Amerikanske myndigheder forbyder teleselskaber at bruge offentlige midler på produkter fra Huawei eller ZTE

25. november 2019 kl. 09:123
Amerikanske myndigheder forbyder teleselskaber at bruge offentlige midler på produkter fra Huawei eller ZTE
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
Teleselskaber må ikke længere købe udstyr fra kinesiske Huawei eller ZTE til infrastruktur. De kinesiske selskabers tætte forbindelser til den kinesiske regering er årsagen til behovet for varsomhed, vurderer det amerikanske standardiseringsorgan for tv- og radiofrekvenser, FCC.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Amerikanske teleselskaber må ikke længere anvende offentlige midler til at købe udstyr fra de kinesiske selskaber Huawei og ZTE.

Det er samtlige medlemmer hos det amerikanske standardiseringsorgan for tv- og radiofrekvenser, FCC, blevet enige om.

Det skriver Theregister.co.uk

FCC udtrykker bekymring for, at kinesisk udstyr integreres og anvendes af amerikanske instanser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge FCC skyldes det de kinesiske selskabers tætte relationer til det kinesiske regime.

Skal også udskifte nuværende udstyr

»Både Huawei og ZTE har tætte bånd til den kinesiske regering og militære apparater. Desuden er de under kinesisk lov, der kræver, at de assisterer i spionage,« siger FCC i forbindelse med deres beslutning.

Udover forbuddet mod fremtidige investeringer i kinesisk udstyr skal teleselskaberne også udskifte nuværende udstyr fra Huawei og ZTE, hvis de har installeret apparater fra en eller begge selskaber.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
25. november 2019 kl. 12:03

da teleselskaberne i USA så skal købe noget andet dyrt udstyr

Hvis programmet 'sälges' under 'national security eller 'defense' så er der slet ingen gränser for hvad man kan financiere og hvordan!

Selvfölgeligt vil de amerikanske teleselskaber få financieringen gratis af staten og de vil samtidigt häve priserne, både for princippets skyld og af ren ondskab, men, sådan er den Amerikanske Kapitalisme jo.

2
25. november 2019 kl. 10:46

Vi her i Europa bør af præcis samme årsag heller ikke bruge netværksudstyr fra amerikanske leverandører eller benytte SAAS som cloud tjenester eller Office 365 fra firmaer der har hovedkontor i USA. De har jo selv leveret min argumentation på et sølvfad: https://en.m.wikipedia.org/wiki/CLOUD_Act (og for cloud act er det komplet ligegyldigt hvor serverne"står")

Nååårh, nej, det gælder sikkert ikke for USA. Det har vores politikere ikke mod til, for så mister vi vores status som amerikansk satellitstat?

1
25. november 2019 kl. 10:03

Hvis USA's forbud mere handler om at straffe Huawei og ZTE for deres succes og evt. tyveri af noget IP end aflytning, så risikere USA at nationens BNP rammes, da teleselskaberne i USA så skal købe noget andet dyrt udstyr, som forbrugerne så betaler for ved en højere pris for deres services.