Analysefirma: Hvis Windows 8 flopper, ryger Windows Phone med ned

27. september 2012 kl. 11:4612
Analysefirma: Hvis Windows 8 flopper, ryger Windows Phone med ned
Illustration: Microsoft .
Det er altafgørende, at Windows 8 ikke fejler. Hvis det sker, taber Microsoft enormt potentiale i den mobile udvikling, teknologibranchen er inde i, mener analysefirma.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsofts nye styresystem Windows 8 skal blive en succes. Ellers risikerer den amerikanske softwaregigant at tabe voldsomt terræn i den mobile udvikling, som smartphones og tablets indbefatter. Det mener analysefirmaet Gartner, der i en ny rapport under navnet ‘Is Windows 8 in your future’ har set på, hvor vigtig Microsofts touch-baserede Windows 8 egentlig er for firmaet, hvis ikke Microsoft skal overhales totalt af af konkurrenterne Apple og Google. Det skriver InfoWorld.com.

Gartner påpeger, at Windows 8 ikke bare som tidligere er en inkrementel opdatering af Windows-styresystemet, men at det er en helt ny måde at tænke brugen af pc’en på. Det er både en god ting, men også et temmelig stort sats, for fejler udgaven, ser integrationen med Windows Phone 8 også ualmindelig svær ud, pointerer Gartner. Det kan koble Microsoft af det meget vigtige smartphone-marked og det stadigt voksende tablet-marked, som Apple lige nu sidder tungt på.

Windows RT-versionen til ARM-baserede enheder som for eksempel tablets nævnes hos Gartner dog som en af de afgørende forskelle, der gør det muligt at skrive applikationer, så de kan køre på både Windows 8 pc'er og tablets. Her har Microsoft en klar fordel. Eksempelvis er man nødt til at kode to forskellige applikationer, hvis et program skal køre gennem Apples App Store på henholdvis deres Mac-computere og deres iPhones eller iPads.

»Vi mener, at det er starten på en ny æra for Microsoft, Windows RT-æraen, der efterfølger Windows NT-æraen, der begyndte i 1993, og som tydeligt er ved at aftage,« skriver Gartner i rapporten.

Tilvænning og sikkerhed

Moderne brugergrænseflader domineres af apps (eller tiles, som Microsoft kalder dem), man hurtigt kan åbne på sin startskærm. Det fungerer glimrende på en tablet eller smartphone, men hvad angår anvendeligheden som et desktop-interface, vil mange virksomheder klart være skeptiske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Mange mennesker spørger til Windows 8’s gyldighed for traditionelle stationære og bærbare maskiner, der udgør størstedelen af ​​den eksisterende pc-markedet,« skriver Gartner.

Hvis ansatte tager deres Windows 8- enheder med på arbejdspladsen i takt med den stigende bring your own device-tilgang, kan it-afdelingerne dog tage det ganske roligt med hensyn til sikkerhed, mener Gartner.

»Microsoft har tilføjet mange sikkerhedsfunktioner, som virksomhederne vil kunne lide, herunder Secure Boot og forbedret BitLocker support,« skriver Gartner.

Men ligesom alle andre softwareproducenter, så er Microsoft også afhængige af forskellige leverandører af blandt andet sikkerhedsløsninger og forskellige andre programmer, og der kan den nye Windows 8-platform være noget af en mundfuld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Windows 8 vil blive lanceret den 26. oktober.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
30. september 2012 kl. 14:33

Man må da håbe at det fuldstændigt vanvittige pladsforbrug som hærger i Win 7 kommer under kontrol.

Efter ca 1 år fylder mit Windows katalog ca 20GB særlig grundet væksten i winsxs kataloget.

Mange af de tabletter der handles i dag vil ikke engen være i stand til at honorere dette pladskrav.

12
30. september 2012 kl. 15:16

Winsxs er efter hvad jeg kan læse mig frem til kun hardlinks til andre filer, så pladsen bliver talt med 2 gange i Explorer...

"The Windows SxS directory represents the “installation and servicing state” of all system components. But in reality it doesn’t actually consume as much disk space as it appears when using the built-in tools (DIR and Explorer) to measure disk space used. The fact that we make it tricky for you to know how much space is actually consumed in a directory is definitely a fair point!". Der er en længere smører her (http://blogs.msdn.com/b/e7/archive/2008/11/19/disk-space.aspx) omkring winsxs.

Har du prøvet at køre en clean up på dit drev? Det kan eventuelt være at der ligger nogle gamle dumps der snupper al din plads, hvis du siger at størrelsen sådan vokser.

13
1. oktober 2012 kl. 08:25

Winsxs er efter hvad jeg kan læse mig frem til kun hardlinks til andre filer, så pladsen bliver talt med 2 gange i Explorer...

Fuldstændigt korrekt. Men hvis du nærlæser alle disse sider om Windsor er konklusionen at konsekvensen er at Windows kataloget rapporterer forbruget på en sådan måde at pladsen bliver betragtet som forbrugt i winsxs.

Og jeg køber ikke argumentationen om at det skulle være versioner af handlinks. Så ville det logiske være at man kunne slette handlings fra en dato eller version og så tilbage og derved rydde op i winsxs.

8
28. september 2012 kl. 11:00

Hvad sker der hvis Windows Phone 8 ikke hitter? Tager det så Windows 8 med i faldet? Lige nu er der ikke meget der tyder på at Windows Phone 8 (Windows 8 på Windows Phone) bliver en success lige med det samme. Hvordan påvirker det - hvis på nogen måde - salget af Windows 8 til i første omgang tablets og senere PC markedet? Mon ikke det kommer til at tage lang tid at overbevise enterprise om værdien af Windows 8 hvis ikke der kommer et press fra klient siden?

9
28. september 2012 kl. 12:15

Hvis WP8 fejler er har det næppe nogen indflydelse på Windows 8. MS har jo taget i OEM leverendørerne så alt går sikkert som det plejer at gøre på den front.

2
27. september 2012 kl. 14:05

</p>
<p>»Microsoft har tilføjet mange sikkerhedsfunktioner, som virksomhederne vil kunne lide, herunder Secure Boot og forbedret BitLocker support,« skriver Gartner.</p>
<p>

Hvad gør disse to tiltag i virkeligheden for sikkerhedden? Man bliver vel stadig ramt af malware, som kan sætte sig i styresystemet uanset om disken er krypteret eller ej. Secure boot hjælper også kun mod rootkids der går helt ned i kernen eller bootloaderen.

7
28. september 2012 kl. 09:37

Hvad gør disse to tiltag i virkeligheden for sikkerhedden? Man bliver vel stadig ramt af malware, som kan sætte sig i styresystemet uanset om disken er krypteret eller ej. Secure boot hjælper også kun mod rootkids der går helt ned i kernen eller bootloaderen.

Her krypterer vi alle Windows 8 laptops med bitlocker, der har intet med sikkerhed mod malware at gøre, mere så forretnings data ikke pludselig ligger og flyder rundt hvis en laptop bliver stjålet.

Den umiddelbare feedback fra vores test brugere på Windows 8 her, har været ganske positivt, det tager lige et par dage at vende sig til ikke at have den gamle startmenu, men ellers virker det ganske fint selv set i forhold til Windows 7, det er blevet lettere at se om man er forbundet via Direct Access etc.

Det største problem her er dog System Center Configuration Manager 2012 ikke har ordentlig support for Windows 8 endnu (SP1 beta til SCCM er ude, meeen, vi er ikke helt friske på at køre beta software på vores relativt komplekse SCCM setup :) ).

Så udrulningen til alle brugere sker nok først i starten af 2013 (SCCM SP1 skulle være ude ~november) her.

3
27. september 2012 kl. 14:19

"Secure boot hjælper også kun mod rootkids der går helt ned i kernen eller bootloaderen".. Ja, hvem vil ikke gerne have et rootkit helt ned i kernen..

1
27. september 2012 kl. 13:07

Jeg/vi er i gang med at teste Windows 8 på en maskine med 22" touchskærm, som jeg har stillet i et fælles område. Jeg synes umiddelbart, at den største hurdle er, at det ikke virker til at de relevante funktioner ligger oplagte steder. I Windows 7 vænnede man sig hurtigt til startmenuens placering og den hierarkiske opbygning af menu og filsystem. I Windows 8 synes jeg at jeg i højere grad er på Herrens mark...

Vi får se om styresystemets logik vokser på mig (os) eller bliver ved med at være en hindring for arbejdets udførelse.

6
27. september 2012 kl. 19:02

Jeg brugte det en uges tid, samme 22" touch skærm. Min konen var klar til at smide det ud efter 2. dagen. Jeg var dog lidt mere positivt indstillet, men når der skal så fandens mange klik ellers "touches" til, bare for at skifte mellem sagerne, så bliver man hurtigt træt i hånden.