Amerikanske teleselskaber sagsøger FCC for regler om netneutralitet

Verizon, AT&T og andre store amerikanske teleselskaber er gået sammen i et søgsmål mod det statslige organ, FCC, der for nyligt vedtog regler for netneutralitet.

‘Kampen om internettet’ fortsætter nu i de amerikanske retssale, efter at en lang række af de største teleselskaber og internetudbydere er gået sammen om at sagsøge den nationale myndighed med ansvar for at regulere tele- og radioindustrien, FCC, for at have vedtaget regler, der sikrer den amerikanske netneutralitet.

Det skriver The Register.

De amerikanske teleselskaber er sure over, at internettet under de nye regler er at betragte som et offentligt gode, hvilket medfører en lang række reguleringer for udbyderne.

Læs også: Græsrødder slår amerikansk telelobby når USA i dag vedtager regler for netneutralitet

Med reglerne må teleselskaberne blandt andet ikke længere lade sig betale for at differentiere hastigheden på trafik, der kommer fra en bestemt indholdsleverandør.

Teleselskaberne, der anføres af de to giganter AT&T og Verizon, er rasende over, at de pludselig er blevet re-deklareret som forsyningsselskaber og mener, at regel-indgrebet blandt andet er i strid med landets forfatning.

Selskaberne forlanger derfor, at højere rangerende dommere tager et ekstra kig på lovteksten, som de kalder for ‘tilfældig, lunefuld og et misbrug af diskretion.’

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere