Anders er årets udviklertalent: »Det er underordnet, hvordan koden ser ud, hvis folk ikke har det godt på arbejdspladsen«

23. november 2021 kl. 10:003
Anders er årets udviklertalent: »Det er underordnet, hvordan koden ser ud, hvis folk ikke har det godt på arbejdspladsen«
Illustration: Jeppe Carlsen.
Corona-lockdowns gjorde årets it-udviklertalent, Anders Jellinggaard, opmærksom på, hvor meget motivation man kan hente blandt entusiastiske kolleger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kvantecomputere, web-teknologiske UIG’er og særligt fokus på et godt arbejdsmiljø. Anders Jellinggaard, der er årets it-udviklertalent, lever bestemt ikke i forrige århundreder.

Som hovedarkitekt og programmør på 3Shape, der udvikler scanner- og 3D-teknologi til tandlægeklinikker og dentallaboratorier, er et af hans klareste mål, at han og kollegerne har det godt.

»I det hele taget er det nærmest underordnet, hvordan koden ser ud, hvis folk ikke har det godt på arbejdspladsen. Det er det udgangspunkt, vi arbejder ud fra,« siger Anders Jellinggaard.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
26. november 2021 kl. 12:20

Husk at motivation OGSÅ betinges af hjemmefronten, bør ikke overses i planlægningen af arbejde udenfor normal arbejdstid. Programmøren bør selv prøve arbejdet før han/hun programmerer tingene. Giver det bedst resultat.

2
23. november 2021 kl. 21:53

Hvor fremstår du bare super sympatisk i dette interview Anders. Man forstår godt hvorfor dine kollegaer har indstillet dig til prisen.

Jeg er så rørende enig i dine betragtininger om at arbejde som et team og aldrig være alene på en opgave.

Når I-profiler/specialister sidder alene på ogaver, har jeg erfaret igen og igen at motivationen daler, humøret daler og ikke mindst kvaliteten af koden daler. Det er ikke i nogens interesse.

Derfor har vi en tommelfingerregel om, at enhver opgave der tager mere end 2 dage SKAL man mindst være to til at løse. Og vi fremelsker en kultur af samarbejde konstant.

Trygt, ambitiøst samarbejde og flere af din slags i branchen tak, godt gået Anders! Og alt held og lykke til dig i fremtiden :-)

1
23. november 2021 kl. 14:35

I det hele taget er det nærmest underordnet, hvordan koden ser ud, hvis folk ikke har det godt på arbejdspladsen

Sådan kan det ikke udtrykkes. Dårlig kode er uprofessionelt, men det er klart, at hvis man har et godt arbejdsmiljø, så hæver det kvaliteten. Både menneskeligt og fagligt skal man fremme arbejdsmiljøet.

Man skal dog passe på ikke at falde i den grøft med, at bare vi har det godt sammen og holder gode lange pauser sammen, hvor vi får delt vore følelser, så er det faglige arbejde, som påvirker andre menneskers verden, underordnet.

Den faglige stolthed bør være en bærende kraft og ikke bare, at selvom jeg koder med en skovl, så får jeg udbetalt min månedsløn. Det har jeg desværre set flere gange som bruger af større organisationers produkter.