Analytiker langer ud efter Windows 10 strategi

Illustration:
Microsoft bør opfordre brugere til at købe nye PC'er, i stedet for at byde brugere af gamle computere velkommen til Windows 10, mener analysefirmaet Creative Strategies.

Hovedanalytiker hos markedsanalysefirmaet Creative Strategies, Carolina Milanesi mener, at Microsoft har glemt en vigtig brik i deres Windows 10 strategi.

Microsoft har nemlig ikke forsøgt at få brugere med gamle computere til at købe en ny i deres Windows 10 strategi.

»På vegne af Windows 10 teamet er vi glade for at byde alle disse kunder velkommen til Windows 10, hvad end de har en ny PC, en fem år gammel PC eller en MAC,« sagde Terry Myerson leder af firmaets styresystemgruppe på en nylig konference.

En usmart udtalelse - hvis man spørger Carolina Milanesi.

»Microsoft sagde, at de havde det fint med, at nogle brugere har en fem år gammel PC, […] men er vi stærkt overbeviste om, at Microsoft faktisk burde være bekymrede for problemet,« skriver hun i sin analyse.

Creative Strategies tidligere analyser viser, at des ældre computer man har, des mindre engageret er man i at afsøge og afprøve nye muligheder. 61 pct. af dem med fem år eller ældre computere har eksempelvis ikke planer om at opgradere i løbet af det næste år.

Når Microsoft ikke opfordrer til at købe ny computer og tilbyder systemer til ældre computere, sørger de derved ikke for, at brugerne bevarer engagementet – hvilket i sidste ende er en mindre attraktiv brugergruppe.

Carolina Milanesi skriver i et svar til Computerworld:

»Det giver ikke det fulde billede alene at se på, hvor mange software downloads der er […] Hvis folk ikke har nye maskiner, vil Windows 10 ikke skabe en stor langsigtet forskel, når det kommer til at forbrugere elsker Windows og ikke bare bruger det.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Dave Pencroof

Her er så et link til computerworld artiklen som både er mere omfattende samtidigt med at den hastigt glider over mere problematiske dele af MS's forretnings metode http://www.computerworld.com/article/3053524/windows-pcs/microsofts-focu... Det er trods alt ikke særligt mange der aktivt downloader win 10 med intentioner om at opgradere DET ER MS DER TVINGER DET NED I HALSEN PÅ ALT OG ALLE OG UDEN SÆRLIG MEGEN BEKYMRING (GENNEM UOVERSKUELIGHED) OPGRADERE PC'ERNE ! Jeg kender mange der reelt ikke ville have win 10 men nu hvor det er der TØR disse ikke gå tilbage til deres tidligere win version (så går det hele måske i stykker) der er også meget af den slags læsestof på nettet ! Hvad jeg finder endnu mere utroligt er at der stadigt er sites (htg version2 computerworld og mange andre) der tilsyneladende er i lommen på MS for de kan simpelthen ikke få nok af win 10 MS kan tilsyneladende ikke i disses øjne gøre noget forkert til trods for at MS ikke svare på ALLE spørgsmål for åbenhedens skyld (hvilket er en af deres prioriteter iflg dem selv f.eks. hvad præcist gør en given "sikkerhedsopdatering" godt for) f.eks. har Secunia PSI ikke en eneste gang i de sidste 3 mdr signaleret at der er sikkerhedsopdateringer som absolut bør installeres og med lidt tålmodighed kan det konstateres via div nerd sider at der ikke er kommet en eneste VIGTIG opdatering set med bruger øjne i de sidste 3 mdr der er kun kommet sikkerhedsopdateringer der skal promovere win 10 eller "telemetri opdateringer" dvs implementering af win 10 "privacy issue" software som MS så kan bruge til at tvinge endnu flere over på win 10 (tag f.eks KB3139929 dvs sidste IE11 opdatering så dukker der nu et faneblad op som konsekvent ligger forrest og surprise reklame for win 10 og for div brugere er den nær umulig at få væk) denne "opdatering" dukker tilmed op på win 10 pc'er ! For god orden skyld så pisker MS hardware producenter hovedsageligt motherboard producenter til ikke at understøtte win 7 på Skylake (nyeste cpu) og nyere altså win 7 SKAL termineres koste hvad det vil (der har været masser af Skylake MB's til win 7 som nu er begravet fordi MS vil gøre hvad som helst for at tvinge os over på et OS hvor de kan gøre hvad der passer dem inkl at agere politi (næh nej dette stk software har du vist ikke på lovlig vis (jo jeg har) så det kan du ikke få lov til at installere) og beslutte hvilken software vi skal bruge (det sidste jeg har set på win 10 er at Anydvd ikke kan downloades med Edge og IE11 "certificate missmash" er fejlen der vises men hvis vi kikker lidt nærmere på sagen så er Anydvd producenten jaget vildt i USA af primært film industrien og den kamp påtager MS sig at være politi for og ikke kun på win 10 for de har også "opgraderet" IE11 på win 7 og 8/8.1

 • 0
 • 0
Henning Wangerin

Jeg kender mange der reelt ikke ville have win 10 men nu hvor det er der TØR disse ikke gå tilbage til deres tidligere win version (så går det hele måske i stykker) der er også meget af den slags læsestof på nettet !

Den kan jeg kun tilslutte mig.

Jeg har selv smidt windows ud for 12-15 år siden så jeg har heldigvis ikke de problemer, men som formand i AlsLUG, kan jeg blot konstatere at vi har haft mange gæster til vore installfester siden Windows 10 blev lanceret, som kom fordi de var "blevet trætte af Microsofts påtvungne opdateringer".

Ja det er faktiskt et citat fra en af vore gæster.

Nu ville han se hvad Linux kunne levere, og han har efterfølgende reinstalleret resten af maskinparken, så han har i hvertfald også lagt MS bag sig.

/Henning, Formand i AlsLUG

 • 0
 • 0
kenn larsen

Du har helt ret. Men hvad med at skifte til Linux mint f.eks. Det har jeg, og skrotte Winslow. Kun et program ud af 40 programmer kunne jeg ikke få til Linux. Men da det er til en 10 år gammel diktafon kunne det være lige meget. Og tilmed starter og slukker pc'en hurtigere. Og alle programmer kører mærkbart hurtigere. Det er som at få en ny pc. Og endnu bedre, jeg bestemmer hvornår der skal opdateres, og selv det går meget hurtigt. Du kan også få meget mere hjælp. End hos de højrøvede i MS. Vis dem vejen ved at lade være med at bruge deres produkter. Og hjælp andre med at få Linux.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

At vi ikke køber nye PC-er, og anelyse firmaer lever af at spå om at saglet stiger eller hvad de nu bliver betalt af deres kunder for at analysere. Det er bestyrelser forsøg på at tale deres aktierpriser op.

Her ser det ud som det er hardware producenterne som har betalt, de vi sælge flere PC-er. Det er ikke 2-3 dagen siden jeg læste en anden analyse, hvor hardware salget af PC med Windows vil stige i 2016.

Men PC-er saglet vil ikke stige, måske vil der komme udskiftning til firmaer, som så vil købe små PC'er der kan tilgå skyen, hvor ders data, og programmer befinder sig. Mens private vil holde live i deres gamle PC, når den så er gået til, så bliver den erstatet af en tablet eller telefon.

Det vil også betyde store besparelser på strøm for private, da en PC kan bruge næsten 1/3 af el til privaten, noget jeg ikke selv have tænkt over. En af min nærmere familje, købte en Ipad i stedet for at have PC'en stående tændt hele dagen. Den bruges nu kun 1-3 gange om ugen, hvor efter den slukkes. Den BLIVER ikke udskiftet i 2016, men nok bare smidt ud og ikke erstattet når den dør.

Det er kun gammer som holder liv i privat marked for desktop, mens der sælges bærbare til studerende. Men stadig på et marked som går NED. tænker meget på at erhver mig en ny konsol i stedet for en PC, især hvis konsol marked vågner op, og giver os mulighed for en velkendt browser, mus og printer og andre "småting". Her tænker jeg nok på den nye PS4 som sikkert er på vej, det ser ud til at blive langt den billigste løsning på et VR headset, som man så kan bruge mens man venter på version 2 af de andre.

 • 0
 • 0
Tauno Suikkanen

Jo, jeg er også afhængig af et program, der kører MS Desværre.

Min ene stationære er blevet til Win10. Aldrig har den kørt så dårligt. Den vågner jævnligt fra dvale (utryg ved hvad der foregår), kører død med cpu blæseren på fulde hammer, noget så normalt som Nvidia går død, netværks indstillingerne virker lige pludselig ikke (pt har jeg en delt mappe som pludselig ikke var delt - hvis jeg delte igen, så galt delingen ikke under mapper - og det har jeg ikke fået den til endnu), uret går forkert, rod med højre/venstre museknap (Logitech), og meget mere jeg ikke lige har i hukommelsen.

Min kones næsten nye Asus Win8 kom kun til at virke efter en down grade til Win8.

Og irriterende at MS skal have lov at sende spam til MIN computer. - Den stationære er hjemmebygget og derfor absolut ikke købt med nogen rettigheder for MS. Ok, den har Win.

Jo, jeg skal have skilt det ud, så at jeg kører Linux undtagen når det er absolut nødvendigt med Win, men problemet er at jeg ikke gider reboote så meget - ikke specielt reboot, men lukke/starte programmer.

Jeg er dog ikke så udelt glad for Linux, som jeg har været. "Friheden til at vælge" synes jeg er gået noget af fløjten i f.eks Ubuntu, medmindre man er en nørd.

...men jeg er tilbage og starter med at skal have en Knoppix til at køre fornuftigt fra en usb3 boot. Et godt valg ?

Dog kan jeg ikke få min bærbare til at boote fra usb :-(

NB Falsk markedsføring ? Kender i den her: Din computer er testet til at kunne kører Win10. Når man så trykker på dette link, så får man oplyst, at harddisken og enkelte andre ting vil virke.... hvad med resten ? Jeg vil mene det skal gælde det hele, hvis det er "din computer".

Har de et ansvar for denne markedsføring ? Hvad hvis jeg havde brugt min timeløn på at følge rådet ? Eller skulle betale for hjælp til at komme tilbage ?

Og for de som vil påstå, at jeg har fået virus: I har ret, problemet er blot at jeg selv har valgt den og er afhængig.

 • 0
 • 0
Michael Eriksen

Jeg tror manglen på HW nysalg skyldes a) CPU'er blev for ti+ år siden al rigelig for alle andre end professionelle og gamere (og de kan ikke holde et volumenmarked i gang) og b) der ikke har været en nye hardware standard siden ATX for tyve år siden. Det gik ikke lang tid fra XT til AT til ATX og det skabte noget volumen.

I dag er der ikke nogen dominerende hardware folk der vil noget. Intel lader til at have stukket hovedet i busken og leger med deres forældede x86 koncept. Ingen vil noget andet end markedtingsgøjl som IoT.

Det eneste interessante, der er sket på HW fronten de senere år er Raspberry Pi. Ikke at den i sig selv er interessant HW på papiret, men den overraskende opbakning konceptet har fået fra en uvelkommen front: det var jo ikke os gamle, velbjergede der skulle have billigt og sjovt legetøj, men nogle unger der skulle lokkes til at programmere. Som sædvanligt kastede far sig over knægtens legetøj.

Well, men IBM PC ramte jo også helt ved siden af målgruppen og det gik jo meget alligevel godt.

 • 0
 • 0
Maciej Szeliga

Jo, jeg er også afhængig af et program, der kører MS Desværre.

Man kan prøve under Wine (eller dens kommercielle udgave) eller virtualisere enten med VirtualBox, KVM eller VMware.

Min svoger kører Mac og har nogle Windows Only ting kørende under Parallels (og selv om leverandøren hele tiden kommer med undskyldningen at det er Mac'ens skyld at det ikke virker er det indtil videre altid vist sig at være dem selv som ikke kan sætte deres egen applikation rigtigt op).

 • 0
 • 0
Ulf Herold-Jensen

Som ret konservativ bruger af Windows valgte jeg at tage chancen da de tilbød Win10. Min PC hører til +5 år segmentet. Jeg gav det 4 måneder, men det kom aldrig til at virke tilfredsstillende. Der er simpelthen for mange programmer jeg anvender, som har drivere Win10 ikke supporterer eller kan køre. Det var meget skuffende. I tilgift skal jeg sige at jeg bestemt heller ikke bryder mig om GUI'en, men jeg håbede at det ville blive et spørgsmål om tilvænning. Det blev det ikke, det GUI tror jeg ikke jeg bliver gode venner med. Sådan er det vel når man bruger programmer og OS lidt dybere end "hr. og fru Jensen". (Det kan jeg tillade mig at skrive fordi jeg hedder Jensen ;-)) Jeg har siden flashet og re-etableret maskinen med Win7 som jeg havde før og det fungerer. Jeg ville gerne prøve med Linux, men jeg har ikke en god fri uge til at komme i dybden med installationen. Det får vente. Jeg undrer mig dog over de, der stadig bliver påtvunget Win10? Jeg har ikke hørt et kvæk fra Win10 og Windows siden jeg re-etablerede PC'en. Og det er en lovlig sag jeg kører.

 • 0
 • 0
Brian Vraamark

Der må være en del Linux folk på Version2 fora, som altid har fokus på når det går galt.

Jeg var vild med Windows 7. Havde lyst til at dreje halsen om på MS ifm Windows 8, men er faktisk ret glad for Windows 10.

Jeg har opgraderet 5 maskiner i mit eget hjem til Win10 fra Win7. Den ældste er 6 år gammel og gav ingen problemer. Eneste problem var min søns gaming laptop, som ikke lige fik den rigtige Intel HD driver ind. Det gav lidt problemer når den ikke trak på NVidia kortet. Indlæsning af den rigtige driver to få minutter og berettiger ikke skift til Linux.

Min far har opgraderet 2 maskiner (Vista og Win7) uden problemer.

Min svigermor har opgraderet fra Win8 - ingen problemer.

Min svigermors mor (fylder 87 i år) har opgraderet til Win10 - ingen problemer.

Jeg arbejder til daglig med udvikling på Windows/Mac (backend, frontend og native apps). Jeg og mine kollegaer har ikke haft problemer med Win10.

Hvis man skifter til Linux, er det nok ikke "bare" pga. af Windows 10. Så har man nok en række andre dårlige erfaringer eller "open source the whole world" holdninger som gør at man skifter. Jeg kender faktisk ingen i min familie som kender til Linux - og hvor skulle de? Det de har behov for, virker uden problemer på Windows.

 • 0
 • 0
Deleted User

Jeg var vild med Windows 7. Havde lyst til at dreje halsen om på MS ifm Windows 8, men er faktisk ret glad for Windows 10.

Jeg kan godt genkende den historie. Ældste skud på den nye Windows 10-stamme er en 8 år gammel HP Pavilion dv9700. I med en USB med installations-imaget og så kørte det ellers bare. Det eneste der driller driver-mæssigt er den i øvrigt dybt overflødige fingeraftrykslæser... Tre andre (private og arbejdsgiver) bærbare af nyere dato kører også alle Windows 10 helt problemfrit. Selv MacMini'en (mid 2011) sugede det til sig uden problemer.

Windows 10 er helt sikkert ikke problemfrit, og der kan sagtens stilles spørgsmålstegn ved MS' "foie gras"-fremgangsmåde for at få brugerne på Windows 10, men er der ikke også gået lidt folkesport i at bashe Windows 10?

 • 0
 • 0
Rune Jensen

men er der ikke også gået lidt folkesport i at bashe Windows 10?

Det ved jeg ikke, men nu har jeg kæmpet og kæmpet med at kunne lide Android, og det kan jeg altså ikke. Det er noget forfærdeligt bras. Hvorfor det så er en del af topic... Jo, fordi jeg havde nøjagtigt den samme indstilling til Windows8+. Kunne ikke få mig selv til at kunne lide det, selv efter lang tid. Og heller ikke Windows10, selv om det var lidt bedre.

Det viser sig så, for mit vedkommende i hvert fald, at MS er ikke de eneste, som kan lave OSer, jeg bare ikke kan finde mig til rette i. Android er for mig, noget gedigent l...

Så, om det er "in" at bashe windows? Jeg vil i hvert fald godt være med til at bashe Android for at skabe forandring. Det er nærmest mere brugerfjendsk UI end windows8. Jeg tror, det er de samme designere bag begge.

Men nu har jeg bevæget mig en hel del imellem MS og Linux-verdenen, og jeg har aldrig prøvet MacOS i virkeligheden. Hvis jeg nogensinde får midlerne, så er det i hvert fald noget jeg vil afprøve. Bare for nysgerrigheden, og for jeg kan se sammenligningen.

All OSes suck, som man siger.

 • 0
 • 0
Kaj Jensen

Har opdateret mange (+150) PCer fra win 7/8 til win 10 uden problemer. Enkelte har manglet touchpad driver eller lignende småting som nemt kan hentes manuelt. Samtlige maskiner kører mindst lige så godt som før opgradering.

Så synes det er mystisk hvis andre prof IT folk oplever så voldsomt mange problemer og maskiner som slet ikke kan køre med win 10.

Der er ikke rigtig nogen nærmere forklaring i diverse indlæg, så enten har jeg været heldig eller også....

Anyways er fuldstændig enig i at MS kan gøre meget mht. privacy og kontrol over opdateringer mv.

 • 0
 • 0
Tine Andersen

Min mand er faktisk glad for Win10.

Derimod er mindre glad for, at hans Iphone- døde i en opdatering. Det er også en ældre sag! Og eftesom Itunes så heller ikke vil lege med.

Nullo fon! Så deet... Hvordan opdatere man så lige, når Itunes- heller ikke virker?!

Mvh Tine- der ikke har alt det smarte! Mere.

 • 0
 • 0
Erik Trolle

All OSes suck, som man siger.

Jeg ved ikke om de suck, det er vel mere op til personerne som bruger dem, tit får de skylden, fordi hardware og drivere ikke er skrevet ordenligt.

Jeg kørte i mange år WMware workstation på Linux og Windows som en virtuel maskine. Og jeg havde meget få problemer med Windows. Jeg vil helt holde mig fra at kommentere Windows 7, 8+ og 10 for jeg kender dem ikke, mit liv har været i Linux alene over 10år.

Sådan som jeg ser verden idag er at OS og hardware er blevet voksne. Hardwaren har ingen problemer med at køre OS'erne, men det Software man køre ovenpå som er problemet. Jeg kunne godt leve med min gamle maskine, men jeg har det bedre med min nye med hurtigere processor og grafikkort og meget mere RAM.

Hardware branchen er forvendt med at nye versioner af OS'er tvinger folk til at købe nyt hardware, men OS udviklerne sviner ikke så meget med pladsen som de gjorde for nogen år siden, så flere generationer af OS kan leve på samme hardware. I dag er det ikke OS'er som betyder hvilken maskine man kører, men det software man kører oven på OS'et.

Hvad folk syntes om forskellige OS'er er mig uendeligt ligegyldig. Jeg bruger Linux mest af den grund at jeg kan vælge, og jeg føler mig ikke underlagt formynderi. Dermed siger ikke at Windows og Mac er dårlige, de vil bare gerne bestemme over mig og det bryder jeg mig ikke om.

Jeg er ældre, men ikke sur. Jeg bruger mine kundskaber til at hjælpe andre pensionist som til dels er IT analfabeter og jeg har fået dem drejet over på IOS og Android og det har betydet at enorm meget af min support til dem er forsvundet. Og de føler at de på mange måde kan en hel masse mere end de kunne før med fx. ChromeCaste og Apple TV o.s.v. Der er ingen af dem som syntes at de savner en PC.

Og jeg selv kan alt det som jeg syntes er sjovt, men lege med hjemmebyggede 3D printere og CNC maskiner og så lave lidt Home automation o.s.v.

Forøvrigt holdt min sidste PC fra 2009 til slut 2015, og den nye maskine jeg har fået kan ikke mere end den gamle, kun lave det samme hurtigere.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Min svigermors mor (fylder 87 i år) har opgraderet til Win10 - ingen problemer

Min mor var nu slet ikke glad for skiftet fra Win7 til Win10, på grund af det ændret GUI. Kender mange som ikke er det, Win7 GUI var nok det bedste til Desktop som MS har leveret. Som en af de åbenbart få desktop bruger, så føles det som en tilbageskridt Har ikke noget mod den nye kerne i Windows, det er nok noget af det bedste MS har lavet. Men siden Win8 har de jo ikke bare kunne bruge løs af resurser, da det også skulle køre på andre plantforme med mindre CPU kraft ind desktopen, det har hjulpen på ydelsen til version til desktop.

Men i netop den her situation me min mor, skulle jeg nok have valgt en Linux variant der ligner Win7, også med hensyn til sikkerhed og pålidelighed. Ligegyldigt hvorfor, så er der bare meget mere virus og malvare der rammer Windows, og med et enkelt (fravalg) valgt kan man slippe fra det meste og farligste..

Så til BV valget af Linux er ikke på grund af GUI, men på grund af sikkerhed og stabilitet. @Brian Vraamark Hvis du arbejder så meget med Windows som du påstår på et profesonelt niveau, så lyder det mærkeligt at du ikke har stiftet bekendsab med Linux (server). Men du kender da lidt til unix, da både mac (FreeBSD ) og linux er født ud fra det.

Den nye Mint er abolut et forsøg værd med hensyn til desktop, især da kenen er på basis af LTS af Ubuntu, det har hjulpen på stabilitet og andet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere