Amerikanske myndigheder stempler Kaspersky som en trussel mod den nationale sikkerhed

28. marts 2022 kl. 08:55
Amerikanske myndigheder stempler Kaspersky som en trussel mod den nationale sikkerhed
Illustration: Tatiana Belova / Bigstock.
Den russiske antivirussoftwarevirksomhed Kaspersky udgør en risiko mod USA's nationale sikkerhed, og derfor vil myndighederne ikke længere støtte køb af virksomhedens produkter.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den amerikanske telemyndighed Federal Communications Commission (FCC), der blandt andet har ansvar for den nationale sikkerhed inden for sektoren, tilføjer russiske Kaspersky til listen over produkter og tjenester, der »udgør en uacceptabel risiko for USA's nationale sikkerhed.«

Det skriver The Verge.

Sammen med Kaspersky er også kinesiske China Mobile og China Telecom tilføjet listen.

Kasperskys tilføjelse til listen betyder, at amerikanske virksomheder ikke kan få tilskud til at købe produkter og tjenester fra virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det »vil hjælpe sikre vores netværk mod trusler fra kinesiske og russiske statsstøttede enheder, der søger at engagere sig i spionage og på anden måde skade USAs interesser,« siger formand i FCC, Jessica Rosenworcel, i en pressemeddelelse.

Kaspersky udtrykker i en pressemeddelelse skuffelse over beslutningen fra de amerikanske myndigheder.

»Denne beslutning er ikke baseret på en teknisk vurdering af Kasperskys produkter – som virksomheden står inde for – men er i stedet truffet af politiske grunde,« skriver virksomheden i meddelelsen.

Tidligere på måneden har både de tyske og italienske myndigheder advaret mod at bruge antivirussoftware fra russiske Kaspersky af frygt for, at det kan bruges som led i cyberangreb.

Herhjemme har blandt andet Aarhus Kommune har også droppet antivirusbeskyttelse fra Kaspersky, ligesom virksomheden også er fjernet fra SKI-aftaler.

V2 SECURITY
Illustration: V2SECURITY.

Version2 byder endnu engang it-ansvarlige og -specialister velkommen til to spændende dage i København med 100 seminarer og mere end 3.000 deltagere, der mødes for at blive opdateret på den nyeste viden om it-sikkerhed, cloudløsninger og compliance.

TILMELD DIG HER

 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger