Amnesty International lancerer værktøj til at fjerne overvågningssoftware

Værktøjet kan fjerne kendte programmer, som anvendes af regeringer til overvågning af borgere.

Organisationen Amnesty International vil nu give en håndsrækning til personer, som kan være genstand for overvågning fra deres regeringer. Det sker i form af et værktøj, som kan spore og fjerne kendte spionprogrammer, oplyser Amnesty International i en pressemeddelelse.

Programmet Detekt er udviklet af en tysk sikkerhedsekspert, Claudio Guarnieri, og lanceres i et samarbejde mellem Amnesty International, Electronic Frontier Foundation og Privacy International.

Målgruppen er journalister, systemkritikere og oppositionspolitikere i lande, hvor regeringen vil holde øje med dem ved at installere et spionprogram.

Der har været flere eksempler på spionprogrammer, som er udviklet til regeringer, og er blevet anvendt til overvågning af systemkritikere. Programmerne udvikles i visse tilfælde i vestlige lande, men sælges til lande, der krænker menneskerettigheder ifølge Amnesty International.

Detekt-softwaren stilles gratis til rådighed og er også frigivet som open source.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Graversen

Programmet er Open Source og har signaturerne fra bla. FinFisher (som WikiLeaks lækkede de binære filer til).

Roguekiller kan måske også detektere FinFisher?, men det er stadig ikke open source, så du ved dybest set ikke om RogueKiller: 1. Er et gratis program, som med vilje ikke detekterer disse værktøjer. 2. Er juridisk tvunget til ikke at detektere disse værktøjer. 3. Installerer nogle af disse værktøjer.

... "Wikileaks begrunder lækagen med, at det tyske firma skamløst sælger programmet til nogle af de værste regimer i verden og at man med lækagen ønsker at udfordre branchens ansvar" "Lækagen vil hjælpe folk med at opbygge et værn mod brugen af programmet"

Links: http://www.version2.dk/artikel/wikileaks-laekker-tysk-spion-ware-68654 https://wikileaks.org/spyfiles4/

  • 7
  • 0
Brian Hansen

Så er vi jo ude i den gamle diskussion pro og con OpenSource :) Og nej, jeg aner ikke om RogueKiller snupper FinFisher, men i og med det er så udbredt et værktøj, og kildekoden til at detektere FinFisher nu er offentlig, så skal den nok få det med i sit repertoire.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere