Android 2.2 og HD-video rammer HTC's topmobil i denne weekend

HTC begynder at udsende opdateringen til version 2.2 af Android til de europæiske HTC Desire-kunder i løbet af weekenden. Men i første omgang kun, hvis man har en ulåst telefon.

Som blot den anden telefon på markedet får ejere af HTC's Desire-telefoner opdateringen til version 2.2 af styresystemet Android, som også har kodenavnet Froyo. Opdateringen bliver sendt ud til de europæiske kunder i løbet af denne weekend. Det skriver Engadget.com.

Hidtil har det kun været Googles egen Nexus One, som har kørt en officiel udgave af Android 2.2.

Det er en version af Android, som ses som et vigtigt skel i forhold til de tidligere versioner, fordi den tilføjer en række nye funktioner.

Det omfatter blandt Googles nye hurtige Javascript-motor, understøttelse af Flash 10.1 og muligheden for at opsætte telefonen som et Wifi-hotspot.

Dertil kommer en ny compiler, som skulle være med til at få applikationerne til at køre hurtigere.

**Læs også: **Android 2.2: Nu med Flash og ni andre godbidder.

HTC oplyser ifølge Engadget, at selskabet desuden har tilføjet en række nye funktioner specifikt til Desire. Eksempelvis får Desire nu mulighed for at optage video i 720p HD.

I første omgang vil opdateringen blive gjort tilgængelig for kunder, som har en ulåst telefon. Hvis man har en telefon, som er bundet til en teleoperatør, så vil man formentligt skulle vente på, at der er en specifik version klar. Det kan dog afhænge af, hvorvidt operatøren har specialtilpasset brugerfladen og eksempelvis tilføjet særlige tjenester.

Også Sony Ericsson og Samsung er på vej med Android 2.2, men de ventes først officielt klar til september.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Daniel Svendsen

Har netop opdateret min og kan bekræfte:

 1. Mulighed for at optage i 720p (Skal dog lige selv sættes i settings for video)
 2. SMS/Meddelseslayout er lavet helt om. Hvor den bedste funktion er muligheden for at skifte sprog rigtig hurtigt
 3. WiFi Hotspot - Virker over alt forventning.
 4. HTC´s egen lommelygte funktion, som benytter flashen til kameraet
 5. Mulighed for at flytte apps. til SD kortet
 6. Generelt er telefonen blevet betydelig hurtigere at benytte. Føles meget mere "responsive".
 7. Lidt ændringer til kalenderen, dog mangler de stadig at skrive hvilken dag det er i toppen af kalenderen.
 8. Søg med din stemme på google og google maps

Eneste fejl jeg indtil videre har fundet, er at det virker som om de har ændret lidt i layoutet og desværre gjort de ene smule for højt, så på nogle apps forsvinder en smule af toppen. Nogen der kender til problemet eller er det bare mig?

/Daniel

 • 0
 • 0
#2 Rene Madsen

Har netop opdateret min og kan bekræfte:

Gennem en update der var pushed til din telefon?

Hvilken udbyder har du, har en unlocked telefon fra TDC Erhvervscenter, men der er ikke meget update at se endnu...

 • 0
 • 0
#4 Kasper Grubbe

Har i prøvet at opdatere jeres mobiler manuelt på telefonen ved at gå ind her: Indstillinger -> Om telefonen -> Opdatering af systemsoftware -> Kontroller nu ?

(Jeg har 3, og min opdaterede da jeg gik derind igår)

 • 0
 • 0
#7 John Foldager

Opdateringen er rullet ud over nogle dage, så nogle har kunnet opdatere lørdag, andre søndag, nogle idag osv.

Har selv fået opdateret min egen igår, søndag, og jeg kan kun tilslutte mig at den er noget hurtigere end tidligere :o)

Nu mangler vi (læs: jeg) bare at der også kommer en opdatering til Hero'en ;o)

 • 0
 • 0
#8 Daniel Svendsen

Bare til info så er Android 2.1 allerede skubbet ud til HTC Hero. Jeg har i hvert fald opdateret kærestens telefon for nogle uger siden.

Man kan ikke automatisk tjekke for opdateringer på HTC Hero, men ved at sætte tiden frem et år, har jeg hørt at man kan tvinge den til selv at tjekke.

Den manuelle kontrol bliver der dog mulighed for efter opdateringen til 2.1

 • 0
 • 0
#10 Daniel Svendsen

Tænkte godt du var klar over det, men så står det der i hvert fald til andres interesse :D

Jeg tror desværre ikke at 2.2 kommer til Hero´en. Taget betragtning af hvor lang tid det tog for 2.1, så venter de nok først til 2.3 (Gingerbread) kommer. Det er i hvert fald mit gæt.

 • 0
 • 0
#11 John Foldager

Ja dét tog dem godt nok noget tid. Men hvis de nu har styr på opdateringerne og udrulningerne men lige mangler "det sidste touch" så kan jeg også godt vente på 2.3 til Hero.

Håber bare at HTC opdaterer deres Android telefoner løbende og med tiden kommer ind i en rigtig god rytme med at rulle det nyeste ud til brugerne så hurtigt som muligt.

 • 0
 • 0
#13 Daniel Svendsen

Hej Asbjørn

HTC har meldt ud af opdateringen til 2.2 først vil ramme ulåste mobiler, da tredjepart software installeret af teleselskaber muligvis kræver lidt tilretning før opdateringen kan skubbes ud.

Jeg er sikker på at opdateringen nok skal komme, men kunne godt forestille mig at det bliver i slutningen af denne uge, eller måske starten af næste uge.

Ellers kunne du jo eventuelt tage kontakt til 3, selvom jeg ikke regner med du vil få noget ud af det.

 • 0
 • 0
#14 Jacob Nordfalk

Opdateringen fungerer fint (på en ulåst Desire), og de småting der var efter HTCs sidste opdatering ser ud til at være blevet rettet.

De nye funktioner fungerer fint. Har ikke lagt mærke til det med layoutet som #1 indlæg har set.

 • 0
 • 0
#15 Kenni Lund

Android 2.2 på Desire med Flash aktiveret er da godt nok en ommer...nøøj, hvor er den langsom om at scrolle - VILDT irriterende. Jeg skal have deaktiveret/afinstalleret det Flash og det kan ikke gå hurtigt nok. Hvis der er nogen som vil se hvad jeg mener, så se det her Youtube klip fra 4:00 og 1 min frem. Helt præcist 4:39...: http://www.youtube.com/watch?v=PtGCaKyd_co&feature=player_embedded#!

 • 0
 • 0
#16 Ove Andersen

Du kan bare gå ind i indstillinger for browseren og deaktivere det, helt præcist "Aktiver plugins".

Jeg oplever ellers ikke nogle problemer med flash og websider? Har lige testet ekstrabladet.dk's web udgave, og der er masser af flash på.. Og den lagger kun ganske lidt, ikke noget der irriterer mig.

Og har heller ikke problemer med at afspille youtube film, dr nettv osv. Skal dog siges jeg kun har prøvet gennem wifi, men det har jo ikke noget med sagen at gøre.

 • 0
 • 0
#17 Kenni Lund

Du kan bare gå ind i indstillinger for browseren og deaktivere det, helt præcist "Aktiver plugins".

Ja, det var også det første jeg gjorde, det fjernede den ekstreme lagging ved scroll.

Og har heller ikke problemer med at afspille youtube film, dr nettv osv.

Nej, afspilning af Flash-objekterne kører vist fint nok, det er resten af telefonen som det går ud over.

En anden ting meget irriterende ting er, at der tilsyneladende er blevet introduceret en ny bug i Gmail applikationen, hvor den registrerer at man klikker på links og knapper, men den reagerer ikke på det. Jeg har siddet og testet det en masse gange nu, og det er ca. 20-25% af alle klik på links eller knapper i Gmail applikationen som fejler.

Jeg har optaget et kort videoklip med det her, hvor 2 ud af 8 forsøg på at klikke på det samme link fejler: http://www.youtube.com/watch?v=ljvYXnebwAo

 • 0
 • 0
#18 Magnus Bros

HTC siger at de for at skåne netværket sender opdateringen ud i små grupper. Det skulle tilsyneladende gå efter telefonens serienummer. Jer som allerede kan finde opdateringen ved at søge, hvilket serienummer har i? Bare så man ved hvor længe man skal vente..

 • 0
 • 0
#19 Nikolaj Koch

En anden ting meget irriterende ting er, at der tilsyneladende er blevet introduceret en ny bug i Gmail applikationen, hvor den registrerer at man klikker på links og knapper, men den reagerer ikke på det. Jeg har siddet og testet det en masse gange nu, og det er ca. 20-25% af alle klik på links eller knapper i Gmail applikationen som fejler.

Jeg har lige testet det på min Nexus One med Froyo, har ingen problemer med at åbne links fra gmail. 10 ud af 10 klik gik fint igennem.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere