Android- og iPhone-udviklere i 'live' mashup-dyst på Digitalisér-konference

Det tager højst et par timer at få en offentlig tjeneste gjort tilgængelig på to nye platforme. Lynudvikling af iPhone- og Android-applikationer til toilet-jagt viste vejen for fremtidens brug af offentlige data.

Hvor svært kan det egentligt være at få gjort offentlige data og tjenester nemt tilgængelige?

Det spurgte to udviklere sig selv om og besluttede at sætte en kode-battle bag ordene. De skulle udvikle en applikation til at finde nærmeste toilet på to mobil-platforme i løbet af en eftermiddag på Digitaliser-konferencen i Århus.

»Det tog ikke mere end et par timer, og vi snakkede nok med andre halvdelen af tiden,« forklarer Tommy Dejbjerg Pedersen fra Miracle, der stod for Android-udgaven af applikationen.

Baggrunden for udfordringen er håbet om, at de enorme mængder data, som det offentlige råder over, kan komme ud og blive brugt ? også af alskens hyggeprogrammører. Det var faktisk hele grundlaget for konkurrencen Offentlige Data i Spil, som blandt andet blev vundet af Tine Müller, der ønskede en hjemmeside, hvor man kunne finde frem til alle offentlige toiletter.

Det var de toilet-koordinater, hun nu har fået adgang til, som de to mobil-udviklere kastede sig over.

»Det svarer lidt til en Hello World i map-verdenen, det vi har lavet. Hente XML over nettet, parse det og så sætte noget op. Det er alt sammen basisting,« forklarede Uffe Koch, iPhone-udvikler fra Huge Lawn Software.

At det ikke tog de to udviklere mange sekunder at smække en applikation sammen, der hjælper med at finde nærmeste toilet, skyldes også udpræget copy-paste-kodning.

»Det var 'code by Google'. Man kan google sig frem til alle emner til begge platforme og finde kodeeksempler,« forklarede Uffe Koch.

»Jeg brugte Version2's Android-skole og kopierede det meste af koden derfra, så var jeg kørende,« sagde Tommy Dejbjerg Pedersen.

Hans Android-applikation udmærker sig ved også at vise et billede af stedet, hvor man kan finde toilettet.

»Det er taget fra Google Streetview, ud fra koordinatorne. Det handler jo bare om at bruge de byggeklodser, man har, og få noget ud af det. Hvis den præcise dør skal vises på billedet, kræver det noget manuelt arbejde, men det kunne være en community-baseret opgave,« sagde Tommy Dejbjerg.

Nu er koden givet til Tine Müllers projekt, så hun kan lægge applikationerne ud til download. Alt er i øvrigt open source.

»Så står det frit for enhver inkontinent programmør at arbejde videre på det,« sagde Tommy Dejbjerg med et stort grin.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017