Android haler ind på iPad’en: Hver fjerde solgte tavlecomputer er med Android

Apples tidligere totale dominans på tavle-markedet bliver nu udfordret af Android. To ud af tre solgte tavlecomputere er dog stadig iPads.

Da Apple i foråret 2010 præsenterede iPad’en, gik der et sus igennem it-branchen og det tog lang tid, før konkurrenterne kunne præsentere hardware og software, som kunne bide skeer med iPad’en. De første rigtigt brugbare Android-tavler var også dyrere end Apples produkt.

Men nu sker der noget på markedet. I tredje kvartal af 2011 var der således installeret Android på hver fjerde solgte tavlecomputer, og Samsung stod alene for ni procent af det samlede tavle-salg. Det har firmaet Strategy Analytics regnet sig frem til, skriver Bloomberg.com.

Apple dominerede fuldstændigt markedet i tredje kvartal af 2010 med 96 procent af tavlesalget, for der var dengang reelt ingen alvorlige konkurrenter til iPad’en. Nu er det væltet frem med alternativer, men iPad’en sidder stadig solidt på tronen med en markedsandel på 67 procent.

Med til historien hører også, at Apple har sat gang i en juridisk offensiv mod især Samsungs tavlecomputere. De to giganter mødes i retssale kloden rundt i disse måneder, og foreløbigt er det lykkedes Apple at få stoppet salget af Samsungs Galaxy Tab-serie i Tyskland og Australien.

Blandt de øvrige udfordrere til iPad og iOS er tavler med Windows, der havde en bid på 2,4 procent, og Research in Motions Playbook, der måtte nøjes med det halve. HP's WebOS, som blev aflivet i august og først derefter blev et salgshit, fordi HP tømte lageret med meget lave priser, er slet ikke opgjort selvstændigt, men falder i kategorien 'andre'. Det skriver The Register.

I alt blev der solgt 16,7 millioner tavlecomputere i løbet af tredje kvartal, mod 4,4 året før.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jens Holm

Matematik... Hvis 2 af 3 er ipad's så har de 66%.. Hvis hver 4 er en Android, så har de 25%.. så kan resten af markedet vel kun have 100 -(66+25) = 9%. David, jeg kan ikke rigtig følge at de øvrige skulle have samme succes som Android, når de til sammen har 9% af markedet, i store tal:)

  • 3
  • 0
#7 Jakob Damkjær

og ifølge googles egne tal... så er det sammenlagt 3.4 milioner android dimser der køre med android 3.0. Der findes så selvfølgeligt android dimser der køre 2.x men spørgsmålet er så om man vil karakterisere dimser som "B&N Nook Color" som faktiske ikke er android tablets som android tablets...

Så hvis man tæller ravl og krat med som ved ninjatriks og fraskrivelse af garenti så givetvis... men hvis man regner 7" android 2.x tablets med hvorfor så ikke medregne næsten 5" android 4.0 phones med som både tablets og smartphones ?

Men hvis man kun tæller de faktisk solgte android 3.0 tablets (den første version af android der faktisk er beregnet som tablet OS) så kravler markedesandelen en del nedaf... til en ca. 10% hvis man ser over hele 2011...

Samtidigt er det interessant at medregne de samsung tablets som samsung giver gratis væk når man købet et samsung fjernsyn med som "markedesandel" når man sammenligner med iPad...

Men for at opsumere så er "Shipped" ikke det samme som "Sold"...

Hvis man nu husker en producent med imponerneede "Shipping" tal som beskrev sit faktiske salg som "Smooth" hvilket viste sig at dække over at der var blevet solgt mindre end 100.000... hvor "shipping" tallet var 10 gange højere (dvs. 1.000.000)... Samme shipped vs sold gør sig også gældende for de imponerende smartphone tal som samsung kom med tidligere... Hvorfor melder de ikke bare ud hvor mange de har solgt ? de har jo tallet stående et sted, de har bare ikke lyst til at sige det... ligesom dengang at BB gik fra at rapportere den gennemsnits pris BB håndsæt blev solgt for til ikke at rapportere den... (spoiler det var ikke fordi den gik opad).

"If you know the total number of Android devices in the market, you can use the percentage data to get a reasonable estimate of how many Android 3.x devices are actively being used. Earlier this week, Andy Rubin said 190 million Android devices have been activated. Google’s dashboard currently shows 1.8 percent of devices hitting the Market run Android 3.0 or better. That works out to 3.42 million Android Honeycomb tablets."

  • 0
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere