Den seneste version af Googles Android-styresystem er blevet lanceret i denne uge.
Udrulningen af Android Nougat, som version 7 af styresystemet kaldes, vil så småt begynde hen over de kommende uger.
Mediet bemærker blandt andet, at Nougat byder på et redesignet notifikationspanel, nye emojier og en ny splitscreen-tilstand til multitasking set fra et menneskeligt perspektiv.
Og så er der adskillige forbedringer 'under hjelmen'. Såsom opdateringer til batterisparetilstanden 'Doze' og understøttelse af Java 8 og Vulkan. Sidstnævnte er en grafik-API, som Khronos Group står bag.
De står også bag OpenGL.
Vulkan er tænkt som Androids svar til DirectX i Windows og Metal i IOS.
Også på sikkerhedssiden er der flere forbedringer. Blandt andet en fuldstændig omstrukturering af Androids MediaServer. Det var i denne del af styresystemet, Stagefright-sårbarheden i sin tid dukkede op, hvor en angriber i princippet kunne overtage en telefon via en MMS.
Omstruktureringen vil ifølge Ars Technica eksempelvis betyde, at skulle der dukke nye sikkerhedshuller op i det dengang berørte bibliotek libstagefright, så vil en angriber modsat tidligere kun få begrænset adgang til enheden.
Det skyldes, at libstagefright nu bor under MediaCodecService, hvor der kun vil være adgang til GPU'en.
Tidligere gav sårbarheden mulighed for at opnå samme adgang, som hele MediaServer havde; det vil blandt andet sige adgang til kamera, bluetooth, lyd-enheder, netværks-sockets, GPU og så fremdeles.
I forhold til sikkerheden byder den nye Android også på en scoped adgang til mapper. Tidligere fik en app adgang til det hele eller til ingenting.
Med Nougat kan adgang sættes op per mappe, så en vækkeurs-app kun har adgang til vækkeurs-mappen, kamera-appen har kun adgang til billedmappen etc.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.