Amerikanske skoler køber 27.000 "usynlige" Chromebooks

27. januar 2012 kl. 10:1916
Google har vundet en lille sejr i udbredelsen af det netbaserede styresystem Chrome OS. Tre amerikanske stater køber nu 27.000 Chrome-computere til skoleeleverne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der var meget snak om Googles styresystem Chrome OS i årene der gik, før det var klar til brug. Men da det endeligt blev lanceret, efter års forsinkelse, blev det lidt af en fuser. Interessen for de netbook-lignende Chromebooks stod ikke mål med hypen.

Nu har Google landet en aftale med tre amerikanske stater om at levere Chromebooks til over hundrede skoler. I alt 27.000 Chromebooks køber skolerne, så mindst ét klasselokale på hver skole bliver udstyret med Googles computere. Det skriver Cnet.com.

Fordelene ved Chromebooks i forhold til traditionelle computere er automatiske opdateringer og mindre behov for support, lyder det fra skolerne.

»Vi var på udkig efter en maskine, der kan være usynlig. Vi vil have lærerne til at fokusere på undervisning, ikke på teknisk support, ventetid når computerne skal boote, eller at skulle sikre, at de er ladet op,« sagde Bryan Weinert, it-koordinator ved Leyden Community High School-distriktet i Illinois, da aftalen blev offentliggjort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anden lærer røbede dog også, at eleverne helst vil have en tablet i stedet for en traditionel computer. Men da fokus i timerne skal være på at skabe indhold, passer en computer, der ligger tættere på en typisk bærbar computer, bedre til behovet, lød det.

Chrome OS er et styresystem bygget op omkring browseren Chrome. Man kan ikke installere og køre software lokalt, men bruger webtjenester som Google Apps i stedet. Det er således nødvendigt med netadgang for at bruge computeren.

16 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
31. januar 2012 kl. 15:13

Fordelene ved Chromebooks i forhold til traditionelle computere er automatiske opdateringer og mindre behov for support

Vi vil have lærerne til at fokusere på undervisning, ikke på teknisk support

En Chromebook koster i omegnen af 3.000,- hvilket er mindre en den mindste iPad. (jeg har selv lige bestilt en Chromebook på Amazon.co.uk)

Derefter skal lægges 0,- til softwarelicencer 0,- til ressourcekrævende installation og vedligeholdelse af software. Jeg er ikke sikkerhedsekspert, men gætter på, at da der ikke kan installere programmer på en Chromebook, kan der formentlig heller ikke installeres virusbehæftede filer, som vi kender det fra Windowsbaserede computere. En Chromebook kræver derfor meget få ressourcer fra skolernes it-afdeling! Skolens it-administrator skal blot sørge for at der er en stabil internetforbindelse til rådighed, og evt. stå for at administrere skolens Google Apps konto.

18
18. januar 2013 kl. 12:18

Fra $199 (ca DKK 1.100) er den korrekte pris - inden mængderabat!

16
28. januar 2012 kl. 19:10

"Jeg ville mene at de 4.726 iPad apps der er kategorien "productivity" ikke er så dårligt et sted at starte."

Hvor mange programmer findes der til windows i samme kategori?

12
27. januar 2012 kl. 14:45

Nogen der kender til undersøgelser af unges evner til at taste hurtigt og fejlfrit, evt. bare på almindeligt tastatur, når de fx går i 3.g?

4
27. januar 2012 kl. 11:46

Jeg vil også gerne vide hvordan tekst behandling og regneark er "smart" på en tablet.

Den første som siger man bare kan bruge et BT keyboard til sin tablet skal forresten give kvaje bajer... for så er ens tablet gået fra smartere end en bærbar til dummere og mere besværdig end bærbar....

10
27. januar 2012 kl. 13:25

"Har du et link til de steder hvor det er manet til jorden?"

Jeg ville mene at de 4.726 iPad apps der er kategorien "productivity" ikke er så dårligt et sted at starte.

og alle de artikler på internettet hvor folk klart bruger deres iPads til at lave indhold og alle de udviklere der laver apps der benyttes til at lave indhold.

Men hvis man nu siger at onscreen keyboardet ikke er brugbart for alle til at skrive længere tekster på så kan man jo faktisk bare få fat i et bluetooth keyboard... Hvordan er en iPad så voldsomt anderledes end den 11" Macbook Air der sidder på mit bord ? NB! den der er fin til tekstbehandling.

2
27. januar 2012 kl. 11:20

Personligt syntes jeg at tablets virker forstyrende, og hindrende i undervisning, netop forde de er så smarte, men også fordi tastaturet er mere bøvlet at bruge... Men ingen, det er min mening...

1
27. januar 2012 kl. 11:10

"Men da fokus i timerne skal være på at skabe indhold, passer en computer, der ligger tættere på en typisk bærbar computer, bedre til behovet, lød det."

Et argument der er blevet manet til jorden så mange gange af folk der skaber indhold på tablets at det må siges at være forkert... og hvordan er det lige at chromebooks på magisk vis ikke skal lades op ?

Siger ikke at de skulle ha valgt iPads men bare at deres argumenter for at ha valgt en traditionel form factor ikke er underbygget af fakta. Hvis de nu sagde at de fik dem møg billigt eller gratis ville det gi mere mening...

5
27. januar 2012 kl. 12:00

Tekstbehandling med et rigtigt tastatur er klart bedre end på den touch-skærm som er udmærket til nogle få simple knapper.

Hvad opladning angår, er fidusen at Chromebook kan fås i klassesæt, hvor en vogn har tilslutning til opladning, og forresten også en printer:http://www.google.com/intl/en/chrome/education/chromebook/contact.htmlDenne løsning er selvsagt ikke tænkt til at eleverne tager maskinen med hjem, men på at skolen kan sikre en velfungerende computer i timerne.