Android bliver helt dominerende i 2015

Med 1,36 milliarder solgte Android-enheder i 2015 vil Google blæse Microsoft og Apple af banen, viser analyse fra Gartner. Det er over halvdelen af alle mobiltelefoner og computere solgt.

Engang var der installeret Windows på over 9 ud af 10 solgte computere i verden – men om to år vil andelen være faldet til bare 14 procent. En computer kommer nemlig ikke længere kun i form af en stationær eller bærbar, med tastatur og mus, for i dag kan mange af verdens mobiltelefoner nemlig også falde i computer-kategorien.

Analysefirmaet Gartner har set på salgstallene for de forskellige typer computere og for de forskellige styresystemer, de kommer med, og har kigget i krystalkuglen. Og retningen er klar: Android vil i de kommende år blive 'det nye Windows', målt på markedsandele.

Ud af et samlet salg på 2,63 milliarder computere, tablets, smartphones og ’dumbphones’ vil Googles grønne robot drive over halvdelen af dem, nemlig 1,36 milliarder, forudser Gartner. Microsoft vil dog få andenpladsen med Windows på 379 millioner enheder, men det er kun godt 14 procent. Med 325 millioner enheder følger Apple og iOS umiddelbart efter på tredjepladsen, mens alle andre platforme, inklusive mere simple telefon-platforme, må deles om den sidste halve milliard enheder.

I løbet af 2013 var tendensen den samme, men her fik Android ’kun’ 38 procent af det samlede salg, mens Windows igen lå på 14 procent.

En anden analytiker, finske Tomi Ahonen, har tidligere lavet samme øvelse, men hvor kun smartphones er inkluderet. Den viste, at Android på bare ét år, fra 2012 til 2013, var gået fra en markedsandel på 38 procent til 57 procent – altså en højere andel end Gartners tal, fordi omkring 800 millioner ’dumbphones’ er taget ud af ligningen.

Samtidigt var Windows faldet fra 24 procent til 19 procent af det samlede salg af computere og smartphones.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Milos Game

Når man tænker på hvor alsidigt Android OS'et er, kan man vel ikke forvente et anderledes resultat. Android kan afvikles på low end til high end enheder, mobiltelefoner med små skærme, store skærme, 3D skærme, billige enheder til dyre enheder, andre slags enheder end telefoner, som feks ure, briller og en masse andre ting. Hvis et OS er så alsidigt og har et succesfuldt økosystem, som Android er og har, så vil det naturligvis dominere markedet.

Findes der et andet OS der kan hamle op med Android på de punkter?

  • 11
  • 0
#2 Benjamin Krogh

Er lidt upræcise indenfor dette marked. For ikke at sige ubrugelige.

Tilbage i 2011 [1] forudså Gartner, bl.a., at Microsoft ville lykkes med Windows Phone. Og at Nokia fik medvind.

IDC mente desuden at WP overhaler IOS i 2015 [2].

[1] http://www.version2.dk/artikel/eksperter-microsoft-kan-faa-nokia-op-af-s... [2] http://www.version2.dk/artikel/idc-windows-phone-7-overhaler-ios-om-4-aa...

  • 5
  • 0
#10 Carsten Olsen

Faktisk kan Android godt nå at blive stører end W7 inden nytår.

Og Open Source OSerne, at blive stører end Windows OSerne inden sommer 2015.

Her har det faktum at pakkesystemerne er på plads (og har været det i mange år). En stor del af æren. Hvis der er en fejl kan den rettes på < en uge (testet). Fejl er ikke et problem.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere