Android 4.0-tablet til under 1.000 kroner

Illustration: Android Logo
Nu er der kommet endnu Android-tablet på markedet. Og så skal du slippe under 1.000 kroner for at få den.

Danske Jecopix er klar med en 7-tommers Android-tablet til 999 kroner. Med TabOne får du wifi, 3G, 16 gigabyte indbygget hukommelse og 512 megabyte RAM. Processoren er en 1,2 gigaherz A10 ARM Boxchip-processor.

Batterilevetiden lyder på hele 14 timer, og standbytiden på lige under seks dage. Og så kan du afvikle video i 1080p fra enhedens HDMI-udgang. TFT-skærmen selv har dog kun 800x480 pixels og er i 16:9-format.

Enheden kører på Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Vægten er på 370 gram, og ifølge brochuren om tabletten lyder tykkelsen på 1,2 centimeter, om end det ikke ser ud, som om tablettens bagside er inkluderet i tykkelsen.

TabOne findes også i en større model, TabOne2, der har en skærm på 9,7 tommer og en pris på 1.699 kroner.

Prismæssigt konkurrerer den mod Netto-tabletten, som vi omtalte i en artikel for et år siden. Den kostede også 999 kroner, og artiklen var en af Version2’s mest læste sidste år - i skrivende stund har artiklen da også 123 kommentarer.

Hvad mener du: Er TabOne 1.000 kroner værd, og skal du have en?

Redigeret 25. januar 10:35:
Flere læsere har pointeret at det ikke er sandsynligt at tabletten skulle være udviklet i Danmark, men snarere en re-branding af et eksisterende produkt. Det fremgik ellers af teksten tidligere, men er nu rettet. Redaktionen beklager fejlen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (66)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Peter Nilsson

Det kan jeg godt leve med, men håber selvfølgelig ikke at pengene så er tabt. Det gør heller ikke noget at jeg skal vente i feks. 14 dage, men helst ikke mere. Ville egentlig vente med tablet til de kom ned i pris. Apples Ipad er alt for dyre syntes jeg, men der er åbenbart mange der syntes Ipad'en er prissat ok for den storsælger jo ;-) fedt med en tablet til mellem 1000 - 1700 kr. som er brugbar og så med android 4, det er et scoop.

 • 0
 • 0
#7 Svante Jørgensen

Er der nogen kilder på at den rent faktisk er udviklet i Danmark, og i så fald hvor meget af den? Det ligner for mig at se mest et rebrand af noget ligende den her: http://jiangshenglong.en.alibaba.com/product/520201612-210494609/Tablet_...

Processoren er en 1,2 gigaherz A10 ARM Boxchip processor

Nej, så vidt jeg kan læse mig til er det en ARM Cortex A8 (1,2 GHz) processor der er i. Det er SoC'en (System-on-Chip) der hedder "A10 Boxchip" og inkluderer GPU, RAM, Flash-hukommelse og alle de små sensor-enheder.

Det lyder måske kynisk, men deres (relativt uprofessionelle) website taget i betragtning ville jeg blive overrasket hvis de har gjort mere end at købe en kinesisk tablet, skifte sproget til dansk og puttet den i en papkasse med deres eget navn på.

Disse ting taget i betragtning behøves den heller ikke være et dårligt køb, det er bare lidt at bruge elastik i metermål at sige "den er dansk designet".

 • 7
 • 0
#9 Peter Nilsson

det er helt ok med mig den er re-branded og evt. kinesisk, jeg vil give det er forsøg. Håber det bliver en success for det er godt at se et firma som tør at udfordre markedet for tablets, syntes priserne for dem er unaturlig høje når man tænker på hvad man kan producere en netbook til.

Iøvrigt har jeg det fint med at købe kinesisk hvis de er bedst til at lave en tablet til mine behov ;-)

 • 5
 • 2
#11 Michael Lykke

Ingen tvivl om det ville være fedt hvis der kommer en solid tablet med Android 4.0 på banen til den pris, men efter at have kigget lidt nærmere på det så begynder det at lugte i bageriet.

For det første har firmaet kun eksisteret siden den 1. september 2011 - Så vi kan med det samme udelukke at der er tale om en dansk udviklet tablet. Dertil kommer at adressen på Google maps sattelit kort slet ikke findes - Det er en byggegrund, men med muligheden for gamle sattelit billeder og et kig på ejendommene rundt omkring så tyder det på en privatadresse.

Dertil kommer et website som ikke engang har sit eget domæne - Noget der kan erhverves for under 100 kr, plus at websitet ikke alene har en tablet, men også en "afdeling" for salg af stockfotografi, print af billeder samt links til "gratis business e-bøger" - Dvs. en moderne kræmmerbiks.

I bedste fald er der tale om agentur-salg af et elendigt kina-produkt og i værste fald er der tale om ren og skær fusk. I øvrigt er betalingsvilkårerne i strid med dansk lovgivning da du ikke må hæve beløbet før varen afsendes til kunden.

V2 - Det er sku dårlig journalistik det her - Det burde tage få minutter at undersøge tingene og se at der IKKE er tale om en dansk produceret tablet og at det generelt lugter lidt.

 • 12
 • 1
#12 Lars Michler

"Enheden kører på Android 4.0 Ice Cream Sandwich" skriver version2. Men i det materiale der linkes til står at den kører version 2.3.4

Da Android 4.0 lanceres i løbet af januar måned 2012, vil TabOne som standard blive leveret med Android 2.3.4. Du får tilbud om gratis opgradering til Android 4.0 når denne lanceres i løbet af januar.<<

 • 4
 • 0
#13 Lars Michler

mobil.nu har også skrevet om denne tablet, og deres chefredaktør har haft kontakt med manden bag jecopix, og fået svar på spørgsmål om bl.a. manglende e-mærkning ("er ikke e-mærket på grund af, at dette har vi ikke kunne nå") og manglende Dankort betaling ("Grunden til at vi ikke har Dankort betaling er, at vi benytter Paypal-betalingsløsningen via vores webshop-udbyder")

http://www.mobil.nu/nyheder/dansk-tablet-med-android-4-0-til-under-1-000...

Mobil.nu's dækning er mere seriøs, bl.a. hedder det her at det er en dansk tablet, ikke en dansk udviklet tablet. Den påstand står vist for Versions2's egen regning.

Det vil være rigtig godt hvis produktet holder hvad det lover, men personligt vil jeg vente på en uafhængig test før jeg åbner paypal kontoen.

 • 4
 • 0
#14 Lasse Westy Bech

http://www.jecopix.com/

Det er bare webshoppen der er lagt under nogle andre, de skriver at planen på længere sigt ikke er at sælge via webshop, derfor har de kun PayPal, og det er vel også derfor de bare har hoppet med på en simpel løsning?

Jeg skal lige finde leveringstider, så skal jeg prøve (hvis de ikke er for lange)

Der stod også i PDF'en at de kommer med v. 4 og de der tidligere har fået den med 2.3 gratis kan få den opgraderet.

 • 0
 • 2
#15 Lasse Westy Bech

Jeg så at leveringen forventedes i uge 6/7 stykker, hvilket var ok.

Nu har jeg ikke set meget på tablets, men jeg havde forstået at der var plads til SIM kort, så man ikke skulle hekse sin telefons wifi igang. Er det almindeligt at lave det så det er et eksternt dingleværk af et USB 3G modem der skal til?

Det var da en bremse på min begejstring må jeg indrømme.

 • 2
 • 0
#18 Leif Frederiksen

De skriver "Vores virksomhed har mere end 21 års erfaring indenfor produktudvikling af forbruger elektronik produkter." Er det så ikke lidt sært at de kun har de to tabs samt et kamera i deres produktportefølje? Bare en tanke...

 • 2
 • 0
#19 Christian Nobel

Har leget lidt med denne her, og den er faktisk rimelig:

http://www.expert.dk/da/Computer/tablet/kendo/kendo_tablet_7/73941951616...

Og har en Yarvik 8" til ca 1100 kr der fungerer ganske udmærket, dog er batterilevetiden ikke imponerende.

Desværre har de fleste billige tablets en slatten opløsning, jeg er i hvert fald ikke imponeret over at en 7" tablet kun har samme opløsning som en telefon på 3-4" - men mon ikke det vil komme, måske samtidig med der kommer netbooks der hæver sig op over den latterlige MS dikterede opløsning på 1024 x 600.

 • 0
 • 0
#20 Nicolai Eggert

Jeg håber ikke jeg fornærmer eller skuffer nogle med det følgende, men i oplægget til debatten spørges om jeg vil overveje et køb - og det er et klart nej! Samtidig vil jeg gerne gøre mit til, at de der køber gør det på grundlag af retvisende informationer.

Man bør nok være opmærksomme på en del ting, som ikke nødvendigvis fremgår krystalklart.

Enheden har ikke indbygget 3G modem, som man ellers er vant til, i denne type enheder. I stedet går den på nettet via WiFi. Man har en guide på hjemmesiden, der beskriver hvorledes dette ikke er et problem, fordi der... a) ... ofte er gratis, trådløst netværk tilgængeligt (hotspots) (??) b) ... kan vælge at benytte et USB-dongle 3G modem (jo, de mener det vist) c) ... kan benytte sin smartphones mulighed for at virke som adgangspunkt - hvilket på de fleste smartphones går voldsomt ud over batteriets levetid, hvis de da har funktionen.

Hvilket bringer mig til; 14 timers batteritid er tilsyneladende forudsat let brug (E-bøger og musik) - ingen internetopkobling, hverken WiFi eller 3G via modem. Der tages forbehold for batteritiden, der forkortes ved videoafspilning, download, spil - eller rundt regnet; brug af enheden. Det er selvfølgeligt ikke noget nyt for denne type enheder, men jeg vil personligt gerne se batteritiden testet i praksis af et anerkendt medie, inden jeg skulle smide penge efter enheden. Hvis batterilevetiden i praksis er nærmere fire timer end fjorten, og batteriet på smartphonen samtidig drænes af at være WiFi hotspot, så er den ikke meget bevendt. Samtidig er ladespændingen relativt lav, i forhold til batteritiden, så det er også interessant hvor længe det tager at få batteriet ladt op igen. Hvis det skulle forholde sig sådan, at afladningstiden er kortere end opladningstiden ville det ikke overraske mig.

Tykkelsen på 1,2 cm inkluderer ikke bagpladen. Det lyder meget uskyldigt da man er vant til at en bagplade er en millimeter tyk, men jeg mener det er direkte vildledende. Det er ikke svært at lave et "alt-inklusive" mål, men det har man tydeligvis fravalgt, for at få nogle bedre tal. Ser man på produktbilledet, hvor man ser en HDMI-A port, er det imidlertid let at se, at der er tale om en underdrivelse. En HDMI-A port er 4,45 mm høj, hvorfor hullet til stikket vel må være 4,5 mm. Min vurdering er derfor, at enheden med bagplade - som antageligvis må være sådan, man foretrækker at bruge enheden - måler omkring det dobbelte af det opgivne; 2,4 cm. Med etui skal man vel forvente omkring 3 cm i tykkelse - hvilket vel er det samme som en netbook... Igen bliver der malet med den pensel, der smører tykt (eller tyndt i dette tilfælde) på. Det er muligt, at HDMI stikket er af typen C eller D, der er mindre (2,4 mm), men i så fald passer de 1,2 cm ikke umiddelbart.

Såfremt der ikke er tale om en slå-fejl i brochuren på hjemmesiden, kan den interne hukommelse (16GB) udvides med hele 32MB i SD kort. På AliBaba-modellen, der tidligere er nævnt, kan hukommelsen udvides med 32GB - så mon ikke det skulle vise sig at være en slåfejl?

Mange af benævnelserne (og der tilhørende officielle logoer) bliver vist også anvendt relativt afslappet. Der står f.eks. også FullHD 1080p på min bærbare computer - men den har så også en FullHD skærm. På denne enhed er det samme mærke (vel sagtens med henvisning til HDMI porten). Men man ser mig bekendt ikke FullHD 1080p logoet klistret på alle produkter med en HDMI udgang? Skærmen i enheden har for lille opløsning til at være HD, men måske der blot henvises til at den har codex til at vise HD-video. Igen virker det lidt "far-fetched" til min smag - et Full HD logo hører efter min mening til på produkter, der er i stand til at fremvise Full HD uden ekstern tilbehør, med mindre produktets art klart indikerer andet - f.eks. ved en BluRay afspiller eller en tuner, hvor det er indlysende at der også skal anvendes et TV/en projektor. Der står vel heller ikke FullHD på en smartphone med DNLA.

Som et curiosum er det i øvrigt sjovt at AliBaba enheden praler af, at kunne afkode JPG, GIF, m.fl. under "Audio Decode".

Med hensyn til påstanden om dansk udvikling, kan jeg godt forstå at Version2 kan få dette indtryk. I FAQen på siden står følgende: "Vi er en dansk virksomhed med eget udviklet tablet brand[...]" - altså bogstaveligt talt har de selv udviklet et brand, der sælger tablets, men forståelsen kan selv sagt variere. Interessant er det i den anledning, at man har et link på siden, der kræver login; "English:Chineese".

Jeg får det samme indtryk, med hensyn til valg af pensel, uanset hvor jeg kigger på deres side. På siden "Firma Apps" vises et billede, hvor der med stor font står "200.000", og med væsentligt mindre font står "Available Apps". Jeg fik førstehåndsindtrykket af en virksomhed, der havde 200.000 downloads af sin app - for hvorfor skulle det være relevant at oplyse mig om det samlede antal apps på Android Market, det har virksomheden jo ikke noget med at gøre?

På samme måde er sprogvalget interessant; "vi er en professionel, international virksomhed[...]", "Vi tilbyder[...]", "Vores virksomhed[...]", "Vores virksomhed har mere end 21 års erfaring[...]". Alle disse fraser er interessante, i forhold til CVR.dk, der mener at der er tale om en enkeltmandsvirksomhed, stiftet september, 2011. Med 0 ansatte. Der kan derfor være tale om, at virksomheden næppe kan have 21 års erfaring - omend den kan "råde over", eller "have medarbejdere med" erfaring. Det andet udtryk antyder en vis alder. Akkurat som "vi", "Vores", "afdeling", "anden afdeling", mv antyder en virksomhed af en vis størrelse. Synd, for der er intet galt i at være en enkeltmandsvirksomhed - det er ofte i sådanne virksomheder man oplever høj kundeservice. Men når det virker som om man prøver at skjule det faktum, og få virksomheden til at fremstå som noget, den ikke er, virker det ikke betryggende på mig. Stod der i stedet "Jeg påtager mig desuden arbejdsopgave x" i stedet for "vores afdeling x", ville det være et retvisende billede af virksomheden.

Endeligt er der alt andet lige tale om et nystartet enkeltmandsvirksomhed - og netop som handelsvirksomhed er det vel en relativt risikabel virksomhedsform. Jeg håber for stifteren, at det ikke kommer til at gå ud over hans privatøkonomi (læs: han får succes eller begrænset fiasko), men det er ikke umiddelbart tillidsvækkende for mig - hverken at læse hans brochure, hans hjemmeside eller CVR.

Der er for mig meget mere i et produkt, end bare et billigt køb. Det handler også om, hvorvidt jeg kan forvente nogen form for support - både hvis jeg selv har spørgsmål, men i endnu højere grad hvis produktet går i stykker, og især hvis der er tale om et ukendt produkt, med tvivlsomt ophav som jeg måske har en større forventning om eventuelle defekter ved.

Selv hvis virksomheden består aner jeg ikke om personen selv har nogle forudsætninger for at yde support - og med det indtryk jeg indtil videre har, ville jeg næppe stole på det, hvis jeg fik det af vide.

Desuden ved jeg ikke om der er tale om et "lagersalg" (populært sagt), altså et restparti. Disse kan typisk erhverves billigt, men leverandøren eksisterer måske heller ikke i morgen, og påtager sig typisk intet ansvar for reklamationer, garantier eller krediteringer. Samtidig er det ofte varer, der er på vej ud af markedet (producenten vil af med dem, og gider dem ikke længere - hvorfor?) og desværre er der også typisk tale om produkter af tvivlsom kvalitet - ingen af disse kopi-virksomheder skal tænke på deres image på samme måde som veletablerede mærker skal, og typisk gør de det heller ikke. Jeg har set (heldigvis selv undgået) rigelige eksempler på folk, der forgæves kæmper for at få importør/sælger/fabrik til at reparere defekter som vi ikke er vant til i vores forbrugerelektronik - f.eks. skærmer der flimrer, når temperaturen falder under 8°C, enheder der bare går i sort og ikke længere kan betjenes på nogen måde, samt andre mærkværdigheder.

Derfor melder jeg personligt hus forbi. En tusindkrone er en billig pris for en god tablet, men det er bestemt også en dyr pris for en dårlig tablet - i sær hvis den ikke virker og man skriger sig hæs for døve ører. Hvilken af scenarierne dette er, vil jeg lade andre om at bruge penge på at finde ud af.

En uvildig test ville eventuelt kunne flytte mine holdninger til produktet, omend jeg tvivler. De uoverensstemmelser jeg selv har fundet har jeg jo været klar over inden en eventuel test - jeg tvivler nærmere på brugbarheden og holdbarheden af produktet, og det kan ikke alt sammen afdækkes grundigt i en test. Den kan naturligvis heller ikke gøre meget ved den mangel på tillid jeg oplever, ved at jeg føler produktet og virksomheden ikke bliver beskrevet retvisende - præcis som jeg ikke stoler på f.eks. TV shoppen.

Hvis noget er for godt til at være sandt, ...

Endeligt vil jeg ønske held og lykke til de, der vælger at købe og prøve enheden. Jeg håber ikke det bliver så dyster en oplevelse, som jeg beskriver.

 • 8
 • 0
#23 Martin Bøgelund

Prismæssigt konkurrerer den mod Netto-tabletten, som vi omtalte i en artikel for et år siden. Den kostede også 999 kroner og artiklen var en af Version2’s mest læste sidste år - i skrivende stund har artiklen da også 123 kommentarer.

Netto-tabletten var på udsalg i en opgraderet udgave (Android 2.3), her i starten af året. Stadig til 999kr.

Den kunne man jo prøve at få fingre i i stedet. Godt nok ikke Android 4.0, men til gengæld en hel del mindre risikabelt.

 • 0
 • 1
#25 magnus jensen

tag nu lige et kig på Brochuren: http://jecopix.mono.net/upl/pages/tabone1/JecopixTabOne1TabletDK1.pdf læg mærke til det utrolig gode klip og klister arbejde der er lagt i det! Læg mærke til de to iPad mockups Læg mærke til windows-screenshuttet det er sat ind på tableten læg mærke til at tablenet et sted kører ICS og et andet sted en modiferet version... ren kina-øv-produkt

// www.magnuskj.dk

 • 3
 • 1
#26 Anders Kvist

7” Kapacitive 800x480 TF farveskærm i 16:9 format

Det giver ikke kvadratiske pixels, så billedet vil blive enten mast eller trykket afhængig af hvordan man vender skærmen...

Jeg kan ikke finde et aspekt på 9,7" tabletten, men jeg gætter på den har samme problem...

Som mange lægger op til i det her, så virker det ikke som om V2 journalisten har gjort sit job særligt godt - har Jecopix sendt en pressemeddelelse ud som man bare har skrevet af uden at kontakte Jecopix? Det kunne være interessant med en opfølgende artikel hvor der bliver stillet nogle kritiske spørgsmål - der er rigeligt at tage af fra kommentarerne :)

 • 1
 • 1
#27 Martin Glob

Hvordan en reklame for import af et low end no-name kinaprodukt kan blive til en dansk udviklet tablet må stå hen i det uvisse, men måske skulle Version2 lige holde et møde omkring kritisk tilgang til... ja, behøver vist ikke at skrive mere...

Men at flere ligefrem skyder sælgeren i skoen at han er svindler og bare vil samle penge op inden han stikker syd på er sgu ikke særlig pænt... Det er ulig meget nemmere, at stable en paypal løsning på benene end en dankort løsning. Og han har åbenbart fået adgang til noget billigt kinaudstyr... Fred være med det.

Man får ikke adgang til Nirvana for en tusse... Og det ved i jo godt ...

 • 3
 • 2
#32 Marcin Brodzikowski

Jeg har selv skabt kontakt til de virksomheder, mellemhandler i Kina. Og man kan få næsten hvad som helst til ingen penge. Mange af dem har indset at man ikke lever lang tid på kopivarer, og skaber ders eget no-name brands. Ved korrekt antal kan sådan en tablet købes for under 500kr, og man kommer hurtigt til at tænke: det kan jeg tjene penge på. Af samme årsag har jeg hentede en Novo7 tablet hjem, for at teste hvad folk synes. Folk her hjemme bliver meget skeptiske når prissen er lav og ved direkte at det er et Kina produkt. Havde man sat prisen til 3000kr, er jeg sikker på det ville være noget andet. Billige produkter høre til Aldi under navn som Medion, in-direkte kinesiske produkter. Sandheden er at de produkter, bliver lavet på samme fabrikker som Samsung og HTC. Materiale teknologi og samle kvaliteten er på samme nivo. Dvs. Hverken god eller dårligt. Man få faktisk meget mere for sin penge. Skal man købe en ? Hvis man kan lide Android er oplevelsen helt den samme som på alle andre tablets med android. Gå uden om MIPS cpu lige nu, vent med den. Hardwaren kværner der ud af på ingen strøm, men ingen har omskrevet deres programmer til den endnu. Og ja der er sparet nogen steder, så som opløsning. Jeg har en ipad2, og de lever bestem ikke op til hvad den kan. På den anden side er den også 6 gange dyre.

Dansk udviklet tablet ?!? Næppe !

 • 1
 • 0
#38 Deleted User

Til alle læsere.

Det er en fantastisk opmærksomhed vi har fået, efter at have lanceret vores nye TabOne serie, ikke kun i Danmark, men også resten af Skandinavien.

Vores tablet serie er produceret i samarbejde med en professionel fabrik i Kina, hvor vi selv er med til at udvikle design og hvilke funktioner der ønskes i disse maskiner.

Vi er en dansk virksomhed, men produkterne produceres i Kina, der var en som skrev om dette. iPads bliver også produceret i Kina/Taiwan, de fleste andre mærker gør det samme, så det gør ikke maskinerne til dårlig kvalitet.

Da vores salgskanaler på sigt vil blive meget via forskellige online medier, og ikke via butikker, er det muligt at tilbyde lavere priser, da butikkernes avance og øvrige omkostninger ikke skal indgå i tablet prisen.

Vi har valgt at tilbyde markedet at de kan købe vores produkter via vores webbutik www.jecopixshop.com som en direkte service, da meningen på sigt er at produkterne bliver solgt via forskellige medie koncerner, bogklubber, video on demand film udlejnings firmaer, portaler med mere.

Kommentarer om kvalitet og pris, har der været mange af og vi sammenlignes med dyre mærker. Jeg kan sige med 100% sikkerhed at TabOne serien er i høj kvalitet, faktisk en kvalitet som også kunne bære at produkterne blev solgt til højere priser.

Men da markedet for tablets vækster ekstremt de kommende år, skal man for at få succes i et svært marked, være kreative og tænke anderledes.

Det gør vi så med ikke at sælge til butikker, og vi kan derved tilbyde mere hukommelse og en tilbehørspakke inkluderet i prisen.

Vi vil ikke fornærme nogen, men med priser på 999.- kroner og 1699.- kroner, behøver man ikke bruge mange dage på at diskutere om det er et produkt man ønsker at købe. Fjernsyn til 1299.- 1499.- musikafspillere til 999.- og anden form for elektronik køber mange uden at tænke over om kvalitet er i orden, men køber udelukkende på grund af prisen.

Vi garantere top kvalitet til markedets bedste priser, du vil også, hvis du køber en TabOne, hurtigt kunne se og mærke hvor godt et produkt vi faktisk tilbyder.

Hilsen,

Claus O. Mortensen

 • 1
 • 1
#39 Morten K. Thomsen

Hvorfor skriver Version2 ikke en rettelse??? Der er for mange falsummer i teksten og der er klar tvivl om objektivitet... Det er hverken godt for Version2's troværdighed eller for Christian Loiborg personligt som selv skriver at han er "Tech savvy" :)

Redaktionen har nu fjernet ordet "danskudviklet". Hvad angår tvivl om objektivitet henviser jeg til Version2's etiske regelsæt, som ovenstående artikel efter min bedste overbevisning til fulde lever op til.

I øvrigt står jeg inde for, at Christian Loiborg absolut er "tech savvy" - og så henstiller jeg til, at debatten under artiklerne holdes fri for personangreb på journalisten.

Med venlig hilsen

Morten K. Thomsen, Redaktør, Version2.

 • 2
 • 0
#40 Deleted User

Vi oplever at nogle tror at vi er et fup firma som blot samler penge ind og så smutter syd på.

Desværre er der af og til i pressen firmaer som udelukkende lever af dette, og lad dem og politiet om dette.

Jecopix er en unik virksomhed med egen produkt udvikling med erfaring i mere end 21 år, indenfor forbruger elektronik produkter.

Vi har gennem tiderne arbejdet sammen med de store danske detail kæder, grossister i hele Skandinavien, blandt andet indenfor IT tilbehør og som nogen af de første sidst i 90´er med de gode gamle 56k Modems.

Vi har partner aftaler med nogle af de store virksomheder indenfor medie branchen i Skandinavien, vi sælger til seriøse og professionelle virksomheder og i løbet af 3 måneder starter vi op med salget af TabOne serien i andre lande i EU.

Vi er på markedet for at blive - seriøst og professionelt - men uanset hvad, vil der altid være nogle mennesker som ser det negative og der kan vi kun kommentere ud fra hvem vi er og hvad vi står for.

Hilsen,

Claus O. Mortensen

 • 1
 • 1
#41 Michael Lykke

Claus, kan du så ikke svare på nogle af de spsørgsmål vi har?

Er der tale om en tablet der er udviklet af jer eller er der tale om et produkt der importeres og videresælges, evt. under et nyt brand?

Hvorfor indeholder brochuren falske billeder hvor der tydeligvis er indsat skærmbilleder fra Windows or lign. når der er tale om en Android tablet der ikke kan køre disse applikationer?

Hvordan kan i tillade jer at trække penge på folks kreditkort med det samme når dansk lovgivning siger at det først må ske ved afsendelse til kunden?

Lad os starte med dem.

 • 1
 • 1
#42 Michael Lykke

I øvrigt står jeg inde for, at Christian Loiborg absolut er "tech savvy" - og så henstiller jeg til, at debatten under artiklerne holdes fri for personangreb på journalisten.

Der skal selvfølgelig ikke være personangreb på nogen, men så må vi læsere henstille til at i rent faktisk udføre jeres arbejde som journalister og udviser kildekritik såvel som undersøger de nærmere omstændigheder inden i publisere en artikel der ikke er andet end afskrivning fra en pressemeddelse med dertilhørende faktuelle fejl.

 • 2
 • 3
#47 Ivan Johansen

Jeg har ingen konkret paragraf på hånden, men her er et lille snip fra Forburgerstyrrelsens hjemmeside: "Hvis kunden betaler med betalingskort, må du først trække pengene fra kundens konto, når du afsender varen."

Det er da et godt råd men ikke et lovkrav. Som David Mc Nally siger er det en del af aftalen med Nets (tidligere PBS) men Jecopix bruger PayPal og ikke Nets.

 • 1
 • 1
#48 Michael Lykke

Fair nok hvis det er tilfældet, jeg har bare troet det var et lovkrav med alt det polymik der var omkring det for en del år siden da det blev indført.

Men et kig på Paypals betingelser afslører at det også er i strid med dem:

"Merchant agrees that it shall only submit card transactions that directly results from bona fide cardholder transactions with that Merchant. Merchant agrees that it will not submit a transaction until Merchant: (i) obtains an authorisation, (ii) completes the transaction, and either: (iii) ships or provides goods, (iv) performs the purchased service, or (v) obtains the cardholder's consent for a recurring transaction."

Her fremgår det at pengene først må trækkes når varen afsendes eller der oprettes en recurring transaction(Abonnementer).

 • 2
 • 0
#49 Jørgen Nielsen

Jeg venter lige med at overveje denne til, at der ligger nogle test af den. Hvis det er et så fantastisk tilbud som det hævdes, vil der jo meget snart dukke seriøse tests op af dette såkaldte vidunder. Desuden skal der være mulighed for at betale direkte med kreditkort. 1700.- (det skal være 9.7", hvis jeg skal kunne se noget på skærmen) er jo alligevel en del, hvis dette bare er endnu et stykke kinesisk skrammel, der skal ligge og flyde i et hjørne.

 • 1
 • 1
#50 Peter Jensen

Hej Alle.

Spændende tråd. Jeg synes også at Appeles Ipad er for dyr. Vil dog gerne have en fin tablet.... Kiggede lige på www.EBAY.com for at se hvad der byder sig. Søg fx på "Android tablet danish 10.2" klik også i boksen "Include description" når du søger. Der kommer en masse produkter der ser spændende ud. De har angiveligt alle mulighed for "danish" tastatur så det firma i DK der udvikler en tablet behøver ikke engang at pakke dem ud før de kan sælges i DK. :)

http://www.ebay.com/itm/10-2-Android-2-3-Tablet-PC-WIFI-HDMI-GPS-3G-CAME...

Kan iøvrigt kun anbefale Paypal. Det er absolut sikkert for en køber at bruge dette system! Det er lidt halvdyrt hvis man skal modtage penge.... men det fungerer! Specielt fint til overførsel af mindre beløb.

Hvis nogle af jer har effaringer med disse "bambus" tablets så sig til og lad os navigere i tablet junglen... Peter

 • 1
 • 0
#51 Peter Andersen

Claus O. Mortensen udtalelser sig på vegne af Jacopix, men slår man jecopix op på cvr.dk er jecopix en enkelmandsvirksomhed tilhørende Jesper Vestergaard Mortensen... Adressen på jecopix fra cvr.dk er: "Engholms Alle 238 1 tv" men på jecopix.com er 1-tallet belejligt fjernet, så der kun står "Engholms Alle 238 TV - 8240 Risskov"..

Belejligt at lige netop 1-tallet er forsvundet..

Jecopix overholder desuden ikke dansk lovgivning, hvor er cvr nummeret på jecopix.com henne?

igen i.flg. cvr.dk er jecopix oprettet d. 1/9-2011, hvordan kan jecopix så have 21 års erfaring med udvikling af forbruger elektronik? (C O Mortensen skriver: "Jecopix er en unik virksomhed med egen produkt udvikling med erfaring i mere end 21 år, indenfor forbruger elektronik produkter." Hvordan får man 21 års erfaring på 4 måneder?

Det lugter af en hurtigt startet "virksomhed" der ser en fidus i at sælge kinesiske tablets under påskud af at have udviklet dem selv.. Jeg forudsiger at virksomheden ikke eksisterer om 1 år..

Jeg afventer glædeligt C O Mortensens kommentar..

 • 3
 • 1
#54 Michael Lykke

Hvis nogle af jer har effaringer med disse "bambus" tablets så sig til og lad os navigere i tablet junglen... Peter

Hvor skal man starte :)

Først og fremmest må man starte med at være realistisk og ikke forvente at man kan få en solid tablet med masser af kræfter, lækker skærm og god kvalitet til 500 eller 1000 kr. På samme måde som du heller ikke får en rigtig god smartphone til den pris så får du altså heller ikke en god tablet.

Med det sagt, hvis man kigger efter en Android tablet så er det vigtigste at sørge for at den bruger en version af Android der er lavet til tablets. Dvs. ideelt set snakker vi version 4.0. Versioner som 2.3 og lign. er telefon udgaven af Android og er derfor noget l*rt til tablet brug. Og det er præcis havd der kendetegner 95% af Android tablet markedet - At det er gamle telefon version af operativsystemet som ikke er egnet til tabletbrug.

Så er der andre faktorer man skal overveje at kigge efter - Størrelsen og især tykkelsen. Det der typisk kendetegner de billige kina produkter er at de er sindsygt tykke - Nogle af dem op mod 2,5-3cm hvilket er håbløst for en tablet. Dertil kommer at mange af dem ofte kun har få timers batteritid hvor produkter som iPad, Samsung Galaxy Tab og lign. har omkring 10+ timers batteritid. Hvis man sammenligner prisen på de fornuftige tablet produkter på markedet så vil man også hurtigt se at ingen af disse koster kun 1000 kr - Ganske enkelt fordi du ikke kan lave et godt tablet produkt til den pris pt. Både iPad, Galaxy Tab, Motorola Xoom m.fl. koster 3000 kr eller mere.

En ret væsentlig ting man skal huske på inden man investere i en Android tablet er mængden af apps. Der er mange apps til Android telefoner men markedet for tablet apps er stadigvæk meget lille i Android verdenen. Selvfølgelig kan man bruge mobil apps på sin tablet men så forsvinder hele idéen med en købe en tablet. Den rigtige oplevelse kommer kun via apps der er designet og udviklet til brug på en tablet med de forskelle det giver(Og det er ret væsentlige forskelle).

 • 0
 • 0
#55 Morten Winther

Kan du henvise til denne lovgivning?

Fra "De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring på internettet, maj 2010"

6.5.4. I betalingssystemer, hvor betalingen sker ved, at den erhvervsdrivende sender en betalingsanmodning til betalingsmiddeludstederen, bør den erhvervsdrivende ikke sende denne anmodning, før produktet/ydelsen er sendt til forbrugeren.

Da de har udtalt ovenstående vil en forretning i princippet kunne blive dømt på baggrund af §1 i markedsføringsloven om "God markedsføringsskik".

 • 3
 • 0
#57 Mikkel Madsen
 • 0
 • 0
#58 Morten Wegelbye Nissen

Jeg kan se parallelen.

Håber jeg tager fejl, men som det ser ud lige nu så tør jeg ikke.

Produktet, som det er beskrevet, ville jeg egentligt gerne have. Men jeg sender altså ikke 1000 kroner i deres regning under disse vilkår.

 • 0
 • 0
#59 Peter Andersen

Søg på google - så finder du ud af hvilken tablet der er tale om.. Den kan erhverves for ca. 600 kroner i det store udland, dog uden det danske navn trykt på den..

Når dette er sagt så er det faktisk en tablet som får ret rosende reviews, så selve tablet'en ville jeg godt turde købe, men IKKE her i DK.

 • 0
 • 0
#60 Lars Michler

"Når dette er sagt så er det faktisk en tablet som får ret rosende reviews, så selve tablet'en ville jeg godt turde købe, men IKKE her i DK."

Der er en del diskussion om pris i forhold til udlandet, købeloven m.v. her. Den er præget af en del misforståelser

At man kan købe den samme tablet 25% billigere udenfor Europa gælder for stort set alt elektronik. På dette produkt gælder jo samme forhold som for iPad: Prisen er væsentligt billigere udenfor Europa, den er lavet i Kina på fabrikker med stærkt kritisable arbejdsforhold, og garantien fra fabrikanten er stort set intet værd.

Ved prissammenligning bør man bemærke at der i følge brochuren følger en del tilbehør med, og at en del af de tilsvarende tablets på DX og Ebay har mindre RAM (4 eller 8 GB). Så jeg synes ikke prisen på 800 kr. + moms er afskrækkende, i forhold til 600 kr. i udlandet. Når man tænker på ting som fragt, told, og især Post DK's gebyrer vil det være svært at komme under 800 kr.

Noget andet er om man har tillid til firmaet. Nogle her påstår at deres betalingsmodel er ulovlig. Mobil.nu skriver i deres omtale (http://www.mobil.nu/nyheder/dansk-tablet-med-android-4-0-til-under-1-000...):

Vi har talt med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og de forklarer, at det ikke er i strid med loven at hæve beløbet ved bestilling, så længe det fremgår under købsbetingelserne. Desuden hæfter de sig ved, at de har dansk adresse og bank i Nordea og umiddelbart kan de ikke se, at man skulle være nervøs for at handle der. At det ikke er muligt at betale med Dankort vækker heller ikke bekymring hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, da firmaet formentlig har fravalgt denne mulighed, da det koster firmaet penge.<<

Personligt vil jeg være mere betænkelig ved påstanden om en batterilevetid på 14 timer, end ved prisen og firmaets troværdighed. Og så er det et spørgsmål om den annoncerede opgradering til Android 4 forløber uden problemer. Den slags ting kan bedst ses ved en praktisk afprøvning. Jeg håber de sædvanlige testere, og måske også versions2's "tech sawy" kaster sig over den når den kommer til landet, for som Peter Andersen skriver, den får i udlandet ret rosende omtale.

 • 0
 • 0
#61 Morten Wegelbye Nissen

Hvor om alt er; så er det endt med at jeg har placeret en ordre. Den 10/2 modtog jeg så en email om at man nu tnt om hvornår TapOne's kunne afhentes. Den 12/2 modtog jeg en mail hvori det fremgår at "fabrikkerne" har spurt om vi, mod nyere OS, kunne udskyde ordren nogle uger. Jecopix har valgt at acceptere dette. Underligt at man først giver information om at de snart kan afhentes, kort efter får man at vide de er forsinket pga. software opdatering. Specielt da det sidste normalt kan gøres ota.

 • 0
 • 0
#62 Michael Lykke

@Morten - Fristes jo til at sige "i told you so" - Som du selv siger så vil en software-opdatering jo fint kunne klares efter man havde modtaget hardwaren. Dvs. der er vel reelt den risiko at fabrikken ikke udsender opdateringen og man derfor er strandet med den software tabletten har ved køb.

Men hold os lige opdateret omkring det videre forløb.

 • 0
 • 0
#64 Morten Wegelbye Nissen

Yep, denne besked er skrevet fra en.

Paypal transaktionen gik ellers I pis, men da jeg skrev til dem rettede de op på det. Selve enheden overrasker positivt. Byggekvaliteten ligger langt over hvad jeg havde forventet. Skærmen er til at holde ud at se på. Touchdelen er ikke så præcis som på min galaxy nexus, men ikke ubrugelig. Performance kunne være bedre. Men I forhold til pris er jeg posotivt overrasket.

 • 0
 • 0
#65 Morten Wegelbye Nissen

Yep, denne besked er skrevet fra en.

Paypal transaktionen gik ellers I pis, men da jeg skrev til dem rettede de op på det. Selve enheden overrasker positivt. Byggekvaliteten ligger langt over hvad jeg havde forventet. Skærmen er til at holde ud at se på. Touchdelen er ikke så præcis som på min galaxy nexus, men ikke ubrugelig. Performance kunne være bedre. Men I forhold til pris er jeg posotivt overrasket.

 • 0
 • 0
#67 Lars Michler

@Morten Wegelbye Nissen

Det lyder som du er tilfreds med den, prisen taget i betragtning. Kan du hjælpe med lidt oplysninger vedrørende de spørgsmål der har været fremme:

1) Bliver den leveret med Android 4.0? 2) Holder batteritiden på 14 timer? Eller har du et bud på hvor længe den holder strøm? 3) Passer oplysningerne om vægten (370g) og tykkelsen (1,2cm)?

M.v.h. Lars Michler

 • 0
 • 0
#70 Hans K. Sørensen

Bestilte en TabOne1 14-3-2012 og fik leveret dagen efter. Fysisk som beskrevet af firmaet, 4.0 installeret, alt kører upåklageligt, dog kunne skærmen godt tåle en opgradering - med Galaxy Nexus som reference-droid. Batteritiden er bedre end på Nexusen. Men bedømt ud fra de mange utilfredse kommentarer, har jeg åbenbart været ualmindelig heldig......

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere