Analytiker efter SAP-annoncering: Lang vej til at Hana fylder i teknologi-landskabet

10. november 2016 kl. 06:29
Der er både ros og kritik til SAP's nye database-lancering fra analytiker.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

SAP TechED, Barcelona. I denne uge har SAP annonceret næste udgave af virksomhedens databasesoftware kaldet HANA2.

Analytiker Holger Müller fra analytikerfirmaet Constellation Research har generelt ros til overs for både forbedringen af den tekniske performance og de nye features i HANA og siger til Version2, at SAP med HANA2 bevæger sig fra et mere ungt produkt op i ligaen af mere modne databaseprodukter.

Men det bekymrer, at de nye muligheder kun er, hvad man mere eller mindre ville forvente og ser i konkurrerende produkter.

»En rigtig ny platform ville være at indarbejde og udvide tilknytningen af Hadoop (et populært databehandlings-framework, red.) - på alle medier - ikke alene in memory, men på SSD, HDD etc. Men det er ikke sket, men kan jo komme...,« siger han til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En mere grundlæggende udfordring for udbredelsen af SAP HANA er stadig, at relativt få af de 335.000 SAP kunder, måske ca. 10.000, er gået over til at anvende denne databaseplatform.

»Det er en udfordring, som er til at tage at føle på. Hvis man vil over på Hana, skal man igennem et stort arbejde, fordi ens applikationer f.eks. ERP og CRM - skal rewrites for at kunne køre på HANA. Hvor stort et arbejde, det er, afhænger af, hvor meget den enkelte kunde har tilpasset og modificeret deres apps,« siger Holger Müller til Version2.

Desuden peger han på, at SAP - som så mange andre softwareleverandører - skal balancere på en knivsæg mellem hyppige tekniske opdateringer, som får eksisterende kunder til at gispe, mens nye kunder kan være vanskelige at lokke til, hvis man f.eks. ikke har de nyeste analytics- og machine learning-redskaber med i sine produkter.

»Hana er nu taget op af så mange kunder, der kører HANA baserede applikationer i produktionen, at de helst ser, at SAP skruer ned for tempoet og holder nye releases på et stabilt niveau. På den anden side kan SAP ikke holde sig i ro, for andre kunder (nogen gange oven i købet de samme) forventer, at SAP holder innovationen i gang og hurtigt tilføjer nye funktioner til HANA,« siger han til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SAP understreger, at man vil supportere HANA(1), så længe brugerne ønsker det – uden at nævne et specifikt antal år, at dette vedligehold vil fortsætte.

HANA2 vil blive lanceret i slutningen af november.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger