Amerikanske tech-giganter slår ned på formodet iransk propagandakampagne

Illustration: Wikipedia
Facebook har lukket over 650 konti og sider forbundet med iransk propagandakampagne. Twitter har fjernet 284 konti.

Facebook, Twitter og Alphabet (Google) lukkede i tirsdags hundredvis af konti og sider kædet til en formodet iransk propagandakampagne, mens Facebook samtidig slog ned på en anden kampagne angiveligt forbundet med Rusland.

Det skriver Reuters.

Twitter har fjernet 284 konti, som virksomheden kalder en del af »koordineret manipulation,« mens Facebook har lukket over 650 sider og konti på tværs af både Facebook og Instagram.

Facebooks administrerende direktør, Mark Zuckerberg, har udtalt, at virksomheden har slået ned på to adskilte kampagner, den første fra Iran med »visse bånd« til statsejede medier, den anden kædet til formodede russiske kilder.

Læs også: Microsoft har fundet russisk operation målrettet politiske institutioner i USA

Både Iran og Rusland har nægtet anklagerne.

»Sådanne påstande er latterlige og en del af de amerikanske offentlige forsøg på at få indført regimeændring i Iran, og det er et misbrug af sociale medier,« siger Alireza Miryousefi, talsperson for Irans mission ved FN.

Den formodede iranske aktivitet blev afsløret af sikkerhedsfirmaet FireEye. Firmaet siger, at den iranske kampagne brugte et netværk af falske nyhedssider og personaer spredt ud på Facebook, Instagram, Twitter, Google Plus og Youtube til at udbrede holdninger og fortællinger i tråd med Irans interesser.

Læs også: Facebook opdager forsøg på at påvirke amerikansk midtvejsvalg

»Det viser, at det ikke kun er Rusland, som er involeret i den her slags aktiviteter,« siger Lee Foster, der er information operations analyst ved FireEye, ifølge Reuters.

Aktiviteterne var målrettet brugere i USA, Storbritannien, Latinamerika og Mellemøsten og inkluderede »anti-saudi, anti-israelske og pro-palæstinensiske temaer,« samt støtte til politiske tiltag, der gavner Iran.

Reuters skriver, at det ikke lykkedes dem at få en kommentar fra Googles moderselskab, Alphabet.

Både Facebook og FireEye har udgivet opsummeringer over fundene med blandt andet eksempler på indlæg fra de falske konti og forbindelsen mellem de falske sider og konti på sociale medier.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere