Android-apps er på vej til Chrome OS - sådan rigtigt

Googles OS får Play Store og dermed Android-apps.

Androids app-distributionskanal, Play Store, er på vej til Googles desktop-styresystem Chrome OS. Det har Google bekendtgjort på virksomhedens udviklerkonference I/O-konference. Det fortæller TechCrunch, der har talt med Googles produktchef for Chrome OS Kan Liu.

Nyheden Android-apps på ChromeOS har tidligere været delvist fremme som følge af Reddit-brugeres detektiv-arbejde. Og den er altså god nok, lyder det nu officielt fra Google.

Det har også tidligere været muligt at køre udvalgte Android-apps på Chrome OS. Men mens det er foregået via et runtime-environment, ARC (Android Runtime for Chrome), der har krævet en tilpasning af apps, så går det nye projekt ud på, at Android-apps skal kunne køre uden videre i styresystemet.

Det indebærer, at Android kører i en Linux-container på Chrome OS. Den tilgang bevirker ifølge TechCrunch, at app-udviklere ikke skal foretage sig noget særligt for at få deres app til at køre på desktop-systemet.

Selvom Google netop har lanceret, at Play Store kommer til Chrome OS, så sker det i små, langsomme skridt. Det vil sige, at Play Store i første omgang kommer til distributionskanalen henvendt til udviklere, dev-channel, til juni.

Og til at starte med vil Play Store kun fungere på få, udvalgte enheder, der understøtter touch-funktionalitet. Det vil ifølge TechCrunch eksempelvis være Googles egen Chromebook Pixel, Asus Chromebook Flip og Acers R11.

Set fra app'ens synsvinkel kommer Chrome OS til at fremstå som enhver anden smartphone eller tablet. Det vil sige, at app'en eksempelvis kan få adgang til styresystemets filsystem, wifi og bluetooth. Desuden vil ChromeOS understøtte notifikationer af den type, der optræder på en mobiltelefon.

Android på Chrome OS kommer til at understøtte både ARM og x86-arkitekturerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Carsten Olsen

Dette kan kun lade sig gøre fordi både Android og Chrome-os kører oven på den samme (Linux)kerne som igen kører både X86 og ARM.

Er der nogen der har praktiske erfaringer med touchscreens/Chromebooks, virker det bare eller ?

Det vil sige, at app'en eksempelvis kan få adgang til styresystemets filsystem, wifi og bluetooth.

Inden nogen kommer for godt igang så har Google tænkt på sikkerheden, men det vil fører for vidt at forklarer dette til en Windows bruger, så jeg undlader!

 • 2
 • 0
#2 Kim Christiansen

Jeg har brugt Asus Flip rigtig længe nu og jeg synes Google har løst opgaven flot. OS'et er aware om du har flippet maskinen over en vis grad og slår alle fysiske knapper fra. I Chrome 50, eller der omkring, kom der en ny version af Chrome til Chromebooks der havde touch-skærm, hvor der er en smule mere luft mellem knapper osv. Jeg oplever at det virker rigtig fint.

Du kan få en flip for små 2500 hos Dustin.dk

 • 2
 • 0
#3 Bent Jensen

"Du kan få en flip for små 2500 hos Dustin.dk" Tak for tip, men køber aldrig mere Asus efter jeg har prøver deres RMA, og opdatringespolitik.

@Carsten Olsen det er nok her du finder flest ikke kun windows bruger. Men du har ret i at chormbook er sikker, hvis det eneste OS der ikke kan hackes. Hvis man altså ikke er NAS og skilder det hele af, og udsæter brugeren for Waterboarding.

Ellers hvis nogen finder et hul.

http://www.computerworld.dk/art/236614/google-vil-betale-dig-en-formue-h...

Men har da tænkt på at købe en flere gang, især Googles egnen, mest på grund af skærmen. Men har fravalgt den på grund af pris. SUK, Men fed fed fed skræm, Google Chromebook Pixel 2015

http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/laptops-portable-pcs/laptops-and...

 • 0
 • 0
#4 Kim Christiansen

Er at finde på Toshibas Chromebook 2, men da Toshiba ikke længere er aktive i bærbarmarkedet. Så er det måske ikke så fedt. Ellers er der Dells Chromebook 13, som kommer med en ganske god skærm, kan også konfigureres med touch, men prisen er også det højere. Her har du da i det mindste mulighed for support og RMA. Jeg har dog ikke haft problemer med Asus og RMA.

Glæder mig rigtig meget til at få Play Store på min Asus Flip. Det giver lige den ekstra dimension til maskinen.

 • 0
 • 0
#5 Knud Jensen

Den største udfordring bliver vel at finde pladsen til alle disse nye apps. De Fleste Chromebooks leveres kun med 16GB HDD. Så er der ganske vist en eller 2 USB porte som kunne bruges, ved bare ikke hvordan det spiller sammen med at sætte den i dvale ved at klappe skærmen sammen, mens et program kører.

 • 0
 • 0
#6 Kim Christiansen

En Chromebook går altid i "clam mode", hvis du lukker skærmen i og der er tilsluttet en ekstern skærm. Vi bruger dette på arbejdet, hvor kollegerne har en skærm ved deres arbejdsplads og så HDMI/USB stik til maskinen.

Det kan helt sikkert blive en udfordring med pladsen.

 • 2
 • 0
#7 Bent Jensen

Ja men skyen reder rigtigt meget, og hvis den bruges som "arbejdsstation" så netværk eller en usb disk, sådan en lille fætter på 1 eller 2 Tb, der kan leve af strømen fra USB koster og fylder ikke meget.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere