Analytikere: Nokia sælger 37 millioner Windows-telefoner i 2012

13. januar 2012 kl. 11:2710
Der vil blive solgt 37 millioner telefoner fra Nokia med Windows Phone 7 i år. Det spår Morgan Stanley, der samtidig vurderer, at næsten halvdelen af alle solgte Nokia smartphones i 2012 vil være med Windows Phone 7.
Artiklen er ældre end 30 dage

Windows Phone 7-styresystemet vil få et massivt udbredelsesboost i år. Det spår analysehuset Morgan Stanley, der anslår, at den finske mobilproducent vil sælge ikke mindre end 37 millioner smartphones med Microsofts mobile styresystem. Det skriver AllThingsD.com.

Det er blandt andet Nokias Lumia 900 med Windows Phone 7, der skal være med til at sælge en masse enheder med Windows Phone 7. Det anslås, at Nokia i år vil sælge 77 millioner smartphones, hvoraf godt halvdelen altså vil være med Microsofts nye styresystem.

Det skal bane vejen for, at 2013 bliver året, hvor Nokia sælger flere smartphones med Windows Phone 7 end noget andet styresystem, der ellers er på firmaets mange enheder. Her vil tallet være 64 millioner solgte enheder med Windows Phone 7 og 16 millioner solgte enheder med et andet smartphone styresystem.

Ifølge AllThingsD har Morgan Stanley også anslået pæne salgstal for elektronikproducenten HTC’s Windows-telefoner. Her er tallet henholdsvis seks og ti millioner for 2012 og 2013.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
15. januar 2012 kl. 15:30

Der er forlydender om at en salgs-taktik for WP7 er at butikspersonalet får en bonus på 10-15 dollars hver gang de kan lokke en kunde til at købe.http://www.electronista.com/articles/12/01/04/ms.hopes.to.force.wp7.adoption.spend.200m.in.sale/Lyder ikke som en sund strategi.....

Som jeg ser det er WP7 såmænd ikke ligefrem dårlig, og det kan da godt være at fliserne rammer nogle personers smag. Men jeg har meget svært ved at se nogen som helst niche, som WP7 rammer bedre end iPhone og Android. Altså andre end MS fanboys og dem som synes at det er vigtigt at have noget andet end de andre.

Måske Microsoft skulle have koblet det sammen med deres Xbox brand, i stedet for det bedagede Windows brand.

10
15. januar 2012 kl. 15:52

Netop. WP7 skal nok falde i manges' smag. Men ligesom dig er det heller ikke telefonen for mig ;-)

Nu er jeg på MeeGo i privaten, BlackBerry på arbejde og forhåbentlig kan jeg beholde det sådan i et par år.

8
15. januar 2012 kl. 14:15

At der er over 100 apps til WP, skyldes i høj grad at der er en konkurrence om at skrive&udgive (3) apps til WP: http://wpdk.cloudapp.net/

Man skal tilmed betale for at måtte deltage, med mindre man er studerende. Kan det undre nogen hvad præmien/præmierne er?

Min forudsigelse: Nokia sælger under 5 mio. Windows-telefoner i 2012, globalt.

6
15. januar 2012 kl. 13:02

Jeg tror det har med vennerne og familien at gøre. De færreste gider at læse en manual/brugsvejledning, de vil hellere spørge nogen istedet. Der er bare ikke nogen af deres venner eller familie, der har en telefon med Windows Phone. Derfor køber de den ikke. Eller også køber de én ved en fejl, og sælger den igen få måneder senere, fordi ingen eller næsten ingen kan/gider hjælpe. Så gentager historien sig.

Microsoft er kommet ca. et halvt årti for sent igang, heldigvis.

Se evt. også http://www.version2.dk/blog/lumia-800-i-parken-vil-du-med-42862Hvis Microsoft ligefrem skal forære fodboldkamp-billetter væk for at trække folk til lanceringen af en smartphone med Windows Phone, så står det skidt til. De må indse at toget er kørt; det er for sent at opnå kritisk masse.

5
15. januar 2012 kl. 08:50

Jeg tror klart der kommer massiv udbredelse når WP7 faktisk kan bruges i enterprise. Alle jeg har talt med, i arbejdsmedhør, håber på at 2012 bliver året for WP7, da brugerne efterspørger det. Man skal bare liiige kunne sikre dem også. Hvis Microsoft tager sig sammen og fokuserer på Business segmentet nu, så er der altså gode chancer for at de kommer til at stige i markedsandele, ganske betragteligt.

Dertil kommer at især ikke-teknisk anlagte brugere har en enorm god oplevelse af WP7. :-)

Salgstallene lader også til at indikere at iOS faktisk taber til Android mere og mere. Der er intet til hindring for at WP7, i en veldesignet telefon som Lumia, ikka kan blive en stor sællert.

7
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den søn, 01/15/2012 - 14:11

WP7, tror jeg ikke så meget på. Tiden er løbet fra den slags. Pt. opererer de på laveste fællesnævner, og tilbyder ikke meget mere end man kan få for 499, hos den lokale gadget-høker.

Jeg kunne forestille mig, at Win er en mulighed, hvis der åbnes for en stor del af den eksisterende software. Altså at det sættes sammen, så det kan køre en fungerende udgave, af den software der allerede findes. Jeg savner meget, reelt at kunne tage min software med "i marken". Simpelthen at kunne side ved skrivebordet og arbejde på en opgave, for bare at kunne stikke mobilos i lommen, og så fortsætte når jeg er ude i marken. Der er meget der tilbyder lidt i den retning, men intet der reelt fungerer.

Men de nye Tablet-PC'er, og de store smartphones, er der intet der forhindrer at man kan arbejde på den måde, altså bortset fra det manglende samspil på software siden.

Især i Business segmentet, er der store muligheder, hvis man kommer med en løsning der også fungerer som forventet. Altså en Office-løsning, som reelt er en Office-løsning, osv. Det er muligt, og skal være sådan, at sagsbehandleren kan være til møde, og tage det arbejde med på kontoret, og bruge det direkte i PC'en. Eller man kan tage sine tegninger med på en byggeplads, direkte forholde sig til de faktiske forhold, og tage det arbejde med hjem på PC'en, uden at der skal konverteres og trækkes data den ene eller den anden vej. Det skal foregå helt automatisk og problemløst.

I holderen, på skrivebordet eller bilen, eller bare i hånden ude på opgaven, og så interfacer det perfekt, med de muligheder der ligger i det. Gør man det, så tilbyder man kunden en vare, som kunden kan retfærdiggøre at betale for. Men skal kunden leve med noget som ikke tilbyder andet end det man i forvejen kan købe som en App. for en 10'er, så er der intet grundlag for at købe en mere forkromet løsning til mange tusinde.

Og ! Tiden, hvor man kunne lade kunderne sidde i timevis og vente på telefon support, er ovre, den slags er der ingen der vil spilde liv på mere. Der er andre der kan levere varen, og det er billigere at smide sin mobil ud, eller en PC, frem for at bruge dage og uger på at finde ud af, at det skrammel man har købt ikke virker. Man ved jo godt selv, at skramlet ikke virker, så når der ikke kommer en løsning, ved henvendelse til support, så er kundens mulighed at smide skramlet ud. Om det er på softwaresiden, eller på hardwaresiden, det er kunden helt ligeglad med, man har købt et produkt, og det skal virke, ellers virker konkurrentens.

2
14. januar 2012 kl. 11:05

Hvordan kan man komme med den paastand! Indtil nu har wp7 telefoner solgt daarligt, hvad har ændret sig? Der er middelmaadig support fra telefonselskaberne, styresystemet mangler stadig apps, det ser særdeles uspændende ud. This aint happening