Android-apps overvåger brugerne hemmeligt via hundredvis af tracking-sites

3 kommentarer.  Hop til debatten
Mange Android-apps etablerer forbindelser til tracking-sites uden at informere brugeren. Nu har en italiensk forsker udviklet en app, der kan fortælle, hvad dine apps i virkeligheden laver.
5. maj 2015 kl. 11:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et stort antal Android-applikationer etablerer mistænkelige forbindelser til blandt andet tracking-sites, uden at brugeren kan se det.

Det skriver Technologyreview.

Forskeren Luigi Vigneri og hans kolleger fra Eurecom i Frankrig har downloadet 2.000 applikationer fra Googles Play-butik og kørt dem på en Samsung Galaxy S4 med Android 4.1.2, der var sat til at køre al trafik igennem forskernes server.

På den måde fik de overblik over, hvilke URL'er applikationerne forsøgte at kontakte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derefter sammenlignede de URL'erne med to databaser over mistænkelige tracking-sites, der begge er udviklet til Adblock Plus-projektet, og opgjorde sammenfaldene.

Resultaterne viser, at de 2.000 applikationer opretter forbindelser til mere end 250.000 URL'er, og visse apps opretter forbindelse til mere end 800 tracking-sites.

Processen er blevet automatiseret i en app, der gør brugeren opmærksom på, hvilke eksterne sites en given applikation forsøger at kontakte.

Den værste synder skal være Eurosport Player, der kontakter 810 trackingsites.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskernes applikation bliver tilgængelig snart, og den går under navnet NoSuchApp - eller bare NSA.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
5. maj 2015 kl. 17:43

Jeg har bare blokeret for dataroaming, så sparer jeg også ganske meget på batteriet. Måske dobbelt til trippelt. Og så åbner jeg når jeg har brug for en internetforbindelse. Det bliver mindre og mindre, jo mere sur jeg bliver på masseovervågningen.

Jeg har også slået cookies fra i mine browsere, og så lukker jeg op for de få steder, hvor jeg er nødt til at have cookies. Men jeg kan vel stadig spores på mit browserfingerprint.

1
5. maj 2015 kl. 12:38

Det undre vel efterhånden ingen, at man bliver overvåget? Jeg synes efterhånden man bliver overvåget over alt..

Men kunne da være meget sjovt at afprøve den app for at se hvilke apps der er værst :)