Anders Foghs Twitter-profil hacket: Vi vidste, der var et kup på vej i Tyrkiet

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Politikere og borgere verden over studsede nok lige en ekstra gang over, hvad Natos tidligere generalsekretær pippede om på Twitter i nat.

Danmarks tidligere statsminister og tidligere generalsekretær i Nato Anders Fogh Rasmussen har næsten 300.000 følgere på Twitter, så der har nok været en del forvirrede læsere, der søndag aften kunne læse, at han skulle have haft kendskab til det forsøgte kup mod Erdogan i Tyrkiet.

Det skriver Ritzau i bl.a. Berlingske.

Anders Fogh Rasmussen har i dag rådgivningsfirmaet Rasmussen Global, der forklarer, at han ikke selv står bag de to problematiske tweets.

Læs også: Keynote på Infosecurity: Anonymisering af masseindsamlede lokationsdata er en narresut

»Tilsyneladende er hr. Rasmussens Twitter-profil blevet hacket. De to opslag er ikke blevet skrevet af ham,« skriver Rasmussen Global til Ritzau.

Siden artiklens udgivelse et begge tweets blevet slettet, men det første lød:

»I want to make a confession! We knew that the coup was going to take place on July 15th. But we haven't to help Turkey. That is why NATO must apologize to Mr. Erdogan. @RT_Erdogan @ikalin1 @hasandogan pic.twitter.com/T0lX2Ayg7O«

Halvt uforståeligt

Beskederne, der blev sendt ud fra Fogh Rasmussens Twitter-profil, var skrevet på halvdårligt engelsk, og man kan undre sig over, at det er lykkedes nogen at at have ressourcerne til at få adgang til hans profil uden at sikre sig, at budskabet i det mindste var let forståeligt.

Læs også: EU vil beskytte whistleblowere, der afslører GDPR-snyd

Mens den første besked trods alt sender en klar besked, er det mindre tydeligt, hvad hensigten er med det andet opslag.

Det andet tweet lød:

»Cedkan who struggles with coups and coup supporters, we wish success in politics.@RT_Erdogan @ikalin1 @hasandogan«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Tom Paamand

... og har ikke kunnet skaffe passende arbejde, bortset fra i dybt problematiske sammenhænge. Foghs konsulentfirma har tidligere udtalt sig pænt om Tyrkiet, men der er intet officielt at finde om forbindelsen.

Det er derimod velkendt, at Fogh har kastet yderligere snavs på sit luvslidte eftermæle ved at rådgive en bank i Latvia, der er mest kendt for at bryde FNs sanktioner mod Nordkorea, men også for voldsom korruption.

Banken er ejet af en søn fra RussNeft-imperiet, men den slags solide Kreml-kontakter stopper vel ikke en tidligere NATO-chef fra at score et så givtigt job. Og så var der lige posten som rådgiver for den endnu mere korrupte ukrainske præsident...

Hackerens tweet kan måske give vor tidligere statsminister en tiltrængt offerrolle, der kunne hjælpe lidt på hans flossede ry...

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere