Amerikanske myndigheder forbyder teleselskaber at bruge offentlige midler på produkter fra Huawei eller ZTE

Illustration: Lasse Gorm Jensen
Teleselskaber må ikke længere købe udstyr fra kinesiske Huawei eller ZTE til infrastruktur. De kinesiske selskabers tætte forbindelser til den kinesiske regering er årsagen til behovet for varsomhed, vurderer det amerikanske standardiseringsorgan for tv- og radiofrekvenser, FCC.

Amerikanske teleselskaber må ikke længere anvende offentlige midler til at købe udstyr fra de kinesiske selskaber Huawei og ZTE.

Det er samtlige medlemmer hos det amerikanske standardiseringsorgan for tv- og radiofrekvenser, FCC, blevet enige om.

Det skriver Theregister.co.uk

Læs også: Amerikansk ambassadør: Uvenligt af Færøerne at købe kinesisk telenet fra Huawei

FCC udtrykker bekymring for, at kinesisk udstyr integreres og anvendes af amerikanske instanser.

Ifølge FCC skyldes det de kinesiske selskabers tætte relationer til det kinesiske regime.

Skal også udskifte nuværende udstyr

»Både Huawei og ZTE har tætte bånd til den kinesiske regering og militære apparater. Desuden er de under kinesisk lov, der kræver, at de assisterer i spionage,« siger FCC i forbindelse med deres beslutning.

Læs også: Amerikansk regering bandlyser brugen af Huawei-produkter blandt myndigheder

Udover forbuddet mod fremtidige investeringer i kinesisk udstyr skal teleselskaberne også udskifte nuværende udstyr fra Huawei og ZTE, hvis de har installeret apparater fra en eller begge selskaber.

Læs også: Politikere skeptiske overfor Huawei-tilbud om antispionage-aftale

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Bobjerg Juul

Hvis USA's forbud mere handler om at straffe Huawei og ZTE for deres succes og evt. tyveri af noget IP end aflytning, så risikere USA at nationens BNP rammes, da teleselskaberne i USA så skal købe noget andet dyrt udstyr, som forbrugerne så betaler for ved en højere pris for deres services.

  • 1
  • 0
#2 Peter Valdemar Mørch

Vi her i Europa bør af præcis samme årsag heller ikke bruge netværksudstyr fra amerikanske leverandører eller benytte SAAS som cloud tjenester eller Office 365 fra firmaer der har hovedkontor i USA. De har jo selv leveret min argumentation på et sølvfad: https://en.m.wikipedia.org/wiki/CLOUD_Act (og for cloud act er det komplet ligegyldigt hvor serverne"står")

Nååårh, nej, det gælder sikkert ikke for USA. Det har vores politikere ikke mod til, for så mister vi vores status som amerikansk satellitstat😉

  • 7
  • 2
#3 Frithiof Andreas Jensen

da teleselskaberne i USA så skal købe noget andet dyrt udstyr

Hvis programmet 'sälges' under 'national security eller 'defense' så er der slet ingen gränser for hvad man kan financiere og hvordan!

Selvfölgeligt vil de amerikanske teleselskaber få financieringen gratis af staten og de vil samtidigt häve priserne, både for princippets skyld og af ren ondskab, men, sådan er den Amerikanske Kapitalisme jo.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere