Android N lader to apps dele skærmen

Google har nu givet Android-udviklere adgang til den næste udgave af mobilstyresystemet, der indeholder en række nye muligheder.

Den næste udgave af Android-styresystemet har endnu kun fået forbogstavet N og ikke et mere mundret navn efter noget sødt, som traditionen foreløbig har været. Men den nye udgave er nu frigivet i en preview-version til udviklere, som kan afprøve en række af de funktioner, der formentligt kommer med i den færdige udgave.

Android N set med udviklerbriller kommer først og fremmest til at indeholde muligheden for at lade to apps dele skærmen. Det har været forsøgt med større og mindre held i andre mobilstyresystemer, men nu mener Google altså, at tiden er inde til at afprøve det i Android.

Tanken er, at det ligesom det har været standard på pc-platformene i mere end 30 år, så kan flere vinduer - ups, apps - side om side gøre det lettere at anvende 'produktivitetsapplikationer'. Det vil sige, at nu er der ingen undskyldning for at have den der præsentation og regnearket side om side på mobilen og forberede dig til morgenens præsentation i toget.

For udviklerne betyder det, at app'en skal kunne understøtte forskellige størrelser, hvilket ikke er meget anderledes end at lave apps, der tilpasser sig forskellige skærmopløsninger. Det vil også være muligt at slå funktionen til apps i flere vinduer fra.

Udviklere får nu også i Android N mulighed for at bruge Quick Settings, hvor man swiper ned fra toppen af skærmen, til at indeholde genveje til indstillinger for sin applikation.

Android N vil også indeholde en ny Data Saver-funktion, som skal reducere mobildataforbruget. Det skal hjælpe brugerne med ikke at overskride deres månedlige dataforbrug. For udviklerne betyder det, at det nu kan være nødvendigt at spørge systemet, hvilke indstillinger brugeren har sat for Data Saver.

Derudover indeholder Android N også en række andre nye funktioner, som ikke direkte har indflydelse på app-udvikling. Det gælder blandt andet en ny mulighed for Androids standard telefonapplikation for at blokere for opkald fra visse numre.

Der kommer også en række forbedringer af sikkerheden især i forhold til kryptering og certifikater samt en udvidet adgangskontrol i Android for Work.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Rune Jensen

er ikke så meget, om APPen kan tilpasse sig forskellige skærmstørrelser, men hvordan man kan gennemtvinge fuldskærm (i en HTML web APP).

Der er et API for det, som, når det aktiveres, bør spørge brugeren, om denne vil tillade fuldskærm. Men der sker intet...

Derudover, når det virtuelle tastatur kommer frem, fordi en editérbar textbox får fokus, så ville jeg gerne, at den DIV, hvor text-boxen er i bliver zoomet op og resten af APPen bliver skåret væk. Lidt ligesom det virker i Youtube APPen, når man skal skrive en meddelelse.

Hvad der sker i stedet nu er, at APPen - hele det synlige af APPen - tilpasses vinduet - minus den plads, som det virtuelle tastatur bruger. Så APPen bliver visuelt meget lille, fordi skærmtastaturet bruger ganske meget plads vertikalt..

Men er der nogen måde at teste via JS eller CSS, om skærmtastaturet er på eller ej i Android?

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017