Android Marshmallow er lige om hjørnet

Illustration: Android Logo
En ny udgave af Android forventes ude til efteråret. Det er dog umiddelbart småt med nyhederne i forhold til den nuværende Lollipop.

Google følger den søde tradition og kalder den næste versionen af styresystemet Android for Marshmallow. Android 6.0 skal erstatte den nuværende Lollipop-version og udkommer på et uspecificeret tidspunkt i løbet af efteråret. Det skriver arstechnica.com.

Ifølge Androidpit er det få ting, der umiddelbart ændres med den nye version, men der er blandt andet tale om en startskærm, der nu - som andre skærmbilleder - kan rotere, en RAM-kontrol, der er flyttet opad i menusystemet, og support til fingeraftryksscannere.

Det forventes desuden, at et Software Development Kit (SDK) til Marshmallow udkommer sammen med den kommende 2015-udgave af Nexus 5, og flere spår, at Android 6.0 også udkommer med Nexus 5.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jonas Nyrup

Der er en kæmpe nyhed - mere finkornede permissions. Dog forstår jeg ikke, hvorfor apps nødvendigvis skal compiles til den nye SDK for at understøtte det? CyanogeMods Privacy Guard fungerer glimrende efter min oplevelse.

 • 4
 • 0
Esben Laursen

Dog forstår jeg ikke, hvorfor apps nødvendigvis skal compiles til den nye SDK for at understøtte det?

Hvis app'en understøtter det, så spørger den når den skal bruge rettigheden.

Hvis det er en lagacy app, kan man slå det helt fra under apps i menuen, med chance for at den crasher hvis app programmøren ikke har styr på sine exceptions.

Det er dog ikke alle rettigheder man kan slå fra. F.eks net adgang og læse/skrive til sd-kort mm kan ikke slås fra desværre....

-- Esben

 • 4
 • 0
Martin Falkenberg

Mja, det kan da kun blive bedre end Lollipop.

Efter den er kommet på min Samsung Note 3 er det godt nok gået ned af bakke.

Bevares, enkelte features er da kærkommen, f.eks. så vises fejl i "Mønsterkoden" ikke, hvis man lige stryger forkert. Men Lollipop låser/fryser, går tilbage til Facebook hvis et video-link på Facebook trykkes "Fuldskærm", mindre responsiv, Indstillinger "gemt" mere væk, for meget tyggegummi, Favoritter (under telefonopkald) er listet med nogle bobler istedet for en liste, og så husker jeg ikke mere lige pt.

Men alt i alt, meget utilfreds med den nye opdatering og hastigheden af denne på min telefon. Og nej, jeg gider ikke belemres med at skulle nedgradere til Kitkat - selvom den kørte 101% lækkert på Note 3!

 • 0
 • 1
Martin Falkenberg

Nu hvor jeg allerede har fået en "tommeltot ned", så kan jeg jo lige fortsætte med en ting jeg glemte.

Det er den "quickbar" ude i den ene side... Den man får frem ved at holde "tilbage" tasten nede. Den er også væk - bevares, den kommer frem ved at holde "tilbage" tasten nede, men den forsvinder igen!

Ikke nok med det, hvis jeg trykker på en af genvejene deri, så åbner den kun i et vindue, hvor jeg nu skal holde fingeren nede til den "brummer", og så trække den ud, for at det bliver i fuldskærm...

Ja, det er skide irriterende.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere