Android apps giver informationer om dine apps videre til tredjeparter

Illustration: Ilona Baha/Bigstock
Viden om hvilke apps der kan være værdifulde oplysninger for annoncører, og de kan få adgang til en liste over dem, gennem en funktion i Android-systemet.

Mange populære Android apps giver udviklerne adgang til en liste over, hvilke andre apps der er installeret på enheden, uden at brugeren behøver at give tilladelse til det. Det viser et nyt stude af en mindre kendt funktion i Android-systemet, ifølge ZDnet.

Listen over apps, der er installeret på en enhed, kan bruges til at udlede personlige oplysninger om brugeren, der kan være værdifulde for annoncører. Det kan være informationer om køn, religion eller alder.

Ifølge studiet kan det informationerne blive overdraget til annoncører, uden at app udviklerne behøver at blive involveret. Hvis en app indeholder en analysepakke eller et reklamebibliotek fra en tredjepart, kan informationerne nemlig blive trukket gennem disse uden at udviklerne bag appen er klar over, at det sket.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Dennis Benneballe Grade

Dette strider direkte mod GDPR. EU bør aktivere alle nationale datatilsynsmyndigheder og kræve, at dette ikke længere er lovligt og disse analysepakke eller reklamebiblioteker bør banlyses fra apps, hvis ikke brugeren bliver notificeret om dette og spurgt om samtykke.

Hvis noget er gratis, betaler man for det meste med sine data... men dette skal være et aktivt valg, ikke noget der foregår bag lukkede døre eller uden brugerens viden.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere