Amerikanske teknologigiganter vil have strammere privatlivspolitik

Illustration: arkiv
Mange af de store tech-virksomheder ønsker nu, at det skal være sværere for myndighederne i USA at få udleveret data om virksomhedernes kunder.

Google, Apple, Facebook og Microsoft er blandt de 14 amerikanske tech-virksomheder, som har kontaktet højesteretten i USA, fordi virksomhederne mener, det er for let for myndighederne at kræve data udleveret fra virksomhederne.

Det skriver the Wired.

Virksomhederne vil beskytte deres kunders privatliv, ved at de ikke at behøver udlevere blandt andet lokationsdata fra mobiltelefoner, uden at der kræves en dommerkendelse.

Læs også: Cyber-politichef om logning: »For at give alle i vores samfund tryghed«

Tech-virksomhederne argumenterer med, at den amerikanske stat læner sig op ad love fra 1970’erne for at forsvare det, som virksomhederne mener er en overskridelse af artikel 4 i den amerikanske forfatning.

Virksomhederne har et økonomisk incitament

Ifølge Wired har televirksomhederne helt fra begyndelsen udleveret data såsom opkaldslængde, lokation, samt hvem der har ringet til hvem, hvis myndigheder har spurgt.

Med tiden er ophobningen af data steget eksponentielt, og det samme har statens ønske om udlevering af data uden en dommerkendelse.

Læs også: Erhvervsstyrelsen giver grønt lys til TDC's konstante logning af lokationsdata

Men som offentligheden generelt bliver mere opmærksom på, hvor lidt privatliv det er muligt at have hos de forskellige virksomheder, søger folk i højere grad virksomheder, der tilbyder større privatlivsbeskyttelse.

Det giver virksomhederne et økonomisk incitament til at sikre, at deres kunders data ikke bare kan udleveres, fordi myndighederne spørger.

Det har blandt andre Apple nydt godt af.

Også nemt i Danmark

I Danmark er det ikke helt lige så let for myndighederne at få udleveret for eksempel lokationsdata om borgerne. Men det er dog heller ikke et særlig stort problem at få data udleveret.

Læs også: Så let kan politiet kortlægge din færden: Mistanke om cykeltyveri er nok til at få udleveret følsomme data

I november skrev Version2 om, hvordan det blot kræver en editionskendelse at få udleveret lokationsdata fra televirksomheder - og ikke en regulær dommerkendelse.

Læs også: TDC totalovervåger tre millioner mobilbrugeres færden

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

De ser ikke ud til at være megen hjælp at hente for privatlivet i det nye forslag til databeskyttelseslov, som er sendt i høring herhjemme: http://denoffentlige.dk/node/54921

Det ser ud til, at de danske politikeres bestræbelser går i retning af at gøre alt, hvad der er muligt for at udhule EU's nye persondataforordning.

Gad vide, hvornår man opretter et kvotesystem for salg og udnyttelse af vore private persondata - som jo åbenbart er ved at være ihændehaverpapirer? Der må da være grundlag for adskillige kvotekongemilliardærer indenfor dataområdet også - med god hjælp fra de samme politikere, som, via deres manglende indsats, har forgyldt fiskekvotemilliardærerne.

Danmark - hovedstaden i Novolundbeck-land... Verdens m.....st korrupte......

  • 0
  • 0
#2 Benjamin Balder

Foruroligende udvikling, men dejligt at de signer nej:

DreamHost disrupts U.S. DOJ plan for mass spying. Others should do the same.

The U.S. Department of Justice (DOJ) is after the personal information of over a million people who browsed a website used to coordinate protests during President Trump’s inauguration.

https://www.accessnow.org/dreamhost-disrupts-u-s-doj-plan-mass-spying-ot...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere