Android på vej i krig: Våbenproducent vil give soldater Android-telefoner

Soldater vil kunne se hinandens positioner via GPS og studere luftfotos af fjenden på særlige mobiltelefoner. Våbenproducenten Raytheon vil bruge Android som platform for de særlige telefoner til militær brug.

Den amerikanske våbenproducent Raytheon arbejder på en særlig mobiltelefon baseret på Android, som skal kunne hjælpe soldater i felten. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De håndholdte enheder vil anvende militærets kommunikationsnetværk og kryptering, men Raytheon, som blandt andet har udviklet jord-til-luft missilsystemet Patriot, vil basere systemet på Googles Android-platform.

Ifølge Reuters har Raytheon også arbejdet tæt sammen med Google om projektet.

Mobiltelefonerne vil eksempelvis kunne bruges til ved hjælp af GPS at vise allierede soldaters positioner. Samtidig vil det være muligt for soldater i felten at studere luftfotos fra ubemandede fly eller satellitter på håndholdte enheder frem for eksempelvis bærbare pc'er.

Raytheon har udviklet software til telefoner fra Motorola og HTC og forhandler med blandt andet den amerikanske hær og det indiske militær.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Michael Rangård

Hvor tit mon soldaten skal indtaste sin pin-kode, så evt. fjender ikke har fri adgang til samtlige oplysninger om placeringen af de øvrige soldater i enheden og evt. deres bevæbning...

Nå men der går nok nogle år før det danske forsvar vælger at bruge nogle milliarder på at udvikle et dansk system som svare til dette, men som tilfældigvis ikke kan kommunikerer med de øvrige natosystemer :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere