charge CyanogenMod users. There's a partnership with an unnamed hardware manufacturer in the works, but Cyanogen is otherwise exploring many potential business models.

Det ligner den sædvanlige model, få en masse brugere gennet ind i folden, så finder vi nok en måde at tjene på dem.

Der har været en vis irritation blandt CyanogenMod støtter, som ikke havde det godt med tanken om at projektet skifter til at være kommercielt.

 • 2
 • 0
Johan Cardel

Har overvejet at installere det på min aldrende HTC Desire Z, for den sidste update til den kom for ca 2 år siden......! Men alligevel, efter at have set den guide der er, overvejer jeg lige en ekstra gang. Håber det bliver til et værdigt alternativ.

 • 0
 • 0
Jan Gundtofte-Bruun

Jeg har selv haft en Desire Z, en vidunderlig lille maskine. Jeg kan ikke huske hvor meget ram den har, det kan være at (den nyeste version af) Cyanogen er for stor (ikke nok plads til overs til apps).

Men Johan, PRØV for søren da! Cyanogen er MEGET bedre end Android uanset om det er Google's "plain vanilla" eller en leverandørs tilrettede.

PS. Jeg ved godt det er et sent svar, men man kan håbe at du ser det alligevel. :-)

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere