Analytiker: Vista-salget ringere end XP

Salget af det nye styresystem Windows Vista lever ikke op til den første tid med forgængeren Windows XP.

Det viser en endnu ikke offentliggjort rapport fra NPD Group ifølge Silicion.com.

Salget af Windows Vista i USA ligger ifølge it-mediet cirka 60 procent lavere end det tilsvarende salg af Windows XP i de første seks måneder af de to systemers respektive levetid.

»Den klarer sig bare ikke godt,« siger NPD-analytiker Chris Swenson om Vista-salget i detailhandlen.

Han hæfter sig imidlertid ved, at de fleste folk først skifter styresystem i forbindelse med udskiftning af deres computer.

Hos Microsoft ønsker man ifølge Silicon.com ikke at kommentere tallene fra NPD-rapporten, som selskabet endnu ikke har haft mulighed for at kigge på.

I en kommentar til undersøgelsen fra selskabet fremgår det imidlertid, at man mener, at man er på rette spor med et salg, der i sommer rundede 60 millioner licenser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Ehler

De 60 Mill...
Er de preloadede som gratis "gåse proppes" ned i halsen på hardware producenterne, og dermed de forsvarsløse forbrugere, talt med i de 60?

Jeg vil gætte på et langt lavere tal, (Måske 5?) hvis vi fokuserer på de Vista der er solgt i løs vægt, for rigtige penge.

(De forhandlere jeg kommer hos, overbeviser næsten altid folk til at tage en XP i stedet.)

  • 0
  • 0
Ole Holm Frandsen

Er forholdvis enig i din kommentar. Sådan indbyrdes hinanden imellem dem jeg kender der bare har lidt forstand på computere "anbefaler" de fleste også at man holder sig til XP eller helt alternativt prøver noget nyt f.eks. OSX eller en *NIX-system.

En af mine venner har lige købt ny computer og valgte at prøve Vista, da det meget klassisk, fulgte med computeren, dog var noget af det første han gjorde at smide det på "Klassisk tilstand".

Personligt syntes jeg at WinXP Udseendet var forfriskende nyt dengang, men hvor der stadigt er langt vægt på funktionalibilitet frem for alt muligt bling bling pjat..

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere