Android overhaler iPhone i Danmark

Hver syvende voksne dansker ejer nu en Android- eller iPhone-telefon. Mest populær er Android, mens iPhone beholder førertrøjen blandt de unge, de rige og de storbysmarte.

Godt nok har Apple mindst et års forspring i at lave smartphones, der kan bruges af almindelige mennesker. Men udfordreren Android har i en spurt, der for alvor satte ind for et halvt års tid siden, nu overhalet iPhone i Danmark med et mulehår.

7,2 procent af danskerne i den arbejdsduelige alder har en Android-telefon, mens 6,9 procent ejer en iPhone, hvilket svarer til, at i alt 530.000 danskere bruger disse telefon-platforme.

Det viser en ny måling blandt 6.737 danskere i alderen 18-70 år, som firmaet Balleby & Grumsen har bedt Analyse Danmark om at udføre.

Hos nogle grupper er iPhone dog stadig den mest populære, viser et nærmere kig på tallene. Således foretrækker de højestlønnede, de yngste og indbyggerne i København en telefon med et æble-logo.

53 procent har flatrate på data

Med en smartphone kan der også følge enorme regninger for datatrafik, så 53 procent af alle Android- og iPhone-ejerne har købt et flatrate-abonnement for datatrafik, viser undersøgelsen.

Den første iPhone blev sat til salg i Danmark sommeren 2008, mens Android pippede frem så småt midt i 2009 med HTC-modellen Magic.

Siden årskiftet til 2010 er det væltet frem med nye Android-modeller fra blandt andet HTC, Sony Ericsson og Samsung.

Også på verdensplan stormer Android-platformen frem. Her kunne Google tidligere på sommeren fortælle, at der hver dag bliver taget 200.000 nye Android-telefoner i brug.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jesper Lund Stocholm Blogger

iPhone beholder førertrøjen blandt de unge, de rige og de storbysmarte.

Jæs - og jeg der ellers betragter mig som en "bonderøv, der er flyttet til Kjøwenhaun". Jeg er åbenbart mere mere smart og fræk end som så (og yngre!).

 • 0
 • 0
#8 Piotr Czarny

Apple havde nogle ret fede Macintosh, som havde et (på det tidspunkt) fedt operativsystem, glimrende hardware og en masse fanboys. Hardwaren var låst til softwaren og kostede kassen.

Så kom bambus-PC'erne med MSDOS, CGA og Hercules og tog markedet. Og det selvom MSDOS virkelig var råddent, svært at sætte op og fjendtligt på alle mulige måder. MSDOS blev til Windows 3.0, som blev til Windows 95 og resten af historien kender vi. Apple blev til en lille spiller på et kæmpe marked og på kanten til at dø.

I dag låser Apple igen deres operativsystem til dyr hardware. Android kommer til at køre på alle slags hardware - både den rigtig dyre men også den helt billige. Historien vil højest sandsynligt gentage sig.

 • 0
 • 0
#10 Morten Borg

Piotr: Jeg er helt enig, Android bliver formentlig en dominerende platform fordi den er tilgængelig på billigere og flere enheder.

Men er det et kriterie at være størst? Apple klarede sig igennem og er i dag mere værd end Microsoft. Måske Apple på sigt kommer til at miste smartphone markedsandele, men Apples styrke er at de gang på gang kommer igen og indtager helt nye markeder.

 • 0
 • 0
#12 Piotr Czarny

Det gælder ikke nødvendigvis om at være størst. For mig at se gælder det om at skubbe til udviklingen og her er både Apple og Google godt med. Apple har lavet den første rigtigt lækre håndholdte terminal med en god brugerflade og tilhørende AppStore. Google presser på for at få idéen om håndholdte devices helt ud til kanten af markedet, hvor pengene ikke er ret mange men hvor tallene er store.

Google gør det godt på det område og er på vej til at være en solid spiller. Hvis historien fra 80'erne gentager sig, bliver Apple marginaliseret og kommer til at få problemer. Det kan være, at de er i stand til at genopfinde sig selv endnu en gang. Indtil videre har de gjort det hver gang, de har ramt en mur, men det er bare så utroligt svært at blive ved med at gøre det.

Tiden vil vise...

 • 0
 • 0
#13 Martin Bøgelund

Morten Winther:

..elsker min iPhone og nye iPad

Fra iPad og iPhone salgsmaterialet:

Hos Apple Inc. er vi overbeviste om at du efter kort tids brug af din iPhone/iPad, vil komme til at elske den!

Vi kan forvisse dig om, at din iPhone/iPad også elsker dig! Vi gør derfor på forhånd opmærksom på at de små klap i bagdelen du mærker, er kærlighedsklap fra din iPhone/iPad.

Du må ikke - vi gentager: [b]ikke[/b] - få den tanke at det er Steve Jobs, som leder efter din tegnebog!

;-)

 • 0
 • 0
#14 Morten Winther

Jeg synes ikke at jeg har bemærket de små klap i bagdelen, men der har da været en del nysgerrige blik efter min iPad i bussen og metroen. ;-D

Men er enige i at Apple er gode til at genopfinde sig selv. iPod Touch skal jo heller ikke glemmes, da den også afvikler apps. De tælles sikkert ikke med i statistikken over smartphones.

Lad os se den 7 september. Ny iPad mini 7", ny iPod Touch, iPad Pro med Retina display, Apple TV? Apple fortsætter udviklingen.

 • 0
 • 0
#15 Ricki Gregersen

Det er en svær sammenligning at lave. Artiklen er meget klar omkring præmisserne: antal Android telefoner vs Æble telefoner, men er det så sigende for markedet...

Det er kun Apple der laver iPhones, Android telefoner er der, som artiklen siger, flere producenter der laver.

Apple genererer et mersalg via deres app store, google genererer et mersalg på reklamer. Android producenterne sparer vel lidt på softwaresiden ved at benytte Android OS'et, men har ikke noget mersalg efter de er sendt ud fra fabrikken. Apple er software og hardware producent i det her spil, Google er softwareproducent, HTC osv. Er hardwareproducent.

En mere sigende sammenligning ville vel være installationsbase for Android OS vs. iOS, men den er stadig svær da Android er gratis/open source og iOS slet ikke er tilgængelig for andre producenter. Man er nok nød til at, hvilket kunne være sjovt at se, stille installationsbase, solgte enheder og økonomi op for at se om tingene udvikler sig eller er stagneret. Et skud fra hoften er at der er flere iPod Touch + iPhones end Android telefoner I DK pt. Nogen der ved om der findes en iPod touch ækvivalent med Android eller er det for småt et område til Google + hardwareproducenter gider røre det?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere