Anders And-serie skal lære børn om programmering

Illustration: Egmont
Fire numre af Anders And-bladet sætter fokus på programmering, it-sikkerhed og app-udvikling. Målet er at få børn interesseret i at kode.

Fire numre af Anders And-bladet skal give unge læsere indblik i programmering og lyst til at kode selv. Anders And & Co. introducerede i sidste uge Anders Ands programmeringsskole.

Skolen skal sætte tegneseriefans ind i begreber som blokke, loops, sprites og processorer - og inviterer samtidig til en konkurrence om at designe Danmarks sjoveste app.

Læs også: Kode-kurser til børn breder sig til hele landet

Anders And-bladet vil samtidig bringe historier med it-problematikker. Som når Joakim Von And sælger sit overlegne sikkerhedssystem - men efterfølgende sande må risikoen ved at give andre adgang til den kode, der beskytter pengetanken. Eller når Mickey Mouse jagter en gruppe hackere, der har plantet falske beviser mod et matematisk geni, der nægter at tilslutte sig foretagnet. Endelig går Anders og nevøerne selv igang med at bekæmpe en virus i en virtual reality-verden.

Læs også: Programmering kommer til folkeskolen uden plan for efteruddannelse

»Med det aktuelle tema er jeg sikker på, at vi får vækket en nysgerrighed omkring programmering hos rigtig mange børn, både gennem programmeringsskolen og den store app-konkurrence,« lyder vurderingen fra Gitte Hoffmann Hansen, der er marketingchef hos Egmont, som udgiver Anders And.

»Og vores mål med temaet er netop at stimulere børns lyst til at lære at programmere og dermed gøre dem mere kreative og øge deres evner til at løse komplicerede problemer,« forklarer hun i en meddelelse.

Første blad i serien udkom torsdag, og resten vil følge trop over denne og de to kommende uger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Claes Buurgaard-Jepsen

Jeg rænkte på en ting:

Hvilken alder håber man at tiltrække med denne "product placement" ?

Og hvor mange i den aldersgruppe læser Anders And?

Egmonts egen website oplyser et læsertal på 309000 med flg. note: "Index Danmark/Gallup + Gallup Børne- og ungdomsindex 5-18 år - efterår 2014", hvilket jeg tolker som læsere i alle aldre...

 • 0
 • 4
#3 Hans Schou

Hvilken alder håber man at tiltrække med denne "product placement" ?

De statistikker jeg har læst de sidste 30 år, fortæller at det primært, er ældre mænd der læser Anders And. De er vel næppe målgruppen?

Nok om statistik: Mine døtre på 12, 9 og 8 år læser meget Anders And. Deres tilgang til programmering (Arduino), er at det er spændende, men de kaster sig ikke over det. Jeg er ret sikker på, at et Anders And-blad ikke vil motivere dem mere til programmering.

 • 2
 • 0
#4 Esben Bach

Hvis man ikke prøver, så får man ihvertfald ikke flere børn til at interessere sig. Det kan godt være Anders And ikke er den mest oplagte/bedste platform men hvis det fanger nogle stykker så kom vi da så langt.

Jo flere heste man spiller på jo større er chancene for at lykkedes, og om ikke andet så har børnene da fået endnu nogle numre af Anders And.

 • 1
 • 0
#5 Carsten WM

Nemlig, Esben, lad os prøve på flere forskellige måder. Mine 3 første børn er havnet i branchen via gode lærere og en ikke-it-uddannet far som altid har nørdet på fritidsbasis med HTML mv. Nu har jeg 3 mere på 11, 14 og kun halvandet år, har nogen her inspirationskilder udover ovennævnte tages det godt imod herfra

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere