Android 4.1 Jelly Bean erklærer krig mod langsom brugerflade

Illustration: Android Logo
Den nyeste version af Android er klar. Den er hurtigere end nogensinde før og kommer med nye tiltag som sætter information i højsædet

Google har netop annonceret Android 4.1, som går under kodenavnet Jelly Bean. Den nye version er proppet med lækre tiltag, som sætter information i fokus og giver hurtigt respons ved berøring. Det skriver Lifehacker.com.

Android har nemlig haft en tendens til at være lidt sløv i reaktionstiden, når fingrerne kræver action på skærmen. Men det skal være slut nu. For Google har erklæret krig mod den langsomme brugergrænseflade, og med Android 4.1 får man 60 billeder i sekundet, hvis man har hardware, der kan klare det.

For at opnå bedre respons giver processoren den fuld gas, så snart man sætter fingeren på skærmen. Hvad det betyder på batterilevetiden, melder historien ikke noget om.

Google Now

Den måske mest bemærkelsesværdige funktion i Android 4.1 er Google Now. Den skal sørge for altid at holde dig opdateret med information, som er relevant lige nu og her. Hvis du har en begivenhed i din kalender, vil Google Now beregne, hvor lang tid det normalt tager dig at komme derhen og give dig besked, når du skal afsted.

Derudover kan den hurtigt finde omkringliggende spisesteder og fortælle dig, hvad menuen byder på. Hvis Google Now opdager, du er ude at rejse, vil den finde informationer om valutakurser og meget andet. Den bliver klogere, jo mere den bliver brugt.

Notifikationer med flere detaljer

Notifikationsbjælken i Android bliver mere brugbar i den nye version. Der kommer mere detaljeret informationer med notifikationerne, og Google har placeret de mest oplagte funktioner direkte i notifikationen. Det er på den måde muligt at ringe op til et ubesvaret opkald eller besvare en mail, ”synes godt om” noget på Facebook og meget andet.

Derudover er der gjort mere plads til at flette informationer ind, så man hurtigt kan tage en beslutning om, hvilken handling man vil foretage sig.

Der mange flere nyheder i den nye version af Android. Blandt andet er der kommet en bedre søgefunktion, kamera-gestures, og automatisk tilpasning af widgets, så de kan klemmes ind på en trængt skærm.

Jelly Bean ruller ud i løbet af juli.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Henrik Nielsen

Jeg må sige, at lige fra mit første håndtryk med Android på HTC Desire S, har jeg været irriteret over, at notifikationsområdet ikke kunne trækkes ned inde i programmer, hvor den ikke er synlig. Dette kan man vistnok godt på (selvom jeg på ingen måde er fortaler herfor) iPhone? Kan man dette i Android 4.1 Jelly Bean - til jer, der allerede har flashet?

Os på Galaxy Nexus skal vist ikke regne med, at få denne opdatering. Vi er ikke kommet videre en 4.0.2 og er blevet overhalet indenom af Samsung og hTC.

  • 0
  • 0
#6 Klaus Kristoffersen
  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere