Amerikanske politikere vil kulegrave udenlandske VPN-apps for spionage

Illustration: ninescene/Bigstock
To amerikanske senatorer er bekymrede over, om udenlandske VPN-apps spionerer i stedet for beskytter.

To senatorer har bedt det amerikanske sikkerhedsministerium Homeland Security om at undersøge, om udenlandske VPN-apps udgør en risiko for den nationale sikkerhed. Det skriver PCMag.

VPN-apps krypterer din forbindelse, så trafikken bliver ført gennem en privat server drevet af VPN-udbyderen. Det skal f.eks. holde internetudbydere fra at kunne se, hvilke hjemmesider du besøger.

Læs også: Derfor bør du passe på med gratis VPN-apps

Men mens man lukker sin internetudbyder ude, lukker man måske en VPN-udbyder ind, er bekymringen hos senatorerne Ron Wyden (Democrat) and Marco Rubio (Republican), som nu vil have en granskning af udenlandske VPN-apps.

De bygger deres bekymring på, at USA allerede forsøger at bremse kinesiske Huawei og russiske Kaspersky Lab i landet netop på grund af frygt for spionage.

Læs også: Konflikten optrappes: USA anklager Huawei for svindel og industrispionage

»Hvis amerikanske efterretningseksperter mener, at Beijing og Moskva udnytter kinesiske og russisk teknologi til at overvåge amerikanere, så bør Homeland Security vel også være bekymrede over amerikanere, der sender deres webbrowsing-data direkte til Kina og Rusland,« skriver Ron Wyden og Marco Rubio i et brev til Homeland Security.

[aid:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Dave Pencroof

Så det er ok at amerikanerene gør det men ikke at andre MÅSKE gør det og for en sikkerheds skyld må der vel også sættes ind overfor resten af verden, som MÅSKE kan finde på at gøre det (muligvis i fællesskab) ! Har svært ved at se USA som "the good guys", der er vist ALT for meget de seneste årtier om USA's iskolde overvågning af "venner såvel som fjender" ingen skelnen, er vel også den letteste måde at overvåge på !

Hav en dejlig weekend de damer og herrer !

  • 7
  • 0
#2 Hans Nielsen

Man bør vel IKKE selv om man bruger VPN, ikke kryptere alt trakfik, lige så snart det forlader den lokal PC/Lokation.

Hvis man sikker sig brug af https, som brug af "HTTPS Everywhere" så vil ens data, men ikke hvem man kontakter vel også være beskyttet. Hvis man er bange for det, så tale vi vel ikke kun brug af VPN, men vel også Tor og et sikkert OS.

Hvis vi taler om firmaer, så er det typsik en vpn tunel til ens firma, og den er vel ikke hacket, hvis ikke udstyret er fra Cisco og OS fra USA.

Hvis vi taler private, så bruges VPN jo typsik så man kan se lokalites blokeret indhold, som Amrikans Netflx, HBO også er det vel ikke et problem, at nogle ser med

Så problemet opstår kun hvis man tror, at en bilig eller gratis levendør af VPN, er garanti for at dine data, besøg og gørende på nettet bliver skjult ?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere