Android 4.0 lokker med bedre sikkerhed og flere mail-konti

Illustration: Android Logo
Den sammensmeltede Ice Cream Sandwich-version af Android byder på ansigtsgenkendelse i stedet for password, som et af mange nye tiltag.

Mens Android 3.0 Honeycomb har været forbeholdt tavlecomputere, skal næste version af Android, 4.0 Ice Cream Sandwich, kunne bruges på både små smartphones og større tavle-skærme.

Og udover den nyskabelse, der hjælpes på vej af blandt andet widgets, man selv bestemmer størrelsen på, har Google nu præsenteret et væld af andre forbedringer.

For eksempel kan man fremover lade kameraet i en Android-enhed genkende brugeren, i stedet for at man skal indtaste et password for at få adgang. Data kan også beskyttes af fuld kryptering.

Hackere får sværere ved at skaffe sig adgang til styresystemet, fordi der nu kommer Address Space Layout Randomization, så data i hukommelsen kort fortalt fordeles tilfældigt, en funktion der har været standard i de ’voksne’ desktop-styresystemer i nogle år nu.

En anden efterligning af et fuldt desktop-styresystem er inden for multitasking, hvor man nu kan se små skærmbilleder af de forskellige applikationer, man har gang i på samme tid.

Galleri: Se det nye Android 4.0 Ice Cream Sandwich

It-chefen kan bestemme mere

Blandt mange større og mindre forbedringer får Android også understøttelse af NFC - Near Field Communication - som gør det muligt at bruge telefonen som betalingsmiddel eller at overføre data mellem to NFC-telefoner ved at holde dem nær hinanden.

Adgang til flere forskellige e-mail-konti bliver nemmere i Android 4.0, og styresystemet får også et bedre forhold til Microsoft Exchange og kan fremover håndtere e-mail-mapper.

Med bedre understøttelse af Exchange Active Sync får it-chefen nu mulighed for at bestemme mere og kan for eksempel stoppe adgang til kameraet i en telefon eller stoppe løbende synkronisering at data, hvis man befinder sig i udlandet til hårrejsende roamingpriser.

I den mere muntre ende får Android også som standard et billede- og videobehandlingsprogram, ligesom iPhone har det.

Google satte ingen lanceringsdato på Android Ice Cream Sandwich, men den første telefon med den nye version, Samsung Galaxy Nexus, skulle være klar til at blive solgt i november.

Udviklere kan downloade SDK’et for Android 4.0 allerede og begynde at bruge de nye funktioner og API’er.

Multitasking-vinduet, der viser de kørende applikationer

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
Jakob Damkjær

Go to Facebook... get user picture... print user picture... full user privileges for user android phone...

Total smart at bruge en biometrisk adgangskode 700.000.000 folk had
liggende fremme i offentligheden på internettet.

og at ha en systemwide screenshot feature er noget som app udviklere der
håndtere fortrolige data sikkert vil synes er en fantastisk feature...

Also:

http://bu.mp/

og iOS har haft ASLR siden 4.3 siden marts i år... med bagud kompatibilitet til 3GS (som nu også køre iOS5 som en drøm..)

Hvilke telefoner understøtter android 4.0 fra producentens side med support og ikke ninjatricks instalation der voider ens garenti ?

Venligst Slet Min Bruger

Go to Facebook... get user picture... print user picture... full user privileges for user android phone...

Total smart at bruge en biometrisk adgangskode 700.000.000 folk had liggende fremme i offentligheden på internettet.

Nu er det jo heldigvis sådan, at det er frivilligt. Og er der ikke noget med, at der er rimelig mange iOS-brugere, der ikke har adgangskode på deres telefon?

og at ha en systemwide screenshot feature er noget som app udviklere der håndtere fortrolige data sikkert vil synes er en fantastisk feature...

Er der ikke en screen-shot feature i iOS?

og iOS har haft ASLR siden 4.3 siden marts i år... med bagud kompatibilitet til 3GS (som nu også køre iOS5 som en drøm..)

iOS har så til gengæld ikke haft ordentlige notifikationer før nu. Hvad er din pointe?

Det må være trættende at bruge SÅ meget energi på noget man ikke bryder sig om. Jeg kan ikke helt lure om du troller, eller om du bare ikke ved bedre.

Søren Louv

Det er jo fuldstændig hovedløs trolling. Jeg forestiller mig et eksperiment:

Hvis du blev spærret inde i en hule (god mad og forplejning følger!), og du efter et år blev fremvist ét papir med blandede specs fra den nye iPhone 6 og Nexus T, ville du ikke vide hvad du skulle håne eller hylde, med mindre du explicit blev fortalt, hvilke specs der hørte til hvor.

Bliver du aldrig træt af at høre på dig selv?

Hint til V2:
http://xkcd.com/481/

Jakob Damkjær

Noget der var nyt på mobil området...

"Hackere får sværere ved at skaffe sig adgang til styresystemet, fordi der nu kommer Address Space Layout Randomization, så data i hukommelsen kort fortalt fordeles tilfældigt, en funktion der har været standard i de ’voksne’ desktop-styresystemer i nogle år nu."

Oprigtig journalistik ville her ha bemærket at iOS (som er hoved kontrastpunktet til android) har haft ASLR siden 4.3.

Sandt nok den kan ta screenshots på iOS, det er idiotisk også på iOS... det ville være mere sikkert hvis det ikke var muligt.

Fx. med læger der har adgang til apps med personfølsome oplysninger... der burde være en API til at blokere for at man kan ta screenshots... således at informationer som man man ikke bør ta screenshots kan man ikke ta screenshots af.

Jeg må indrømme at der er android nu lige så idiotiske som iOS på det punkt.

Oj og jeg troede kommentarfeltet var til kommentare... wow jeg må hellere læse EULAen for version2.dk for sidst jeg checkede den var det ok at kritisere android...

og face recognition login er bare dumt med dumt ovenpå ud fra et sikkerhedssynspunkt, da det biometriske data som det er nemmest at fake med at holde et billede op foran kameraet.

Men hey, hvis du eventuelt har nogle argumenter som du vil bringe på banen så er kommentarfeltet åbent.

/Jakob

Morten Winther

Sandt nok den kan ta screenshots på iOS, det er idiotisk også på iOS... det ville være mere sikkert hvis det ikke var muligt.

Fx. med læger der har adgang til apps med personfølsome oplysninger... der burde være en API til at blokere for at man kan ta screenshots... således at informationer som man man ikke bør ta screenshots kan man ikke ta screenshots af.

Jeg må indrømme at der er android nu lige så idiotiske som iOS på det punkt.

At forhindre screenshots vil næppe øge sikkerheden, da du jo bare kan tage et billede med anden telefon eller kamera. Tror dine tanker løber løbsk Jakob. Stop nu det Android bashing. Apple har brug for konkurrence for at følge med beatet.

Kamera login er en sjov ting, nok mest for private, men alligevel smart. Glæder mig til at se hvor nem/svær den er at snyde.

Mads Vanggaard

Android folk kaster op når version2 beskriver Apple tiltag. De bliver generelt set betragtet som idioter og nu kom vice versa. Anyway, specs er ikke så interessante. Min læren fra at have begge OS telefoner er at det handler i det daglige om UI gennemførelsen og kvaliteten af dine apps. Her bliver det interessant om Android 4 bliver starten på enden af Sense og hvad det nu alt sammen hedder.

Klaus Skelbæk Madsen

Kamera login er en sjov ting, nok mest for private, men alligevel smart. Glæder mig til at se hvor nem/svær den er at snyde.

Jeg tænker at kamera-login bliver rigtigt lækkert når de engang får lavet mulighed for flere bruger-profiler på tablets. Du vækker din "sofa-bords-tablet", venter på ansigtsgenkendelsen og voila, du er nu logget ind på din bruger-profil. Når din kone gør det, er det automatisk hendes profil der bliver valgt.

Men ja, sikkerheden i kamera-login er formentlig ikke eksisterende...

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017