Android 12 ramt af alvorlige fejl: Producenter standser udrulningen

17. januar 2022 kl. 08:362
Android 12 ramt af alvorlige fejl: Producenter standser udrulningen
Illustration: Android.
Mange fejl i Android 12 har fået producenter til at sætte udrulning på pause.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mobilproducenterne Samsung og Oneplus har sat udrulningen af Android 12 på standby efter meldinger om alvorlige fejl.

Det skriver mediet The Verge.

Android 12 er én af de største udgaver i styresystemets historie, og udgivelsen var en måned forsinket.

En opdatering af Googles egen Pixel-enheder i december indeholdt 82 rettelser. December-opdateringen gjorde ondt værre, da Pixel 6-ejere oplevede problemer med netværksforbindelser, som blev forværret af opdateringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google stoppede opdateringen og fjernede den senere fra sit arkiv for at forhindre manuelle downloads. Da firmaet blev spurgt, gav man ikke nogen forklaring på den problematiske opdatering, men pegede på en erklæring om, at der kommer en rettelse i slutningen af januar, som vil indeholde alle de fejlrettelser, der var planlagt for december-patchen.

Samsung-brugere i Sydkorea har rapporteret om alvorlige problemer med Galaxy Fold 3 og Flip 3-enheder efter installation af Samsungs brugerflade One UI 4.0, der bygger oven på Android 12. Problemerne er blandt andet flimrende skærme og telefoner, der er gået permanent i stykker. Samsung har erkendt problemet og frigivet en ny version af softwaren.

Oneplus har sat sin udrulning af Android 12 på pause, efter stor kritik fra brugerne. Årsagen er ifølge firmaet selv, at man forsøgte at integrere sine Oxygenos- og Coloros-kodebaser i samme build, og det »førte til, at softwareoplevelsen ikke var friktionsløs.«

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
18. januar 2022 kl. 11:44

Der er næppe noget sikkert ved en CCP-telefon.

1
17. januar 2022 kl. 16:24

"Oneplus har sat sin udrulning af Android 12 på pause, efter stor kritik fra brugerne. Årsagen er ifølge firmaet selv, at man forsøgte at integrere sine Oxygenos- og Coloros-kodebaser i samme build, og det »førte til, at softwareoplevelsen ikke var friktionsløs.«"

Er der nogle som ved hvad der reelt er i vejen, og er noget hardware brikket ?

Er selv en meget tilfreds One Plus Nord ejere, men vil gerne se hvor længe de understøtter deres OS. Var en meget glad One Plus One er ejer. Så prøvet igen, da de fik et OK kamera i selv deres billige modeler. - De har aldrig være rigtigt gode på kamara siden, grunden til jeg forlod dem.

Men ikke at skulle både sælge sin skrop til google og ens sjæl til producenten af telefonen har altid tiltalt mig. Især den normalt noget længere understøttelse, end de store har af deres OS.

Her skulle især Samsung skamme sig. De skulle måske lave lidt fære modeller i stedet, hvis de ikke kan overskue at understøtte som det midste sikkerheds opdateringer i 3-4 år efter sidste salg.